HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2018 Çarşamba - 10:43

CHP'li Yücel, İzmir'de ittifaka göz kırptı: 16 Nisan'ı korumak zorundayız!

İl Başkanı Yücel, İYİ Parti Lideri Akşener’in İzmir için verdiği ittifak sinyali karşısında, “Parlamenter rejim kaygısı olan herkesle dayanışma içerisinde olabiliriz. 16 Nisan referandumunda bunu başardık. Bu kaygıları taşıyan bir hayır bloku oluştu. Bunu muhafaza etmek zorundayız” dedi.

CHP li Yücel, İzmir de ittifaka göz kırptı: 16 Nisan ı korumak zorundayız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gündeme dair birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Yücel, Çeşme ve Konak eksiğiyle sonlanan ilçe ziyaretleri için değerlendirmede bulundu.

Yücel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin İzmir’de yüzde 22’lik oy oranında olduğunu söylemesi ve yerelde ittifaka açık kapı bırakması için konuştu.

Yücel ayrıca AK Parti’nin içinde bulunduğu kongre dönemi, 9 Nisan’da gerçekleşecek İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri için de çarpıcı mesajlar verdi.

DEMOKRASİ MUKTEDİR AZINLIĞIN, MUHALİF AMA ÖRGÜTSÜZ BİR ÇOĞUNLUĞA HÜKMETMESİ DEMEK DEĞİLDİR!
AK Parti’nin İzmir’de yürüttüğü kongreler sürecinde ikinci bir adaya şans tanınmaması, seçimlerin genelde tek listeyle yapılması ve genel merkezin isteği dışındaki ismin kongrede ipi göğüslemesi halinde bile istifa ettirilmesinin kamuoyunda ‘antidemokratik’ olarak nitelendirilmesi karşısında konuşan Yücel, “Biz demokrasiyi savunan, demokrasi kültüründen gelen bir partiyiz, o yüzden parti içi yarış Cumhuriyet Halk Partisi’nde her zaman yaşanır. Bu bizim zenginliğimizdir, bir iç çekişme ya da mücadele değil, bir görev yarışıdır. Biat kültüründen değil demokrasi kültüründen gelen bir partiyiz. Sorgularız, tartışırız, fikir üretiriz, her zaman daha iyiyi ve doğruyu ararız. AKP'nin kongreleri hakkında yorum yapmak bize düşmez. Başka bir siyasi partinin iç işlerine, işleyişine karışmak doğru değil. Kamuoyunda eleştirilebilir, tartışılabilir ama bizim bunu konuşmamız, tartışmamız gereksiz. 2018 yılında yaşıyoruz, iletişim imkanları, ortada, bilgiye, doğru bilgiye ulaşma olanağı herkesin mevcut. Demokrasinin medeni ülkelerde nasıl uygulandığına, ülkemizde nasıl uygulandığına bakmak yeterli. Demokrasi çoğunluğun azınlığa ya da muktedir azınlığın, muhalif ama örgütsüz bir çoğunluğa hükmetmesi demek değildir” dedi.

PARLAMENTER REJİM KAYGISI OLAN HERKESLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLABİLİRİZ
Yücel, İYİ Parti Lideri Akşener’in, ‘ Şu anda İzmir’de oyumuz yüzde 22. Böyle olursa CHP yüzde 30 olur AKP aradan sıyrılıverir. Böyle bir durumu istemeyiz. Bölen olmayız’ açıklamasının ‘ittifaka açık bıraktı’ şeklinde yorumlanması karşısında, “AKP ve MHP, daha seçimlere 1 yıldan fazla bir süre varken, tek adamın iktidarını muhafaza edebilmek için ittifak oluşturuyor sonra biz burada demokrasiyi tartışıyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener'in ittifakla ilgili resmi bir açıklaması yok ama dün basında yer alan bir bilgi var. Ben her zaman şunu ifade ediyorum. Bu ülkede cumhuriyet kaygısı olan, demokrasi, laiklik, inanç ve ifade özgürlüğü kaygısı olan, hukuk devleti kaygısı olan, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim kaygısı olan herkesle dayanışma içerisinde olabiliriz. 16 Nisan referandumunda bunu başardık. Bu kaygıları taşıyan bir hayır bloku oluştu. Bunu muhafaza etmek zorundayız. Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu kaygıları taşıyan kimse kişisel düşünmemeli” açıklamasında bulundu.

ELBETTE MEVCUT BAŞKANLAR DOĞAL ADAYDIR AMA…
Tamamladığı ilçe ziyaretleri özelinde net ifadeler kullanan Yücel, danışma kurulları hakkında da bilgi verdi. Yücel, “İlçe ziyaretlerimiz gayet verimli ve başarılı geçti. Bizim için partinin menfaatleri, partinin başarısı her şeyin üzerinde. Ufak tefek sorunlar olsa da, hepsini aşarız. Kimsenin kişisel düşünme, bireysel hareket etme hakkı ve lüksü yok. Partiye, partinin başarısına zarar verecek en küçük bir davranışa dahi izin vermem. Birçok ilçemizde ön seçim beklentisi var. Bu zaten 2015 genel seçimlerinde uygulandı. Yerel seçimlerde uygulanabilir mi? İlçenin özelliklerine, dinamiklerine, üye yapısına bakmak lazım. Belediyelerin bizde olduğu ilçelerimizde, elbette mevcut belediye başkanlarımız doğal adaydır. Ama birçok kez ifade ettiğim gibi bizim için öncelik seçim kazanmaktır, partinin başarılı olmasıdır. O nedenle hangi yöntemin bizi başarıya götüreceğine inanırsak, o yöntemin uygulanması konusunda tavır koyarız. Danışma kurullarımızın yapılması konusunda İlce başkanlıklarımıza yazı yazdık. Önümüzdeki 1 ay içerisinde ilçe danışma kurullarımızı yapacağız. 29 Nisan'da da İl danışma kurulumuzu yapacağız. Göreve geldiğimizden bu yana ne yaptık, ne yapıyoruz ve önümüzdeki süreçte neler yapacağız? Elbette eksiğimiz, hatamız olabilir ama önemli olan niyettir, yönetim kurulu üyesi tüm çalışma arkadaşlarımla iyi niyetle ve özveriyle çalışıyoruz. Güne sabah 07.30 da başlıyorum, gece 01.00'e kadar tempo devam ediyor. Her gece en az 1 – 1 buçuk saat internetten gazete ve köşe yazısı okuyorum. Seçim takvimi yaklaştıkça tempo daha da yoğunlaşacak” diye konuştu.

BİZİM HASSASİYETLERİMİZ VAR, KİM GELİRSE GELSİN BU DURUŞ DEĞİŞMESİN!
Ekrem Demirtaş ve AK Parti tarafından desteklendiği iddia edilen Mahmut Özgener arasındaki rekabete sahne olması beklenen 9 Nisan’da gerçekleşecek İZTO seçimleri için konuşan Yücel, “Bizim ticaret odası seçimlerine müdahale etmemiz söz konusu değil. Bizim bazı hassasiyetlerimiz var, İzmir'in bazı hassasiyetleri var. İzmir Ticaret Odası uzun yıllardır Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasiden yana bir duruş sergiliyor, biz Sayın Ekrem Demirtaş da Sayın Mahmut Özgener de kim göreve gelirse gelsin, bu duruşun değişmemesini, bozulmamasını istiyoruz. Çünkü İzmir bu duruşu hake diyor. İzmir Atatürk'e, Cumhuriyet'e, demokrasiye sahip çıkılsın istiyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak aynı noktadayız” ifadelerini kullandı.

 
Ali Poyrazoğlu, Karşıyaka'da ‘Filizler’ için sahnede
 
Başkan Arslan’dan 2019 çıkışı: Aziz Başkan’ın üstüne rakip tanımıyorum!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 29 Mart 2018 Perşembe 00:24

Topunuz gelse Reisin karşısında hiç şansınız yok.

Yorumu oyla      9      6  
Ali Cengiz Kurt 28 Mart 2018 Çarşamba 16:35

Her konuda ittifak yapmalısınız.Bunun çalışmaları STK larla başlamalı ve muhalif her parti birbirine yaklaşarak demokrasiyi gerçekleştirmelidir.

Yorumu oyla      13      5  
sarnıçlı 28 Mart 2018 Çarşamba 16:04

gaziemirde halil ibrahim şenol dışında kimse seçim kazanamaz.

Yorumu oyla      13      6  
VELİ SEYDİKÖY 28 Mart 2018 Çarşamba 16:01

Gaziemirli ibrahim kardeşime katılıyorum..elinizi vicdanınıza koyun genel merkez ve il başkanlığı gerekeni yapması lazım nasıl bir oyun içine düşmüş gaziemir öyle bir teşkilat varki tamamen kendi çıkarları üzerine kurulu bir düzen gaziemirde tüm üyeler üzerinden bir ön seçim istiyor gaziemir

Yorumu oyla      13      6  
seçmen 28 Mart 2018 Çarşamba 16:00

Aklın yolu birdir.chp li millet vekillerinin ittifak yorumlarına baktımda geneli sıcak bakıyor mesele memleket meselesi ötesi yok ittifak şart hiçde vekillerin söylediği gibi chp açık ara önde değil hatta bir çok ilçede akp mhp ittifakı ilçeleri alıyor.Deniz başkanın söylediği gibi 16 Nisandaki hayır bloğu parçalanmamalı Atatürk ve Cumhuriyetle birleşip ittifak yapılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
Secmen 28 Mart 2018 Çarşamba 14:34

Baskanim 4 donem oy verdigimiz vefa bey tekrar aday olursa bu sefer sulalecek ona oy vermeyeceğiz artik yeter sadece omu biliyor bu işi. Selcukta yenibir aday koyun bskin selcugu nasil silip supuruyor.

Yorumu oyla      13      5  
Halil 28 Mart 2018 Çarşamba 14:29

Sayin il baskanim bu yorumu selçuk ilçesinden yapiyorum 2014 secimlerindeki yanliş gosterilen aday yuzunden bugun belediyeyi akp yonetiyor. Eger selcukta önsecim yapar bu sonuca gorede aday gosterorseniz secim tekrar kaybedilir. Genwl merkez ve il kaybedilen ilcelerde daha farkli bir sistem kullanmali buralarda ön secim olmaz. Milletvekilleri bu tur kucuk ilcelerde uye bazli calusma yapamadiklari icin kisacasi es akraba tanidik bulamadiklari icin milletvekilleri icin onsecim saglikli olabilir ana belediye baskanligi icin onsecim bwnim ilcemde secim kaybı demektir 1900 uye var partiye kayitli 30.000 secmen var.

Yorumu oyla      14      5  
GAZİEMİRLİ İBRAHİM 28 Mart 2018 Çarşamba 11:52

SAYIN DENİZ YÜCEL BAŞKANIM YAŞÇA SİZDEN ÇOK BÜYÜĞÜM VE 40 YILLIK CHP ÜYESİYİM ÇEŞİTLİ KADEMELERDE GÖREV ALDIM SAYIN BAŞKAN GAZİEMİR KAYBETMEK ÜZEREYİZ NE OLUR KULAK VERİN GAZİEMİRDE ALİ KAYA , RAMAZAN ÖZKAN ,KASIM ÖZKAN VE BUNA UMUT TEKİNDE DAHİL OLDU BUNLARI ACİLEN GAZİEMİR SİYASETİNDEN UZAKLAŞTIRIN GAZİEMİR Lİ SEÇMENE HİÇ BİR FAYDASI OLMAYAN BU KİŞİLER GAZİEMİRE KAN KAYBETTİRYOR UMARIM GECE OKUDUĞUNUZ HABER VE YORUMLARDAN BİRİ BU OLUR BAŞARILAR.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni atamalar: İki büyükelçi merkeze çekildi!
Türkiye'nin Beyrut ve Kongo'daki iki büyükelçisi merkeze alındı, Bakanlık ...
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım, Neden CHP’ye 'gel benimle İzmir’de ittifak yap' diyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Meral Hanım, Neden CHP’ye 'gel benimle İzmir’de ittifak yap' diyor?
Erdoğan onayladı... Vergide yeni düzenleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7103 sayılı, "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve ...
 
Yücel: İktidar beğenmedi diye oyunlar yasaklanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 27 Mart Dünya Tiyatro ...
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na jet yanıt!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert Boğaziçi tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında ...
 
İYİ Partili Başkan saldırı anını anlattı: Silahı yüzüme çevirdi, ucuz atlattık!
Tire İlçe Başkanı Duran, uğradığı silahlı saldırı için, “Şahıs geldiğinde ...
CHP’den Sığacık için çağrı!
Danıştay’ın iptal kararını onadığı Sığacık’taki balık çiftlikleri için ...
AK Parti İzmir’de sürpriz karar: O ilçelerde kongre yok! 
AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongrelerde aday çıkan ilçelerde seçim yapmama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva