HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2018 Perşembe - 16:29

CHP İzmir’de disiplin tartışması: Kaç tane Levent Köstem var?

İzmirli ünlü doktor ve yıllardır CHP’de siyaset yapan Levent Köstem’in disipline verilmesi için Karşıyaka ısrarcı davranıyor. Dosya İl tarafından Buca’ya gönderildi. Köstem, “Adamın tepesini attırmasınlar, kaç tane Levent Köstem var? Atatürk mezarından çıksa bunları sopayla döver” dedi.

CHP İzmir’de disiplin tartışması: Kaç tane Levent Köstem var?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nden 2015 yılında istifa eden Ortopedi uzmanı Doç. Dr. Levent Köstem’in durumu bilmeceye dönüştü.

Köstem’in hala partide üye görünmesi sonrasında yaşanan disiplin tartışması ve süreci ise tam bir yılan hikayesi şeklini aldı. 3 yıl önce sosyal medya aracılığıyla partiden ayrılma kararı alan Köstem’in istifası dönemin il yönetimi ve genel merkez yönetimi tarafından işleme konmadı.

- CHP’Lİ YILDIRIM’DAN KÖSTEM’E CEVAP: KİMSE KENDİNİ PARTİNİN ÜZERİNDE HİSSETMESİN!

ANIT TARTIŞMASINDA TEPKİ GÖSTERDİ, ŞİMŞEKLERİ ÜSTÜNE ÇEKTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi olan Köstem, sonraki süreçte Karşıyaka’da yaşanan anıt tartışmasına müdahil olarak sert tepki göstermişti. Köstem, ‘Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın Karşıyaka Belediyesi tarafından yıkılarak yenisinin yapılacağının duyurulması ardından sosyal medyadan bir açıklama yapmış ve Belediye Başkanı Akpınar’ı direkt olarak hedef almıştı. Köstem bunun üzerine Karşıyaka’da şimşekleri üstüne çekti.

ISRARIN ARKASINDA BAŞKAN AKPINAR MI VAR?
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım sürecin takipçisi olarak Buca İlçe Örgütü’ne Köstem için yazı gönderdi. Bunun üzerine Buca dosyayı il yönetimine yolladı. Yönetimlerin ve başkanların değişmesi sonrasında süreç yeniden start aldı. İl Örgütü’ne gönderilen dosya yeniden Buca’ya iade edildi. Fakat Karşıyaka’nın ısrarcı tavrının İl ve Buca İlçe Örgütü bazında şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Ayrıca tüm baskının arkasında Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yer aldığı öne sürüldü.

BUCA İHRACA SOĞUK BAKIYOR!
Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın, Köstem’in partiden ihraç edilmesine soğuk baktığı öğrenildi. Akdağ’ın, ‘Levent Hoca gibi adamlar kolay bulunmuyor. 2019 gibi bir sürece gidilirken niye yeni küskünlük ve kırgınlıklara yol açalım?’ şeklinde bir düşünce içinde olduğu vurgulandı.

HALA SAVUNMASI ALINMADI
Öte yandan partinin sisteminde Buca’nın Barış Mahallesi’nde üye olarak görünen Köstem’in sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı hala savunmasının alınmadığı belirtildi.

ATATÜRK MEZARINDAN ÇIKSA BUNLARI SOPAYLA DÖVER!
Gelişmelerin ardından Egedesonsöz’e konuşan Köstem sert ifadeler kullandı. Köstem, “Ben o dönem neden istifa ettim? Bir iki delege bana hakaret ettiler. Tehditler savurdular. Ben de böyle bir grupla birlikte olmak istemiyorum dedim ve istifa ettim. Partiden üst düzey insanlar aradı istifan kabul edilmeyecek böyle bir şey olmaz dediler. Peki o zaman dedim. Sesimi çıkarmadım. Sonra Buca’daki çocuklar üzülmüşler, geldiler özür dilediler. Ben de açtığım davayı geri çektim. Karşıyaka’ya ne oluyor? Ne ilgilendiriyor? Kendi mahallesinin temizliğine baksın. Güzelim anıtı yıkıp yapacaksın, sen eleştirilemez misin? Tanrı mısın? Babalarının parası gibi kullanacaklar biz sesimizi çıkarmayacağız. O anıtın neyi vardı yıkıldı? Atatürk mezarından çıksa bunları sopayla döver be! Sahte Atatürkçüler der” diye konuştu.

BEN 25 YIL KARŞIYAKA’DA YAŞADIM, BELEDİYE BAŞKANI O KADAR YAŞAMIŞ MI?
Köstem, “ Ben CHP üyesiyim. İster atsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar. CHP’ye oy veren bir insanım. Çok da önemli değil. Üretmeye devam ederim. Bunlar gelip geçici insanlar. Belediye başkanı gider, kalır, biz çok gördük bunları. Ben 25 yıl Karşıyaka’da yaşadım. Belediye başkanı ilçe başkanı orada o kadar yaşamış mı? Eşim orada öğretmenlik yaptı birçok çocuğu eğitti” dedi.

İLÇE BAŞKANI KALKMIŞ PARTİDEN ATILMAMI İSTİYOR, OYLARI MI ARTACAK?
Köstem, “Sen insanların para toplayarak yaptığı bir anıtı nasıl yıkıyorsun bilader anlatsana bir bana? Betonu zayıflamış! Bunun yöntemleri var. Beton güçlendirebilirsin. Ne diye yıkıyorsun? Kocaman bir anıt yaptı. Uzaktan görülecekmiş. O zaman saat kulesini yıkalım İtalya’dan görülsün. Böyle bir saçmalık var mı? Mecliste konuştuk diyor. Nasıl onay aldığını biliyoruz. Bir tane meclis üyesi karşı çıkmadı. Karşıyaka ilçe başkanı da kalkmış benim partiden atılmamı istiyor. Oyları mı artacak? Karşıyaka caddeleri temiz mi olacak? Parkları mı güzelleşecek? Yeşil alan mı artacak? Öyle bir şey olacaksa partiden hemen atsınlar. Umurumda bile değil. Üzülürüm ama ne yapayım” diye konuştu.

ADAMIN TEPESİNİ ATTIRMASINLAR, KAÇ TANE LEVENT KÖSTEM VAR?
Köstem, “Birileri tarafından korunuyormuşum. Kaç tane Levent Köstem var? Adamın tepesini attırmasınlar. Onu küstür bunu küstür ne olacak? Ondan sonra korkuyorlar İYİ Parti oy istiyor diye. İster tabi. Bu kadar basit mi bu işler? Mutlu olacaksa atsınlar. Onu ben yaptım, bunu ben yaptım. Sen kimin parasını veriyorsun. Taraftarlar duvarlara işiyormuş. Bir belediye başkanına yakışıyor mu bu sözler? Biz senin bugüne kadar ne işler yaptığını biliyoruz. İlçe başkanının nasıl geldiğini de biliyoruz. İzmir’de siyasetle az uğraşan bir insan bile kimin ne olduğunu biliyor” dedi.

BENİM YAPTIKLARIMIN ONDA BİRİNİ İLÇE BAŞKANI DA YAPSA DA KENDİSİNİ TANISALAR!
“Ben CHP’liyim,  partime yıllardır emek verdim” diyen Köstem, “Ben doğruları her zaman söylerim. Devam da edeceğim. Beni zamanında dövmeye kalktılar. Tehdit ettiler. Korumayla gezdim. Umurumda değil. Ben bu memlekete iyi, faydalı işler yaptım. Keşke yaptıklarımın onda birini ilçe başkanı denen zatı muhterem yapsa da insanlar tanısa. Adını bilmiyoruz adamın? Kimdir, nedir? Geçmişte ne yapmış?” açıklamasında bulundu.

BEN SAVUNMA YAPMAM
Bana ceza verebilirler. Ama ben savunma yapmam. Savunulacak bir şey yapmadım ki! Neyini savunacağım? Üst düze partililer aramış, sen haklısın, onlar gelip senden özür dileyecek demişler. Çocuklar da gelip özür dilediler” ifadelerini kullandı

 
Başbakan'dan büyüme rakamlarına ilk yorum
 
Firari savcılara mahkemeden ceza
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 30 Mart 2018 Cuma 12:36

Atatürk'çüyüm demekle Atatürkçü olunmuyor, Ancak Atatürk gibi düşünmekle Atatürkçü olunur..

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa 29 Mart 2018 Perşembe 19:48

aşağıdaki Atatürk'e ait hatırada Siyaset ve devlet adamlığı ile Demokratik düşünce sahibi olmanın , demokrasi erdemine sahip yöneticiler sayesinde özgür bir toplumun nasıl oluştuğuna dair çok güzel ders alınması gereken bir olaydır .. Cumhur başkanı nasıl olmalıdır, Siyasetçi nasıl olmalıdır, acaba bu devlet adamlarının zamanla yok olmalarından mı ülke bu hale geldi..CHP nin özgürlüğü savunan kadrolarının bu hataya düşmeyeceğini umuyorum.

Yorumu oyla      19      6  
Mustafa 29 Mart 2018 Perşembe 19:42

ATATÜRK'Ü ELEŞTİREN ÖĞRETMEN' İN SONU. Bir öğretmen Atatürk aleyhinde kötü bir şiir yazmıştı, kendisini hizmetten çıkarmışlardı.Öğretmen yeniden kadroya girmek için dört bir yana başvuruyordu. Bir gün bakanın yanına gitti, ehliyetli bir gençti. Bakan : -Oğlum dedi, hakkınızda biz bir şey yapamayız. -niçin yapamazsınız ? -Oğlum suçun Atatürk'ün şahsına ait,biz karar veremeyiz. -Öyleyse ben Atatürk'ün karşısına çıkacağım. -Hele biraz bekle ! çok inatçı imişsin,bana bir hafta sonra yine gel. Bakan ilk karşılaştığı anda Atatürk'e meseleyi açtı. -Hani efendim hakkınızda ağır bir hiciv yazan öğretmen vardı. -Evet -Af kanunundan faydalanarak yeniden öğretmen olmak istiyor. -Öğretmen yapılmasına yasal bir engel var mıdır ? -Hayır efendim. -O halde niçin bana soruyorsun ? -İşlediği suç sizin hakkınızda . -Aşk olsun sana ! beni şahsi dargınlığım için kamu emirlerini yerine getirmenizden hoşlanmayacak kadar Egoist mi sanıyorsun ? kendisini hemen ilk açılacak yere tayin ediniz. Kaynak: Falih Rıfkı Atay.Babanız Atatürk Sayfa 120-121

Yorumu oyla      19      6  
Bucalı 29 Mart 2018 Perşembe 17:46

Onu bunu bilmem ama bu Levent Köstem Bucada meclis üyesiyken de ortalığı karıştırmıştı.O zamanlar muhalif üyelerin başı diye anılıyordu.Hatta o muhaliflerden biri şu an AKP meclis üyesi.Tüzük ne diyorsa o yapılmalı.

Yorumu oyla      15      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan büyüme rakamlarına ilk yorum
Bosna Hersek'te konuşan Başbakan Yıldırım, 2017 büyüme oranını değerlendirdi. ...
CHP İzmir’in gençlerinden anlamlı program: Çanakkale’ye çıkarma
İl Gençlik Kolları organize ettiği programla, Torbalı’da yaşayan ve Çanakkale’ye ...
CHP’li Başak'a Genel Merkez'den görev!
Yürüttüğü Konak İlçe Başkanlığı görevinden istifayla ayrılan Mehmet Şakir ...
 
Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM Grup ...
CHP'li Balbay'dan ilginç tanım: Dolandırıcı firari, altında ferrari!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, binlerce kişinin dolandırıldığı ...
CHP'li Sındır: Fabrikaları yönetemiyorsanız, çiftçi örgütlerine devredin!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Çiğli İlçe Başkanlığınca ...
 
CHP'li Bakan'dan kanserli oyuncak önergesi
İstanbul Emniyeti Kaçakçılıkla Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz günlerde ...
İYİ Partili Ulupınar’dan yerelde ittifak yorumu: 2019’da herkes egosunu kenara bırakacak!
İzmir İl Başkanı Ulupınar, “Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci ...
CHP Konak'tan mahalle mahalle çalışma
CHP Konak İlçe Başkanlığı dikkat çeken basın açıklamalı eylemler ve imza ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva