HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2017 Salı - 13:18

CHP’li Çıray ve Bayır Ödemiş’e ‘hayır’ı anlattı

Ödemiş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, Yeni anayasaya hayır söyleşisine CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Tacettin Bayır katıldı.

CHP’li Çıray ve Bayır Ödemiş’e ‘hayır’ı anlattı

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, Yeni anayasaya hayır söyleşisine İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Tacettin Bayır katıldı.

Gazeteci Uğur Dündar’ın rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı söyleşide, referandumda niçin Hayır denmesi gerektiği Bayır ve Çıray tarafından salonda bulunan yaklaşık bin kişiye anlatıldı.

Uğur Dündar’ın telefonla bağlandığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

TÜM YETKİLER BAŞKANA VERİLİYOR
16 Nisan’da referandumda sandığa konulacak anayasa ile ilgili bilgi veren CHP İzmi Milletvekili Çıray, dünyadan örnekler vererek, meclisten geçen anayasayı eleştirdi.

Çıray, “Amerika’da yapılacak anayasa değişikliği yüz yıl boyunca, toplumun bütün kesimlerini kapsayan kurum kuruluşların onayı alınarak, görüşülerek, tartışılarak yapılıyor. Bizde ise, kapalı kapılar ardında, kimseye sorulmadan, bilgi verilmeden alelacele yapılıyor. Anayasa; özgürlüğün, demokrasinin, varoluşun tapusudur.‘’ dedi.

Hayır oyu vereceklerin terörist olarak gösterilmesine de tepki gösteren Çıray, salondakilere dönerek, ‘Aranızda terörist var mı?’ diye sordu.

Çıray, “Niye evet diyeceklerini açıklayamayanlar, referanduma sunulacak anayasanın, savunulacak bir tarafının olmadığını bilenler, bu tür ayrıştırıcı, suçlayıcı, psikolojik olarak baskı altında bırakacak sözlerle, halkta kutuplaşma yaratmayı sürdürüyorlar. Böylelikle memleketin tapusunu alacaklarını sanıyorlar. Türk milleti otokratik bir tek adam devletinin anayasası ile kaos tercihi arasına sıkışmayacaktır” dedi.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Çıray, 2011’de Mecliste gerçekleştirdiği konuşmadan alıntı yaptı ve o gün ne dediyse bugün aynısının yaşandığını söyledi.

“Bu anayasa değişikliği ile bizden tek bir insana egemenliğimizi, tapumuzu, evlâtlarımızın kaderini vermemizi istiyorlar. Özellikle analara sesleniyorum; bu anayasaya ‘evet’ dediğiniz anda bu hükümet bunu Suriye politikalarına devam olarak anlayacak ve Rakka’ya gitmeye çalışacaktır. Rakka Türkiye’nin Vietnam’ı olur. Evlâtlarınız Rakka’da yapılacak vekâlet savaşında şehit vermek istiyor musunuz? Rakka’da savaşa ‘hayır’ deyin” diyen Çıray, tapuyu ve çocukları korumanın namu meselesi olduğunu, Türk milletinin alıştığı demokrasiden ve lâik, demokratik hukuk devletinden vazgeçmeyeceğini ifade etti. Bin kişinin doldurduğu salondaki Ödemişlilere “Allahü Teala’nın Hz. Peygambere vermediği yetkileri tek bir şahsa vermemizi istiyorlar, vercek misiniz?” diye sorduğunda salondaki dinleyiciler hep bir ağızdan ‘Hayır!’ diye cevap verdiler.

Bu anayasa değişikliği ile bizde tek bir adama özgürlüğümüzün teminatı olan egemenliğimizi, tapumuzu, evlâtlarımızın kaderini vermemizi istiyorlar. Bunlar namusumuzdur veremeyiz. Lâik, demokratik hukuk devletinden vazgeçmeyiz. Teklik Allah’a mahsustur. Bizden Allahü teala’nın Hz. Peygambere vermediği yetkileri -haşa- tek bir şahsa vermemizi istiyorlar. Hayır, vermeyeceğiz.’ 

CHP İzmir Milletvekili Bayır da referandumdan evet çıkması halinde devlet başkanı aynı zamanda parti genel başkanı olacağı için vali ve kaymakamların parti il başkanlarından talimat alma durumunda kalabileceklerine ve bunun  ortaya çıkaracağı ciddi problemlere dikkat çekti.

 
İzmir'in asayişine kadın eli değdi!
 
CHP’li Kadınlar bedenleriyle ‘hayır’ yazdı: Selvi Kılıçdaroğlu'ndan ‘çiçekli’ mesaj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Mücadele edebilme hakkını bile elimizden alacaklar!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka’da DİSK Tüm Emekli-Sen ...
Bahçeli: Almanya kendini bilecek!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Almanya Başbakanı'nın yanlıştan dönüş yapması ...
CHP'li Bayır'dan yeni sisteme karşı 'Deli İbrahim' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Türkiye’nin kilitlendiği ve 16 ...
 
Delican'dan Karşıyaka'nın 8 Mart afişlerine tepki: Her seçim aynı film!
AK Parti İl Başkanı, "CHP her seçim öncesinde aynı filmi izletiyor. Yaşam ...
Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye olay sözler!
Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Erdoğan ile birlikte Avrupa'ya ...
Almanya'ya gitmeyen Baykal Fransa'da konuştu
CHP Milletvekili Deniz Baykal, bir toplantı için gittiği Paris'te konuştu.
 
Başbakan İzmir'de kadınlara seslendi: Güzel şeyler 'evet'le başlar!
Başbakan Yıldırım yeni haftanın 3 gününü seçim bölgesinde geçirecek. Başbakan'ın ...
Kılıçdaroğlu mitinglere o şehirden başlayacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halk oylaması sürecinde ilk mitingini ...
Başbakan'dan Bahçeli'ye 'Almanya' teşekkürü
Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Avrupa'daki toplantılara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva