HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2017 Salı - 08:45

Başbakan İzmir'de kadınlara seslendi: Güzel şeyler 'evet'le başlar!

Başbakan Yıldırım yeni haftanın 3 gününü seçim bölgesinde geçirecek. Başbakan'ın kentteki ilk durağı Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadınlar Günü buluşması oldu. Yıldırım erkek davetli olmayan programda önemli mesajlar verdi.

Başbakan İzmir de kadınlara seslendi: Güzel şeyler  evet le başlar!

EGEDESONSÖZ – Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de 3 günlük mesai yapacak.

16 Nisan’da yapılacak referanduma yönelik saha çalışmaları devam ederken, Başbakan Binali Yıldırım da süreçte ilk kez seçmeniyle buluşuyor. 

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ı taşıyan uçak saat 20.10 sularında Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. Başbakan burada İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı.  

ERKEK DAVETLİ YOK! 
Haftanın üç gününü seçim bölgesi İzmir’de geçirecek Başbakan Yıldırım'ın ilk durağı Swissotel oldu. Başbakan burada partisinin AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katıldı, kentin kadın girişimcileri, STK temsilcileri ile buluştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yemekte erkek davetli yer almadı. 



SELFİE YARIŞI! 
Başbakan Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ak Partili ilçe kadın belediye başkanları, milletvekilleri eşlik etti. Gecede sanatçılar Petek Dinçöz ve Pınar Aylin gibi isimler de hazır bulundu. Kadınlar, Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğraf çektirmek için büyük çaba gösterdi. Yıldırım da kadınların fotoğraf taleplerini geri çevirmemeye çalıştı. Gecede kadınlara, Şanlıurfa'da yapılan el işi oyalar, hediye edildi.

Başbakan Yıldırım toplum her kesimden salonu dolduran kadınlara seslendi ve önemli mesajlar verdi. 

Yıldırım sözlerine Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Bursa'dan Ankara'ya giden Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan otobüsün devrilmesiyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 7 kadına Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. 



Başbakan Yıldırım, kadınların özverisine vurgu yapıp, "Cephede savaş olur, kadınlarımız en önde. Bakın 15 Temmuz gecesi meydanlara inenlerin yüzde 51'i kadındır. Kadın sadece evinde oturacak, evin işini yapacak, sokakta ne işi var demiyor. Yeri geldiğinde demokrasisine, ülkesine, bayrağına sahip çıkıyor. Evladını da en iyi şekilde yetiştiriyor. Dolayısıyla anneler, bacılar yerine göre anne, yerine göre evlat, yerine göre anneanne, yerine göre çocuk. Hepsi toplumun temel direği, iyi ki varsınız. Allah sizlerden razı olsun" dedi. Sık sık espri yapan Başbakan Binali Yıldırım kadınların her işi başarıyla yaptığını vurguladı. Başbakan Binali Yıldırım, "Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz ama size de bir bakan var, Başbakan var. O da burada gördüğünüz gibi" dedi.



KADINLARA 15 TEMMUZ ÖVGÜSÜ
15 Temmuz darbe girişiminde, Türkiye'nin yedi düvele kadını, genci, yaşlısıyla milli irade destanının nasıl yazılacağını gösterdiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Onlar genç kuşakların bu ülkede bağımsız yaşamaları için ay yıldızlı bayrağın yere düşmemesi için kendilerini feda ettiler. Şerife Boz, hatırlayın bir kamyonun direksiyonuna geçmiş, yanına başka bir kadın arkadaşını almış, darbecilere karşı koymak için yollara çıkmış. Bunlar hepimizin zihninde yer etmiş. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tankların üstüne korkusuzca yürüyen kadınların mücadelesini hangi ifadeler tam olarak anlatabilir. O gece 11 kadın kahramanımızı şehit verdik. Milletimiz onları asla unutmayacak" dedi.

O DAYATMAYA KARŞI DURDUK! 
Yıldırım ayrıca, "Türkiye 21.yüzyılın parlayan bir yıldızı olurken, kadınlar da bu yükün altına giriyor. Kadınlarımızın her alanda muvaffak olabileceğine inanıyoruz. Gururla söylüyorum, Türkiye’de kadının bir istismar aracı olarak kullanılmaması için en büyük mücadeleyi biz AK Parti olarak verdik.
Modern dünyanın anlamsız dayatmalarından birisine karşı durduk. ‘Saygın kadın ekonomik gücü olan ve özgür olan kadındır’ anlayışına karşı çıktık. Bu tanımlama çok yetersiz. Kadının ekonomik durumu, sosyal statüsü ne olursa olsun kadın toplumun bir kilit taşıdır. O sarsılırsa toplum da sarsılır. Hiçbir statü ve unvan annelikten üstün değildir. Biz işte bu inançla 14 yıl boyunca siyaset zemininde anahtar rolünü kadınlar olarak belirledik. Çünkü Cumhuriyet, Meclis, demokrasi, iş dünyası ve kültür-sanat hayatı kadınsız olmaz.
Geriye dönüp bakınca bu samimiyetimizin karşılık bulduğunu da görüyor ve mutlu oluyoruz. Bizim kadın kollarımız 30 bin yöneticisi ve 4.5 milyona yaklaşan üye sayısıyla dünyanın en büyük kadın teşkilatı…" diye konuştu. 

POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAMALARINI ANLATTI 
Yıldırım AK Parti iktidarı boyunca kadınlar için hayata geçirilen pozitif ayrımcılık adımlarını da şöyle sıraladı: 
Kadın istihdamının artırılması, fırsat eşitliği konusunda çok titiz davrandık. Anayasada değişiklik yaparak kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik, eşitlik ilkesi ihlal etmeyeceğini de hükme bağladık.
Temel yaklaşımımız kadın-erkek çalışanda eşit işe eşit ücret…
Kadın-erkek eşitliği lafta kalsın istemiyoruz. Kamu ve özel işyerlerinde her türlü denetimde cinsiyet eşitliği hükümleriye riayet edilip edilmediğini raporlarda zorunlu hale getirdik.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez Meclis’te Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu kurduk.
Kadın Hakları konusnda Türkiye birçok gelişmiş ülkeden önce adaım atan bir ülkedir. Türkiye'de seçme-seçilme hakkı 1934’te geldi, İsviçre’de bile bu hak 1971’de verildi. Buradan hareketle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu konudaki geniş vizyonunu anlamak zor olmayacak.
Kadına şiddet alanında yasal çerçeve oluşturan ve uluslararası bağlayacılığı olan İstanbul sözleşmesine imza attık.
Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren Alo 183’ü kurduk.
Kadınların daha yüksek oranda mali imkanlardan yararlanmaısnın yolunu açtık.
Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı getirdik, doğum izinlerini artırdık.

GÜZEL İŞLER 'EVET'LE BAŞLAR! 
Başbakan 16 Nisan'da yapılacak referandum hakkında da konuştu. Yıldırım, "Daha demokratik daha eşitlikçi bir anayasa için sandık başına gideceğiz. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için sandığa gideceğiz. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Bu anayasa değişikliğiyle ‘Türkiye’de ne değişecek/değişmeyecek’, bunlar yoğun bir şekilde konuşuluyor. Vatandaşlarımız ‘hayır’ tarafında kampanya yapanları da ‘evet’ tarafında yapanları da dinleyecek. Biz diyoruz ki güzel işler ‘evet’ demekle başlar, evlenirken, ‘evet’ diyoruz, seyahate giderken ‘evet’ diyoruz, arkadaşlık kurarken ‘evet’ diyoruz. ‘Hayır’ın kendisi zaten soğuk bir kelime… Onun için ‘evet’ de bereket var, ‘hayır’dan hayır gelmez diyoruz" diye konuştu. 



KAHRAMAN'IN EŞİNE ANLAMLI HEDİYE 
Öte yandan Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na İzmir Adliyesi'ne düzenlenen hain saldırıda kahramanca çatıştıktan sonra şehit olan Polis Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin de katıldı. Başbakan ve Eşi Semiha Yıldırım, Rabia Sekin'e günün anısına tablo hediye etti.

AÇILIŞ DA VAR MİTİNG DE
Geceyi İzmir’de geçirecek Başbakan Yıldırım, Çarşamba günü saat 11.00'da İzmir- İstanbul Otoyolu'nun Kemalpaşa bağlantısını hizmete açacak, saat 14.00'da Kınık'ta miting yapacak, ilçeye ilk doğalgazı verme törenine katılacak, saat 17.00'da Aliağa Enka Spor Salonu'nda STK'larla görüşecek ve o gece kentten ayrılacak.

Başbakan Cumartesi günü bir kez daha kente gelecek. İzmir Hilton Oteli’nde Romanlarla yemek yiyecek Başbakan, onlardan 'evet' oyu isteyecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 9 NİSAN'DA İZMİR'DE 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir'deki referandum mitinginin tarihi de belli oldu. Buna göre 9 Nisan Pazar günü Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Saat 12.00’de başlaması beklenen mitinge Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

 
İzmir’deki davada anlattı: 15 Temmuz gecesi o gemide neler yaşandı?
 
Almanya'ya gitmeyen Baykal Fransa'da konuştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnciraltı 1265.Nesil Toprak Sahipleri Platformu 7 Mart 2017 Salı 17:32

sayın başbakanım dan İnciraltı için hayırlı haberler bekliyoruz. İnciraltının izmirin yeni kent merkezi olmasını istiyoruz. sit alanının kaldırılmasını istiyoruz. binlerce mandalina ağacı var hiç bir işe yaramıyor. Bunların yerine gökdelenler dikilebilir. flamingolar içinde barınak yapılabilir.

Yorumu oyla      14      14  
bayram 7 Mart 2017 Salı 12:20

Başbakan gelip Başbakanlığın ne kadar gereksiz olduğunu anlatacak, Çok ilginç

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu mitinglere o şehirden başlayacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halk oylaması sürecinde ilk mitingini ...
Başbakan'dan Bahçeli'ye 'Almanya' teşekkürü
Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Avrupa'daki toplantılara ...
Sözcü İbrahim Kalın'dan Bahçeli'ye teşekkür
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gitme kararındaysa ...
 
CHP’li vekillerin iş dünyası turunda ikinci perde!
Halk oylaması için kolları sıvayan ve alana inen CHP’li vekiller kentte ...
Başkan Selvitopu'ndan referandum mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hafta sonunda Anadolu ...
Kılıçdaroğlu: Başbakan'a yakıştıramadım
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım'ın "Abidik gubidik bir sistem ...
 
AK Parti'li Arslan: Yüzde 51'i alan doğru adamdır
16 Nisan Referandum Seçimleri öncesi AK Parti Buca İlçe Teşkilatı çalışmalarına ...
Bahçeli'den Almanya çıkışı: Cumhurbaşkanı yalnız değil!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya ...
AK Partili Kalkan: Elimden gelse onlara o şarkıyı söyleyeceğim!
Partisinin Narlıdere ve Güzelbahçe İlçe Danışma toplantılarına katılan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva