HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2017 Pazar - 11:35

CHP İzmir’de sandık heyecanı: 4 ilçe tek adayı oyladı, Ödemiş'te Birlik, Bornova'da Kavalar zaferi!

İlçe kongreleri tüm hızıyla devam ederken Menderes, Güzelbahçe, Kınık ve Çeşme’de mevcut başkanlar tek aday olarak girdikleri seçimlerde yeniden seçildi. Ödemiş'te Birlik ipi göğüsledi. Bornova'da ise Koçanalı'nın son dakikada çekildiği yarışta Kavalar yeniden seçildi.

CHP İzmir’de sandık heyecanı: 4 ilçe tek adayı oyladı, Ödemiş te Birlik, Bornova da Kavalar zaferi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor.

Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşen ilçe kongrelerinde İzmir’de ikinci haftaya girildi.

Kentte şu ana kadar Konak, Urla, Karaburun, Seferihisar ve Bayındır’da örgütler tercihini yaptı.

Gün içinde  6 ilçede delegenin önüne konulan sandıklarla kongre heyecanı sürdü. Kongre dönmelerinin her dönem hareketli geçtiği ve kent siyasetinin belirleyicisi konumunda olan Bornova’da EVKA 4 Spor Kompleksi’nde seçim heyecanı yaşandı. 

Başta İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve partinin tecrübeli isimleri Adnan Hocaoğlu ile Osman Koçanalı’nın 3’lü yarışına sahne olması beklenen Bornova kongresinde son dakika sürprizi yaşandı. Divan başkanlığını Parti Meclisi (PM) Üyesi Hakkı Suha Okay'ın yaptığı kongrede aday olan Osman Koçanalı kürsüde yaptığı konuşma sırasında adaylıktan çekildi. 

KOCAOĞLU KONGRE BAŞLAMADAN SALONDAYDI!

Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri Şehrazat Mercan, Mahir Polat, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, il yöneticileri, bazı ilçe başkanları kongre başlamadan salondaki yerlerini aldı.

Başkan Kocaoğlu bu dönem her ne kadar Urla delegesi olsa da ‘evi’ olarak nitelendirilen Bornova’daki kongreye erken saatlerde katıldı.

İlçe kongrelerinde boy göstermeyen Kocaoğlu ilk olarak Seferihisar’daki seçime katılarak kısa bir konuşma yapmış ve birlik, beraberlik mesajları vermişti.

DİYARBAKIR'DAN İADE-İ ZİYARET
Bornova'daki kongreye ise sürpriz bir misafir vardı. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Bornova'daki kongreye geldi. Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'da yapılan il kongresine İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven katılarak bir konuşma yapmıştı.

2 SAATLİK GECİKME
Bornova'da saat 11:00'de başlaması gereken kongre yeterli çoğunluk sağlanamadığı için zamanında start alamadı. Doğallar ile birlikte 416 delegesi bulunan ilçede yeter çoğunluk olan 214 sayısı bir türlü sağlanamadı. Saat 13:00'ü gösterdiği sırada delegelerden yeterli imzanın toplandığı öğrenildi. Böylece kent genelinde dikkatle izlenen Bornova İlçe Kongresi 2 saat rötarlı bir şekilde başladı. 

OYLAMADA BLOK LİSTE KAZANDI
Divana usül hakkında öneri geldi. Seçimin blok liste ile gerçekleşmesi için yüzde 10 oy imzayla öneri verildi. Öneri daha sonra oylandı. 4 kişinin ret oyu verdiği öneri oy çokluğuyla kabul edildi. 

İZMİR’İN SORUMLULUĞU TÜRKİYE’YE ÖNCÜLÜK YAPMAKTIR!
Divan Başkanı Okay yaptığı kısa konuşmada, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla Ankara’yı İstanbul’u alacağız diyor. İzmir’den bahsetmiyor. İzmir’de bunu söylemeye gerek kalmıyor. O İzmir’in Atatürkçü olduğunu biliyor. Sizin görev ve sorumluluğunuz var. İstanbul ve Ankara’yı yanınıza katmalısınız. İzmir’in sorumluluğu Türkiye’ye öncülük yapmaktır. Bunu aklınızdan çıkarmayın. İzmir’in dağlarında çiçekler açar diyoruz, ama ben inanıyorum ki Türkiye’nin dağlarında çiçekler açacak” dedi.

HENÜZ ZAMAN GEÇ DEĞİL
Genel Sekreter Sındır kongrede önemli ifadeler kullandı. Sındır, “Keşke bu kürsüyü daha yoğun kullanabilseydik. Kürsüye gelme heyecanı bile örgütün ruhunu belli eder. Bunu çok istiyordum ama düşüncelerimiz, yüreklerimiz bir. Bu salonda bütün kalpler bir atıyor. Hepimiz Cumhuriyetimiz, vatanımız için aynı düşünceyi taşıyoruz. Bunları daha iyiye taşımak adına bu kürsüyü paylaşmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Henüz zaman geç değil” dedi.

DİYARBAKIR’IMIZ VAR
Sındır, “Bir kurultay süreci yaşıyoruz. Mahallelerimizde heyecan yaşandı, seçimler yapıldı. 300 üzerinde ilçemizde kongreler süreci tamamlandı. 8 ilimizde kongreler tamamlandı. Diyarbakır il başkanımız burada. Kendisi kongresini tamamlamış yeni umutlarla yoluna gidiyor. Kendisini kutluyorum. Yenilenmiş kadrolarıyla CHP’yi iktidara taşıyacak bir Diyarbakır’ımız var” diye konuştu.

KENDİ EVLADIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Sındır, “İlçe kongreleri, il kongreleri kurultay olsun. Bu organlar o bölgede en üst karar organıdır. İlçe delegasyonu olarak buradan alacağımız karar, sandıktan çıkacak ilçe yönetiminin iş ve işleyişi yönetimi bağlar. En üst karar organı burasıdır. Bu bir demokrasi şölendir. Öyle olmak zorundadır. Çünkü biz farklı ilke ve değerleri savunan bir yapı değiliz. Biz aynı değerleri savunan, sokakta aynı dili konuşan yoldaşlarız. Daha kararlı kadroların belirlenmesi için sandıklara gideceğiz. Özgür irademiz ve aklımızla bu görevi en iyi kim götürür, bunun muhasebesini yapıp, oyumuzu kullanacağız. En önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi sandıklardır. O kullandığımız oy vicdanımızın, onurumuzun, şerefimizin oyudur. O sandıktan çıkacak sonuç bu örgütün oy versin vermesin herkesin oyu kabul edilir. Omuz omuza sırt sırta yolumuza yürürüz. Bizim amacımız yönetim seçmek değil partimizi iktidara götürmektir. Bizim ana amacımız iktidara gelmek de değil. İktidara geldiniz, orada bitiyor mu? Esas iş orada başlıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize bir görev verdi. Görevimiz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bunu yapacağız. Bunu yapacak iradede olan tek siyasi yapı CHP’dir.  Kendi evladı olan Cumhuriyete sahip çıkmak CHP’nin en asli görevidir” açıklamasında bulundu.

BİRBİRİMİZE KÖSTEK OLMAMALIYIZ
Sındır parti içi birlik mesajları verirken, “Kimi zaman içimizde olduğunu zannettiğimiz nifak yuvaları sürekli eleştiri içinde. Bizim artık yüzümüzü değil sırtımızı birbirimize dönmemiz gerekir. AKP’ye karşı mücadelemizi birlikte sürdürmeliyiz. Birbirimize köstek olmadan sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

‘HADİ BAKALIM SEN YÖNET’ DEMEKLE İŞ BİTMİYOR
Sındır, “Erken seçim olabilir ama görünen o ki 2019’da bir seçim var. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’ndeki sıradan seçimlerden değildir. Referandumda şaibeyle alınan bizim şüpheli mühürlü seçim dediğimiz 16 Nisan ile bir rejim değiştirilmiştir. Türkiye bir parti devletine evirilmiştir. Bakanlar Cumhurbaşkanının şube müdürü gibi atadığı hale geldi. 2019’da önümüzde iki seçim var. Ya tek adam anlayışıyla bir kişinin hırs ve ihtiraslarıyla yönetilen bir devlet ya da parlamenter sistemle Türkiye’yi demokratik yönetime geri döndürmek. Ya aydınlık hukuk devleti ya da ülkeyi karanlığa götürecek bir tek adam rejimi. Bu kongre bugün bitecek, bir arkadaşımız başkan olacak, ilçe yöneticilerimiz olacak. ‘Hadi bakalım sen yönet’ demekle iş bitmiyor. İş yeni başlıyor. Onların yanında olmak gerekiyor. Öncülük yapmak çok daha önemli bir meseledir” ifadelerini kullandı.

SİZLER IŞIKSINIZ

Bornova belediye Başkanı Olgun Atila, “5 tane seçim geçirdik. Sizler sayenizde çok olumlu sonuçlar aldık. Sizler birer umutsunuz, sizler birer ışıksınız. İzmir’den insanlar Bornova’dan bu ışığı bekliyor. 3 tane birbirinden değerli adayımız var. Ben görev sürem oyunca Fatma Hanım ve Nevzat Başkan’la uyumlu çalıştım. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM TORPİLİMİZ YOK!
İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Kongreler 2 yılda bir yapılır, ama üyelerin özgürce konuştuğu yerlerdir. 3 arkadaşımız Bornova’da yarışıyor. Ben biliyorum ki Bornova toprakları siyasetin verimli olduğu yerlerdir. Ön seçimde bizleri gönderen sizler oldunuz. Eğer sizin desteğiniz olmasaydı ve önümüzü açmasaydınız bizim milletvekili olma şansımız yoktu. Bizim Ankara’da bu işleri kotaracak ne büyüğümüz ne ağabeyimiz, ne torpilimiz var. Ancak bizim çok değerli örgütümüz var. İzmir’in yüce CHP Bayrağını her yerel yönetim seçimlerinde göndere çeken üyelerimiz var. Biz bu üyeler ile gurur duyuyoruz. Biz yalnızca üyemiz ve halkımızın önünde eğiliriz. Bizi hiçbir güç yıkamaz. Bizim arkamızda bizi seçen insanlar var. Bunun bilinci içindeyiz” açıklamasında bulundu.

SERTEL'DEN KOCAOĞLU'NUN KARŞISINDA ÖN SEÇİM ÇIKIŞI: BIRAKIN 120 BİN ÜYE SEÇSİN!
Sertel ayrıca ön seçimle ilgili net bir çıkışa imza attı. Örgütün yöneticilerini kongreler, kurultay vasıtasıyla seçildiğini, milletvekillerinin ön seçimle belirlendiğini fakat belediye başkanlarının atama yöntemiyle gerçekleştiğini ifade etti. Sertel, “İki bölgeye de birer milletvekili atansın. Diğerleri ön seçimle belirlensin. Eğer biz İzmir’den siyasetçiler yetiştirmek istiyorsak bizim için bu çok önemli. İzmir kimsenin taşıma ve taşınma aracı olmamalı. İzmir’in kendi evlatlarına sahip çıkması lazım. Seçilen arkadaşlarımızdan rica ediyorum, hak hukuk isteyerek yürüyen partimin kendi içinde bunları sonuna kadar savunacağına inanıyorum. Bu kadar güzel bir örgüt yapısı nasıl oluyor da belediye başkanlarını belirlemeye gelince bozuk oluyor. Bırakın belediye başkanlarını üye seçsin. 120 bin üye sandığa gitsin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçsin. Başkanımız da desin ki ‘sen kimsin AK Parti adayı? Sen Tayyip’in buraya atadığı biz zavallısın. Benim arkamda 120 bin oy var. Senin burada ömrün belli değil. Sevdiğim saydığım insanların yüzlerine bakarak söylüyorum. Bırakın Bornova belediye başkanını üyeler seçsin. Diğer ilçelerimizi üyeler seçsin” dedi.

SEÇİLSEM DE SEÇİLMESEM DE BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM!
Adaylar arasında ilk konuşmayı Adnan Hocaoğlu gerçekleştirdi. Hocaoğlu, “2 yılda bazı verilen sözler tutulmadı. Ben bu örgütte 2 yıl boyunca sizle birlikte yürüyeceğim. Bu görevden başka hiçbir göreve aday olmayacağım. Ben belediye başkanı ve milletvekili olma peşinde değilim. Sadece bir kereliğine adayım. Bir daha da aday olmayacağım. Seçilsem de seçilmesem de aday olmayacağım. Siyaset yapmak isteyen ve özgür iradesiyle hareket eden insanlara ihtiyaç var. Ben hayatım boyunca hep CHP’li oldum. CHP’li olmak benim yaşam biçimim. Ben partimin başarılı olmasını istiyorum. Geçmiş dönemde ilçelerimizin görevlerini yerine getirmediklerini düşünüyorum. Bugün aday özgür iradedir. Bugün aday koltuk sevdasına düşmeyen, ülkesini düşünen yurtseverlerdir. Bugün aday sizsiniz siz. Unutmayın ki yetki de sizin mühür de. Bugün kavga değil sevgi, biat ve boyun eğme değil özgür irade kazansın. Daha heyecanlı bir kadroya ihtiyacımız var. Ben Adnan Hocaoğlu ve kadromuz daha heyecanlı ve Bornova’nın ihtiyaç duyduğu bir yönetimi hayata geçirmek için adayım. Biz kardeşçe toplum hayalini gerçekleştirmek için adayız. Başkanlığımız yönetim süremizde izleyeceğimiz yol tarihsel ve stratejik bağlarımızdan kopmayacak. Cumhuriyet değerlerini yükselten bir süreç olacak. Bir el uzatın ilçe örgütümüzü daha çalışkan kılalım. Bir el uzatın çoban ateşini Bornova’dan yakalım. Sizlerin izin ve onayı ile bu asil göreve talibim. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP” ifadelerini kullandı.

BU SEVGİSİZLİK NE?
Hocaoğlu’nun ardından kürsüye Osman Koçanalı çıktı. Koçanalı, “Gönül isterdi ki bu salon dolsun. Bornova’nın 13 bin üyesi var. 420 bin nüfuslu bir kent. 65 bin üniversiteli öğrencisi var. Modern, çağdaş bir kent, arkadaşlar ne oluyor bize? Bir terslik yok mu? Bu sevgisizlik ne? Partim adına üzülüyorum. Benim partim bu değil. Sanal bir alemde yaşıyorum sanki. Üzülüyorum. Hangimiz suçluyuz? 15 yıldır iktidar olan AKP Osman Koçanalı’dan dolayı iktidar. Herkes kendine pay çıkarsın. Biz bir şeyleri eksik yapıyoruz. Belki de partimde bu konuşmadan sonra bazı insanların düşüneceğini düşünüyorum. 100 kişi yok tribünde. Biz bu kadar az mıyız? Mahalle toplantılarında diğer aday arkadaşlarla bazen bir arada olduk. Bütün üyelerin gerçekten çok şikayeti var. Bunu bu yönetime bağlamak doğru değil. İlçe başkanı ve yönetimi seçiyoruz, kaderiyle baş başa bırakıyoruz. Bunun düzeltmenin yolu sevgiden geçiyor. Biz artık birbirimizi de sevmiyoruz gibi geliyor bana. Önce Bornova’dan başlayım. Dini, dili, ırkı önemli olmadan birbirimizi sevmeyi öğrenelim. Başka türlü iktidara gelmemiz mümkün değil. Belki geliriz ama birbirimizi sevmedikten sonra önemi yok. Süreç İstanbul’da durduruldu. Sabaha kadar bunu düşündüm. Bu ilçe ve il kongresi neden iptal oluyor. Orada daha büyük yanlışlar mı yapıyoruz? Bu örgüt ayağa kalktığında CHP iktidara gelmenin önündeki tüm engelleri aşacaktır. Yeni sözler söylemek lazım, eskileri bırakacağız” dedi.

BORNOVA'DA SON DAKİKA SÜPRİZİ!
Koçanalı yaptığı konuşma sırasında aniden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Koçanalı, "Son günlerde öyle şeyler yaşadım ki, benim partim diyemiyorum. Ama ben yine de benim partim diyorum ve üzülerek adaylıktan çekildiğimi ilan ediyorum" açıklamasında bulundu.  

BİR KİŞİ BAŞKAN HAKSIZLIK YAPTINIZ DEDİ Mİ?
İlçe Başkanı Kavalar ise, “Bu kadar haksızlığa uğramamam lazım. 43 yıllık partiliyim. Bunca yıldır siyasetle uğraşan birisi olarak hiçbir kimseye ‘sen nerelisin?’ demedim.  Benim eksiklerim var. Bunları hep beraber düzelteceğiz. 7 Haziran seçimlerinde ön seçime girerek taviz vermeyecek 13’üncü sıraya gelmiş bir arkadaşınızım. Bölgede aday olarak görev yaptım.  İnsanlara, halkımızı yapacaklarımızı anlatmalı ve inandırmalıydık. Program bize 2 ay kala geldi. Maalesef yapamadık, inandıramadık. Seçim vaadi gibi göründü, ‘kaynak nereden gelecek?’ dediler.  Göreve geldik daha sonra il kongresi süreci vardı. Kurultaydan çıktık. Planlama yaptık. Öncelikle mahalle temsilcilerini belirledik. Sokağa çıktık. Kimsenin bu yönetime haksızlık yapmaya hakkı yok. Mahalle delege seçimleri sürecinde 45 mahallemizde tık ses çıktı mı? Bir kişi ‘başkan siz haksızlık yaptınız dedi mi?’ Biz hak hukuk dedik hiçbir partilimizin emeğine halel getirmedik. Adnan ve Osman arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Güzel günlerimiz oldu. Şimdi onlardan ricam var. Hep beraber çalışalım. Danışma kurullarımız açık. Örgütün tamamını çağırıyoruz. Gel bize orada hesap sor, eksik yaptığımız şeyleri söyle. Görev verirseniz başkan olursam bundan sonraki danışma kurullarında tüm örgütü bekliyorum. Ama bu seçimlerin kazananı kaybedeni yok. sizleri seviyorum” diye konuştu.

BORNOVA LİSTELERİ

İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ilçe yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: İnan Aksu, Dilek Albayrak, Metin Arhan, Hasan Aydın, Serap Balcı, Okan Balcıoğlu, Ahmet Bay, Ali İhsan Bayar, Sabri Çam, Ömür Çayırlı, Sultan Çeker, Zübeyde Çelik, Hatice Değirmenci, Ali Rıza Dikilitaş, Ecem Gül, Ümit Gümüş, Asım Güven, Sinan Kaya, Selma Nalbantoğlu, Onur Özkan, Ayhan Şenel, Yaşar Tekin, Murat Topçuoğlu, Zafer Yılmaz

Kavalar’ın il delege listesinde ise, Mustafa Akkaya, Abdurrahman Aktan, Talat Aslan, Belediye Başkanı Olgun Atila, Barış Aysal, Volkan Bakallar, Bahar Balcı, Mesut Bozkurt, Hülya Büyük, Hatice Çağın, Hülya Çam, Bülent Çetinkaya, Coşkun Çiflik, Mustafa Çiftçi, Şöhret Demir, Ayşe Demirkol, Taner Doğan, Fatma Doğru, Enver Dündar, Zeynel Gür, Mustafa Gürbüz, Alişan Han, Şaban Hünkar, Hacı Kalkan, Gürbüz Kamiloğlu, Erbay Kara, Tülay Kartum, Nevzat Kavalar, Ali Kaya, Gülay Kaya, Murat Kaya, Osman Kesel, Behçet Koç, Cemal Kömürcü, Erkan Mansuroğulları, Üstün Mete, Gülören Öcal, Alican Özdilek, Asuman Özırmak, Fatma Özoğul, Hüseyin Polat, İbrahim Ulaş Polat, Mehmet Poyraz, Sinan Sarıküse, Yüksel Seven, Medet Şenay, Cemal Şenel, Mustafa Ülkü, Nurcan Üzelün, Fikret Vatansever, Esfiye Yaprak, Perihan Yardımcı, Ömer Yener, Cesim Yıldız, Hürriyet Yıldız, Kadir Yıldız, Emine Yılmaz, Adile Yılmaz, Serap Yılmaz, Yeşim Yücel

Adnan Hocaoğlu’nun listesi: Gözde Anavatan, Ali Aydın, Nihat Ayköse, Hüseyin Baba, Ömer Baş, Zülfi Boncuk, Bülent Can, Şener Ceyhan, Cumhur Dereli, Özlem Derin, Gaye Girgin, Murteza Güler, Ertan Güneş, Berna Hovardakaya, Fezayir Karadağ, Bülent Kasap, Abbas Ali Kaya, Engin Kaya, Mehmet Kaygısız, Kubilay Kaysal, Leylifer Kılıç, Neşe Zafer Kurtbay, Melisa Mete, Özge Orman Revan isimlerinden oluştu.

İl delegeleri ise, Özgül Acar, Funda Ak, Sabriye Alabağ, Necdet Altın, Özlem Atam, Muammer Atasever, Belediye Başkanı Olgun Atila, Zihan Atmaca, Fatih Ay, Gülüzar Aytaç, Cansu Baş, Mustafa Buanoğlu, Hatice Burguç, Çeto Çamlıbel, Ertürk Çapın, Hanife Çetinkaya, Mehmet Çıtak, İlyas Çiftçi, Narin Danışman, Dilek Daşdemir, Muharrem Ekici, Nilgün Erbayraktar, Nuster Ercan, Saadet Erkaya, Deniz Devrim Fidan, Mehmet Gilgil, Durmuş Gonca, Şahırmerdan Göktepe, Ramadan Güler, Tuğba Güler, Nedim Gümüşkaya, Adnan Hocaoğlu, Ethem İnal, Kamil İnal, Keriman İnal, Kadir Kapucu, Şaziye Karanfil, Nihat Kaya, Hakan Kılıç, İrfan Ramazan Kılıç, Türkya Kırmızıtaş, Alper Mehmet Kutluay, Metin Küçükoğullarından, Efkan Muhtar, Erol Mutlu, Pakize Namdar, Uğur Nazlıoğlu, Müge Neziroğlu, Alper Özcan, Beyazıt Palabıyık, Mustafa Sepetçi, Mürteza Seren, Selami Silivardar, Mefharet Şahin, Murat Taşkıran, Gürol Türkmentepe, Muammer Uluocak, Ercan Vatansever, Havva Vatansever, Durgül Zengin oldu.

LİSTE GERGİNLİĞİ

Divan kesin listeleri istediği sırada kürsü önünde gerginlik yaşandı. Kavalar listesinde değişikliğe gitmedik istedi. Hocaoğlu ise değişiklik için dilekçe verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Daha sonra divan başkanı Okay kesin listeleri okudu.

ZAFER KAVALAR'IN 

Bornova'daki seçim sonuçlandı. İlçe Başkanı Nevzat Kavalar 241 oyla yeniden seçildi. Adnan Hocaoğlu ise 147 oyda kaldı. 

ÖDEMİŞ’TE BİRLİK KAZANDI!
Gün içinde ayrıca Ödemiş’te nefes kesen bir yarış bekleniyor. İlçe siyasetinin tecrübeli ismi ve eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik ile Erdem Boyacı için delegenin önüne sandık konulacak. İzmir’deki 4 kadın ilçe başkanından birisi olan Nazan Dönmez aylar öncesinde ‘artık torunlarıma zaman ayırmak istiyorum’ şeklinde yaptığı açıklamayla ‘tamam’ diyen başkanlar arasındaydı. Daha sonra Boyacı da Dönmez’in yönetim kurulu içinden aday olarak çıktı.

İlçe Kongresi'nde divan başkanlığını İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yapıyor. Balbay yaptığı kısa konuşmada hükümeti eleştirdi. 

Salonda ayrıca seçimin usulüyle ilgili oylama yapıldı. Partililer blok liste lehinde oy kullandı. Sadece iki yaşlı kadın partili seçimin çarşaf liste yöntemiyle yapılması için tercihte bulundu. 

Ödemiş kongresine potansiyel il başkan adaylarından İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, İl eski Başkanvekili Barış Erel ve çok sayıda partili katıldı. 

Mehmet Birlik ve Erdem Boyacı'nın yönetim kurulu ve il delege listeleri belli oldu.

Birlik'in yönetim listesinde Halil Aydın, Müşerref Baştürk, Sema Bilgi, Memduh Ceylan, Saadet Cezayerli, Mehmet Dalar, Zihni Duran, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Osman Koludar, Nurcan Mete, İbrahim Pezük, Ali Sonocak, Hülya Şengül, İsmail Türkan ve Avni Yalçınkaya yer aldı.

Birlik’in il delege listesi de şu isimlerden oluştu: Mehmet Birlik, Emine Barut, Mehmet Selçuk Bilgi, Remzi Boyacıoğlu, Süleyman Diker, Nazan Dönmez, Serap Eker, Ruhi Evcimen, Mustafa Gerçek, Mustafa Kantar, Umut Kesen, Ali Erkin Keskin, Hüseyin Macan, Gönül Metin, Hüseyin Öncel, Günay Önder, Nihal Soyuer ve Sezer Türkmenoğlu.

Boyacı ise yönetim listesine şu isimleri yazdı: Nazmi Appak, Şevkinaz Ardıcak, Tahir Balban, Ferudun Büyüktalancı, Bahardırhan Çavuş, Kenan Çayan, Tevfik Çetin, Ali Eker, Ayşen Görgülü, Ekrem Güner, Ali Gürbüz, Mustafa Ovalı, Hasan Pehlivan, Nilüfer Sezginer, Selçuk Uysal ve Ayşegül Ziyan.

İl delegeleri ise, Erdem Boyacı, Kamuran Açıkalın, Hamdi Baki Balıkçıoğlu, Remzi Boyacıoğlu, Süleyman Çoban, Serap Eker, Mehmet Eriş, İzzet Eryılmaz, Hikmet Güriş, Hamdi Halis, Özay Kaptan, Bekir Keskin, Metin Kıral, Erol Nokta, Günay Önder, Ali Özen, Nihal Soyuer ve Osman Toprakçı bulunuyor.

Seçim sonuçlandı. Mehmet Birlik 222 oy alarak yeni ilçe başkanı oldu. Boyacı ise 163 oyda kaldı. 

4 İLÇE TEK ADAY
Öte yandan, Menderes’te mevcut İlçe Başkanı Ahmet Pala, Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yılmaz, Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam, Çeşme’de de görevdeki İlçe Başkanı Ekrem Oran aday oldu. 4 ilçede kongreler büyük bir sürpriz olmazsa tek adaylı yapılacak. 

KINIK
İlçe Başkanı Yılmaz'ın tek aday olduğu kongrenin divan başkanlığını İl Yöneticisi Şirin Akgül gerçekleştirdi.İlçe sorumlusu ise İl Yöneticisi Ömer Berk Gönençer oldu.  

ŞÖLEN HAVASINDAYDI
Akgül, “Kınık İlçe Kongremiz sakin ve bir şölen havasında geçti. Benim divan başkanlığını yaptığım ve ilçe sorumlusu kardeşim Ömer Berk ile beraber kongremizi gerçekleştirdik CHP’li Kınıklı yoldaşlara ve Kınık İlçe Başkanımız İsmail Yılmaz’a ve partimize hayırlı olsun” dedi.

SANDIK KAPANDI: YENİ İSİMLER BELLİ OLDU
Kınık İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan İsmail Yılmaz, Olcay Akın, Süreyha Çalı, Orhan Çetin, Kamil Çetin, Cihan Darılmaz, Ahmet Karabulut, İlhan Kırca, Nesrin Nalbant, Tevfik Nalça, Serkan Sara, Musa Tuncel, Halil Yılmaz

İl Delegeleri ise, Mehmet Çetinkaya, Cevdet Gönüllü, Ahmet Özkan, Murat Tosun ve İsmail Yılmaz

MENDERES

Menderes’te yeni yönetim kurulu; İlçe Başkanı Ahmet Pala, Gizem Candan, İsa Çetintürk, Fatma Ekicioğlu, Hakan Gök, Turgay Güler, İnan Kılıç, Perihan Kocayurt, Kemal Koç, Özcan Öztürk, Fatma Pala, Ayşe Porsuk, Gürsel Rüzgar, İzzet Sarıkaya, Umut Uz isimlerinden oluştu.

İl Delege listesinde ise şu isimler yer aldı: Hüseyin Akdağ, Enver Atak, Şinasi Duran, Mehmet Göç, Zeynep Gürbüz, Hasan Hovarda, Ahmet Pala, Ajda Şentürk, Yıldız Tetik, Ali Yeşilyayla, Işıl Yılmaz

GÜZELBAHÇE

KONGREYE GİTMEK İSTEDİ DOKTORLAR İZİN VERMEDİ
İzmir'de altı ilçede kongre yapan CHP'de gözler dün CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin silahla yaralandığı Güzelbahçe'deydi. Güzelbahçe’de mevcut başkan Kazım Çam tek aday olarak delegenin karşısına çıkti. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu ve çok sayıda partili katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından yapılan oylamada CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin divan başkanı seçildi. Ardından kürsüye dün akşam silahlı saldırıda yaralanan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanından geldiğini belirten Çam çıktı ve  "Dün akşam başkanımız silahlı saldırı sonucu yaralandı. Şimdi yanından geliyorum. Hepinize çok selamı var. Sağlık durumu gayet iyi. Doktorlara ‘Ben kongreye gitmeliyim. Örgütümün yanında olmalıyım’ dedi. Ancak doktorların ayağa kalkmaması uyarısı üzerine kongreye gelemedi" diye konuştu.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen CHP Ödemiş Kongresi'nin Divan Başkanlığı'nı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yapıyor.

Belediye Kültür Merkezi'nde Divan Başkanlığı'nı CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in yaptığı kongreye PM Üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Mevcut İlçe Başkanı Kazım Çam'ın tek aday olarak sandığı gittiği kongrede kürsüye gelen isimler Başkan İnce'ye yapılan saldırıyı kınadı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İlçe Başkanı Kazım Çam’ın Yeni Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: Filiz Ayvalıoğlu, Çağlayan Bilgen, Serkan Bulut, Celal Eltutan, Sema Özbaş, Satı Özkan, Ender Özkılınç, Alican Şimşek, Murat Türkelli, Gökhan Uzuner, Ayla Üzümcü, Haydar Zenger.

İl delegeleri ise şöyle: Kazım Çam, Altan İnanç, Belediye Başkanı Mustafa İnce, İsmail Kandemir, Sanem Kandemir, Ender Özkılınç

ÇEŞME

Oran’ın listesinde yönetim kurulunda Necibe Albayrak, Mehmet Aksu, Zarife Büyüksomalı, Özay Dinç, Hasan Karakurt, Kadri Karataş, Sait Kavasoğulları, Ayşe Kırındı, Ömer Önal, Mustafa Öztürk, Seher Timuçin, Soner Varhan yer aldı.

İl delegeleri ise İlçe Başkanı Oran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İbrahim Yüncü, Ahmet Özen, Zafer Kandemir, Banu Ayhan ve Gökçe Tunar’dan oluştu.

 
İzmir sanayisi için dev çağrı... 'Pilot il olsun'
 
Yetkililer uyardı... İzmir'de o iki ilçe risk altında!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Aralık 2017 Pazar 13:31

İzmir çantada keklik değil. Aziz Başkanın yanlışları çok. Hayal kırıklığı yaşanabilinir.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güven'den AK Partili Dağ'a sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İzmir ...
Neçirvan Barzani'den açıklama... Çark ettiler!
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek üzere Fransa'nın başkenti Paris'te ...
Erdoğan'dan ABD'deki mahkemeye sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor... Kimisi George'un ...
 
AK Parti İzmir’in yerel yönetimler zirvesinde kim/ne mesaj verdi?
İl Başkanlığı’nın organize ettiği Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı ...
Flaş! CHP'de kongreler durduruldu... Gözler İzmir'de!
CHP’de kongre süreci devam eden İstanbul’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
MHP'li belediyeler karne alacak
MHP'li belediyelerin çalışamaları, parti yönetimi tarafından masaya yatıracak, ...
 
CHP İzmir'de o ilçeye kadın aday
Bahar Özgören, 9 Aralık’taki kongre için adaylığını ilan etti. Açıklamasına ...
CHP İzmir’de kongre mesaisi... Mevcut başkanlarla yola devam
CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Cumartesi mesaisinde sandık ...
Erdoğan: Ambargoyu bizzat delen ABD
Milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ABD’deki davaya ilişkin değerlendirmelerde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva