HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 14:38

Selçuk'ta tiyatro zamanı: Festival başlıyor!

Efes Tiyatro Festivali düzenleniyor Selçuk Belediye Tiyatrosu’ndan yepyeni bir festival Selçuk Belediye Tiyatrosu, 8- 11 Ekim tarihleri arasında Efes Tiyatro Festivali düzenliyor. Festivalde yer almak isteyen tiyatro grupları ve tiyatro oyuncuları için son başvuru tarihi 3 Ağustos. Başvurular Selçuk

Selçuk ta tiyatro zamanı: Festival başlıyor!

Selçuk Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden bu yana Selçuklular’ı tiyatro ile buluşturmaya, tiyatro sanatını sevdirmeye devam ediyor. Genel yönetmenliğini Erol Namdar’ın yaptığı Selçuk Belediye Tiyatrosu Selçuk’a bir tiyatro festivali kazandırmak için yola çıktı. 8- 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Efes Tiyatro Festivali için profesyonel ve amatör tiyatro gruplarının yanı sıra bireysel başvurularda kabul edilecek.  Festival süresince sahnelenecek oyunlar Türk ve Dünya Edebiyatı’nın ünlü yazarlarına ait olacak. http://www.selcuk.bel.tr/Files/dosyalar/tiyatro_festivali/basvuru_ve_sartname.pdf adresinden doldurulan başvuru formları [email protected] adresine gönderilecek.

 FESTİVALDE HASAN ÖZTÜRK’E SAYGI
Efes Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu olan Troyalı Kadınlar adlı oyun Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Efes Tiyatro Festivali’nde ayrıca ünlü ve usta tiyatrocular oyunculuk ve yazarlık üzerine söyleşilerde Selçuklular ile buluşacak. Festival süresince Selçuk Efes Kent Belleği,  Tiyatro Medresesi, Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi ve Selçuk’ta yer alan üniversiteler kullanılacak. Efes Tiyatro Festivali süresince bir de festivale özel bir sanat sokağı oluşturulacak.Bu yıl ilk kez düzenlenecek festival kapsamında ayrıca Selçuklu duayen tiyatrocu Hasan Öztürk adına da onur ödülleri verilecek. Efes Tiyatro Festivali kapsamında ayrıca festivale özel oluşturulacak sanat sokağında Selçuklu ressamlar, müzisyenler, fotoğraf sanatçıları, yazar ve şairler Selçuklularla buluşacak.
Efes Tiyatro Festivali’nin Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun bir hayali olduğunu ve düzenlenmesi için uzun süredir çalışmalar yürütüldüğünü belirten Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar; “ Uzun süredir bir tiyatro festivali hazırlığı içerisindeydik. Selçuk’un adını bir tiyatro festivali ile duyurmak istiyoruz. Bu amaçla ilçemiz içi ve dışından birçok tiyatro ekibini ve tiyatrocu arkadaşımızı ilçemize davet ediyoruz. Profesyonel ya da amatör tiyatrocular Selçuk’ta buluşacak. Bunun yanı sıra Selçuk Belediye Tiyatrosu olarak biz de oyunlarımızı sergileyeceğiz. Efes Antik Tiyatro’da oyun sahnelemek gibi bir hayalimiz var. Bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Tiyatromuz kurulduğu günden bugüne kadar bizlere destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya, belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Özgül Karaalioğlu Yavuz ve çalışma arkadaşlarına, tiyatro festivalimizin gerçekleşmesi sürecinde bize destek veren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’ne teşekkür ederim” dedi.

 

 

 
Başkan Çerçioğlu verdiği sözü tuttu
 
CHP’li Sertel: Büyükşehir ve ilçe adaylarını üyeler belirlesin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu verdiği sözü tuttu
 Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çine’de gerçekleştirilen ...
Kınık'ta 15 Temmuz için coşkulu buluşma
Kınık'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerle kutlandı.
'Nar Taneleri'nden Avrupa başarısı
Narlıdere Belediyesi engelli danışma eğitim ve rehabilitasyon merkezinden ...
 
Açık havada spor keyfi: Güzelyalı spor merkezi!
Konak Belediyesi ilçenin farklı noktalarındaki spor merkezlerinde verdiği ...
Karşıyaka'da judo rüzgarı
Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Judo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ...
Bornova etkinlikler ile renkleniyor
Bornova Belediyesi, 2018 yılını düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiriyor. ...
 
Başkan yerinde inceledi... İzmir'e dev vagon park!
Raylı sistem yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları ...
Bornova’da spor kurslarına yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin sekiz branşta verdiği spor kurslarından yılın ilk ...
Bornova'da İngilizce kurslarına akın!
Okul döneminde açılan kurslarla öğrencilerin derslerine destek olan Bornova ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva