HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 12:21

CHP’de kritik süreç: İmza hareketi ‘kale’de resmen start aldı!

İl eski Başkanı Güven, Bornova İlçe eski Başkanı Kavalar, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ayçil ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tatlı, olağanüstü kurultay talebi kapsamında imza toplama hareketinin İzmir’deki startını verdi. 4 isim noter önünde açıklama yaptı.

CHP’de kritik süreç: İmza hareketi ‘kale’de resmen start aldı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarında flaş bir gelişme meydana geldi.

Seçimlerde partiden yüzde 8 fazla oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin genel başkan koltuğuna oturması gerektiğini savunan partililer imza hareketine start verdi.

İzmir’de de sürecin önde gelen aktörlerinden Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, 4’üncü Noter’de imza vererek kentteki kampanyayı resmi olarak başlattı.

Kavalar’a, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Parti Meclisi (PM) eski Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil eşlik etti.

81 ilde eş zamanlı başlayan imza hareketinin İzmir’deki ayağının öncülüğünü 4 isim yerine getirdi. Kavalar, Güven ve Tatlı noter önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZ 9 SEÇİMDİR İKTİDAR OLAMIYOR!
İl eski Başkanı Güven, “24 Haziran seçimleri sonucunda cumhur ittifakı seçimi kazanmış, bizim ittifakımız olan Millet İttifakı seçimleri kaybetmiştir. Seçim sonuçları üzerinden partimizde tartışmalar başlamıştır. Bu da doğal bir şeydir. Seçim sonuçları irdelenirken partimizin oyu yüzde 22’lere düşmüş cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız olan Muharrem İnce’nin oyları yüzde 30.6’yla önemli bir rakam noktasına gelmiştir. Özellikle İzmir mitinginde halkın büyük ilgisini toplayabilmiştir Muharrem İnce. Gençlerimiz, kadınlarımız büyük ilgi göstermiştir. Çok büyük mitingler yaptı. Seçim sonuçlarından sonra hızlı bir şekilde bir değişim rüzgarı esmektedir. Değişim talebi vardır. Bu değişim talebi CHP’nin MYK’sının ve genel başkanının değişme talebi oluşmuştur Türkiye’de. Biz bugün bunun karşılığı olan kurultay toplanması için imza veriyoruz. İsterdik ki bunu genel merkezimiz yapsın, imzalarla uğraşmayalım. Bu değişimi kurultayımız toplanarak gerçekleştirelim isterdik. Ama maalesef bu gerçekleşmedi. Noter huzurunda imzayla yapılıyor. Bugün başladı. 15 gün sürecek. İzmir’de biz öncülüğünü yapıyoruz. Daha sonra ilçelerde kurultay talebi olan arkadaşlar notere giderek imzalarını verecekleri. 15 gün sonra imzalar genel merkeze iletilecek ve kurultay toplanacak. Değişim artık kaçınılmazdır. Mutlaka Türkiye’de değişim olacaktır. CHP değişmek ve yeniden yapılanmak zorundadır. Bu kaçınılmazdır. Bunu yaparsak yerel seçimlerde başarılı olma şansımız var. İzmir’deki 22 ilçeyi 30 ilçe yapma şansımız olacaktır. Aksi takdirde daha olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliriz. İzmir delegasyonu olarak bu duyarlılıkla hareket ediyoruz. CHP’nin başarılı olmasını istiyoruz. Seçeceğimiz genel başkanı bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasını istiyoruz. Onun için de genel başkan yaptığımız kişi yıllara sarih mücadelede aday olarak şimdiden hazırlansın ve seçimi kazansın istiyoruz. İzmir’de 30’un üzerinde imza olacaktır. Bundan eminim. Genel başkanımız 9 seçimdir seçime katılıyor. Maalesef partiyi iktidara taşıyamadı. Genel başkanımızı seviyoruz. Değerli bir büyüğümüz. Onursal genel başkanımız olsun istiyoruz. Bugüne kadar arkasında durduk ama artık halk değişim istiyor” diye konuştu.
BU SADECE DELEGELERİN TALEBİ DEĞİL, HALKTAN GELEN BİR TALEP!
Bornova İlçe eski Başkanı Kavalar ise, “Değişim halktan gelen bir talep. İyi bir devlet adamlığı yaptı. Bu konuda kendisinden farklı bir değerlendirme bekliyorduk. Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir kurultay toplanmasını bekliyorduk. Bu sadece kurultay delegelerinin talebi değil. Halktan gelen bir talep. Bunu göz ardı etiler. Bu göz ardı edilemeyecek bir talep çünkü önümüzde yerel seçimler var. 30’un üzerinde delege arkadaşımızın imzasını alacağız. 52 kurultay delegesi var. Bunların isimlerini açıklamak istemiyoruz. Kendilerine baskı yapılmasını istemiyoruz. Bir de imza verecek olan kurultay delegelerinin hepsini burada toplayarak şov yapmak gibi bir amacımız da yok. Partimiz zarar görsün istemiyoruz. Değişim tehdit değil partimizin yenilenmesi adına bir fırsattır. Biz bu fırsatı yaratmaya çalışacağız. En kısa sürede Türkiye genelinde 700’lere varan imza toplanacak ve bu kurultay gerçekleşecek. Bundan eminiz” dedi.

KOCAOĞLU DA DEĞİŞİM İSTİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun süreçte iki kez değişim vurgusu yapması üzerine konuşan Kavalar, “Aziz Başkanın yaptığı açıklamalardan onun da değişim istediğini ve bu değişimin gerçekleşmesi adına bir adım atılmasını istediğini biliyoruz. Hatta bizler açıklama yaptıktan sonra o da aynı şekilde genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna öncülük etmesini istedi. Ama bu talepler geri çevrildi. Sayın Kocaoğlu da bu açıklamayı yaptıktan sonra sürecin bir yerlerindedir diye düşünüyorum” açıklamalarda bulundu.VATANDAŞLAR ‘DEĞİŞİM YAPMAZSANIZ CHP’YE OY VERMEYECEĞİZ’ DİYOR!
Tatlı da, “Partimizde 50 yıldır varım. Yarım yüzyıllık CHP’nin geçmişini bilenlerdenim. Değişimin ne zaman olması gerekeni en iyi hissedenlerdeniz. Çünkü bizi dışarıda görenlerin ‘Değişim yapmazsanız CHP’ye oy vermeyeceğiz’ diyen büyük bir kitleyi karşımızda gördük. Değişime karşı direnç göstermemek gerektiğini düşünüyorum. Genel başkanımızı çok seviyoruz ve hak, hukuk, adalet diye o yaşta 435 kilometre yürümesini dünyada bir örnek. Ancak bir değişim gerekiyor, yeni bir soluk yeni bir yüz gerekiyor. Anladık ki değişimle biz yüzde 30’ların üzerine çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖZLER KURULTAY DELEGELERİNDE!
Süreçte Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partiden yüzde 8 fazla oy alması sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu tartışmaya açılmıştı. Partinin üst düzey yöneticileri, ‘partimizde genel başkan sorunu ve gündemimizde kurultay yoktur’ minvalinde açıklamalarda bulunmuştu. Seçim sürecinde ‘Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir daha rakip olmam’ diyen İnce’ye yakın ekip tarafından imza hareketinin başlayacağı haftalardır kulislerde konuşuluyordu.  Partinin güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de farklı yaklaşımlar dillendiriliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu süreçte iki kez değişim vurgusu yaparken İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergilemişti. Gelinen noktada kurultay için imza toplama hareketi start aldı. Gözler İzmir’deki 52 kurultay delegesine ve doğal delegelere çevrildi. Muhaliflerin seçimli kurultayı toplamak için en az 635 imzaya ihtiyacı var. 15 günün sonunda nitelikli çoğunluk bulunması durumunda CHP, 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultaya gidecek.

FLAŞ İDDİA!
Süreçte İzmir ve İstanbul’un göstereceği refleksin çok önemli olduğu biliniyor. Şu ana kadar Türkiye genelinde toplanan imzaların 100’ü aştığı öne sürüldü.

 
Türk istihbaratı, Suriye'den özel operasyonla alıp getirdi
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde devir teslim zamanı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 16 Temmuz 2018 Pazartesi 22:37

Kendilerine vekillik koltuğu bulamayanlar imza hareketi başlatmış. Soruyorum bu dört arkadaşa 9 seçimdir genel başkan kazanamıyor diyorsunuz. Asuman bey seçimlerde ne çalışma yaptınız seçim stantlarında fotoğraf çekilmekten başka Muharrem İnce''nin İzmir mitinginde bile insanlara seçim otobüsünün tepesinden baktınız. Nevzat bey meclis üyeliği, ilçe başkanlığı, il başkan adayı, belediye başkan adaylığı m.vekili adaylığı peki seçimlerde kime çalıştınız. Hatice tatlı sizde hep bir yerlere aday oldunuz ve halı hazırda meclis üyesisiniz. Soruyorum size seçimlerde ne kadar çalıştınız. Meclis üyesi olunca güzel belediye başkan adayı olursa güzel milletvekili adayı olunca güzel ama olmayınca küsüp seçim çalışması yapmayıp kaybedilen seçimleri genel başkana bağlayın. Arada 10 milyon oy farkı var deyip 1.3 milyon oyla 2. Tura kalacağını bilmeyen bir aday ve oylarımıza sahip çıkmayan bir insanı mı istiyorsunuz. Ben 99 yerel seçimlerinden beri Parti''nin içerisindeyim yaşım 36 ve nice benim gibi insanlar var partide biz seçim çalışması yapalım sizin gibi koltuk sevdalıları koltukta otursun diye öyle mi yok kardeşim bundan sonra sizin gibi koltuk sevdalısı değil ülke sevdalısı istiyoruz.....

Yorumu oyla      9      5  
Zeliha diker 16 Temmuz 2018 Pazartesi 21:00

Seçim mitinglerindeki yüksek performans ve yapacağı değişikliklerle türkiyenin ve gençlerin önünü açacağına inanıyorum,bu nedenle ince kesinlikle partinin başına geçmeli.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 16 Temmuz 2018 Pazartesi 20:01

Artık partinin gençleşmesi gerek. Kim gelirse gelsin genç olmalı kadınlara destek olunmalı hep lafta kalmamalı bu. İzmirde kaybettiğimiz 8 ilçeye koyun aklı başında biraz belediyecilik geçmişi olan 8 genç aday bakın nasıl alınıyor oralar.

Yorumu oyla      12      5  
DGL 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:36

bu iş başkanla değil komple değişmeli ilk olarak kafalardaki beyin değişmeli bu düşünce ile hiç bir zaman kazanamaz

Yorumu oyla      12      5  
Allah! Allah! 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:20

Değişim istemeyenlere şaşırıyorum ve soruyorum. Bir Başkan ne zaman değişmeli? Mesela yerelde yine İstanbul ve Ankara alınamadığında, sadece kıyı şeridinde kalındığında yine başarılı mı diyeceğiz? (Aydın sallanıyor bu arada)Kriter nedir? Kılıçdaroğlu CHP yi iktidara taşıyabilir mi? Bu şartlarda %25 i geçemeyen CHP ne zaman ve nasıl iktidar olur? Benim koltuk arayışım yok. Ama ben de değişim istiyorum. Olmayacağını görüyorum. Daha da kötü olacak. Çünkü izliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Has 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:43

Değil Muharrem ince 10 tane ince gelse yine CHP iktidara gelemez, zihniyet değişmeli öncelikle partide

Yorumu oyla      11      5  
T.C Erol DURUKAN 16 Temmuz 2018 Pazartesi 15:08

KARDEŞİM ÇEYREK ASIRDIR DENİZ BAYKAL VE ÖNDER SAV'DA ÇEYREK ASIRDIR CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYAMADI. BU PARTİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞMESİ LAZIM.

Yorumu oyla      16      5  
Gençlik kolları 16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:56

Siz dava adamı değil koltuk adamısınız

Yorumu oyla      15      10  
yurtdas 16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:44

oyuma sahip cikmayan muharrem inceyemi oyumu vercem birdaha

Yorumu oyla      13      11  
tayyar 16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:37

Malesef koltukta yer bulamayanlar değişim istiyor..İşin acı tarafı bu..

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhalifler açıkladı: İşte toplanan imza sayısı!
CHP'li Yaşar Tüzün muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi üzerine CHP ...
Dışişleri'nden çekilme iddiasına dair açıklama
Suriye'nin Münbiç kasabasında denetimi sürdüren yerel milis güçleri, en ...
İki yeni kararname yayınlandı!
Resmi Gazete'de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ...
 
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir!
Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın etti. Cumhurbaşkanı Recep ...
Bakan Pakdemirli’den Başkan Kocaoğlu’na açık çek: Başımızın üstünde yeri var!
Egedesonsöz’ü ziyaret eden Bakan Pakdemirli, “Sevgili İzmir Büyükşehir ...
 
'Bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız ...
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de kooperatifleşme mesajları: Münbit topraklar kiralanacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ...
Kızını CHP'ye üye yaptı, örgüte o mesajı verdi!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım 18 yaşına giren kızı Gizem Yıldırım’ı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva