HABERLER>EKONOMİ
2 Aralık 2017 Cumartesi - 12:09

Turizmcilerden İzmir için 'direk uçuş' çağrısı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir'i hub (aktarma merkezi) ilan ederek direkt seferler koymasını isteyen Egeli turizmciler, siyasetçileri ve yerel yöneticileri harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırdı.

Turizmcilerden İzmir için  direk uçuş  çağrısı

Sanayi, tarım, medikal, üniversite ve turizm şehri kenti olan İzmir'e direkt uçuşların ekonomisi açısından çok önemli olduğunun altını çizen TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nce (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "THY İzmir'i mutlaka gündemine almalı" dedi. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanlarını hub ilan ederek uçan THY'nin İstanbul bağlantılı uzun uçuşlarda 'stopover' (mola) uygulamasıyla konaklama sektörünü de desteklediğini anlatan İşler, şunları söyledi:

"Türk Hava Yolları bu uygulamayı ilk kez İstanbul'da yaptı. Uzak ülkelerden aktarmalı uçuşlarla geldikleri İstanbul'da uçak değiştiren yolcuları şehirde kalmaya ve bir-iki gece de olsa ücretsiz konaklamaya teşvik ediyor. Ekonomi sınıfı yolcuları dört yıldızlı otelde bir gece, business sınıfı yolcuları iki gece beş yıldızlı otelde ağırlamayı teklif ediyor, 'Konaklama bedelini ben ödeyeyim' diyor. Böylelikle konaklama sektörünü ve şehrin ekonomisini desteklemiş oluyor. Hub ilan ederek şehri, stopover uygulamasıyla da sektörü teşvik ediyor."

Destekleme uygulamalarının İzmir'de yapılmadığını, İzmir'in bu imkanlardan yararlandırılmadığını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "Yıllardan beri 'THY İzmir'i hub ilan etsin, direkt uçuşlar istiyoruz' diyoruz. Bizim sesimizi siyasetçiler, yerel yöneticiler duymuyor mu" diye sordu.

Başbakan ve ana muhalefet partisi liderinin İzmir'den milletvekili olduğunu hatırlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sayıda milletvekilimiz var. Bu konuda siyasetçiler, yerel yöneticiler ne yapıyor? Bu teşvik uygulamaları neden İzmir'de yapılmıyor? Üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafedeki İzmir direkt uçuş avantajından ve destekleyici uygulamalardan neden mahrum bırakılıyor? İzmir turizmin her geçen gün kaybediyor ve geriye gidiyor. Sektör olarak bizim iyi olmamız hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bu atalet niye? Burada siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin çalışmasını istiyoruz, harekete geçmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

İlkleri bulan, ortaya çıkaran İzmir'in direkt uçuşlar olmadığı için avantajlarını kaybettiğini söyleyen Mehmet İşler, "Direkt uçuşlar olmadığı için kongre turizmi şansımızı İstanbul'a kaptırdık, şimdi sağlık turizmindeki avantajlarımızı da kaybediyoruz. İzmir uyuyor mu, İzmir bu kadar aciz mi? Hani İzmir İstanbul'la yarışacaktı? Direkt uçuşların olmadığı yerde işadamı nasıl bağlantı kuracak? Biz turisti İstanbul üzerinden mi getirelim? Biz pişiriyoruz, İstanbul yiyor. Bu İzmir'e yapılan bir haksızlıktır. İzmir'e direkt uçuşlar istiyoruz" dedi.

Ankara'yı hub ilan eden THY'nin, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Paris'e direkt uçuşlar başlatma kararı aldığını belirten Mehmet İşler, yakında Ankara'dan Düsseldorf ile Amsterdam'a da direkt seferler başlatılacağını söyledi. Bütün bu şehirlere yaz-kış direkt uçacağını duyuran THY'nin Ankara'yı bir hub olarak dünyaya bağlamaya çalıştığını anlatan İşler, "Bürokrasinin şehri Ankara'ya direkt uçuşlar konulurken İzmir bu konuda yine sahipsiz, yine öksüz bırakılıyor" görüşünü dile getirdi. (DHA)

 
SDG'den kaçtı, ABD-PYD/PKK ilişkilerini anlattı
 
İzmir'in moda yarışması için başvurular uzatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nicolas 2 Aralık 2017 Cumartesi 12:49

sasirdikmi hayir!! yaziklar olsun izmir size hesabını soracak!!

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmin kalbi Travel Turkey İzmir’de atacak
Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan 11. Travel ...
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Kasım ayında ihracatını, 2016 yılı Kasım ...
Özdilek İzmir AVM'de çocukların günü
İzmir Özdilek AVM, yarın ve 3 Aralık tarihlerinde minik misafirleri için ...
 
Elektrik faturası 68 lira ve üstünde olanlar dikkat!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini ...
Asgari ücretle ilgili flaş açıklama
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında açıklamalarda bulunan ...
Kayıp çok büyük... Ege Denizi'nde 'hayalet' yasak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 25 Eylül'de yat ticaretine ...
 
Dolarda akşam saatlerinde sert düşüş
Dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen ...
Habertürk Egeli direkten döndü
Habertürk Gazetesi’nin yıllardır faaliyet gösteren Ege’li ekinde 10 kişinin ...
İzmir'deki süper marketlerde etiketi gören şaşırıyor... Domateste çirkin oyun!
Süper marketlerin reyonlarında domates fiyatı rekor fiyata, 7 TL'ye yükseldi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva