HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Kasım 2018 Cuma - 12:22

Beyninde 'uçuk' çıktı, hayatı değişti... İzmir'de Tuğçe mucizesi

Beyninde çıkan uçuk (harpes virüsü) nedeniyle hafızasını kaybeden İzmirli 30 yaşındaki Tuğçe Tunay, tedavi sürecinin ardından özel sektördeki işini bırakarak mobilya ressamlığı atölyesinde, stresten uzak, hastalığının izlerini silmeye çalışıyor.

Beyninde  uçuk  çıktı, hayatı değişti... İzmir de Tuğçe mucizesi

Muğla Üniversitesi Radyo TV Yayımcılığı Bölümünden mezun olan Tunay, bir süre özel bir televizyonda muhabir olarak çalıştı. Farklı sektörlerde de çalışan Tunay, son olarak özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumluluğu görevini yürüttü. Yaklaşık 1,5 yıl önce baş ağrısı, halsizlik ve konuşma güçlüğü şikayetiyle doktora başvuran Tunay, beyin tümörü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerde Tunay'ın beyninde görünen kitlenin tümör değil, halk arasında "uçuk" olarak bilinen herpes virüsü olduğu belirlendi. 

Bu arada durumu ağırlaşan Tunay, hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti. Prof. Dr. Sertaç İşlekel tarafından özel bir hastanede takip edilen Tunay, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi. Doktorunun tavsiyesiyle stresten uzak kalmaya özen gösteren Tunay, ailesinin de desteğiyle eski yeteneklerini yeniden kazandı. Prof. Dr. İşlekel'in önerisiyle yaşamında yeni bir başlangıç yapan Tunay, önce çalıştığı şirketten ayrıldı, ardından çocukluk hayali olan mobilya ressamlığı atölyesini açtı. 

Atölyesinde, doktorunun da istediği şekilde stresten uzak yeni bir hayat kuran Tunay, gün boyu ahşap üzerine desenler çiziyor. Hastalığı nedeniyle tempolu iş hayatını sonlandırıp kendisine daha sakin bir alan seçen Tunay, şimdi yaşadığı o zor günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor. Tuğçe Tunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığını ilk öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyledi. Beynindeki uçuğun, hayatını bambaşka bir hale getirdiğini belirten Tunay, şöyle konuştu: 

"Arkadaşlarımı tanımıyor, kim olduklarını hatırlamıyordum. İlk başlarda konuşmakta zorlanırken, ilerleyen aşamada konuşma yeteneğimi tamamıyla kaybettim. Hastalığı atlattıktan sonra hayatımda değişikliğe gittim. Uçuğun tekrarlamaması için stresten uzak kalmaya çalıştım. Bu yüzden çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mobilya ressamlığına yöneldim. Bir atölye açıp, burada ahşap mobilyaların üzerine desenler çizip boyadım. Meraklılarına da mobilya ressamlığını öğretiyorum." 

Anne Müjdem Tunay da zor günlerin geride kaldığını, kızını dimdik ayakta gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Sertaç İşlekel ise beyindeki herpes virüsünün milyonda 2 ya da 3 kişide görülen bir durum olduğuna dikkati çekti. Hastasının ilk evreyi çok ağır geçirdiğini vurgulayan İşlekel, şunları söyledi: 

"Konuşma yetisini kaybetti. Belleğinde ciddi oranda bir kayıp oldu. Bu virüs aslında dudağımızda çıkan uçuktan farklı değil. Beyindeki ödemi giderici çeşitli ilaçlarla tedavi uyguladık. Tuğçe şu anda iyi ancak uçuk tekrar edebilir. O yüzden hayata hep pozitif bakmalı, sağlıklı beslenmeli, stresten kaçınmalı. Bunları yerine getirmezse yakın dönemde tekrar etme ihtimali de var."  (AA)

 
CHP’li Biçer: Foça gibi yerlerde ithal adayın şansı yok!
 
İzmir'de dram minibüsü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in gurur festivali Altın Kedi'ye renkli açılış
19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve ...
Karşıyaka’nın minik elleri sanatla buluşuyor
Ücretsiz kurslarıyla binlerce çocuğun sosyal ve kültürel gelişimine katkı ...
'Efsane' turneye İzmir'den başlıyor
Cazın 22 Grammy ödüllü efsane ismi Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir’deki ...
 
Çukur'un 'İdris Baba'sına Konak'ta yoğun ilgi
Konak Belediyesi'nin her ay farklı bir isimle düzenleyeceği 'Yazarlar ...
Karabağlar'da minikler Atatürk için yarışacak
Karabağlar Belediyesi, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” ...
Heykel ustaları karşılarında birden Kocaoğlu'nu görünce...
Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret ...
 
Körfez dalgalarından zeybeğe: Fazıl Say'dan İzmir'e özel beste sahnede
Piyanist Fazıl Say, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 150. kuruluş yıl dönümü ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
İlber Ortaylı'dan İzmir'de Demirel çıkışı: Yalan söylemeyeyim sevmezdim ama...
İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü (DEÜ) tarafından 29 Ekim ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva