HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2018 Cuma - 12:11

CHP’li Biçer: Foça gibi yerlerde ithal adayın şansı yok!

Foça Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer, çok heyecanlı olduğunu ifade ederken görev alması halinde gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Biçer ayrıca, ilçede yaşanan aday adayı bolluğu ve ithal aday iddiaları için, “Herkesin aday dayı olmaya hakkı var. Ama Foça gibi butik ilçelerde dışarıdan gelecek adayların şansı olmadığı kanaatindeyim. Genel merkezin de böyle bir hata yapmayacağını düşünüyorum. Metropolde belki olabilir ama Foça gibi yerler için doğru olmaz” dedi.

CHP’li Biçer: Foça gibi yerlerde ithal adayın şansı yok!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için Foça Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamasının ardından Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Aday adayı Biçer, belediye başkanı olduğu takdirde Foça’da gerçekleştireceği çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulunurken, ithal adaylık noktasında net mesajlar verdi.

İlçe başkanlığı görevini yürütürken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın ve örgütte görev almasın’ talimatı çerçevesinde istifasını veren Biçer, 24 Haziran sonrasında kurultay talebiyle gerçekleşen imza hareketine destek vermesiyle ilgili de konuştu.

ÖRGÜTTEN BÖYLE BİR KARAR ÇIKMIŞTI, GENEL MERKEZİ YIPRATMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKTU!
Biçer, “Ben iki dönemdir kurultay delegesiyim. Foça çok demokratik bir ilçe... Kararlar beraber alınıyor. İlçe başkanımızdan danışma kurulu yapmasını talep ettik. Parti içindeki sıkıntı sokağa yansımıştı. Bu artık sokağa yansımasın kurultay yapılsın diye bir karar çıkmıştı. Ben de ona uydum. Genel merkezi yıpratmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Diğer partiler kurultaylarını yapmıştı. Foça örgütü de olaya böyle bakmıştır. O konu kapandı. Yine yerel seçim kritik bir noktaya geldi. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

KÖŞEYE ATILMIŞ BİR İZMİR’LE KARŞI KARŞIYAYIZ!
“Türkiye’de ekonomik kriz olduğu aşikar ama bunu papaza bağlamak doğru değil” diyen Biçer, “Biz üretmiyoruz. Bütçemizi betona ayırdık ve sıkıntı yaşıyoruz. İzmir’de de mağdur ediliyoruz. Köşeye atılmış bir İzmir’le karşı karşıyayız. Sayıştay raporlarına rakamlar yansıdı. 22 ilçe ve büyükşehir belediye başkanımızı tebrik etmek lazım. Bunlara rağmen iyi hizmet üretiyorlar. Seçmen tavrını sandıkta yansıtacaktır. Ortada çatlamış bir ittifak var. CHP seçmeninin gereğini yapacağını biliyorum” açıklamasını yaptı.

ADAYLARIMIZ PARTİNİN ÖZ ÇOCUĞU OLMALI!
Yeni dönem için konuşan Biçer, “Yerel yönetimlerden genel iktidara gidilir. İyi belediyecilik yapabilirsek genel yönetime talip olabiliriz. Genel merkezden beklentimiz bu yönde. Sosyal demokrat düşüncedeki arkadaşların partide görev alması gerekiyor. Bizim en büyük handikabımız bu. Ben yıllardır CHP’liyim. CHP benim annem, babam, eşim, çocuğum. Ben başka partiye gitsem arkamdan kimse gelmez. Sosyal demokrat, iyi partili anlayışı geliştirmemiz lazım. Değişimden kastımız bu. Ahmet gitsin, Mehmet gelsin değil. Başka siyasi partilerden arkadaşları kendi bünyemize alarak bir netice alamıyoruz. İzmir’in büyükşehir adayı CHP’nin öz çocuğu olmalı. Foça’nın adayı ilçenin ve partinin öz çocuğu olmalı” yorumunu yaptı.  

KEŞKE ÖN SEÇİM YAPILABİLSE!
“Biz seçmeni heyecanlandırmak mecburiyetindeyiz” diyerek sözlerini sürdüren Biçer, “Genel merkezden bir tavır almasını bekliyoruz. Sıkıntıları hep beraber yaşadık. Ama masaya gerçekleri koyabilmeliyiz. Mesela, keşke İzmir ilçelerinde ön seçim yapılabilse! Bu seçmeni hareketlendirir. 2015’teki ön seçimde ilçe başkanıydım. Örgütteki o heyecanı anlatamam. Seçmenin toplantılara geldiğini, kulak verdiğini gördük. Ankara’ya yaptığım ziyarete genel merkezin önceki dönemlere göre daha hassas bir yol haritası hazırlama gayretinde olduğunu gördüm” dedi.

TOZ BEZİNİ ELİMİZE ALIP FOÇA’NIN TOZLARINI SİLMEMİZ LAZIM!
Kendi durumu özelinde konuşan Biçer, görev aldığı takdirde yapacaklarını anlattı. Biçer, “Ben çok heyecanlıyım. 11 buçuk yıl CHP’de yöneticilik yaptım. Foça Belediyesi’nde de 12 yıl görevler yaptım. 3-4 yıl yaptığımız ilçe başkanlığı sürecinde örgüt teveccüh gösterince adaylık ortaya çıktı. Foça’ya hakim olduğumu düşünüyorum. Hem belediyecilik hem siyaset olunca aldığımız duyumlar bizi bu yola itti. Genel başkanımız da adaylık düşünenler kongrelerde görev almasın deyince en son ilçe kongresinde aday olmadım. Türkiye’nin en genç ilçe başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’a görevi bıraktık. Foça sadece rakı- balık yenilip, içilen, denize girilen bir yer haline gelmiş durumda. Foça’nın kimlik sorunu var. Diğer turistik yerlere göre aslında farklı. 3 bin yıllık tarihi var. Foçalılar Marsilya’yı kuran insanlar. Bizim hep beraber toz bezini elimize alıp o tarihin tozlarını silmemiz lazım. Çok ciddi Rum yapıları var. Bunlara mesai harcamak lazım… Estetik çok önemli… Foça’da bir estetik komisyona ihtiyaç var. Yol aralarındaki zemin taşının nasıl olması gerektiğinden, sokak lambalarının nasıl olması gerektiğine kadar entegre çalışması yapılması lazım. Eski fotoğraflarda yel değirmenleri gözüküyor, şimdi bir tane yok. Tarihsel kimliğimizi ortaya koymak zorundayız. Restoran, denize girilen yer dışında bunları yapmak lazım. 30 yıldan beri turizm anlamında çok geri gitmiş noktadayız. Çeşme, Urla, Alaçatı’dan geri değiliz. Yabancı turistin ilçemize gelmemesi sıkıntı yarattı” ifadelerini kullandı.  

BİZDEN ÖNCEKİLER ALNIMIZA LEKE SÜRMEDİĞİ İÇİN CESARET ALIYORUZ
Biçer ayrıca görev almak istemesiyle ilgili, “Gökhan başkanımız 15 yıl görev yaptı. Elinden geldiğince çok şey yaptı. Ama her siyasi ekibin farklı bir bakış açısı var. Bizden öncekilerin bizim alnımıza leke sürmeden görev yapmasından dolayı biz cesaret alıyoruz. Biz onların yaptığın daha da ileri götürmek için görev istiyoruz. Restorasyona, estetiğe biraz daha önem verebilirsek o kadar çok avantajımız olacak. Bizim Midilli ile gümrük kapımız var. Bunu aktif hale getirmek istiyoruz. Yunanlılar bizim kardeşlerimiz. Onlarla barış elçiliğini de yapmak görevimiz. Biz sosyal demokratız. Din, dil, ırk, mezhep bizim için önemli değil” diye konuştu.

AYAĞIM BEREKETLİ!
Foça’da çok sayıda partilinin aday adaylığı noktasında müracaatta bulunmasını değerlendiren Biçer, “Aday bolluğu güzel bir şey... Bu CHP’nin çok güçlü olduğunu gösteriyor. Ama aday adaylarının büyük sorumluluğu var. Bir kişi aday olacak. Ben de dahil adayımıza katkı koymak zorundayız.  Foça’da bu dönem biraz daha fazla... Kadın aday adaylarımız var. Mevcut belediye başkanımız var. Genç arkadaşlarımız var. Bunlar güzel. Hedef hepimizin kafasında aynı olduğu sürece Foça’ya katkı koyarız.  Ayağım bereketli” ifadelerini kullandı.

BİÇER NASIL BİR FOÇA HAYAL EDİYOR?
‘Nasıl bir Foça hayal ediyorsunuz?’ sorusun yanıtlayan, “Maalesef bazı belediye başkanları mazbatalarını alınca bütün diplomaları almış gibi davranıyorlar. Belediye başkanı tek başına hiçbir şey ifade etmez. Foça’nın her mevsim yaşanabilir bir yer olması lazım. Bunun için herkesin sorunlarını dinlemek, masalarına oturmak lazım. Ben makine mühendisiyim. Balıkçıyla oturmam, yazlıkçıları dinlemem gerekiyor. Biz gerçekten Foça’da çok donanımlı insanlar ağırlıyoruz. Onları da sürece dahil edebiliriz. Belediye haricinde farklı farklı ekiplere de sorumluluk vermek gerekiyor. Foça gerek tarihsel kimliğiyle, gerek insanların birbirini kucaklamasıyla daha güzel bir ilçe olur. Hayalim bu! Hayvancılık ve tarımla uğraşanlara farklı çalışmalar yapılabilir. Neden bir kooperatif kurulmasın? Çok kaliteli bir fasulyemiz var. Niye markalaşmasın? Belediyenin 39 milyon TL bütçesi var. Hayalperestlikle şu, bu yapılsın demek doğru değil. İlçeyi temiz tutmak ve vizyon koyup bir yol haritası çizebilmek lazım. Foça’nın koruma amaçlı imar planı yok. Bu bizim için çok önemli” diye konuştu.

İTHAL ADAYLARIN ŞANSI YOK! ÖZKAN’IN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ VAR!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Foça’ya dışarıdan müdahale ettiğinin iddia edilmesine ve dışarıdan ilçeye gelen ithal aday adaylarına dair konuşan Biçer, “Herkesin aday dayı olmaya hakkı var. Ama Foça gibi butik ilçelerde dışarıdan gelecek adayların şansı olmadığı kanaatindeyim. Genel merkezin de böyle bir hata yapmayacağını düşünüyorum. Metropolde belki olabilir ama Foça gibi yerler için doğru olmaz. Kimseye de neden aday oluyorsun diyemeyiz. Bu partinin güçlendiğinin göstergesidir. Foça’da Foça’da siyaset yapmış örgütte görev yapmış insanlar tercih edildi. Bundan sonra da öyle olacak diye düşünüyorum.  Genel başkan yardımcımızın oturduğu koltuğa göre basit işlerle uğraşmayacağı kanaatindeyim. Genel başkan yardımcımızın daha önemli işleri var” açıklamasını yaptı.

‘BÖYLE BELEDİYE BAŞKANI MI OLUR?’ DEDİRTMEK İSTİYORUM!
Belediye başkanı olduktan sonra tek başıma bir şey ifade etmem. Figürler kim olursa olsun, siyasi parti ayrımı yapmaksınız. Herkesi sürecin içine sokmak lazım… ‘Beraber yönetmeye var mısınız?’ diye samimiyetimizle soruyoruz. Sloganımız bu. İş yapalım. Büyüdükçe küçülen mütevazi insanlar olalım. Bir yerde oturduğumda yan masadaki arkadaş benim için ‘Foça belediye başkanı mı?’ dediğinde ‘böyle belediye başkanı mı olur?’ dedirtmek istiyorum. Büyükşehir belediye başkanımız kim olursa onunla uyumlu çalışarak Foça’mıza hizmet etmek istiyorum. Günal Biçer’in belediye başkanlığında Foça sadece denize girilen, restoranların olduğu kimliğinin dışına çıkan, farklı sebepler için gelinen keyifli bir sahil kasabası olacak” ifadelerini kullandı. 

 
Tuğba Ekinci'den Ahmet Kural'a destek
 
Beyninde 'uçuk' çıktı, hayatı değişti... İzmir'de Tuğçe mucizesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali abay 4 Kasım 2018 Pazar 14:22

Sayın Günal Bicer ''in ''egedesonsoz '' deki açıklamalarına Bütün Kalbimle katılıyorum. Focamiza Belediye Başkan olacak kişinin VIZYONU olması ve FOCALI olması gerekir.Ithal adaylarla çözüm olmaz.Bunu IZMIR içinde düşünmesi gerekir CHP merkez Karar Organının.Temennimiz ON seçim Yolu tercih edilse-CHP si çok şey kazanır diyorum. .

Yorumu oyla      9      5  
Foça''lı 2 Kasım 2018 Cuma 15:05

Gökhan başkana yeni belediye binasına sorarmısınız, nereye yaptı gelip görün, bir de kaç para???? Yorum yok, araştırınca anlarsınız...

Yorumu oyla      9      5  
Bornovalı 2 Kasım 2018 Cuma 12:29

Gökhan başkan elinden geleni yaptı. Ancak Foça'ya yeni bir rüzgar gelmesi lazım- Bu rüzgarın da içeriden poyraz gibi esmesi gerekiyor. İthal adaya gerek yok.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan hükümete İzmir için deprem uyarısı, 6 kritik soru!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP'li Serter, İzmir'in kanayan yarasını Meclis'e taşıdı
Son iki aydır Ege’nin kıyı şeridinde bitmek bilmeyen kaçak göçmen furyası ...
İzmir siyasetinde ‘Zübük’ tartışması: CHP’li Bakan’dan AK Partili Şengül’e 'rakamlı' kontra!
Sayıştay Raporu’nda yer alan Merkezi Yönetim Kapsamındaki İdarelerin İzmir ...
 
MHP İzmir startı verdi: 30 ilçede sahaya iniliyor!
Yerel Seçimlere tek başına gireceğini açıklayan MHP’de il başkanı Veysel ...
CHP Aday Adayı Öztürk'ten belediyeye 'Sayıştay' tepkisi: Menderes bunu hak etmiyor!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; Sayıştay Başkanlığı'nın ...
CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday ...
 
Erdoğan'dan 3 büyükşehir için mini anket!
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleşen MYK üyelerinden toplantıda, ...
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı: Bir talep gelirse...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin, ...
Sözcü İbrahim Kalın'a yeni görev!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva