HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2017 Cuma - 11:41

CHP İzmir’in hafta sonu mesaisinde neler yaşanacak?

İlçe kongrelerine ikinci haftada devam ediliyor. Cumartesi günü Bayındır ve Seferihisar’da, Pazar günü ise Bornova, Ödemiş, Güzelbahçe, Menderes, Çeşme ve Kınık’ta delegenin önüne sandık konulacak. İlçelerde dengeler ne durumda?

CHP İzmir’in hafta sonu mesaisinde neler yaşanacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini tüm hızıyla işletiyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından ikinci etap olan ilçe kongreleri 26 Kasım tarihinde start almıştı.

Kurultayın 3-4 Şubat 2018, İzmir İl Kongresi’nin de 7 Ocak olarak belirlenmesinin ardından gözler kentte gerçekleşecek ilçe seçimlerinde ve ardından oluşacak tabloya çevrildi.

2 Aralık Cumartesi (Yarın) Seferihisar ve Bayındır’da mevcut ilçe başkanlarının tek aday olarak girecekleri kongreler yaşanacak. Son dakika sürprizi yaşanmadığı takdirde Seferihisar’da İsmail Yetişkin, Bayındır’da ise Hüseyin Behzat Aydilek görevlerine devam edecek.

3 Aralık Pazar Günü ise örgütü yoğun bir program bekliyor. Bornova, Ödemiş, Kınık, Menderes, Çeşme ve Güzelbahçe’de delegenin önüne sandık konulacak.

Bornova

Örgüt, İzmir siyasetinin her dönem belirleyicisi olan Bornova’ya kilitlenecek. İlçede Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlçe Belediye Başkanı Olgun Atila, YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse önemli denge unsurları arasında gösteriliyor.

Süreçte İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın adaylık noktasında sergileyeceği tavır merak ediliyordu. Başkan ‘devam’ noktasında görüş belirtti. Ayrıca partinin tecrübeli ismi Osman Koçanalı ile eski Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu’nun da adaylık açıklamaları ilçede hareketliliğe sebep oldu.

KOCAOĞLU KAVALAR’I DESTEKLİYOR

Gelinen noktada olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde 3 adaylı kongrenin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Sekreter Sındır’a yakın olan Hocaoğlu’nun iddialı olduğu belirtildi. Öte yandan il kongresi sürecinde aralarına soğukluk giren Kavalar ve Atila’nın aynı safta yer alması bekleniyor. Atila ve Kavalar’ın arasının önceki dönemde listelerin oluştuğu sırada açıldığı biliniyor. Önceki dönemde beraber yürüyen iki başkanın arası Kavalar’ın listesinde Kocaoğlu’na karşı olan bazı isimlere yer vermesiyle bozulmuştu. Fakat taraflar hiçbir zaman kamuoyuna yansıyan bir tartışma içine girmedi. Daha sonraki süreçte Kavalar’ın, ‘Evet, o dönem bazı hatalarım’ olduğu dediği iddia edildi. Kongreye sayılı günler kala, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun da ‘Bornova’da Nevzat’la devam’ dediği parti kulislerinde konuşuluyor.

KOÇANALI İMZAYI BULABİLECEK Mİ?

Osman Koçanalı’nın durumunda ise son anda bir sürpriz yaşanabileceği ifade edildi. Koçanalı’nın adaylık için yeterli imza sayısına ulaşamama ihtimalinin düşük de olsa bulunduğu öne sürüldü.

Ödemiş

Sürecin başından itibaren adaylıkla ilgili net konuşan Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez kentte ilk ‘tamam’ diyen isimler arasında yerini almıştı. Torunlarına zaman ayıracağını ifade eden Başkan Dönmez kongrede yarışmayacak. İlçenin önemli siyasi figürü olan Mehmet Birlik ise adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Diğer aday ise Dönmez’in yönetim kurulu içinden çıktı. Hukukçu Erdem Boyacı ilçe başkanlığı görevine talip oldu. İlçedeki muhalefetin sesi olan Boyacı’nın güçlü isim Birlik karşısından nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyor.

DİĞER İLÇELER TEK ADAYLA BEKLENİYOR

Pazar günü, sandık kurulacak diğer ilçeler Çeşme, Güzelbahçe, Menderes ve Kınık’ta mevcut başkanların tek adaylı olarak yarışacağı kongreler bekleniyor.

Çeşme’de İlçe Başkanı Ekrem Oran’ın bir dönem adayı olmayacağı öne sürülüyordu. Aklının bir kenarında belediye başkanlığı düşüncesi olduğu iddia edilen Başkan Oran bu planı şimdilik askıya almış gözüküyor. İlçede şu ana kadar herhangi bir muhalefet oluşmadı.

Güzelbahçe’de ise tecrübeli İlçe Başkanı Kazım Çam iddialı konumda. Belediye Başkanı Mustafa İnce ile uyumlu bir şekilde yürüyen Çam’ın delege üzerinde net bir hakimiyeti bulunuyor. Mahalle delege seçimleri sürecinde muhalefet hareketi küçük de olsa hissedildi fakat kongreye kadar uzun soluklu olmadı. Çam’ın ‘ilçemizde 143 delege var. İmza toplasam 140’ından alırım’ açıklaması muhalefetin cılız kalmasının belirtisi olarak yorumlandı.

Menderes’te süreçte hep temkinli konuşan İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın ‘devam’ diyerek tek adaylı bir seçim yaşaması bekleniyor. Bu seçenek ise Pala’nın 2019’da belediye yarışına dahil olmayacağı anlamına geliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler örgütün seçimlerinde aday olmasın’ talimatı partililerin alacakları kararda belirleyici konumda.

Kınık’ta ise Başkan İsmail Yılmaz’ın yoluna devam etmesi bekleniyor.

 
Erdoğan'la konuşan Merkel'den flaş karar
 
Marilyn Monroe’nun ölümünün ardından şok eden 5 bilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'la konuşan Merkel'den flaş karar
Almanya Adil Öksüz için yakalama kararı çıkardı. Almanya Başbakanı Merkel'in ...
Sürpriz konuk! Barzani Türkiye'de!
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani Habur Sınır ...
İzmir'in su havzasında 'gizli siyanür' iddiası... Meclis'e taşındı!
İzmir’in Menderes ilçesine bağlı, kente 20 kilometre uzaklıktaki Efemçukuru ...
 
CHP Gaziemir’de adaylık düğümü: Başkan Şenol’un istediği Tekin ne dedi?
İlçe Başkanı Umut Tekin 10 Aralık’taki kongrede aday olmayacağını ifade ...
Bahçeli, 'seçim ittifakı'nı kağıt üzerinde anlattı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, kağıt üzerine çizerek anlattığı seçim ittifakı ...
AK Partili vekil yaşadığı korkunç olayları anlatırken gözyaşlarına boğuldu
TBMM Diyarbakır Cezaevini İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mardin ...
 
CHP İzmir’de il kongresi için tarih belli oldu!
Delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri gerçekleşirken, il yönetim ...
Kılıçdaroğlu'nun iddiaları için soruşturma başlatıldı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.
Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva