HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 11:40

Muhalifler açıkladı: İşte toplanan imza sayısı!

CHP'li Yaşar Tüzün muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi üzerine CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor

Muhalifler açıkladı: İşte toplanan imza sayısı!

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için toplanan imzaların sayısının 100’ü geçtiğini açıkladı. CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimlerden biri olan Tüzün, gerekli sayıda imza toplayacaklarını söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, "Olağanüstü kurultay talep ediyoruz. Noter huzurunda imzalar toplanmaya başlandı. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. Tüzün, şöyle devam etti:

"Sabah saat 08.30'dan itibaren kurultay delegelerimiz notere koşarak giderek imzalarını vermeye başlamıştır. Kurultayın adı Değişim ve Dönüşüm Kurultayı olacaktır. Burada çağrı heyeti olarak sembolik olarak duruyoruz. Demokrasi, Değişim ve Umut Kurultayı için imza atanlara şimdiden teşekkür etmek istiyorum."

“24 Haziran hareketinin liderinin Muharrem İnce olduğunu tüm Türkiye kabul etti"

Tüzün, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada ise, “11’de yaptığımız çağrımızdan önce, saat 8:30’dan itibaren notere imza vermeye giden delege sayısı 100’ü buldu. 24 Haziran sonrası partililerimizin ve delegelerimizin görüşlerini açıklamalarını talep ettik. 68-70’e yakın ilde delegelerimiz tarafından değişim talebi açıklamaları yapıldı" dedi. 

24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce’nin CHP’nin aldığı oyun yarısından fazlasını aldığını belirten Tüzün, ‘halk değişim talebini sandıkta gösterdi’ diyen Tüzün, şöyle devam etti: 

“24 Haziran hareketinin liderinin Muharrem İnce olduğunu tüm Türkiye kabul etti. Ancak bu artık Sayın İnce’nin sorunu olmaktan çıktı, kurultay delegelerinin sorunu oldu. Yani delegeler Sayın İnce’yi Genel Başkan olarak mı yoksa sade bir vatandaş olarak mı görmek istiyor? Bu kararı delegeler verecek.”

"Delegeler tutum değiştirdi"

Tüzün, kısa bir süre önce CHP’nin olağan kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olan delegelerin bugünkü tutumunun değiştiğini de savundu:

"O gün konjonktürel süreci başkadır, bugününkü başkadır. Kısa bir süre önce kurultay yapmış olsak bile o gün konjonktürel olarak Kemal beyi ve ekibini destekleyen delege bugün artık yeter, dokuz defa seçime girdiniz ve başarısız oldunuz diyor. Bu değişim ve dönüşümün liderinin de Muharrem İnce olması gerektiğini söylüyorlar.

Tüzün CHP genel merkezinden yapılan ‘yerel seçim öncesi olağanüstü kurultay yapılmamalıdır’ eleştirileriyle ilgili olarak da,  “Her dönemde partimizin olağanüstü kurultay süreci konuşulduğunda nedense genel merkez yöneticilerimiz hep seçimleri bahane ederler ve bu görüşe ket vurmaya çalışırlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafızasının geri gelmesini ve fabrika ayarlarına dönmesini talep ediyoruz. Yerel seçim bahanesi partiye ve Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür. Eğer değişim olacaksa, şimdi, yerel seçimden önce olmalı. ‘Yerel seçimi yapalım, hastayı (CHP) öldürelim, tabutu da siz kaldırın’ diyen anlayışı reddediyoruz” dedi. 

15 gün içinde en az 625 imza gerekiyor

CHP parti tüzüğünün 48. maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasına denk geliyor. Yine parti tüzüğüne göre, kurultay çağrısı yapacak delegelerin 15 günlük süre içinde yeterli imzayı toplaması zorunlu.

 
İzmir'de tasarlandı: İnsansız deniz aracı!
 
DİSK’ten asgari ücret komisyonu tepkisi: Kabul edilemez!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden çekilme iddiasına dair açıklama
Suriye'nin Münbiç kasabasında denetimi sürdüren yerel milis güçleri, en ...
İki yeni kararname yayınlandı!
Resmi Gazete'de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ...
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
15 Temmuz'un yıl dönümü: İzmir meydanlara indi!
 
Erdoğan: 15 Temmuz tüm Türkiye'nin zaferidir!
Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akın etti. Cumhurbaşkanı Recep ...
Bakan Pakdemirli’den Başkan Kocaoğlu’na açık çek: Başımızın üstünde yeri var!
Egedesonsöz’ü ziyaret eden Bakan Pakdemirli, “Sevgili İzmir Büyükşehir ...
'Bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız ...
 
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de kooperatifleşme mesajları: Münbit topraklar kiralanacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ...
Kızını CHP'ye üye yaptı, örgüte o mesajı verdi!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım 18 yaşına giren kızı Gizem Yıldırım’ı ...
Avrupa Birliği Bakanlığı artık yok! İşte yeni ismi...
Kapatılarak Dışişleri Bakanlığı'na bağlanan Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva