HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2018 Pazar - 13:33

Bakan Pakdemirli'den İzmir'de kooperatifleşme mesajları: Münbit topraklar kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bir restoranda düzenlenen programa katıldı. Bakan Pakdemirli kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. Pakdemirli, kooperatifleşmenin önünü açacaklarını söyledi.

Bakan Pakdemirli den İzmir de kooperatifleşme mesajları: Münbit topraklar kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirterek, Türkiye'nin dimdik ayakta, çok daha güçlü bir halde olduğunu bildirdi.

Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bir restoranda düzenlenen programa katılan Bakan Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Allah bir daha bu millete böyle illet, böyle zillet vermesin." dedi.

- BAŞKAN ESKİYÖRÜK’TEN BAKAN PAKDEMİRLİ’YE: PARA VEREN DEĞİL PARA KAZANDIRAN BAKANLIK OLUN!

Pakdemirli, hain FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtiğini hatırlatarak, "Allah'a şükürler olsun ki hain FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtikten sonra Türkiye dimdik ayakta. Tüm bu travmalara rağmen yönetim sistemini değiştirmiş, çok daha güçlü bir halde. Tek vücut, yek vücut olarak yoluna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bakanlık görevini tevdi ettiği için teşekkür eden Pakdemirli, görevlerin gelip geçici olduğunu, bayrağın teslim alındığı günle teslim edildiği gün arasında yapılan hayırlı işlerin önem taşıdığını vurguladı.

"YENİ YÖNETİMDE KARAR ALMAK DAHA KOLAY"
Pakdemirli, yeni yönetim sistemiyle karar almalarının daha kolay olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eskiden bir müdürü bir yerden alıp başka yere atarken problem oluyordu. Basit işlerde bile yasa çıkarmanız gerekiyordu. Almanya'da 3 bin kanun var, Türkiye'de 9 bin kanun var. Ne kadar fazla kanun çıkartırsanız ülkeyi o kadar iyi yöneteceksiniz diye bir şey yok."

Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in de başkanlık sistemini gerekli gördüğünü anlatan Pakdemirli, "Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine büyük bir demokratik değişim, yönetim sistemi değişimi kansız, kavgasız olmaz. Bu da bizim milletimizin demokratik olgunluğunun göstergesi." ifadesini kullandı.

"ZORU HEMEN YAPACAĞIZ, İMKANSIZ ZAMAN ALIR"
Pakdemirli, sorunları çözmek için canla başla çalışacaklarını dile getirerek, yapısal sorunları çözmelerinin biraz zaman alabileceğini ancak kolay çözülecek soruları hemen çözeceklerini bildirdi. Çalışma prensiplerinin "Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alır" olduğuna değinen Pakdemirli, bu prensibi bürokratlara da ilettiğini aktardı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da tarımın içinden gelen birinin bakan olduğunu belirterek, verimli işler yapılacağını kaydetti.

"Allah İzmir'e verdikçe veriyor" diyen AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de İzmir'in daha önce Ulaştırma Bakanı olduğunu, ulaştırmayla ilgili tarihi projeler yapıldığını, İzmir'in altyapısını tamamladıklarını belirtti. 

Programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ödemiş ve çevresindeki ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları da katıldı.

Ödemiş programı kapsamında, oğlu vefat eden Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa'ya taziye ziyaretinde bulunan Bakan Pakdemirli, Ödemiş Belediyesini de ziyaret etti.

BAKAN PAKDEMİRLİ: MÜNBİT TOPRAKLAR KİRALAMAYA AÇILACAK
Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kooperatifleşmenin önemine değindi. Birlikte iş yapmanın yollarının bulunması gerektiğini söyleyen Pakdemirli, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tarım alanında çok çok harcayıp, az az kazanıldığını dile getiren Pakdemirli, "Çok çok harcayıp az az kazanmaktansa, az az harcayıp çok çok kazanmamız lazım. Bunun için yapısal değişikliğe ve kafaların değişmesine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Üreticiyi üzmeyeceklerini, ezmeyeceklerini söyleyen Pakdemirli, tüketiciyi de koruyarak onların ateş pahası filelerle evlerine gitmeyeceklerini belirtti. Tüm bunları ayrıntılı şekilde kontrol edeceklerini kaydeden Pakdemirli, devletin münbit topraklarının olduğunu ve ilerleyen dönemde bunları kiralamaya açmak istediklerini vurguladı. Pakdemirli, "Burada kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, üç-beş kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde ölçek ekonomisine uygun tarım ve hayvancılığı yapma imkanımız olacak" dedi.

ARAZİLER NASIL KİRALANACAK?
Bakan Pakdemirli, arazilerin kiralamaları konusuna dair detayların neler olacağını soran bir basın mensubuna, şöyle dedi:

"Bizim zihinsel bir değişime ihtiyacımız var. Vatandaş mı daha önemli devlet mi daha önemli? Devlet çok büyük arazilerin üzerinde olmamalı. Vatandaşa vermeliyiz bunları. Önemli olan bunların adil dağıtımını yapmak. Kontratlarını yapmak ve amacından farklı kullanılmamasını sağlamak. İyi kontratlar ile bunların halkımız ile buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticimize destek, kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli yem, yerli sebze ve meyve, yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonundan bir nebze kurtulmuş olacak. Devlet bir çok şeyi işletmemeli. Sosyal devlet bazı hizmetleri yapmalı ama belli konular dışında devlet bir çok konuya bakmamalı. Biraz daha devletin etkinliğini azaltarak vatandaşa devletin imkanlarını daha fazla sunma konusunda gayretimiz olacak."

'KONYA KADAR TOPRAĞI OLAN HOLLANDA'NIN TÜRKİYE KADAR MİLLİ GELİRİ VAR'
Pazarda bazı ürünlerin zaman zaman fiyatlarının artmasına dair de değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Çıkan ürünleri belli şekilde sanayi ürününe çevirebiliyorsak ve buradan ekstra bir katma değer yaratıp bir noktaya getirebiliyorsak, sürdürülebilir bir gelir kaynağına, çiftçimizi, üreticimizi ulaştırmış oluruz. Yoksa bir indi bir çıktı, bunların zik zakları ile ömür boyu uğraşacağız demektir. Ödemiş'te bizim daha fazla üretim yapmamız gerekiyor. Tarıma dayalı sanayi işletmeleri olması lazım. Konya kadar toprağı olan Hollanda'nın Türkiye kadar milli geliri var. Hepsi tarımdan kaynaklı değil ama bu önemli bir paya sahip. Onlar da çok zor şartlar altında bunu yapıyor. Toprağın olmadığı yerlerde topraktan gelir kaynağı elde etmek mümkün. Bizlerin de burada bunları yapması mümkün. Devlet ve millet iş birliği ile yeni yönetim sistemi ile birlikte, azalan bürokrasi, hızlı ve atak karar alma sistemi içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı milletimizin hizmetindedir."
Pakdemirli daha sonra Bademli'de bulunan kooperatifleri ziyaret etti.

YEREL SEÇİMDE 'ÇALIŞIN' TALİMATI
İlçedeki seçim sonuçlarına da değinen ve yapılacak olan yerel seçimleri hatırlayan Pakdemirli, "Sizler iyi çalıştınız. Millet de hem sizin hem de bizim hakkımızı verdi. Yerel seçimler çok önemli. Yerel seçimlerde bu seçimlerde aldığımız oyun üstünde bir oy almamız gerekiyor. Demokrasimizin ve başkanlık sisteminin oturması için Ak Parti'nin başarısının  mutlaka önümüzdeki 5 yıl, önümüzdeki 10 yıl devam etmesi gerekiyor. Kapı kapı dolaşacağız, vatandaşın sırtını sıvazlayacağız. Onların dertleri ile dertleneceğiz" diye konuştu. (AA)

 
Kadifekale'de yürek burkan anlar: İzmir şehitlerini unutmadı
 
Kerim Avcı'nın yeni adresi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 15 Temmuz 2018 Pazar 18:57

Devlet büyük tarım işletmeleri kurmadan fiyat istikrarı sAğlanamaz. Hayal ve toprak satışı başlamıştır. Türkiye''nin adım adım küresel tarım kartellerine teslim edilmesini ve gıda kökenli kanser vakalarının daha da artmasını izleyeceğiz. Bu ülke sağlıklı olmayacak artık.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızını CHP'ye üye yaptı, örgüte o mesajı verdi!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım 18 yaşına giren kızı Gizem Yıldırım’ı ...
Avrupa Birliği Bakanlığı artık yok! İşte yeni ismi...
Kapatılarak Dışişleri Bakanlığı'na bağlanan Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'u yazdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci ...
 
CHP'li Kesici, Erdoğan'ı ziyaret etti
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Külliye’de ziyaret etti
CHP İl Başkanı Yücel'den '15 Temmuz' mesajı... Çarpıcı OHAL vurgusu!
CHP İl Başkanı Yücel, FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin milletin ...
Bakan Pakdemirli’den sistem için net mesaj: Adapte olamayanlarla yolumu ayırmaktan tereddüt etmem!
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Ellerimize prangayı vurmuş parlamenter ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yol haritasını açıkladı, İzmir seçim startını verdi!
AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Kemerli, “24 Haziran Genel seçim sonuçlarını ...
MHP'li Karataş'tan 15 Temmuz mesajı!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 15 Temmuz hain ...
AK Partili Nasır'dan 15 Temmuz mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, tüm ülkenin 15 Temmuz Demokrasi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva