HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2017 Çarşamba - 15:08

Erdoğan'dan Rotherdam talimatı: İptal edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil'' dedi.

Erdoğan dan Rotherdam talimatı: İptal edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Avrupa'da vatyandaşlarımızı atlarıyla itleriyle kinleriyle nefretleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bugün Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların, medenilikle alakası yok . Bunların, modern dünyayla alakası yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir. Bunların biz cibiliyetini biliriz. Ama bunlar ne yazık ki hala medeni olamamışlar insanlıktan nasibini alamamışlar. O akşam düşünün Türkiye'nin bir bayan bakanı oraya geliyor kendi konsolosluğuna gelerek vatandaşlarıyla buluşacak. bunun herhangi bir izne tabi diye bir şey yok. Kendileri İngiltere'ye gidip seçim kampanyası yapıyorlar bunlar.

Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'Hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe 'Hayır' manşetleriyle çıkıyor, 'Diktatör Erdoğan'a hayır.' Bunun benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Tayyip'le, Erdoğan'la ne alakası var?

Polislerine vur emri dahi vermiştler. Karşınızda bir kadın bakan yanında yine çoğunluğu kadın olan 3-5 kişilik ekibi birkaç kişi koruması silahları da yok. Bunun için OHAL ilan edilir mi polise vur emri verilir mi? Sadece Almanya'ya verdiğim terörist listesi 4 bin 500'dür.

Bizim Almanya'ya Avusturya'ya Hollanda'ya Belçika'ya Fransa'ya bir düşmanlığımız yok. Diğer Avrupa ülkelerine bir düşmanlığımız kesinlikle yok. Biz AB'ye üyelik için ilk başvuran ülkelerden biriyiz. Avrupa'ya karşı herhangi bir olumsuz düşüncemiz olmadığını gösterdik. Kıta ile ilgisi olmayan her coğrafyadan ülkeye vize serbestisi sağladıkları halde Türkiye'ye kapıları kapatmaya çalışmaları kendi ayıbıdır. Bize alenen saldırmaya başladılar. Avrupa, kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk korkusu aldı başını gidiyor, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyleri kalmadığı için hayata tutunabilmek uğruna, kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeyden korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar.

Ülkemize karşı olan tutumlarıyla AB'nin de içini boşalttılar. İşte İngiltere, AB'den ayrılıyor mu Brexit denilen olayla yaptı referandumunu ve ayrılma kararını verdi. Bundan sonra artık ne AB'nin ne de herhangi bir Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor.

Hadi Avrupalıları anladık da bizim ana muhalefet partisine ne oluyor? Anayasa değişikliğiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan hususları sanki öyleymiş gibi anlatıyorlar. Bu şekilde milletimizin kafasını bulandırarak, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Halbuki 16 Nisan'da milletimizin oylayacağı anayasa değişikliği, topu topu 18 madde. Ana muhalefetin başındaki zat, açıp bu 18 maddeyi okuma zahmetine dahi katlanmamış.''

 
Vatan Partisi'nin yeni yönetimine İzmir damgası
 
CHP'li vekile kahvehanede okey ıstakalı saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatan Partisi'nin yeni yönetimine İzmir damgası
Vatan Partisi, Ankara Arena'da düzenlenen kurultayda genel başkanını ve ...
AK Partili Kaya: İzmir Partisi’nin vekilleri olacağız!
Yeni sistem sayesinde Meclis'te daha fazla uzlaşmanın olacağını vurgulayan ...
Yıldırım: Avrupa'nın siyaseti Türkiye'den belirleniyor
Almanya ve Hollanda liderlerini kınayan Başbakan Binali Yıldırım, "Avrupa’nın ...
 
CHP ABD'ye heyet gönderiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Salıcı'dan ...
AK Parti’de ‘Koordinatör’ün İzmir mesaisi tam gaz: 2 ilçede hangi mesajları verdi?
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İzmir Koordinatörü Yıldırım son ...
Koordinatör Yıldırım'dan Kemalpaşa'da istikrar vurgusu
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı olan ve İzmir, İstanbul ...
 
Çavuşoğlu: Buna zırva demeyeceğim de ne diyeceğim?
Çavuşoğlu, "Almanya'da bir gazeteci, 'Sizin ülkenize gelen her turist ...
Kılıçdaroğlu: Alın size bir kavga!
Anayasa referandumu kapsamında düzenlenen Amasya mitinginde konuşan CHP ...
AK Partili Dağ’dan Kılıçdaroğlu’nun 18 yaş çıkışına videolu yanıt!
AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, CHP Genel Başkanı’nın seçilme yaşının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva