HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2017 Salı - 09:35

Delican'dan Karşıyaka'nın 8 Mart afişlerine tepki: Her seçim aynı film!

AK Parti İl Başkanı, "CHP her seçim öncesinde aynı filmi izletiyor. Yaşam alanına müdahale meselesini perdeye yansıtıyor, ancak bu kez gişe yapacağından kuşkuluyuz. CHP teşkilatında uzun yıllar yöneticilik yapan Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar da, ezberlerinin cenderesinde kalmış görünüyor" dedi.

Delican dan Karşıyaka nın 8 Mart afişlerine tepki: Her seçim aynı film!

EGEDESONSÖZ - Geride kalan yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan ‘Sana ne’ afişleriyle ülke gündemine oturan Karşıyaka Belediyesi bu yıl da dikkat çekici bir çalışmaya imza attı.

Kadınlar Günü için hazırlanan ve 2016’nın devamı niteliği taşıyan afişlerde “Şort da giyerim kot da… Anlarsın ya… Sana ne!” ifadeleri yer aldı.

Afişler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da siyasetin tartışma konusu oldu. Karşıyaka Belediyesi'nin 8 Mart çalışmasına ilk tepki AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'dan geldi. 



HER SEÇİM ÖNCESİ AYNI FİLM!
AK Parti İl Başkanı Delican açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı; her seçim öncesinde aynı filmi izletiyor. Yaşam alanına müdahale meselesini perdeye yansıtıyor, ancak bu kez gişe yapacağından kuşkuluyuz. CHP teşkilatında uzun yıllar yöneticilik yapan Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar da, ezberlerinin cenderesinde kalmış görünüyor" dedi.

GİŞEYE DEĞİL İŞE BAK!
Delican; "İzmirli kadının tek derdi, meselesi şortu eteği, gece sokağa çıkma özgürlüğü değildir. İzmirli kadınlarımız, daha büyük düşünür. Fotoğrafın en büyüğünü görür." diyerek şunları söyledi: Bunu da; son olarak 15 Temmuz'da demokrasi nöbetlerinde gördük. Her görüşten, giyim seçimi, yaşam biçimi ne olursa olsun İzmir'in kadınları meydandaydı. Tıpkı; Kurtuluş Mücadelemizde olduğu gibi. Seçim endeksli; ideolojik ve çatışma temelli siyasi bir çıkışın bir kamu kurumu tarafından, bir belediyece yapılması ise ayrıca manidardır. AK Parti'lisinden, MHP'lisine, CHP'lisinden HDP'lisine her kesime yerelde hizmet götürmekten sorumludur. Bu tip siyasi içerikli çatışmalara zemin hazırlaması doğru değildir. Karşıyaka halkının yaşam standardını yükseltmek üzere çalışmalar yapmalıdır. Kadını, erkeği, genci yaşlısına, ilçesine hizmet etmek önceliğidir. Yanlış bir zeminde kendisini tekrara düşmüş, üzgünüm. Kendisi yılların siyasetçisi ve arkadaşımdır; naçizane önerim, kutuplaştırma ve çatışma ikliminden de uzak durmasıdır. Gişeye değil, işe bakmasıdır. Çünkü; İzmir'in ne Karşıyaka'sında ne de başka bir yerinde bu film artık gişe yapamayacak"

İZMİRLİ KADININ MESELESİ ŞORT DEĞİL MEMLEKETİDİR
Delican sözlerini şöyle sürdürdü; Biz hep birlikte geleceğimizi planlamak, halkın iradesini iktidara taşıyacak ve kamburlarından kurtulacak bir ülke hayalini gerçeğe dönüştürmek çabasındayız. Temel hak ve özgürlükler meselesini de titizlikle tırnak içine alıp koruyoruz. İnsanların, cinsiyet ayrımı yapmadan yaşam biçimlerine saygımızı koruyoruz. Böyle bir kampanya; tam tersine kadınlarımız üzerinden özgürlükler meselesini hafifletiyor. Kadının özgürlük alanını bir eteğe sığdırmaya çalışarak, büyük fotoğrafı kaçırıyor. Ama İzmirli kadınlarımız kaçırmaz. İzmirli kadınlarımızın meselesi şortları değil, memlekettir."

BİR KADIN SADECE GİYİNİP MUTFAĞA MI GİRER?
Sapla samanı karıştıralım derken, kendi kazdıkları kuyuya düşer gibiler. Değerler siyaseti yapayım derken ortaya hafife alınmış bir İzmirli kadın profili çıkarmış oluyorlar. Üstelik İzmirli kadınların ufuk çizgisini de kavrayamamış görünüyorlar. Bizim onların giyim kuşamlarıyla ilgili bir sorunumuz yok. Günlük yaşamları, seçimleri ile ilgili de bir sorunumuz yok. Öyleymiş gibi göstererek bu hassas süreçte prim yapmak peşinde olabilirler. Ama geldikleri nokta farklı. Alay edeyim derken, alay ediyor gibiler. Bu mudur? Bir kadın, sadece giyinen ve mutfağa girmek durumunda olan mıdır? Bir kadının özgürlüğü, kılık kıyafetle, gece sokağa çıkmakla mı ölçülür? Bu yaklaşım, kadın cinsiyetine özgürlük biçeyim derken, diğer becerilerini indirgemektir."

İZMİRLİ KADIN GÜÇLÜ VE ÜRETKENDİR
Kadının toplumdaki rolü, yarattığı katma değerin her şeyin üstünde bir değer olduğuna dikkat çeken Delican; İzmirli kadının ülke kadınlarına öncü olacak nitelikte ve geleceği örecek kadar engin bir bakış açısına sahip olduğunun da altını çizdi.

Delican; tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladığı açıklamasında; İzmir'de 2 milyonun üzerinde kadının yaşadığını ve onları birleştiren en önemli gücün, üretkenlik ve hoşgörü olduğunu belirtti.

 
Hain saldırı, dayanılmaz acı ve 12 yıldır bitmeyen mücadele
 
'Büyükşehir ailesi'nden özgürlük halayı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mecnun 8 Mart 2017 Çarşamba 11:08

geçenlerde karşıyaka belediyesi kadın sosyal hizmetleri aradım kadın sığınma evini sordum nerde olduğunu restorasyon çalışması var dediler eee kadınlar nerde dedim onlar kendi isteği ile ayrıldı dediler kendi istegi ile ayrılabilecek durumda olsaydı yada baskaya yere gitme imkanı olsaydı oranın zaten hiç kapısını çalmazları o yüzden başkanı kutluyorum bi parmak bal çalıyor insanların agzına kimse neler oldugunu bilmiyor belediye calısanların anasına sövdüğünü bizzat duydum hala mı kadınlar gününü kutluyor garip

Yorumu oyla      12      8  
7 Mart 2017 Salı 23:29

Sadece kılık kıyafet üzerinde siyaset yapmak doğru değil önemli olan kızlarımızı okutmak ve onları kendi ayakların üzerinde durmayı kendilerine güven ve erkeğin kazanacağı parayla değil kendi kazandığı parayla özgürce yaşama fırsatları yaratmak zaten kadın kendi ayakların üzerinde durursa kota giyer özgürcede Yaşar kadın cinayetlerin çoğu maddi sıkıntıdan ve kaca parasına ihtiyaçtan kadınlar her çeşit zorluklara katlanıyor.ve boşanmak isteyende eşleri tarafında neyazıkki yok ediliyor.sorun burda yoksa kot şor giyimek çokta önemli değil

Yorumu oyla      28      7  
7 Mart 2017 Salı 18:45

karşıyaka belediyesini bu anlamlı afiş için kutluyorum.

Yorumu oyla      23      29  
Megaköylü 7 Mart 2017 Salı 18:21

Aynen başkana katılıyorum,aynı taktik.REJİM elden gidiyor.Bunların masalları 15 yıldır bitmedi.Halk artık bunları yemiyor eeyyyyy chp.

Yorumu oyla      34      19  
TC misafir 7 Mart 2017 Salı 15:13

Siz hayır verecek vatandaşları terörist yerine koyuca sorun yok bu afişte sorun var öyle mi?

Yorumu oyla      30      29  
Sümeyra 7 Mart 2017 Salı 14:05

Tebrikler Karşıyaka Belediyesi farkını yine belli ettin...

Yorumu oyla      29      31  
izmir 7 Mart 2017 Salı 13:01

bazı filmler vardır,seyretmeye doyamazsın. bu da öyle bir şey yaşasın özgürlük

Yorumu oyla      33      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye olay sözler!
Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Erdoğan ile birlikte Avrupa'ya ...
Almanya'ya gitmeyen Baykal Fransa'da konuştu
CHP Milletvekili Deniz Baykal, bir toplantı için gittiği Paris'te konuştu.
Başbakan İzmir'de kadınlara seslendi: Güzel şeyler 'evet'le başlar!
Başbakan Yıldırım yeni haftanın 3 gününü seçim bölgesinde geçirecek. Başbakan'ın ...
 
Kılıçdaroğlu mitinglere o şehirden başlayacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halk oylaması sürecinde ilk mitingini ...
Başbakan'dan Bahçeli'ye 'Almanya' teşekkürü
Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Avrupa'daki toplantılara ...
Sözcü İbrahim Kalın'dan Bahçeli'ye teşekkür
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gitme kararındaysa ...
 
CHP’li vekillerin iş dünyası turunda ikinci perde!
Halk oylaması için kolları sıvayan ve alana inen CHP’li vekiller kentte ...
Başkan Selvitopu'ndan referandum mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hafta sonunda Anadolu ...
Kılıçdaroğlu: Başbakan'a yakıştıramadım
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'ın "Abidik gubidik bir sistem ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva