HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2018 Salı - 12:21

CHP İzmir’de gündem PM… Hangi isimler harekete geçti?

CHP’nin kurultayına sayılı günler kaldı. İzmir’de gözler PM’ye çevrildi. Kentte hangi isimlerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine gireceği merak edilirken adaylıklar ve talepler peş peşe gelmeye başladı. 

CHP İzmir’de gündem PM… Hangi isimler harekete geçti?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat’ta yapılacak 36’ncı Olağan Kurultaya kilitlendi. Gözler Ankara’da oluşacak Parti Meclisi (PM) tablosuna ve öncesinde divana sunulacak listelere kimlerin girebileceğine çevrildi.

2016 yılında oluşan PM’de İzmir şu an 9 isimle temsil ediliyor. Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Sevda Erdan Kılıç, Emre Çam ve Özkan Yıldız’ın yer aldığı PM’nin 2018’deki kurultayda nasıl şekilleneceği ve İzmir’den hangi isimlerin listeye gireceği örgütün dikkat kesildiği konuların başında geliyor.

Süreçte bireysel talepler dilendirilmeye başladı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Deniz Yücel’in kongre sonrasında gerçekleştirilen başkent programında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve PM için bazı isimleri önerdiği öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz aylarda parti kulislerinde öne çıkan isimler olmuştu. İsmi il başkanlığı adaylığıyla anılan İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın, geçen kurultayda kadın kotasından PM’ye giren Sevda Erdan Kılıç’ın, Yücel’in il başkanı seçildiği kongrede kurultay delege listesinde yer alan Alaattin Yüksel’in ve Ali Engin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun genel merkeze önerdiği isimler arasında yer aldığı ifade edilmişti. İl kongresi öncesinde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine talip olmayan Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in de ismi PM için dillendiriliyordu. Yücel ve Kocaoğlu’nun Tekin’e de soğuk bakmayacağı biliniyor.

TEKİN İLK KEZ KONUŞTU
Tekin yaptığı açıklamada, “Örgüt, kurultay delegeleri, ilçe başkanları seni bir şekilde önerir ve böyle olması gerekir diyorlarsa aday olunur. Ama onun haricinde bireysel olarak çıkıp adayım ya da değilim demenin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

TATLI’DAN SÜRPRİZ KARAR
Meclis üyeliği ve il yönetim kurulu üyeliği yürütmüş olan ayrıca kongrede tek listeye yazılarak en yüksek oyu alan ve aklının bir köşesinde PM olduğu öne sürülen Hatice Tatlı’nın kararı netleşti. PM’ye talip olmasına kesin gözüyle bakılan Tatlı’nın aday olmayacağı öğrenildi. Tatlı’nın yakın çevresine ‘yine de kurultay günü ne olur belli olmaz. Genel başkanımız listesine yazarsa hayır denmez ama şu an için PM’ye talip olmayacağım’ dediği öğrenildi. Tatlı’nın kararı örgütte sürpriz olarak karşılandı.

GÜVEN AÇIKLADI
Tüm bu gelişmeler yaşanırken İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’in göstereceği refleks merak ediliyordu. İl kongresi sürecinde son ana kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini bekleyen fakat bulamayan Güven’in PM’ye ‘hayır’ demeyeceği öğrenildi. Güven yaptığı açıklamada, ‘partililerimiz önerir ve genel başkanımız listesine yazarsa PM’de onurla görev yaparım’ dedi.

BAYIR İLAN ETTİ, ONAY İSTEDİ
Ayrıca geçtiğimiz hafta PM, YDK Üyeleri, milletvekilleri ve 52 delegeyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen, yaklaşık 2 saat süren ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na tam destek çıkan zirvede 4 isim açıkça görev istemişti. 56 delegenin katıldığı toplantıda PM için kimse isim önermemiş fakat Milletvekilleri Ali Yiğit ile Atilla Sertel, PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve İzmir İl Kongresi'nde Utku Gümrükçü'nün yanında saf tutan ve liste delerek kurultay delegeleri arasına giren Rıfat Nalbantoğlu göreve talip olduklarını açıklamıştı. Nalbantoğlu’nun Karşıyaka’nın tam desteğini alabileceği ifade ediliyor.

Toplantıda konuşma yapan fakat PM için açıkça bir talepte bulunmayan Milletvekili Tacettin Bayır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını ilan etti. Bayır, “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin yol haritasının çizilmesi sürecinde, mücadelemizi omuz omuza sürdürmek, halkımızın yaşadığı hayal kırıklıklarını bir an önce yeniden umuda dönüştürmek adına Parti Meclisi görevi için onayınızı istiyorum” dedi.

İLÇE BAŞKANI BAŞAK VİDEO İLE YOLA ÇIKTI
İl kongresi sürecinde Utku Gümrükçü’ye destek veren ve kurultay delegesi seçilemeyen Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da Adalet Yürüyüşü programında eksiksiz yer almasının görüntülerinden oluşan videoyla PM için yola çıktı. Başkan Başak, “Ben her zaman söyledim. Yapılmayanı, yapılamayanı yapmak için siyaset yapıyorum. Ben partime güveniyorum. İnşallah seçilirsem PM Üyesi olarak partime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

KÖKKILINÇ DA ADAY
Partide geçmiş dönemlerde birçok görev yürüten ve son olarak 2015 yılında genel seçimler için gerçekleşen ön seçimde İzmir’de 11’inci sıradan milletvekili adayı gösterilen Nilay Kökkılınç da PM’ye talip olan isimler arasına girdi. Kökkılınç, “Alanımda uzman hukukçulardanım. Partimin temsilcilerinin yer aldığı çok sayıda davaya baktım. Her zaman partime faydalı olmayı düşündüm. Örgütümde tanındığımı biliyorum. PM’de de bir kadın ve hukukçu olarak başarılı ve faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Bunun için bu zorlu göreve talip oldum” dedi.

YÜKSEL’DEN NET AÇIKLAMA: ADAY DA DEĞİLİM, ÖNERDİĞİM DE KİMSE YOK
Ayrıca kulislerde yer alan önemli bir detay da partinin sembol ismi Alaattin Yüksel’in göstereceği refleks… Yüksel’in ilerleyen süreçte aktif görev almak istemediği öğrenildi. Fakat Yüksel’in O PM görevine talip olmamasından dolayı yerine kendisine yakın siyaset yapan İl eski Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi’yi önerebileceği iddia edildi. Yaptığı açıklamada net ifadeler kullanan Yüksel, “PM’ye aday değilim ve kimseyi de önermiyorum. İsim önerecek olan il başkanıdır” şeklinde konuştu. Diğer yandan Özçiftçi ise, “Bireysel ve bağımsız bir hareketimiz olamaz. Bizim duruşumuz bellidir. Benim Alaattin Yüksel’in tavrıyla ilgili bir bilgim yok. Ama öyle bir gelişme olursa düşünürüz” açıklamasında bulundu.

 
İntegral'den çok çarpıcı araştırma: İzmirli, İzmir'den memnun mu?
 
Aydın'da babasını öldüren 17 yaşındaki kız çocuğu için flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ibrahim hocek 30 Ocak 2018 Salı 22:10

Sayın nilay kökkilinc senin bildiğin siyasetcilerden degildir,PARTİLİ rumuzuyla yazan vatandaş.nilay hanım hanımcık,kültürlü ve gerçek partilidir.hukukçu kimligiylede delege agalari gibi oy pesinde koşmaz.inandığı değerlerin pesinden gider.Nilay hanım PM de mutlaka olmalıdır bence.

Yorumu oyla      12      6  
YURTTAŞ 30 Ocak 2018 Salı 15:23

alayınız parti meclisine gİrseniz ne olur girmeseniz ne olur HALKA GÜVEN VERİN SİZLERE İNANDIRIN GERİSİ LAFI GÜZAR

Yorumu oyla      13      6  
Partili 30 Ocak 2018 Salı 13:57

Buradan pm adayi olan herkese basarilar diliyorum yanliz izmirde kaybedilen 8 ilce icin yenilenme talebi çıkmazsa pm den, ben selçukta oyumu zeynel bakicidan yana kullanacağım 14 ay öncesinden siz pm adaylarimizi ve il örgütümüzü uyariyorum basarilar...

Yorumu oyla      12      6  
Partili 30 Ocak 2018 Salı 13:04

Sayın Nilay Kökkılınç lütfen biraz örgütte çalışın emek verin. Nedir bu her yere aday olma merakınız. Sadece aday olma dönemlerinde değil her zaman sokaklarda da görmek isteriz.

Yorumu oyla      12      10  
Seydiköylü 30 Ocak 2018 Salı 12:58

Umut inşalah genel başkan yardımcısı olacak

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den AK Partili Delican'a yanıt: İzmir üvey evlat!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Otogar-Halkapınar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaftancıoğlu'na dava açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 700 ...
CHP'li Bayır'dan adaylık açıklaması!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara'da ...
 
Bahçeli'den CHP'ye zehir zemberek sözler!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, twitter'dan yaptığı açıklamada "Zeytin Dalı ...
CHP’li Mercan'dan 2 yıllık YDK raporu!
YDK Üyesi Mercan, “28 kez toplantı yapmışız. Ciddi bir arşiv çalışması ...
AK Partili Delican'dan Kocaoğlu'na 'metro' salvosu: Eleştiri değil, seçim telaşı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Hükümetten flaş açıklama: Akıl kârı değil!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin sınırında ve yanı başında ...
Afrin'de Özgür Özel'in yakını da yaralandı
TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda ...
AK Parti Buca’dan masa tenisi turnuvası
AK Parti Buca İlçe Gençlik Kolları tarafından Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva