HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2017 Salı - 13:19

CHP’li Kadınlar bedenleriyle ‘hayır’ yazdı: Selvi Kılıçdaroğlu'ndan ‘çiçekli’ mesaj!

CHP’li 365 kadının Cumhuriyet Meydanı’nda bedenleriyle hayır yazdığı programa katılan Selvi Kılıçdaroğlu net bir referandum mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Sonuç hayır olacak. Bakın İzmir’de ne güzel çiçekler açmış. İnşallah bu çiçekler Türkiye’nin her tarafına yayılacak” dedi.

CHP’li Kadınlar bedenleriyle ‘hayır’ yazdı: Selvi Kılıçdaroğlu ndan ‘çiçekli’ mesaj!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Genel Başkan Kemal Kılılçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve 365 kişiyle birlikte ‘Hayır’ yazdı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na gönderdiği davet üzerine, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programa Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP YDK Üyesi Şehrazat Mercan, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, milletvekili Tacettin Bayır, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, il yöneticileri, il kadın kolları yöneticileri ve belediyelerdeki kadın meclis üyeleri katılım gösterdi.

Alandaki kadınlar, ellerinde salladıkları dövizlere destek olarak, ‘Yolsuzluğa, tecavüze, yoksulluğa, tacize, diktatörlüğe, teröre, adaletsizliğe, savaşa hayır sloganlarını haykırdı ve hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu.



BASİRETSİZ BİRİ GELSE TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEKTİR!

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “8 Mart’ta kadınlar ‘hayır’da sesini yükseltecek, 16 Nisan’da kadınlar ‘hayır’da güçlerini birleştirecek. Kadına ve emek mücadelesine adanmış bugünü, kadına şiddetin, adaletsizliğin gölgesinde kutlanmayan bir gün olarak bir kez daha anıyoruz. Geçmiş dönemlerde 8 Mart’ları coşkuyla kutlardık. Bu sene bu coşkuyu maalesef yaşayamıyoruz. Cumhuriyetimiz çok tehlikeli bir dönemde ve yol ayrımında. Hepimiz insanlık için en güzel rejim olan Cumhuriyete sahipken, anayasa değişikliği adı altında bir değişiklik gözlerimize baka baka dayatılmak isteniyor. Hükümdar yetkilerine sahip ama adı cumhurbaşkanı olan tek kişinin iktidarına sürüklenmektedir. Buna rıza mı göstereceğiz? Bu anayasanın demokratik meşruiyeti yoktur. Hiçbirimizin görüşleri alınmaksızın hazırlanan metin hiçbirimizin talebi üzerine ortaya acıkmamıştır. Böyle bir metnin teklif edilmesi bile aklımızın, vicdanımızın yok sayılmasıdır. Yüz yıllar öncesini hatırlatan monarşidir. Parti başkanı bir cumhurbaşkanına dönüşmüş ve dayatılmak isteniyor. Bu tartışmayı mevcut cumhurbaşkanı üzerinden yapmıyoruz. Bu süreç ilerleyen yıllarda da devam edecektir. Basiretsiz biri gelse bile Türkiye’yi yönetecektir. Bu demokrasiden uzaklaşmak değildir de nedir? Bu parti meselesi değil, geleceğimizin oylanması meselesidir. Bu bir sistem de değildir. Bu sistem sakattır. Bu yetkiler bir kişiye verilemez.  Bunları düşünerek sandığa git. Hep bir ağızdan haykırmamızın zamanıdır. Zalimleri var eden mazlumların rızasıdır. Buna izin vermeyelim” dedi.



İZMİR’İN YANITI ÇOK AÇIK; AYAĞA KALKTIK VE HAYIR DİYORUZ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise konuşmasında, “Karşımıza bir sandık koydular. Bu sandık bugün kadına şiddeti reva gören, ekonomik özgürlüğünden koparmak için bu düzeni var sayan, kadına 3-5 çocuk yap diye baskı altında tutan zihniyete itirazımız var.  Bize soruyorlar; her iki kadından birinin aile şiddeti Türkiye düzeninin devam etmesini istiyor musunuz? 144 ülke arasında eşitlik bakımından 130’uncu ülke olmasının devam etmesini istiyor musunuz? Siyasette kadının sesini yok eden, siyasi katılımda 109’uncu olan Türkiye düzeninin devamını istiyor musunuz? Bizim cevabımız çok net. Biz ayağa kalktık ve hayır diyoruz ve tarihe yazıyoruz. Ama bize düşen görev var. El uzatma, hayırları çoğaltma zamanı. Bu görev; kadının ortak olmadığı düzenin barış getirmeyeceğini, kadını yok sayan bir siyasetin ülkeye aydınlık bir gelecek inşa etmeyeceğini herkese anlatmaktan geçiyor. Bize sorulan soru siyasi parti seçimine ait değil. 80 milyonun birlikte yaşayıp yaşamayacağına dair bir soru. İzmir’in yanıtı çok açık. Bu cumhuriyetin kuruluş mücadelesinde mermi taşımışı kağnıların ortağı olmuş olan ve Atatürk tarafından eşit hakları verilmiş kadınlardır. Bu düzen en çok bizi yok sayıyor. Bu düzene dur demek bizden geçiyor” açıklamasını yaptı.

SONUÇ HAYIR OLACAK!
Programda söz almayan Selvi Kılıçdaroğlu, alandan ayrılırken Egedesonsöz’e yaptığı kısa açıklamada, “Ben çok olumlu ve iyimser bakıyorum. Sonuç hayır olacak. Bakın İzmir’de ne güzel çiçekler açmış. İnşallah bu çiçekler Türkiye’nin her tarafına yayılacak” ifadelerini kullandı.

 
CHP’li Çıray ve Bayır Ödemiş’e ‘hayır’ı anlattı
 
Meteoroloji’den İzmir ve Ege için kritik uyarı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sonuç 8 Mart 2017 Çarşamba 13:58

16 nisanda çok büyük çoğunlukla Hayır çıkacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
16 nisan 7 Mart 2017 Salı 23:35

Chp hayırcı saygı duymak gerekir, Mhp hem evet hem hayırcı onada saygı duymak gerekir, Ak Parti içinde ki hayırcılar % kaç bilen var mı?

Yorumu oyla      11      7  
İzmirli 7 Mart 2017 Salı 23:13

Merak etmeyin 16 nisan da Halk EVET diye haykıracak.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray ve Bayır Ödemiş’e ‘hayır’ı anlattı
Ödemiş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, Yeni anayasaya hayır söyleşisine ...
CHP'li Sındır: Mücadele edebilme hakkını bile elimizden alacaklar!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka’da DİSK Tüm Emekli-Sen ...
Bahçeli: Almanya kendini bilecek!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Almanya Başbakanı'nın yanlıştan dönüş yapması ...
 
CHP'li Bayır'dan yeni sisteme karşı 'Deli İbrahim' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Türkiye’nin kilitlendiği ve 16 ...
Delican'dan Karşıyaka'nın 8 Mart afişlerine tepki: Her seçim aynı film!
AK Parti İl Başkanı, "CHP her seçim öncesinde aynı filmi izletiyor. Yaşam ...
Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye olay sözler!
Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Erdoğan ile birlikte Avrupa'ya ...
 
Almanya'ya gitmeyen Baykal Fransa'da konuştu
CHP Milletvekili Deniz Baykal, bir toplantı için gittiği Paris'te konuştu.
Başbakan İzmir'de kadınlara seslendi: Güzel şeyler 'evet'le başlar!
Başbakan Yıldırım yeni haftanın 3 gününü seçim bölgesinde geçirecek. Başbakan'ın ...
Kılıçdaroğlu mitinglere o şehirden başlayacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halk oylaması sürecinde ilk mitingini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva