HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2018 Perşembe - 09:24

İYİ Partili Ulupınar’dan yerelde ittifak yorumu: 2019’da herkes egosunu kenara bırakacak!

İzmir İl Başkanı Ulupınar, “Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci olur. Ama akıl dağıtılırken biz sıradan çıkmadık. Türkiye’nin önünün açılması için ne gerekiyorsa yaparız. 2019 seçimlerinde bütün siyasi partiler egolarını bir kenara bırakacaklar” dedi.

İYİ Partili Ulupınar’dan yerelde ittifak yorumu: 2019’da herkes egosunu kenara bırakacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, yerelde ittifak söylemleri karşısında açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Uluğpınar, 1 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek Kurultay hakkında bilgi verirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, ‘Yaptırdığımız araştırmalara göre İzmir'deki oy oranımız yüzde 22'ye ulaştı. CHP de 30'a yakın oy alabilir bu durumda seçimi AKP kazanıverir. Bu duruma izin veremeyiz. Demek ki her parti işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır’ şeklindeki ittifaka yeşil ışık yakan açıklamasını değerlendirdi.

SEÇİME BEŞ KALA İYİ PARTİ İZMİR’DE BİRİNCİ OLUR
Başkan Ulupınar, “İzmir’de İYİ Parti’nin şu an oyu yüzde 22’dir. Ama biz burada yaşadığımız için İYİ Parti’nin 2-3 ay sonra nerede olacağını biliyorum. Seçime beş kala İYİ Parti İzmir’de birinci olur. Bunu ben söylüyorum ama genel başkan da biliyor.  Genel başkanımız, ‘Biz Türkiye’nin önünü tıkayan bir parti olmayız’ demek istiyor. Dikkat edilirse, ‘Biz çoğu yerde ittifak yapmayacağız’ derken hiçbir zaman ‘biz ittifaka kapalıyız’ demedi. Önemli olan 2019 seçimleriyse herkesin üstüne düşeni yapması lazım.  Akıl dağıtılırken biz sıradan çıkmadık. Türkiye’nin önünün açılması için ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

2019’DA TÜM SİYASİ PARTİLER EGOLARINI BİR KENARA BIRAKACAK
Ulupınar, “Biz şunun farkındayız. Siyasi partiler hiç kimsenin siyasi geleceği için kurulmadı. Sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve insanların geleceği için kurulmuşlardır. Biz bunun bilincindeyiz. 2019 seçimlerinde bütün siyasi partiler egolarını bir kenara bırakacaklar. Biz ülkenin önünü kapayan bir siyasi parti olmayız” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
“Bizim en büyük hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçimi” diyen Ulupınar, “Sayın Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Ama bu bir paket program… Parlamentoda zayıf bir cumhurbaşkanını beklediğimiz gibi bir sisteme oturtmakta zorlanırız. Cumhurbaşkanı olur olmaz, iktidar olur olmaz tekrar parlamenter sisteme döneceğiz diyoruz. Hem parlamentoda güçlü olmalıyız hem de cumhurbaşkanının Meral Akşener olması lazım” açıklamasında bulundu.

RİSK GÖRÜRSEK HİÇ DÜŞÜNMEDEN HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ
Ulupınar, “Ama bundan önce bir yerel seçim olursa oradan güçlü çıkmak zorundayız. Bize oy verecek kesimin bunun paket program olduğunu çok iyi anladığını düşünüyorum. Biz yerel seçimde iddiayla söylüyorum birinci parti oluruz. Ama biz artık bunu düşünecek durumumuz yok. Eğer o gün geldiğinde Türkiye’de bir risk görürsek hiç düşünmeden her şeyi yapabiliriz. Türkiye’yi kilitleyen bir parti olmayacağız” dedi.

DAHA NE TEKLİF EDEYİM?
1 Nisan’daki kurultaya ilişkin konuşan Ulupınar, “Ankara’ya 104 arabayla gidiyoruz. Beni 3 kişilik program komisyonuna seçmişler. Değişen bir şey var mı diye bakacağız. Tire’deki ilçe binasını açtıktan sonra Ankara’ya geçtim. Çok kalabalık bir kongre olacağına inanıyorum. Genel merkezde İzmir’den zaten çok fazla insan var.  Şu an 3 genel başkan yardımcısı var. Daha ne teklif edeyim? Genel başkanımıza da yazık. Türkiye’yi düşünmek durumunda” ifadelerini kullandı.   

 
İzmir'e metro için Bakanlık hamlesi: O hat için flaş gelişme!
 
İzmir'de vapura binenlere büyük sürpriz!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ister İzmir ister Türkiye 29 Mart 2018 Perşembe 15:37

2019 seçimlerinin anahtarı bugüne kadar 15 yıldır sorgusuz sualsiz destek vermiş, siyaset sayesinde zenginleşmemiş, kimse tarafından kandırılmamış Ak Partiye artık desteğini sonlandırmış kesim belirleyecektir.Çünkü referandumda ticaret-sanayi ve turizmi elinde bulunduran yani ekonomiyi yönlendiren iller hayır verdi.Bir kısmı evet verdi ama referandum sonrasında ekonomik hamle gelmeyince desteği bitti.Bu kesim artık sesli konuşuyor, soru soruyor ve eleştiriyor.Şimdi sesini çıkarmıyor zira sorumlu olduğu insanlar var.(Evine ekmek götürmesi gereken insanlar) Hayat pahalılığı milletin canına okudu herşey ithal ve pahalı, akaryakıt zammı sürekli.Tarım ve hayvancılık yerine inşaat sevdası Ak partinin bilinçli seçmeninde tabanı kaydı bunu herkes biliyor ama söylemiyor.Şeker fabrikaları zarar ediyor diye anlatıyorsun ama nedenini anlatmıyorsun birde o kadar büyük rakam değil şeker fabrikalarının yıllık zararı külliyenin sadece yıllık bakımına harcanan paranın kaç aylığına denk geliyor?Şeker fabrikaları niye zarar ediyor çünkü yeterli miktarda şeker pancarı yok niye şeker pancarı yok çünkü çiftçi 6 tl mazotu alıp traktörüne koyamıyor.Gübre pahalı alamıyor.Ülke kimseye muhtaç değildir, kimse bulunmaz hint kumaşı değildir.Alternatif işte yıllardır aynı çizgisini koruyan Saadet Partisi eğer cumhur ittifakına girmeye zorlanırsa İyi Parti var.İzmir ilçe kongrelerinde tek liste dayatması bardağı taşıran son damla oldu.

Yorumu oyla      13      6  
Bekir KARAKUŞ menderesli 29 Mart 2018 Perşembe 14:26

TAMAMEN katılıyorum SAYIN İYİ PARTİ İL BAŞKANIM DOĞRU SÖYLÜYOR

Yorumu oyla      11      8  
Yok artık ! 29 Mart 2018 Perşembe 13:11

Aziz Kocaoğlu en son 1.3 milyon İzmirlinin oyunu aldı. Binali Yıldırım'da 950 bin İzmirlinin ... bir anda bu kadar insan iyi partiye oy mu atmaya başlayacak da iyi parti İzmir'de 1.parti olacak ? Herkes egosunu bırakacak demiş de önce kendilerinden başlasalar iyi olur.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli. 29 Mart 2018 Perşembe 11:54

iyi parti mi?? izmirde 1. mi?? tavuk rüyada kendisini ambarda görür misali. dsp ve chp DYP den aldı İzmiri bir daha aynı yere merkez sağa kaydırmaz sonra o merkez sağdakilerin nerelere gitiiği kimlerle pazarlık içinde oldukları malum.. izmir chp olarak kalacaktır. belki chpye destek verirsiniz o şekilde bir ittifak olur olmazsa da, siz rüya görmeye devam edin..

Yorumu oyla      12      11  
Mahmut 29 Mart 2018 Perşembe 11:24

Yilaardir chp ye oy verdik , sonuc.husran. eger ittifak olmaz ise ben oyumu iyi partiye verecegim.

Yorumu oyla      13      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 29 Mart 2018 Perşembe 10:08

Seçmen artık bilinçli. Partiler ittifak yapsın yapmasın zaten oyları bölmemek için en güçlü partiye oy atıyor. İzmir'de yüzde 20'lik iyi parti oyu çok abartılmış bir rakam. Chp İyi parti ile ittifak ile seçime gireceğine yeni bir isimle Büyükşehir Belediye başkanı adayı ile seçimi girsin yüzde 50 oy alır.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'tan mahalle mahalle çalışma
CHP Konak İlçe Başkanlığı dikkat çeken basın açıklamalı eylemler ve imza ...
ABD ile kritik görüşmenin tarihi belli oldu
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın 30 Mart'ta ABD'ye gidiyor.
AK Parti'den flaş OHAL ve kongre açıklaması!
AK Parti kongresi ile ilgili de konuşan Ünal, "Ramazan bayramından sonra ...
 
CHP'li Yücel, İzmir'de ittifaka göz kırptı: 16 Nisan'ı korumak zorundayız!
İl Başkanı Yücel, İYİ Parti Lideri Akşener’in İzmir için verdiği ittifak ...
Yeni atamalar: İki büyükelçi merkeze çekildi!
Türkiye'nin Beyrut ve Kongo'daki iki büyükelçisi merkeze alındı, Bakanlık ...
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım, Neden CHP’ye 'gel benimle İzmir’de ittifak yap' diyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım, Neden CHP’ye 'gel benimle İzmir’de ittifak yap' diyor?
 
Erdoğan onayladı... Vergide yeni düzenleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7103 sayılı, "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve ...
Yücel: İktidar beğenmedi diye oyunlar yasaklanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 27 Mart Dünya Tiyatro ...
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na jet yanıt!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva