HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2015 Perşembe - 11:56

AK Parti’den Büyükşehir’e ulaşım salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Gemi İnşa Yüksek Mühendisi Ünal Özsır, İzmirlilerin ulaşımda yaşadığı kargaşanın ‘yapıldı-yapılacak’ derken 4’üncü gününe geldiğini söyledi.

AK Parti’den Büyükşehir’e ulaşım salvosu!

“İzmirli hemşerilerimiz henüz aktarmalı ulaşım sisteminin sıkıntısını yaşarken üstüne bir de deniz ulaşımındaki sıkıntı ve aksaklıklar eklenmiştir” diye konuşan Doğan, “Sayın Kocaoğlu 11 yıllık görevi sırasında İzmirli hemşerilerimizi denize ve deniz ulaşımına küstürmüştür. Dünyanın en ucuz ulaşım yolu olan deniz ulaşımıyla İzmirli hemşerilerimizi buluşturamamıştır. Sayın Kocaoğlu başarısızlıklarının üzerine yeni başarısızlıklar eklenmiştir” dedi.
 
UCUZ ATLATILMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazayı hatırlatan Bilal Doğan, şöyle devam etti; “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde 1881-ATATÜRK gemisi Konak iskelesine yanaşmak üzere manevra yaparken iskeleye çarpmış ve Hatice Özdemir isimli yolcunun, bulunduğu merdivenden düşerek kolunun kırılmasına ve ayrıca dört yolcunun hafif şekilde yaralanmasına sebep olmuştur. Daha sonra kaldırıldığı hastanede ameliyata alınarak kırık olan koluna platin protez takılmıştır. Kaza neticesinde ayrıca gemide maddi hasar olmuştur. Olay sonrasında konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzdeniz yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmamış ve konu kamuoyundan gizlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca kazazede yolcu tarafından yapılan açıklamada dava açılmaması konusunda baskı gördüğü belirtilmiştir. Her şeye rağmen kaza ucuz atlatılmıştır. İskelelerin uygun olmaması ve geminin özellikleri nedeniyle daha büyük kazaların olmaması temennimizdir.  Ancak konunun kamuoyundan gizlenmeye çalışılmasına bir anlam verememekteyiz”.
 
TEKNİK OLARAK
Söz konusu gemilerin “Katamaran” tipinde olduğunu kaydeden Bilal Doğan, sorumluluğu yolcuya atan bir zihniyetle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Gemilerin 18 mil hız yapabildiğini anlatan Doğan, şunları ifade etti; “Olası olumsuzlukların önüne geçilmesi için her ne kadar gemilerin hızı 14 mil ile sınırlandırılmış ise de gemiler yanaşacağı iskeleye varışta ani tornistan ( geri manevra) yaptığında kendi dalgasına girmekte ve bu sebeple gemi yalpalamaya düşmekte, bu yalpalama neticesinde ayakta olan yolcuların düşmeleri kaçınılmaz olmaktadır.  Rüzgar etkisi de düşünüldüğünde bu tür kazalar muhtemel olmaktadır. İzdeniz yetkilileri anons ile yolcuları uyardıkları savunmasını yapmışlardır. Anons yaparak sorumluluğu yolcuya atmak kabul edilemez.”
 
ORTADA İSKELE YOK!
Gemilerin gelmeye başlamasından bu yana 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen hala yeni iskeleler yapılamadığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde alelacele yapılmış olan düzenlemeler dışında herhangi bir çalışma olmadığını dile getirdi. Gemilerin hala düzenleme yapılmamış bu iskelelere yanaşmak durumunda kaldığını bildiren Doğan, “Bu üç iskele dışında kalan yerlere ise hala sefer yapılamamaktadır. Gelen gemi sayısının artması durumunda gemiler, iskele yokluğundan bağlı mı kalacaktır. Yüksek maliyetlerle satın alınan bu gemiler çalışamazken, kiralık TURYOL gemileri hala çalıştırılmaktadır. Diğer taraftan çalışmakta olan mevcut gemiler arka arkaya  hurdaya çıkarılmakta, ya da değerinin altında bedelle alelacele satılmaktadır. Son olarak Esenköy arabalı vapuru değerinin üçte biri bedel ile satılmıştır. Bu nasıl bir işletmeciliktir” diye konuştu.
 
İzmirliler adına soruyoruz. Bu nasıl bir işletmeciliktir?
 
1-Bu gemilerin nasıl teslim alınmış olduğunu anlayamıyoruz. Zira ilk gelen ÇAKABEY gemisi geldiğinde üç ay gibi bir sürede Üçkuyular iskelesine bağlanmış ve eksikleri giderilmeye çalışılmıştır. İzmir yazları sıcak iklime sahip bir şehir iken nasıl oluyor da klimaları çalışmayan bir gemi alınabiliyor? Geminin eksik işleri olduğu halde neden alelacele İzmir’e getirilmiştir?
 
2-Bütün bunlara rağmen yine bu gemi 5 ay çalışmış bilahare tekrar Yalova’da bulunan tersaneye gönderilmiştir. Tersanede 7 ay gibi uzun bir süre kaldıktan  sonra İzmir’e gelmiş, arkasından “Dokuz Eylül” gemisi Yalova’ya gönderilmiştir. Bu nasıl bir iştir?
 
3-Sayın Kocaoğlu, katamaran tipi gemilerle körfez dışı seyahatlerin 2015 yılı itibari ile başlayacağını söylemiştir. Ancak bırakın körfez dışını, körfezin iç noktasında yer alan birkaç iskele devre dışı konumda ulaşıma kapatılmış vaziyettedir. Sayın Kocaoğlu başarısızlıklarına yeni bir başarısızlık daha eklemektedir. Sayın Kocaoğlu lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bilmemekte midir? İzmirli hemşerilerimiz verdiğiniz söz üzerine ne zaman körfez dışı deniz ulaşımına erişebilecektir?
 
4-Alınan katamaran tipi gemilerin yakıt sarfiyatı diğer gemilere göre daha fazla değil midir? Sayın Kocaoğlu Büyükşehir Belediyesi ve İzmirli hemşerilerimizin ve kamunun menfaatini düşünmeden mi hareket etmektedir?
 
5-Gemilerin onarım ve bakımlarını İzmir’de yapacak herhangi bir tersane bulunmamaktadır. Dolayısı ile gerek periyodik yıllık bakımları ve gerekse olabilecek bir kazada neticesinde onarımının yapılabileceği bir tersane bölgemizde bulunmadığından her defasında Yalova’ya veya İstanbul’a mı gitmek zorunda kalınacaktır? İşletme ve bakım - onarım maliyetlerinin yüksek olması İzmirli vatandaşımızın kesesinden çıkan vergiler ile temin edilen büyük zararlara ve kamu kaybına yol açmaktadır.

 
Benzin istasyonunda patlama: Onlarca ölü var
 
Umuda yolculuk kamerada: 60 kaçak…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç’tan çarpıcı açıklama: Levyeyi alan kafaya indiriyor!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, miting meydanlarındaki sert sözlere tepki gösterdi.
Flaş! HDP mitingi öncesi olay çıktı: Gaz ve su!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı ...
‘Altın klozet’ tartışmasında flaş açıklama: O Vali konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Tepki çeken görüntü: Altı AK Parti, üstü TRT!
Niğde Hükümet Meydanı'nda AKP ikram TIR'ı olarak bekleyen aracın TRT-1'e ait olduğu ortaya çıktı.
Erdoğan'dan NYT'ye: Her yerin gazete olsa ne yazar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara seslenmek üzere Mersin’e ...
Bahçeli’den sert sözler: Erdoğan…
MHP lideri Devlet Bahçeli, "7 Haziran yaklaştıkça Erdoğan azgınlaşmaktadır. ...
 
Demirtaş’tan flaş Kobani olayları açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kobani olayları ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı.
İTO buluşmasında ilginç öneri: Yıldırım Tüneli olsun!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı İzmir Milletvekili Yıldırım ...
Delican’dan şantiye çıkarması, Kocaoğlu’na çağrı!
Bayraklı Şehir Hastanesi inşasını yerinde inceleyen Delican, “İzmir’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva