HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2017 Çarşamba - 19:20

CHP İzmir ‘Demokrasi Evi’ açtı: Güven’den ilginç 16 Nisan mesajı

Kentte yürütülecek hayır kampanyasının merkezi olacak demokrasi evinin açılışında konuşan CHP İl Başkanı Güven, “Türkiye’de hayır öndedir. 16 Nisan’da televizyon karşısına oturduğumuzda yüzümüz gülecek ve hayır çıktığına hepimiz şahit olacağız” dedi.

CHP İzmir ‘Demokrasi Evi’ açtı: Güven’den ilginç 16 Nisan mesajı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlenirken kentte ‘Hayır’ kampanyasının yürütüleceği merkez demokrasi evinin açılışı yapıldı.

Dernekler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına da masa ayrılan demokrasi evi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün öncülüğünde faaliyete geçti.

Hiçbir parti bayrak ve flamasının yer almadığı, sadece hayır propagandasının yürütüleceği merkezin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir İl eski Başkanı Alattin Yüksel, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. 

BU YERİ SİZLER İÇİN AÇTIK!
Açılışta konuşan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bu yeri biz siz İzmirliler için açtık. Bu demokrasi evimiz İzmir’de hayır diyen tüm yurttaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partiler içindir. Hayır diyen kesimin hizmetine açtık. Bizim partimiz bu yeri size emanet ediyor” dedi.

HAYIR KENTİ OLACAĞIZ!
Başkan Güven, “Burada hayır demek için organizasyonlar, çalışmalar yapılacak. Hayır buradan örgütlenecek. Burada disk, sendikalar, halk evleri olacak. Atatürkçüler, demokrasi, cumhuriyet sevdalıları olacak. Türkiye’ye hayırı en güçlü sesle haykıracağız. Yüzde 70’in üzerinde hayır çıkararak Türkiye’nin umudu olacağız. Hayır kenti olacağız. İzmir Türkiye’nin aydınlık yüzü ve ışığı… İzmir cumhuriyetin imzasının atıldığı kent.  İzmir görev ve sorumluluğunu 16 Nisan’da layıkıyla yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yüreğimden sesleniyorum. Hayır çıkacaktır, Türkiye’de hayır öndedir. Yeter ki görevlerimizi yerine getirip sandıklarımıza sahip çıkalım. Aslan gibi sandıkların başında duralım” diye konuştu. 

16 NİSAN’DA TELEVİZYON KARŞISINDA YÜZÜMÜZ GÜLECEK!
Güven yaşanacak süreç için, “Spekülatif propagandaya, karalamaya kulak asmayalım. Bize layık görülen bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının layık olduğu bir anayasa değildir. Bu kötü anayasayı sandıkta gömeceğiz. Bir tarafta Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi hatta AKP’liler dahildir buna, onların ben bu sağduyuyla davranacağını biliyorum. Bu tek adam rejimine onlar da hayır diyecektir. Demokrasiye, parlamenter düzene, hukuk üstünlüğüne sahip çıkacaktır. Bu hayır mücadelesi siyasi parti mücadelesi değildir, seçim mücadelesi değildir. Bu referandumdur. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Türkiye’de yeni bir sayfa açılmasına sahip çıkacağız.  16 Nisan’da televizyon karşısına oturduğumuzda yüzümüz gülecek ve Türkiye’de hayır çıktığına hepimiz şahit olacağız” açıklamasını yaptı.

OKUYUP DA HAYIR DEMEYECEK ÇOK AZ İNSAN VARDIR!
Güven ayrıca şunları söyledi: Siyasi tercihlerimiz ne olursa olsun bir tek tercihimiz var, geleceğimize sahip çıkıp bu anayasaya hayır demektir. Bu konuda hepimiz birlikteyiz. Tüm siyasi partilerin içinde bu metni okuyup da hayır demeyecek çok az insan vardır. Bu anayasa toplumdan gizleniyor.  16 Nisan’a kadar gecemizi gündüzümüze katarak, eşimiz ve dostumuzla herkese anlatalım sandıktan büyük bir güçle hayır çıkartalım.  Eğer yüksek bir oyla hayır sesini yükseltirsek, inanın 17 Nisan’dan sonra yüzler gülmeye başlayacak. AKP’lilerin de MHP’lilerin de CHP’lilerin de yüzü gülecek. Bu öyle bir oylama...

İL’DE KILIÇDAROĞLU PROGRAMI ZİRVESİ
Öte yandan açılış öncesi CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan İl Binası’nda İzmir Örgütü’yle bir araya geldi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Ali Yiğit, il başkan yardımcıları ve metropoldeki ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı masaya yatırıldı.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in dış ilçelerinde STK ve muhtarlarla toplantı yapması fikri konuşulurken, miting tarihi için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın 9 Nisan’daki Gündoğdu programından sonrası öne çıktı.

 
Bakanı Işık'tan 'S-400' açıklaması
 
KPSS ücreti yeniden belirlendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VAROL ZENGİNOBUZ 15 Mart 2017 Çarşamba 20:22

Atatürk’ün İzmir ile ilgili sözleri: İzmir, kırk yüzyıllık bir ata yurdudur.İşte bunun içindir ki, Türkiye’yi mahvetmek isteyen düşmanların, her şeyden evvel gözleri bu tarihî, bu önemli beldeye döner.İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu.Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! Demokrasi evinin "HAYIR"lara vesile olmasını dilerim.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanı Işık'tan 'S-400' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Işık, Rusya ile yapılan S-400 hava savunma sistemlerine ...
MHP'li üyeler de Hollanda Dostluk Grubundan istifa etti
Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun MHP'li üyeleri istifa etti.
Başbakan Yıldırım: Bunların sicili Bosna'da belli!
Başbakan Yıldırım, Hollanda'nın Avrupa değerlerini ayakları altına aldığını ...
 
Gökçek'in şok iddiasına Arınç'tan sert yanıt!
Arınç, "Melih Gökçek, uzun bir aradan sonra ahlak dışı bir yalana ve iftiraya ...
AK Partili başkan çevre yolunda kaza yaptı
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu trafik kazası yaptı. ...
Erdoğan'dan Rotherdam talimatı: İptal edildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş ...
 
Vatan Partisi'nin yeni yönetimine İzmir damgası
Vatan Partisi, Ankara Arena'da düzenlenen kurultayda genel başkanını ve ...
AK Partili Kaya: İzmir Partisi’nin vekilleri olacağız!
Yeni sistem sayesinde Meclis'te daha fazla uzlaşmanın olacağını vurgulayan ...
Yıldırım: Avrupa'nın siyaseti Türkiye'den belirleniyor
Almanya ve Hollanda liderlerini kınayan Başbakan Binali Yıldırım, "Avrupa’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva