HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 09:24

Başkan yerinde inceledi... İzmir'e dev vagon park!

Raylı sistem yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek artan metro vagonlarının park ihtiyacını, Halkapınar’da yapımını sürdürdüğü 2 katlı yer altı parkında karşılayacak.

Başkan yerinde inceledi... İzmir e dev vagon park!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosu'ndaki sefer aralığını kısaltabilmek amacıyla satın aldıkları 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi” inşaatını denetledi. Fahrettin Altay-Narlıdere hattındaki yapım çalışmalarının başlamasının ardından daha da önem taşıyan Vagonpark'ın, aynı anda 115 metro vagonuna park imkanı sağlayacağı bildirildi.

Trenlerin metro hattından Şehitler Caddesi altında bulunan yer altı deposuna ulaşımını sağlayacak olan tesiste, boyları 21 metre ile 28 metre arasında değişen ve toplam yüzey alanı 50 bin metrekare olan 670 adet diyafram duvar imalatının tamamlandığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, dev inşaattaki kazı ve betonarme çalışmalarını yerinde inceledi.

Raylı sistem ağını her yıl biraz da genişlettiklerini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Göreve geldiğimde 11 km.’de aldığımız raylı sistem ağını 179 km’ye çıkardık. Bu yüzden metro araçlarının konumlanacağı bu tesis artık bir zorunluluk haline geldi. Hizmete açıldığında, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak" dedi.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILIYOR
Her geçen gün genişleyen İzmir Metrosu filosunun bakım ve depolanması için “Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede” oluşturulan yeni tesis, 115 vagon kapasiteli olacak.  Toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı olarak inşa edilen yer altı bakım ve depolama tesislerinde, ortamı havalandırmak ve herhangi bir yangın anında oluşan dumanı tahliye etmek için jet fan ve aksiyel fanlardan oluşan havalandırma sistemi kurulacak. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölümde ise araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi oluşturulacak. Tesisin dışında araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak otomatik tren yıkama sistemi de kurulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerin e uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme sistemi (dolap sistemi),  sprinkler  (yangın söndürme sistemi) sistemi ve itfaiye dolum ağzı yapılacak. Yeraltı araç depolama tesisinde trafo merkezi ve trenlerin enerjisini sağlayan 3. ray sistemi de oluşturulacak. Ayrıca tesise yangın algılama-ihbar, kamera ve  scada sistemleri de kurulacak.

 
İzmir'de o iki müezzin birlikte sela okudu!
 
CHP'de kritik gün! Delegeler imza vermeye başlıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Temmuz 2018 Salı 08:28

Yıllardır Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılsın diye kuzeydekilerin dilinde tüy bitti. Aziz başkan hala kuzeyle ilgisi bile yok. İzmir sadece güneyden oluşuyor galiba. Kuzey yunanamı bağlı?

Yorumu oyla      10      6  
Gürkan 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:48

2 yıl önce temeli atıldı. İşin büyük kısmı da bitmiş görünüyor. Yerin altında yapılan bir projede 3-5 aylık bir sarkma olabilir, bu da doğaldır. Konak tüneli 2 yılda bitecekti 4 yılda bitti , Sabuncubeli de neredeyse 8 yıl sürdü.

Yorumu oyla      12      5  
volkan 16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:41

dediğiniz herşey doğru fakat bu projede bir geç kalınma durumu var seneler once temeli atılmıştı barankaya işi uzattı sanırsam..yandaş sitelerde yazıp duruyolar ama otogar metrodan bahsetmezler tabi işlerine gelmiyor

Yorumu oyla      9      5  
Tayfun 16 Temmuz 2018 Pazartesi 11:52

Aziz bey, diger önemli hizmetlerinin yanında raylı sistemi 11 kim den 180 km cıkartarak izmir tarihine adını altın harflerle yazdırdı artık , ileride izmir raylı sistem tarihi incelendiğinde önlerine hep Aziz bey ismi çıkacak .

Yorumu oyla      16      6  
Gürkan 16 Temmuz 2018 Pazartesi 11:32

Ankara metrosunu yapan bakanlık, tren setlerini alan bakanlık, depoyu yapan da bakanlık. Bunun adı da "ak belediyecilik" oluyor. İzmir' de ise metro hattını belediye yapıyor , tren setlerini belediye alıyor , yetmiyor deposunu da belediye yapıyor. Sadece Narlıdere hattı, yeni tren setleri ve depo için 1,5 milyar gibi bir para harcanacak. Bu arada en son Haziran' da ihalesi olacak denilen bakanlığın yapacağı otogar metrosu ne oldu ? Arkadaş 5 yıldır 4,5 km'lik metro yapılacak. Bu şehir ile resmen dalga geçiliyor. Oy vermiyorsan ne kadar vergi verirsen ver hizmet de yok diyorlar. Otogar Metrosu için ne bekleniyor? Alt tarafı 4,5 km'lik bir hat. Üstelik aç-kapa ile yapılacak. Maliyeti düşük, yapımı kolay bir hat. 2 yılda biter ama yıllardır yapılmadı. Bakanlığın metro yapmasına karşı değilim ama sadece kendi oy aldığı yere yaparsa bu doğru değildir.

Yorumu oyla      13      5  
Seydiköylü 16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:46

Çivi çakmamış ha.. Yapılanları görmemek için kör olmak lazım, nankör olmak lazım... ayıptır, yazıktır,günahtır.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da spor kurslarına yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin sekiz branşta verdiği spor kurslarından yılın ilk ...
Bornova'da İngilizce kurslarına akın!
Okul döneminde açılan kurslarla öğrencilerin derslerine destek olan Bornova ...
Karabağlar’ın parkları rengârenk
Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü havaların ısınmasıyla ...
 
Karşıyaka'da can dostlar için ‘yaz’ seferberliği 
Yaz aylarında sahipsiz sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak ...
İzmir’de tatilin yeni adresi: 1 ayda 30 bin kişi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek hizmete sunulan 1 ...
Başkan Soyer'den Sakin Şehir’de Ata Ekmeği ve Armola Şenliği davet
Seferihisar'da 100 yıl önceki tekniklerle üretilen "Ata ekmeği" ile ilçenin ...
 
Buca’da Zeytin Fideleri Toprakla Buluştu
Buca Belediyesi’nin Eğitime Zeytin Dalı projesi kapsamında 3 bin 938 zeytin ...
Dünya çocukları Gaziemir’de ingilizce öğretecek
Uluslararası Projelerde ilklere imza atan Gaziemir Belediyesi, AISEC işbirliğiyle ...
Büyükşehir'den sevimli dostlara organik menü
Sevimli ve yaramaz lemurlar, tüm enerjilerini İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva