HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2018 Pazartesi - 14:13

AK Partili Delican'dan Kocaoğlu'na 'metro' salvosu: Eleştiri değil, seçim telaşı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Otogar-Halkapınar metrosu için “elim kırılsaydı da başvurmasaydım” diyerek hükümeti eleştirmesini; yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yönlendirme gayreti ve seçim sathı mahalline girme telaşı olarak nitelendirdi.

AK Partili Delican dan Kocaoğlu na  metro  salvosu: Eleştiri değil, seçim telaşı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Otogar-Halkapınar metrosu için “elim kırılsaydı da başvurmasaydım” diyerek hükümeti eleştirmesini; yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yönlendirme gayreti ve seçim sathı mahalline girme telaşı olarak nitelendirdi.

Başkan Bülent Delican;  “AK Parti hükümetleri İzmir için de neyin sözünü verdiyse, başladı, bitirdi. Metroyu da Kemalpaşa’ya kadar uzatıyoruz.  Sadece hükümetle ortak olduğunuz yatırım ve projeleri tamamlayabileceksiniz, hanenize yazdığınız hatırı sayılır işler bunlar olacak; sonra kalkıp düşmanca söylemler geliştireceksiniz! Bu olmaz! ”Diye konuştu.

Delican; hali hazırda devam eden bir projeyi manipüle etmenin, ancak köşeye sıkışmışlık psikolojisi ile açıklanabileceğini belirttiği açıklamasında; “ Sayın Kocaoğlu; aslında ‘elime yüzüme bulaştırdığım’ işler nedeniyle İzmir’i harabeye çevirdim demek yerine, zaten planlanmış ve temeli atılmak üzere olan Halkapınar Metro projesini topa tutmayı siyaseten daha uygun bulmuş ve ‘elim kırılsaydı da başvurmasaydım’ diyerek yaklaşan seçim sendromu ile haksız bir çıkış yapmıştır. İzmir halkı çok uzun zamandır ne yapıldığını ve ne yaşadığını görüyor, biliyor. Kendisi epey geç kaldı.” ifadelerini kullandı.

KENDİLERİYLE KARIŞTIRMASINLAR 
AK Parti’nin genelde olduğu gibi yerelde de her başladığı projeyi yüzünün akıyla tamamladığını vurgulayan Başkan Delican; söz konusu projenin zaten büyük bir girişimin parçası olduğunu hatırlatarak  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kemalpaşa – Torbalı – Alsancak Demiryolu Etüt Proje çalışmaları devam ederken Otogar – Halkapınar arasında bir metro hattının da proje çalışmaları yapılmasına karar verilmişti. 6.03.2017 tarihinde ise AYGM, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerince İzmir’de yapılan toplantıda alınan karar gereğince Metro trenleri için Otogar, Altındağ, Çamdibi, Vakıf ve Halkapınar istasyonlarının yapılması kararlaştırıldı. 4,5 km.lik hattın zemin etütleri ve fizibilitesi tamamlanmış, 2017 yılı içeresinde “ÇED Gerekli Değildir” belgesi alınarak, yatırım programında sadece yapım işi olarak yer alan proje için 40 adet metro aracı alımı dahil, proje bedeli yaklaşık 950 milyon TL, yani neredeyse bir katrilyon bütçe yapılmıştır. Hızlı tren projesi ile entegre yürütülen bu etap için kalkıp bütçesi de yetersiz diyorsunuz. Bilmiyor musunuz ki; bu tür projelerde aşama aşama bütçe artırımı da yapılabiliyor. ‘El insaf’ derler. Gerçekten işi bilmeden işe gitmeye kalkışan bir yerel yönetimin balondan muhalefetiyle karşı karşıyayız.”

Söz konusu hattın yapılmasıyla İzmirli’lerin otogara rahatlıkla ulaşmasının yanı sıra Halkapınar istasyonundan hem İZBAN banliyö hattına ve hem de şehrin diğer metro hatlarına aktarma yapılabileceğini, her ayrıntının değerlendirildiğini ve metronun Kemalpaşa’ya kadar uzanabildiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican;  “ Ulaşım bir entegrasyon işidir. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. Bu proje de başladığı gibi bitecek. İzmirli hemşerilerimiz de daha öncekiler gibi bunun da konforunu yaşayacak.” Diye konuştu. 

SOKAKTAN YÜKSELEN…
“Sayın Kocaoğlu; İzmir sokaklarından yükselen feryadı duymuş da üstüne alınmamakta ısrarlı gibi. İnönü Caddesi’nde yıllarca süren, kan ağlatan, kepenk kapattıran metro hezimetini unutmuş gibi. Yılan hikayesine çevirdikleri, insanları yolda, trafikte canlarından bezdirdikleri basit bir tramvay inşaatının altında kalmış gibi. Sanki, üç dönemdir belediye başkanı olduğu İzmir’in ‘ elim kırılsaydı da oyumu vermeseydim’ dediğini ve 2019’da tercihini değiştirmeye hazırlandığını görür gibi  ” diyerek tepkisini sürdüren Başkan Delican, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“ Bir kenti yönetiyorsanız; bir işi kotarmaya çalışmanın, talep etmenin pişmanlığı olmaz. Ellerim kırılsaydı da başvurmasaydım demek, niyet ortaya koyar. Düşmanca bir söylemdir. Bir belediye başkanına yakışmıyor. ‘İstedim vermediler’ i de söyleyemeyince bu ifadeler çıkmış ağzından ki bu bir belediye başkanı için gerçekten vahim bir durum. Belli ki; nihayet İzmirli’nin yerel hizmetlere, yaptıkları, daha doğrusu ellerine yüzlerine bulaştırdıkları işlere isyanını görebilmiş ve seçime çeyrek kala, bu kez yüzlerine esen rüzgarı tersine çevirme hamlelerine başlamış. 2019’da İzmir’i kararlı ve üreten AK Belediyeciliğe kavuşturmak için çalışıyoruz. Onlar debelenedursun, biz işimize bakarız. ”

 
Hükümetten flaş açıklama: Akıl kârı değil!
 
Bucaspor'da kriz devam ediyor!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Ocak 2018 Salı 08:41

delican çok iyi niyetliyseniz yıllardır izbanın çaresizliği karşısında acilen Egekent-BornovaEvka3 metrosunu inşa ederdiniz. Böylece hem modern semtler hızlı ulaşım görürdü hemde bayraklıda yapılan yeni hastanenin önünden metro geçerdi. Hani nerede ulaşım master planınız? İzbanmı? Güldürmeyin adamı.

Yorumu oyla      13      6  
misafir06 30 Ocak 2018 Salı 04:15

Kocaoğlu yaptığı açıklamayla Delican'ı kendisine saldıran demeç vermeye zorladı :) Partisinin dilinden kurtulabilmek için o da böyle, inanmadığı bir demek vermiş! Yoksa bilmez mi bizzat başbakanın emriyle yatırımların engellendiğini, fuar kavşağının yapılmadığını, izinlerin bekletildiğini, marinaları geçtik, iskeleler için izin verilmediğini, verilmeyen izinle Narlıdere metrosu için her sene 2 milyon avro fazla faiz verileceğini! Bunları biliyor ve konuşuyor, konuşmazsa onu suçluyor partilileri!

Yorumu oyla      11      5  
Poyraz 30 Ocak 2018 Salı 00:23

Istanbul,Ankara ve İzmir de konut fiyatlari sırasıyla yıllık yüzde 6 yüzde 7 ve yüzde 20 artmış .Megakent Istanbul ve Ankara dan birilerine göre megaköy Izmır e göç başlamış.

Yorumu oyla      11      5  
Gerçek 29 Ocak 2018 Pazartesi 23:19

Tarım ve hayvancılık bitmiş herşey ithal ve pahalı, akaryakıt 6 tl, enflasyon,işsizlik,ithalat, köprülere devletin milyonlarca dolarlık döviz borcu, liste uzayıp gidiyor çalışana emekliye %4 zam.Milletin hali perişan 2019 hayal Sayın Delican.Keşke insanların halini görebilseniz, ötekileştirme ve ekonominin hali destek verenleri bitirdi.Bakma insanların sustuğuna.

Yorumu oyla      13      6  
Eğri ve doğru 29 Ocak 2018 Pazartesi 23:10

Ak Parti İzmir milletvekillerinden Sayın Sürekli-Kaya-Dağ haricindekiler Sayın Cumhurbaşkanı veya Başbakan İzmir‘e gelince protokoldeler diğer zamanlar hiçbiri yoklar.Var olan bu 3 vekilde konuşmaya başlıyor Kocaoğlu konuşma bitiyor Kocaoğlu.İzmir için yaptıkları hiçbirşey yok.Onlar il başkanı değil milletvekili ve insanların cebi ve mutfağı boş.İnsanlar metro istiyor onlar körfez geçişi diyor.Hele bir vekil "Bu kervan yürür körfez geçişi yapılacak diyor" Bu deyimin başındaki "İt ürür kervan yürür" millet bu söze çok tepkili.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırları hala sorun. Ankara‘dan gelenler 3 veya 4 ilçeye gidiyor ardından hava limanı.Birde şu koltuk düşkünleri sussun artık.Hani şu saiyaseti kendi özel işleri için kullanıp normal ofislerden plazalara villalara gidenler.Ege basınına isim vermeden aynı olayı ayda 2-3 kez "Delican‘ın istifası istendi-ayrılıyor-görevden alınacak" haberlerini yaptıranlar.Yerine atanması muhtemel isimlerde nedense hep aynı.Millet istemiyor, millete rağmen birşey olmaz.

Yorumu oyla      12      5  
Sayın Delican 29 Ocak 2018 Pazartesi 22:51

Ak Parti; İzmir‘i torbalı-menderes-kemalpaşa bazen selçuk olarak biliyor, hakikaten diğer ilçeler varmı sizin haritanızda.Genelmerkezden gelenler bile ancak bu ilçelere gidiyor.Elinizde olan belediyelerin sınırları içindeki insanların sesini duyun çünkü siz sadece reklamları izliyorsunuz gerçekler farklı.15 senedir kayıtsız şartsız Ak Parti‘ye destek veren, hiç konuşmayan, kimse ile dirsek teması olmamış, siyaset sayesinde zenginleşmemiş kesim artık konuşuyor, sesi çıkıyor ve eleştiriyor kısacası destek bitti sebebi hayat pahalılığı ve Ak Partinin duymaması.Artık alternatifler dillendiriliyor.

Yorumu oyla      13      5  
misafir06 29 Ocak 2018 Pazartesi 22:13

Nasıl da insanın gözünün içine bakarak yalan söylüyor, metroyu kim yaptı, tramvayları kim yapıyor, fuarı kim yaptı, izsu yatırımları kimin, uçanyol kimin? İnsanda akıl değilse de vicdan olmalı, o da yok!

Yorumu oyla      12      5  
alkışlayalım 29 Ocak 2018 Pazartesi 22:11

Yahu Lombak, bir anlayamadın, üslubun da ona benziyor, küçümsemen de. Aşağılık kompleksi böyle bir şey işte! Fiç miç dediğine göre, faizin kaç olduğu seni ilgilendirmiyor, ihaleleri aynı saydığına göre Kocaoğlu'nun da havuza rüşvet verdiğini sanıyorsun! Sen bu kentin adamı değilsin, bari bunu anlayabilsen!

Yorumu oyla      12      5  
Nalan 29 Ocak 2018 Pazartesi 22:10

İzmir de trafik sorunu var tramvay çözüm olmaz izmire

Yorumu oyla      11      7  
Bülent ışık 29 Ocak 2018 Pazartesi 20:03

Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye vermeyen bakanlık 2002 yılından önceki koalisyon hükümeti zamanında protokol altına alınan Izban için eğer protokol olmasa idi 2002 'den sonra belediye ile ortak Izban projesine başlar mıydı?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümetten flaş açıklama: Akıl kârı değil!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin sınırında ve yanı başında ...
Afrin'de Özgür Özel'in yakını da yaralandı
TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda ...
AK Parti Buca’dan masa tenisi turnuvası
AK Parti Buca İlçe Gençlik Kolları tarafından Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÖSO tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür ...
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'li başkanlardan 'Bizi Anlatın' kursu
Nihal AŞKIN yazdı... AK Parti'li başkanlardan 'Bizi Anlatın' kursu
Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha! Resmen açıkladı
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak ...
 
TBMM'de bahşiş krizi! Tepkiler yükseldi
TBMM'de bütçe görüşmeleri esnasında, AK Parti oturumlarında hizmet veren ...
CHP’de gençlik kurultayı İzmir’i böldü... Eleştiri okları hedefindeki Uyan: Öneren İzmir'dir!
Kurultayda iki adayın listesinde İzmir’den kimse yer almadı. İl Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: O bedeli onlara ödeteceğiz!
CHP 36. kurultayı 3-4 Şubat'ta yapılacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva