HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2015 Perşembe - 14:56

CHP İzmir’de ‘küskünlerin öncüsü’nden çarpıcı açıklamalar

Yerel seçim öncesinde CHP’den kopan isimlerin geri dönüşü için başlayan çalışmalara öncülük eden Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün’den açıklamalar geldi. Özgün, seçimde koşulsuz CHP’ye oy vereceklerini ifade ederken Vatan Partisi’nin kendisine adaylık teklif ettiğini söyledi. Özgün, partinin ilçe başkanlığına yaptığı ziyaret ile ilgili de, “Orada dostlarım ve kıramadığım kişiler vardı. O yüzden gittim. Vatan Partisi’nin seçime ayrı girmesini doğru bulmuyorum” dedi. Özgün, Kocaoğlu ve CHP Milletvekili Alaattin Yüksel’i de eleştirdi.

CHP İzmir’de ‘küskünlerin öncüsü’nden çarpıcı açıklamalar

EGEDESONSÖZ - CHP’de yerel seçim öncesinde partiden koparak başka partilerden yada bağımsız aday olarak seçime girdikleri için eleştirilen isimlerle ilgili süreç devam ediyor.  Genel seçimde CHP’ye destek vereceklerini ifade eden isimlere parti içinden ve dışından bazı isimler tepki göstermişti. Seçim sonuçlarına göre kaybedilen ilçelerin sorumlusu olarak gösterilen isimlere öncülük eden Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.
 
Özgün, “Biz bu seçimde CHP’ye destek vereceğimizi açıkladık. Sadece tek başımıza bu yola çıkmıyoruz. Açıklama yapan ve yerel seçimden sonra yaşanan süreçte partiye dönen isimler olarak İzmir’de 80-90 bin oy potansiyelimiz var. Bunun da böyle bilinmesi gerekiyor. Biz bu potansiyelimizi CHP’den yana kullanacağız” dedi.


 
KOCAOĞLU VE YÜKSEL’E ELEŞTİRİ
Özgün, kendisi ile birlikte yerel seçimlerde bağımsız ve farklı partilerden aday olan eski CHP’lilerin dönüşleri ile ilgili sert konuşan Milletvekili Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da eleştirdi. Özgün, geri gelmek isteyenler için, “İzmir gibi Türkiye’nin örnek şehrinde bizi CHP olarak zafiyete uğratmışlardır. Bunların öyle langur, lungur ellerini kollarını sallayarak geri gelmeleri  diye bir şey söz konusu olamaz. Kimse buna karar veremez.  Bu partinin tabanında çok büyük tepki görür” ifadelerini kullanan Alaattin Yüksel ile yine “Partinin aleyhinde çalışan partiye seçim kaybettirmek gibi bir duruma alet olanların bir daha o partide siyaset yapmamaları gerekir” diyen Kocaoğlu’nun meseleyi anlamadığını söyledi. Özgün, “ Biz açıklamalarda ‘koltuk, makam istiyoruz’ demedik. Koşulsuz partiye destek vereceğimizi ifade ettik.  Bizim bir makam beklentimiz yok. Onların ruh sağlıkları yerinde olmadığı için açıklamalarımızı bu şekilde yorumluyorlar. Bu ruh halleri ile de sonları pek iyi değil” diye konuştu.


 
ADAYLIK TEKLİFİ ALDIM
Özgün, Menderes’te Vatan Partisi’ne destek verdiği ve ilçenin kurulumuna öncülük ettiği iddialarına da yanıt verdi. Vatan Partisi İlçe Başkanlığı’ndaki fotoğrafları için ise, “Vatan Partisi’nin milletvekili adayı olan Rıfat Mutlu benim çocuklarımın doktorudur. Onunla çok eski dostluğumuz ve ahbaplığımız var. Ziyarete geldiğinde ben de ilçede yanına gittim. Bundan öte bir şey yok. Vatan Partisi’nden bu seçimde birinci yada ikinci sıra adaylık teklifi aldım. Teklifleri kabul etmedim. Vatan Partisi’nin CHP’den ayrılmasını doğru bulmuyorum. Bu sistem bana göre yanlış” dedi.  Özgün, İzmir’de yerel seçim sonuçlarına göre kaybedilen ilçelerin sorumlularının kendileri değil adaylar olduğunu sözlerine ekledi.

 
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı netleşti: Menderes’ten yola çıkıyor…
 
Ödemiş’te Balbay rüzgarı: Gece mitingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan HDP’lilere baraj ve provokasyon uyarısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum mitinginde HDP'li müşahitlere, ...
Kılıçdaroğlu’ndan HDP mesajı: CHP’ye gönül veren…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP'nin CHP'den oy alacağı iddialarına yanıt verdi.
AK Parti’den Büyükşehir’e ulaşım salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve ...
 
Arınç’tan çarpıcı açıklama: Levyeyi alan kafaya indiriyor!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, miting meydanlarındaki sert sözlere tepki gösterdi.
Flaş! HDP mitingi öncesi olay çıktı: Gaz ve su!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı ...
‘Altın klozet’ tartışmasında flaş açıklama: O Vali konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Tepki çeken görüntü: Altı AK Parti, üstü TRT!
Niğde Hükümet Meydanı'nda AKP ikram TIR'ı olarak bekleyen aracın TRT-1'e ait olduğu ortaya çıktı.
Erdoğan'dan NYT'ye: Her yerin gazete olsa ne yazar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara seslenmek üzere Mersin’e ...
Bahçeli’den sert sözler: Erdoğan…
MHP lideri Devlet Bahçeli, "7 Haziran yaklaştıkça Erdoğan azgınlaşmaktadır. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva