HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2018 Pazartesi - 15:35

CHP’li Mercan'dan 2 yıllık YDK raporu!

YDK Üyesi Mercan, “28 kez toplantı yapmışız. Ciddi bir arşiv çalışması yapıldı. Dosyalara ilişkin kararlarda ileride emsal olması bakımından, gerekçelerine ve usulüne özenle uyulmuştur” dedi.  Mercan ayrıca gençlerin ve kadınların ağırlıklı olarak görev alacağı bir kurultay beklediğini söyledi.

CHP’li Mercan dan 2 yıllık YDK raporu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Şehrazat Mercan 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya sayılı günler kala görevde olduğu 2 yıllık sürede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Egedesonsöz’e konuşan Mercan, adeta rapor sunarken çalışmaları rakamlarla açıkladı. Partinin 36’ncı Olağan Kurultayı’ndan beklentisinin dile getiren Mercan ayrıca sonraki aylarda gerçekleşmesi muhtemel tüzük kurultayı için çalışma programı sürdürüldüğünü açıkladı.

YDK’NIN 2 YILLIK FAALİYET RAPORU
Mercan, “16 Ocak 2016 tarihinde yapılan 35’inci olağan kurultayımızda, delegenin 464 ünün oyunu alıp dördüncü sıradan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilerek görev aldım. İzmir’den Mahir Polat arkadaşımla bu görevi yürüttük. 2 yıllık görev süremiz 4 Şubat 2018’de yapılacak yeni seçimle sona erecek. Görev süremiz boyunca 28 kez toplantı yapılmış ve hemen hemen kurul toplantılarımız, tamamının katılımı ile yapılmıştır. Keza kurulumuz, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nda da etkin olarak katılım sağlamıştır. Ayrıca, YDK’nın oluşturulmasında, hukukçuların çoğunlukta olduğu, hukukçu olmayan parti üyelerimizin de, geçmiş çalışmaları ve liyakatı gözetilmiştir. Ciddi bir arşiv çalışması yapılmış. Dosyalara ilişkin kararlarda, ileride emsal olması bakımından, gerekçelerine ve usulüne özenle uyulmuştur” dedi.

TEK ÇIKIŞ YOLU CESUR İNSANLARDIR
Mercan, “Kurultayımızın adı ‘Adalet ve cesaret’ olarak belirlenmiştir. Bu belirleme ya da seçim sıradan, rastgele bir isim koyma durumu değildir. Ülkemizde adalet bugün ekmek, su ve özgürlük kadar gereklidir. Adaletin, yani hukuki güvenliğin olmadığı OHAL yönetiminde;  ne yurttaşın, ne işçinin, ne memurun, ne esnafın, ne öğrencinin ne de yatırımcının güvenliğinden ve geleceğinden söz etmek mümkün olamaz. Adalet parti içinde de olacak. Olacak ki, parti gelişsin, kadrolar yetişsin ve partiyi iktidar yapsın. Cesaret… Evet, hukuki güvenliğin olmadığı, gelecek endişeleri içinde siyaset yapmak cesaret de istiyor. Cesur insanlar, eğitimli ve deneyimli, cesur partililer görev almalı ki içinde bulunduğumuz karanlık, kaotik ve güvensiz ortamdan çıkış yollarını açmalı. Halkla buluşturmalı, halka cesaret ve güven vermeli. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmalıdır. Tek çıkış yolu budur” diye konuştu.

KADIN VE GENÇLERİN AĞIRLIKLI GÖREV ALMASINI BEKLİYORUM
Kurultaydan beklentisini açıklayan Mercan, “Ben gençlerin ve kadınların ağırlıklı olarak görev alacağı bir kurultay beklentisi içindeyim. Çevreye ve iklim adaletine, doğru planlama ve yatırımlara, ülkemizde ve Dünya’da barışa yönelik çalışmalara, programa ihtiyacımız var.  Olağan Kurultaydan sonra, muhtemelen bahar aylarında bir tüzük kurultayına ihtiyaç olduğu, kamuoyu ile de paylaşıldı. Yüksek Disiplin Kurulu olarak, bahar aylarında yapılması muhtemel tüzük kurultayına, disiplin konularında çalışmaları da öneri olarak aktaracağız. Bunun çalışması da şu anda yapılıyor. Önerimiz Genel başkanımıza iletilecek” ifadelerini kullandı.

 
Aydın'da düğün iptal oldu: Damat intihara kalkıştı!
 
Trump'ın arkasında Seferihisar var!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 1 Şubat 2018 Perşembe 15:44

Sayın Mercan, SHP İZMİR İL YÖNETİMİNDEYKEN niye " Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmalıdır " gibi laflar etmediniz.SHP deyken CHP nin ne kadar anti demoktatik bir parti olduğunu söylüyordunuz. ne oldu ne değişti..Sayın Murat Karayalçının İstanbul İl başkanlığını bile kabulleneme di bu CHP..Ah Ah devran hep dönüyor.yazık...

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ 1 Şubat 2018 Perşembe 15:38

İlhan Cihaner in, Beşiktaş belediye başkanı hakkında hazırladığı raporu niye sümenalıtı ettiniz bir de onu açıklasanıza..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Delican'dan Kocaoğlu'na 'metro' salvosu: Eleştiri değil, seçim telaşı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Hükümetten flaş açıklama: Akıl kârı değil!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin sınırında ve yanı başında ...
Afrin'de Özgür Özel'in yakını da yaralandı
TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda ...
 
AK Parti Buca’dan masa tenisi turnuvası
AK Parti Buca İlçe Gençlik Kolları tarafından Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÖSO tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür ...
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'li başkanlardan 'Bizi Anlatın' kursu
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'li başkanlardan 'Bizi Anlatın' kursu
 
Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha! Resmen açıkladı
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak ...
TBMM'de bahşiş krizi! Tepkiler yükseldi
TBMM'de bütçe görüşmeleri esnasında, AK Parti oturumlarında hizmet veren ...
CHP’de gençlik kurultayı İzmir’i böldü... Eleştiri okları hedefindeki Uyan: Öneren İzmir'dir!
Kurultayda iki adayın listesinde İzmir’den kimse yer almadı. İl Başkanı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva