HABERLER>EKONOMİ
29 Mart 2018 Perşembe - 09:08

İzmir'e metro için Bakanlık hamlesi: O hat için flaş gelişme!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan İzmir Halkapınar-Otogar Hattı’nın bakanlığa devredilmesiyle ilgili karar resmi gazetede yayınlandı. Bakan Ahmet Arslan, çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtmişti. 

İzmir e metro için Bakanlık hamlesi: O hat için flaş gelişme!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapmasını istediği kentteki beş farklı metro projesinden birisi olan Halkapınar-Otogar Hattı’yla ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Kararın, 2010 yılından itibaren yürürlükte olan “Şehir içi metrolar ve raylı sistem projelerinin bakanlık tarafından devralınabileceğine dair yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı” kapsamında alındığı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çalışmaların kısa sürede başlayacağını söylemişti. 

Zaman zaman kentte polemik konusu olan metro ve raylı sistem projeleri siyasi açıklamalara da malzeme oluyor. Hükümetin İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi kapsamında şehir içine bağlantıyı sağlayacak ve raylı sistemin merkezi Halkapınar’a ulaşımı kolaylaştıracak bu projenin ÇED dosyası da geçtiğimiz aylarda kabul edilmişti. 

5 DURAK OLACAK
Bakanlığa sunulan ilk projede metronun hızlı tren sistemine dahil edilmesi planlanırken Bakanlık tarafından yeni hazırlanan projede revizyon yapıldı ve Halkapınar’da bulunan depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 4,5 kilometrelik metro hattında 5 durak bulunacak. Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek Otogar’da sona erecek. Ayrıca Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak. İniş çıkışlar, asansör ve yürüyen merdiven ile gerçekleştirilecek. 

 
Milyonlarca çalışana kıdem tazminatı müjdesi!
 
İYİ Partili Ulupınar’dan yerelde ittifak yorumu: 2019’da herkes egosunu kenara bırakacak!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 29 Mart 2018 Perşembe 21:16

Bakanlık 2014-2018 stratejik planına bu projeyi almıştı aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen şu kısa hat için bunca yıl beklendi. Bir yorumcu arkadaşın başvuru yapılmadı iddiası gerçek olsaydı bakanlık neden bunu stratejik plana aldı? Yapmayacağı, yetkisi olmayan işi bakanlık neden stratejik plana koysun. Eğer gerçekten başvuru yapılmadıysa bu sefer de bakanlık yalancı durumuna düşmüyor mu? Sonuçta ne olduysa oldu, olan yine biz vatandaşlara oldu. Vergimizi ödüyoruz ama karşılığını bir türlü alamıyoruz. Bir an evvel kentin raylı sistem ihtiyacı giderilmeli aksi takdirde trafik çilesi çekilmez hale gelecek hatta geldi.

Yorumu oyla      13      5  
efe 29 Mart 2018 Perşembe 21:08

ibrahim bey bilgin yok fikrin var iyiki izmirde sizlerden çok az var

Yorumu oyla      13      5  
Bülent ışık 29 Mart 2018 Perşembe 20:06

Ulaştırma bakanlığı Buca tramvayı için atıl durumda ki TCDD hatlarını niçin belediyeye devretmesi Ibram.Yoksa oraya sıra sıra dükkan mı yapacaksınız zira başka birşey olmaz.Eskiden Cicipark 'ın olduğu yerde,Yıldız sinemasının karşısında ve Fuar'in Basmane kapısından Kahramanlara giden yan tarafında olduğu gibi.

Yorumu oyla      13      5  
Tayfun 29 Mart 2018 Perşembe 18:53

Bakanlik bu projeyi y a p a m a y a c a k . Bu notu her kes bir yere yazsin ve bir sene sonra bugun durumu hep beraber gorelim.

Yorumu oyla      11      5  
meraklı 29 Mart 2018 Perşembe 18:26

Dün bakanın yaptığı açıklamaya göre Halkapınar-Otogar arası 4 hat demiryolu olacak, 2si İzban için 2si YHT ve hızlı tren için. TCDD sitesinde de programa alınmış görünüyor. İşin aslı, metro güzergahı bölgesinde yükselen binaların yüksekliğini düşününce, her ikisinin de gerekli olduğu, her ikisinin de öngörülen yolcu sayısını aşacağı, kısa sürede kendini ödeyeceği anlaşılıyor. Ayrıca ben İzban'ın orta vadede Kemalpaşa'ya, Uzun vadede Turgutlu'ya ulaşacağını, ulaşmak zorunda kalacağını düşünüyorum. Düşünülürse, İzban artık bir yandan seviye atlamış banliyö treni bir yandan da seviye atlamış bölge treni niteliğinde. Denebilir ki, Dolmuş'u icat eden Türkler, bu sefer de İzban'ı icat etti.

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim beye 29 Mart 2018 Perşembe 18:13

Yazdıklarınıza katılmak mümkün değil zira Ak Partili bütün büyükşehirlere hafif raylı ve metro yatırımı için hazineden yardım yapıldı.İzmir‘e gelince belediye zamanında müracaat etmedi öyle mi? Bu bilgiyi nereden edindi iseniz külliyen yanlış.Diyelim siz haklısınız belediye Ak Parti yapmasın dedi o zaman belediyenin kendi yapmak amacı ile onay maksadıla Ankara‘ya gönderdiği metro projelerine neden hala onay verilmiyor? Konu İzmir olunca siyaset olmaz Kim olursa olsun İzmir‘e yararlı iş yapana saygı duyarız.

Yorumu oyla      14      5  
yanlış 29 Mart 2018 Perşembe 18:12

Yorumcu İbrahim, yanlış biliyorsun! Başvuru Konak tüneliyle Homeros bulvarı inşaat projelerinin birleştirildiğinde başvurular yapıldı. Buca'ya bakanlık tramvay yapacaktı, güzergahın planını bile Şirinyere reklam olarak astı! Otogar metro için de başvuruldu, başvuru kabul edilmedi, gerekçesi YHT güzergahının belli olmamasıydı. Başvurmayın, güzergah belli olsun denildi. Buca metro için başvuruldu. Cevap bile verilmedi! Neyi anlatıyorsujn öyle işkembeden? Sanki biz bilmiyoruz kimin karnında ne taşıdığını!

Yorumu oyla      13      6  
volkan nicolas 29 Mart 2018 Perşembe 18:03

ibrahım bey aiz beyın geç başvurduguna dair elinizde belge varmı ..yok..hukumet once( otogar metro) planı yok biz yapmayız dedi ama şu an istanbulda bakanlık planı belli olmayan hatları bile üstleniyor sonra hızlı trenle beraber yapıcaz dediler yıllarca bu şekilde oyaladılar.. f. altay metrosunu başkan devretmedi çünkü yapmaya çalışıyodu.hatırlayın KİK yuzunden defalarca kez ihaleler iptal oldu unutmadık..buca metrosu içinde aynı baheneyi öne sürdüler yani hukumet izmirde hep ,şleri yokuşa sürdü ve sürmeye devam ediyor sallamayın

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 29 Mart 2018 Perşembe 17:36

İbrahim bey yanlış bilgi veriyorsunuz,ulaştırma bakanlığına izmir metro yatırımları ile ilgili dosyalar belediye tarafından verildi..ama ulaştırma bakanlığı belediye CHP. DİYE BU BAŞVURULARI DİKKATE ALMADI BEKLETTİ, BÜTÇE VERMEDİ.belediyede metro yatırımlarını beldiye bütçesine aldı..

Yorumu oyla      12      5  
m.y. 29 Mart 2018 Perşembe 17:26

merkez kardeşim, isimlere takma, memleketi zmir olan mario lar,nikolaslar, Bernardlar var 300 yıllık İzmirli, yani belki sana sormak gerek, memleket neresi diye.....

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonlarca çalışana kıdem tazminatı müjdesi!
9 Eylül 1999’dan sonra ilk kez işe girenler Eylül 2019’dan itibaren 7000 ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün 4 lirayı görmesinin ardından yeni güne de bu seviyelerde ...
Ege Üniversitesi'nden İzmir Teknoloji Üssü’ne destek
Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, İzmir Teknoloji Üssü Projesi'ne ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
28 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde dolar ve euro fiyatından ilk rakamlar ...
İzmir’deki mera ihalelerinde flaş gelişme: Foça işi bitirdi, darısı Menemen ve Tire’nin başına!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki Mera Komisyonu’nun ...
Kadınlar 'el emeği' ile kazanmaya başladı
Kullanıcılarına en çok kazanç sağlayan siteler incelendiğinde popülaritesi ...
 
Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş), Mart ayında dört ...
Taşeronda sona gelindi! Sonuçlar bugün asılıyor
Taşerona kadroda artık sona gelindi. Yüz binlerce taşeron işçinin kadroya ...
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya: Akıllı davranırsak 8 milyar doları görürüz!
Başkan Kaya, mermercilik ve doğal taş sektörü için, “Hız yapacağımız zaman ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva