HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2017 Cumartesi - 10:23

CHP İzmir’de kongre mesaisi... Mevcut başkanlarla yola devam

CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Cumartesi mesaisinde sandık Bayındır ve Seferihisar’da kuruldu, mevcut başkanlarla yola devam denildi.

CHP İzmir’de kongre mesaisi... Mevcut başkanlarla yola devam

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Genel merkez kurultay tarihini 3-4 Şubat 2018, İzmir İl Örgütü de kongresinin gerçekleşeceği zamanı 7 Ocak olarak belirledi.

Geçtiğimiz hafta Konak ve Urla ile start ilçe kongreleri mahalle delege seçimlerinin ardından ikinci etap olarak sürdürülüyor. Hafta içinde Karaburun’da da kurulan sandıklarla kentte şu ana kadar 3 ilçe iradesini ortaya koydu.

Bayındır ve Seferihisar’da delegenin önüne sandık konuldu.

GENEL MERKEZ İKNA ETTİ, SESLİ'Yİ LİSTEYE YAZDI

Bayındır’da Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile arasının bozuk olduğu bilinen İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ‘Aday olmayı düşünmüyordum. Örgütten ısrar var. Bu yüzden yeniden adayım’ mesajını vererek yarışa girdi. Delege seçimleri sürecinde Belediye Başkanı Sesli’yi delege yazmayan Aydilek kongrede tek aday…

Kongreye Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Milletvekili Atilla Sertel, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Belediye Başkanı Ufuk Sesli, İl eski Başkanı Bedri Serter, parti yöneticileri katıldı. İlçe Başkanı Aydilek kongrede 2 yıllık icraatlarını anlattı.

Ayrıca kongrede İlçe Başkanı Aydilek'in arasının bozuk olduğu Belediye Başkanı Sesli'yi mahalle delege seçimleri sırasında olduğu gibi yine liste dışı bıraktığı iddia edildi. Eski ilçe başkanlarının da durumdan haberdar olduğu öğrenildi. İlçe Başkanı Aydilek'in genel merkez kanadından gelen hamleyle ikna edildiği ve Belediye Başkanı Sesli'yi listeye böylelikle yazdığı öğrenildi. 

Liste divana teslim edildi ve açıklandı. Seçim tek adaylı olduğu için yeni ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: Tahir Dağlıoğlu, Hasan Dülger, Ali Saip Erişen, Murat Gülbay, Bekir Gülcü, Hamit Kırkıcı, Süleyman Otuzbir, İbrahim Özece, Hafize Özkır, Hasan Tıraz, Kader Tuncer ve Mehmet Ukil. 

5 kişiden oluşan il delegeleri ise şu şekilde: Hüseyin Behzat Aydilek, Tahir Dağlıoğlu, Ali Saip Erişen, Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Hüseyin Tamer Yanık. 

BAŞARI DİLEMEK YETMEZ!
Genel Sekreter Sındır yaptığı konuşmada, “Bu kongrede seçilenlere başarı diliyoruz ama başarı dilemek biraz edilgen bir tavırdır. Destek olmazsak ‘eylem yapıyoruz yoldaşlar’ denildiğinde ‘tarlada işim var, okulum var’ dersek o meydanları boş bırakırsak geleceğimize razı olmuş oluruz. Destek vermeliyiz. Size başarılı diliyorum diyerek ona görev ve yetki bırakmak değil birlikte başarmak adına hareket etmek gerekir. İnanacağız” açıklamasında bulundu.

SERTEL’DEN ÖN SEÇİM ÇIKIŞI: EĞER YAPILMASAYDI…
İzmir Milletvekili Atilla Sertel katıldığı programlarda yaptığı ön seçim vurgusunu Bayındır’da da yineledi. Sertel, “Ön seçimi çok önemsiyorum. Eğer ön seçim olmasaydı beni ne eski genel başkan, ne şimdiki genel başkan milletvekili adayı göstermezdi. Belediye başkanları da milletvekilleri gibi ön seçime girmeli. Bayındır Türkiye’de bir marka olmuşsa bunda Aziz Kocaoğlu’nun büyük katkısı vardır” dedi.

SEFERİHİSAR'DA ÇARŞAF SÜRPRİZİ
Seferihisar’da ise Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumlu bir şekilde görevini yürüyen ilçe Başkanı İsmail Yetişkin tekrar aday oldu. İlçede Yetişkin’in karşısında bir muhalefet bulunmuyor. Kongreyi İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Murat Bakan, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü, il eski yöneticileri Barış Erel, Altan İnanç takip ediyor. Divan Başkanlığı'nı İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın yaptığı kongre son dakika sürpriziyle çarşaf liste yöntemiyle gerçekleşiyor. 

Kongrede 12 kişilik ilçe yönetimi için 22, 5 kişilik il delegeliği için ise 23 başvuru olduğu öğrenildi. Oylama sonucunda seçilen isimler belli olacak. 

İki ilçede sandıklar belediye düğün salonlarında kuruldu. 

BAŞKAN KOCAOĞLU KATILDI, KISA BİR KONUŞMA YAPTI
Seferihisar kongresinde katılım sürprizi de yaşandı. Şu ana kadar gerçekleşen ilçe kongrelerine katılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçedeki programının ardından kongre salonuna geldi. Partinin sembol ismi Alaattin Yüksel ile salona giren Başkan Kocaoğlu kongrede kısa bir konuşma yaptı. Kocaoğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi. Geçmiş il kongresi sürecinde aday olan Alaattin Yüksel ile kol kola seçim salonuna gelen Kocaoğlu'nun yeni dönemde örgütün tercihine müdahale edip etmeyeceği merak ediliyordu. Kocaoğlu'nun ilçe kongreleri sürecinde olup biteni gözledikten sonra 7 Ocak'ta yapılacak il kongresinde göstereceği refleks merak ediliyor. 

İl Başkanı Güven ise Seferihisar Kongresi’nde yaptığı konuşmada “İlçe kongrelerimizi birlik beraberlik içinde gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimiz, 2019’da kurulacak CHP iktidarının ateşleyici gücü olacaktır” dedi.

İlçe Başkanı İsmail Yetişkin'in yeniden başkan seçildiği çarşaf listeli seçim sonrası ilçe yönetim kurulu şu isimelrden oluştu: Melek Tiriç, Senem Gürer Solak, Sinem Koç Karaman, Özgür Adana, Pelin Batmaz, Temel Okyar, Mehmet Özdem,  Tayfun İlhan, Reşat Gültekin, Fehmi Onur Harman, Hilal Cemaloğlu, Semih Tuğral.

İl Kongre Delegeleri ise Seferihisar Belediye Başkanı  Tunç Soyer, İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Yelda Celiloğlu, Akın Emre İldeniz, Günay Öksüz, Deniz Tolga İnci oldu.

 
3 yılda rekor hizmet... Sağlıkta Bornova farkı...
 
Dario Moreno şarkılarıyla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ambargoyu bizzat delen ABD
Milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ABD’deki davaya ilişkin değerlendirmelerde ...
AK Partili Kaya rakamlarla konuştu... Selçuk'a yatırım yağmuru
Selçuk2ta Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Ek ...
CHP Gençlik Kolları için Bornova'da topuklu aday: Karcıer 'ben de varım' dedi!
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları’nın 9 Aralık’ta yapacağı ...
 
CHP Karabağlar’da kartlar yeniden mi karılıyor?
İlçede 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongre için mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız, ...
'Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız'
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin belgeleri kamuoyuyla paylaşmasıyla ...
Erdoğan'dan CHP Lideri'ne yeni dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iddialarda adı geçen yakınları, CHP Genel Başkanı ...
 
Başbakan Yıldırım'dan Rıza Sarraf açıklaması
Başbakan Yıldırım, ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren işadamı ...
AK Parti İzmir, yerel yönetimler zirvesine kilitlendi: Mazeretsiz katılım isteniyor!
Teşkilat, Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı için tüm eksikliklerini ...
CHP İzmir’in hafta sonu mesaisinde neler yaşanacak?
İlçe kongrelerine ikinci haftada devam ediliyor. Cumartesi günü Bayındır ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva