HABERLER>EKONOMİ
3 Aralık 2017 Pazar - 11:23

İzmir sanayisi için dev çağrı... 'Pilot il olsun'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, Sanayi 4.0'a yönelik mesleki eğitim konusunda İzmir'in pilot il yapılması çağrısında bulundu.

İzmir sanayisi için dev çağrı...  Pilot il olsun

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın daveti ile Almanya'da Darmstadt ve Aachen'deki iki model fabrikayı ziyaret ettiklerini belirten EBSO Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, ziyarette geleceğin üretim yapılanması ve üniversite-sanayi işbirliğinin geldiği noktaya ilişkin gözlemlerini de paylaştı.

Gökçüoğlu, model fabrika ile satınalma ve tedarik yönetiminden ürün geliştirmeye, imalattan kaynak verimliliğine, operasyondan, sermaye verimliliğine kadar birçok süreçte gerek maddi gerekse zaman açısından ciddi faydalar beklendiğini dile getirdi. Gökçüoğlu, TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye eğitim konusunu dile getirdiğini aktarırken, "Sayın Bakanımıza 'Sanayi 4.0'a geçişte eğitim konusunda İzmir'in hatta Ege Bölgesi'nin pilot il yapalım' teklifinde bulundum. Bunun için de İzmir'deki üniversiteleri, teknik eğitim kurumlarını ve sanayicinin de dahil olacağı pilot okullar belirlenebilir. Ardından Endüstri 4.0'ın gerektirdiği özel makinelerde önce eğitmenleri ardından da öğrencileri bu yeni sisteme adapte edebiliriz. Böylece İzmir veya Ege Bölgesi, Endüstri 4.0 için adeta bir cazibe merkezi olur" diye konuştu.

"POTANSİYEL DE İSTEK DE VAR"
Bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında İŞKUR'un düzenlediği meslek edindirme projelerine milyonlarca liranın harcandığını vurgulayan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökçüoğlu, "Sayın Bakanımıza bu durumu da hatırlatarak, 'Bugün eğitim almış bu kişilerden kaçı işe girdi, nerede çalışıyor, ne zamandır çalışıyor gibi veriler maalesef elimizde yok. O nedenle verilen eğitimin başarısını da ölçemiyoruz. Eğer bu parayı Endüstri 4.0 eğitime harcarsak çok daha farklı bir konuma geliriz. Bunun için İzmir'in potansiyeli de, isteği de var. Lütfen İzmir'i pilot il yapalım ve bir başarı hikayesi yazalım. Göreceksiniz biz bunu başarırız' dedim. Çünkü ben, İzmir'de sanayi ve ticaret kültürünün yanı sıra limanı ve üniversiteleri ile önemli avantaja sahip olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN'DAN OLUMLU YANIT
İzmir ve Ege'nin Endüstri 4.0'a hazırlık sürecinde hiç bir eksiğinin bulunmadığını da vurgulayan İbrahim Gökçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeter ki belli kriterlere sahip üniversitelerimizi ve buradaki hocalarımızı destekleyelim, motive edelim. Bunlar zor şeyler değil. Ayrıca kanunlarımızı da düzenler ve belirli şehirleri 'Serbest Şehir' haline getirebilecek şekilde kurgularsak bölgemiz ve Türkiye uçar diye de Bakan Özlü'ye söyledim. Kendisi beni dinledikten sonra, 'Kesinlikle size katılıyorum. Bu çalışmanızı rapor haline getirip bize iletin; biz de değerlendirelim' yanıtını aldım."

"1 TAŞLA 3 KUŞ VURACAĞIZ"
İzmir'in pilot il olarak belirlenmesi ve Endüstri 4.0'ın adımlarının bu kentte atılması halinde işsizliğin de hızla azalacağına dikkat çeken Gökçüoğlu, "Bir taşla 3 kuş vurmuş olacağız. Çünkü pilot il olduğumuzda Endüstri 4.0'ı ve Eğitim 4.0'ı birlikte gerçekleştirirken gençleri de yeni sisteme göre eğitip işsizliği azaltacağız. Ama bunu yapmaz ve mevcut sistemlerle yolumuza devam edersek Endüstri 4.0'ı daha çok konuşuruz, tek bir adım da atamayız" dedi.

 
Bornova'da en özel kutlama
 
CHP İzmir’de sandık heyecanı: 4 ilçe tek adayı oyladı, Ödemiş'te Birlik, Bornova'da Kavalar zaferi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşında başlıyor... Bildirmeyene ceza!
Yeni yılla birlikte devlet, artık kimin ne iş yaptığını bilecek. 1 Ocak ...
Kasımda en fazla domatesin fiyatı arttı
İTO tarafından, bu yılın kasım ayında İstanbul'da perakende fiyatı en ...
Turizmcilerden İzmir için 'direk uçuş' çağrısı
Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir'i hub (aktarma merkezi) ilan ederek ...
 
Turizmin kalbi Travel Turkey İzmir’de atacak
Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel ...
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Kasım ayında ihracatını, 2016 yılı Kasım ...
Özdilek İzmir AVM'de çocukların günü
İzmir Özdilek AVM, yarın ve 3 Aralık tarihlerinde minik misafirleri için ...
 
Elektrik faturası 68 lira ve üstünde olanlar dikkat!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini ...
Asgari ücretle ilgili flaş açıklama
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında açıklamalarda bulunan ...
Kayıp çok büyük... Ege Denizi'nde 'hayalet' yasak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 25 Eylül'de yat ticaretine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva