HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2018 Çarşamba - 11:02

Başkan Arslan’dan 2019 çıkışı: Aziz Başkan’ın üstüne rakip tanımıyorum!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Aziz Bakan’ın üstüne rakip tanımıyorum. Aziz Başkan ‘ben belediye başkan adayı değilim’ demedikçe kimse çıkamaz. Aday değilim derse çıkabilir. Genel merkezimiz karar verir. Aziz başkan adayım dediği takdirde en yüksek oyu alacaktır” dedi.

Başkan Arslan’dan 2019 çıkışı: Aziz Başkan’ın üstüne rakip tanımıyorum!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Arslan, 4 yıllık görev süresince gerçekleşen proje ve yatırımları özetlerken önemli ifadeler kullandı.

Başkan Arslan ülke gündeminde yer alan sorunlar üzerinden iktidara yüklenirken partinin 2019’da iktidar olacağını iddia etti.

Arslan ayrıca İzmir’deki yerel yönetimler seçimleri özelinde net açıklamalar yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı noktasında, ‘Üstüne rakip tanımıyorum. Aday değilim demedikçe kimse çıkamaz. Aday olarak çıktığında da en yüksek oyu alacaktır” şeklinde konuştu.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN:

ÇİĞLİ’Yİ BAŞTAN BAŞA DEĞİŞTİRELİM DÜŞÜNCESİNDEYDİK
Başkan Arslan, “Belediyemizle de halkımızla da barışı sağladık. Görevimize devam ediyoruz. Çalışanımız, vatandaşımız bizden memnun biz onlardan memnunuz. Hizmet vermeye devam edeceğiz.  Çiğli’yi baştan başa değiştirelim düşüncesindeydik. Harmandalı’da 5 binlik planlar yoktu. Onların devreye girmesi için gayreti gösteriyoruz. Mania planları çıktı. Hava üssü olduğu için uçakların onları tanıması gerekiyormuş. Orada vatandaşlara müjde veriyorum. Kısa bir süre sonra insanlar rahatlayacak. Daha başka imar planı çalışmalarımız da var. Halk istediği zaman onlarla beraber, danışarak işler yapacağız ve Çiğli’yi daha da güzelleştireceğiz” dedi.  

İKİNCİ DÖNEME DEVAM ETMEK İSTİYORUM, ŞU AN HERHANGİ BİR SIKINTI YOK
2019’da aday olacağını net bir şekilde ifade eden Arslan, “Belediye başkanlığı devamlılık ister. Benden önceki başkanlar bazı işler yapmış yarıda kalmış. Bizim daha yapacaklarımız var. İkinci bir dönem daha görevime devam etmek isterim. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla herhangi bir sıkıntı yok. Ben sürekli halkın içindeyim. Sürekli dolaşırım dert dinlerim. İnsanlarımızla birlikte yürürüz. Halkçı belediyeciliği oluşturduk. Sosyal demokrat bir belediye başkanıyım” diye konuştu.

YENİ SEÇİMDE YÜZDE 70 DESTEKLE KOLTUĞA OTURACAĞIM
Arslan, “Çiğli halkının yüzde 53’ünün oyunu adım. Çiğli halkının çoğunluk oyuyla iktidara geldim. Bazı yerlerde yüzde 35-40’larda göreve gelen arkadaşlarımız var. Yeni bir seçim olsa bu sefer yüzde 65-70’lerin desteğiyle koltuğa oturacağım. Biz halkın sorunlarını kendi sorunlarımız görüyoruz” dedi.  

ÇİĞLİ HALKINA REVA DEĞİL
Çöp tesisinin yılan hikayesine dönen yapımıyla ilgili konuşan Arslan, “2 tane avukat idari mahkemeye başvurdu. Bilirkişiler değişiyor, itirazlar devam ediyor. 2 avukat bertaraf tesisinin yapılmasını engellediler. Ben umudumu yitirmiş değilim. Çöp arabalarının akıttığı sular, Çiğli derelerinin içine akması, sineklerin hastalık yayması Çiğli halkına reva değil. Mahkemenin o iki avukatın kararını dinlerken gelip Çiğli halkını da dinlemesi lazım. Vatandaşlarımız rahatsız. İnsanlar yazın balkonunda oturamıyor. Mahkemeye sesleniyorum; bunun sonuçlanması lazım. Olmuyorsa da olmuyor desinler. Ama ben Yamanlar’daki o yerin çok uygun olduğunu düşünüyorum. Biz Avrupa’ya gittik, gördük. Bu fabrika 50 bin aileye sıcak su elektrik enerjisi veriyor’ dediler. Çöpü satın alıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Yamanlar olmadığı için Harmandalı vahşi depolama alanına getirip döküyoruz. Toprakla üstünü örtüyoruz sonra bir daha. Milli ekonomimize zarar veriyoruz. İnsanların çöpten yaptığı kazancı biz toprağın altına gömerek milli gelirimizi yok ediyoruz” açıklamasında bulundu.

VATANDAŞ TRAMVAYA UYUM SAĞLAMALI
Tramvay özelinde konuşan Arslan, “Aziz Başkan’a ‘Karşıyaka tramvay hattı Çiğlimize de gelmeli’ demiştim. Başkan sağ olsun ‘düşünürüz’ demişti. Daha sonra yineledim. ‘Tamam bir şeyler yapacağız’ dedi. Sonra müjdeyi verdi. İki etap halinde gelecek. Aktarma istasyonuna gelecek sonra Katip Çelebi bölgesi olmak üzere gelecek. İhalesi yapılacak. Ben bu projenin hayta geçeceğine ve Çiğlimize çok fayda getireceğine inanıyorum.  Toplu ulaşımda başarılı hamleler gerçekleşiyor. Uzun hatlar kalkmıştı. Şimdi tramvay sayesinde başka hatlar da belki iptal olacak. Vatandaşın tramvaya uyum göstermesi lazım. Avrupa kentleri gibi olmak zorundayız. Kendi otomobillerimizle kentin merkezine girmemiz daha çok zararlı. Orada otopark bulamıyorsunuz. Bunlar hep İzmir trafiğini rahatlatmak için yapılan projeler” dedi.

EVLERDE İŞSİZ BOMBALAR!
2019’daki 3 büyük seçim hakkında açıklama yapan Arslan, iktidara yüklendi ve kendilerinin iktidar olacağını iddia etti. Arslan, “Ekonomi kötü. Her evde bir üniversiteli işsiz var. Evlerde işsiz bomba! Halk sosyal demokrat bir iktidarla rahat bir nefes alacaktır. 2019’da tüm seçimlerde büyük başarı sağlayacağımıza inanıyoruz. Halkın bize verdiği nabız bunu gösteriyor. Bir takım olaylar değişmek zorundadır” diye konuştu.

ŞİKAYET EDENLERE ‘NİYE’ DİYE SORUYORUM; ÇOCUĞUMU İŞE ALMADIN DİYOR!
Arslan, kendisine yönelik şikayetler için, “Bizden memnun olmayanlar da olabilir. Bazen şikayetçi olanlara soruyorum; ‘niye beğenmiyorsunuz?’ diyorum. Benim çocuğumu işe almadın diyor. Ben de hizmetle ilgili bir şey söyleyecek sanıyorum. Çiğli belediyemizin çalışanlarına sahip çıkabilmesi için belli bir işçi çalıştırma kapasitemiz var. İŞKUR görüşmelerimiz var. Lütfen işsiz olanlar katılsın, orada iş bulsunlar. Bize gerçekten müracaat edip şu mahallemde sıkıntım var diyen çok az. Çünkü dinliyoruz ve yerinde müdahale ediyoruz” dedi.

2014’TEN DERS ALINDI, TEK VE SAĞLIKLI ADAYLARLA YÜRÜNECEK
AK Parti’nin İzmir’deki temsilcilerinin zaman zaman seçimlere yönelik iddialı çıkışları karşısında konuşan Arslan, “İzmir huzur kenti. İzmir betonlaşmanın olmadığı tek kent. Sosyal demokrat belediye başkanları yönetiminde olan İzmir’de diyelim meclisimizden imar planı tadilatı sunsak, büyükşehir’de çok güzel inceleniyor, uygun olmayan bir şey varsa düzeltilip geri gönderiliyor. Buna seviniyorum. İzmirli başkanlar çok başarılı. Kaybettiğimiz 8 ilçenin sebebi başarısızlık değil. Oy bölünme ve atamalarda sorunlar oldu. 2019’da bu hataların olacağına inanmıyorum. Arkadaşlarımız derslerini aldı. Tek ve sağlıklı adaylarla yürünecek” açıklamasında bulundu.

AZİZ BAŞKAN’IN ÜSTÜNE RAKİP TANIMIYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı noktasında değerlendirme yapan Arslan, “Hele hele Aziz Bakan’ın üstüne rakip tanımıyorum. Aziz Başkan ‘ben belediye başkan adayı değilim’ demedikçe kimse çıkamaz. Aday değilim derse çıkabilir. Genel merkezimiz karar verir. Aziz başkan adayım dediği takdirde en yüksek oyu alacaktır. Temiz, namuslu, haysiyetli, halkın çıkarlarını koruyan bir belediye başkanıdır. İlçe belediye başkanlarımızla ilgili de kimse bir şey söyleyemez. Bu bir görev işidir. Bu bir onur meselesi.  2019’da ilçeleri ve büyükşehir de başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Yücel, İzmir'de ittifaka göz kırptı: 16 Nisan'ı korumak zorundayız!
 
Buca'da kitap seferberliği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sait kılıç 28 Mart 2018 Çarşamba 23:42

Tek bir soru soracağım... CHP İzmir il başkanlığı seçimini Aziz beyin desteklediği Deniz bey kazanmasaydı sayın Arslan aynı cümleleri kurarmıydı.

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 28 Mart 2018 Çarşamba 15:31

Tunç Soyer İBB ye aday gösterilmelidir. Aziz Başkan' a da teşekkür etmek lazım. 3 Dönem yeter de artar bile ...

Yorumu oyla      14      7  
Partili 28 Mart 2018 Çarşamba 14:40

Evet baskana katiliyorum 2014 te yanlis aday tespitleri yuzunden secim gitti.Buralarda artik dogru genc dinamik adaylar istiyoruz.Bencede Aziz bey rakipsiz.

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği: Başkan Atila'nın yanındayız
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetimi Bornova Belediye Başkanı Olgun ...
Seferihisar bayram gibi kutlamaya hazır
Seferihisar Belediyesi 31 Mart'ta Ürkmez'de gerçekleştireceği “Yerel Tohumu ...
Karabağlar'da 'kitap kurtları'na anlamlı hediye
Karabağlar Belediyesi, Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olup bir yıl ...
 
Başkan Atila'dan çınarlara anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı  Olgun Atila, Nevvar Salih İşgören Huzurevi’nde ...
İzmir'in o ilçesinde 1 aylık su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Atatürk Mahallesi’nde eskimiş ve özelliğini ...
Yaşları küçük, yürekleri büyük!
Bornovalı minikler duyarlıklarını gösterdi; Dost Market’in rafları yine ...
 
24. MARBLE coşkusu: Doğal taş dünyası fuarizmir'de buluşuyor!
Bu yıl 24. kez gerçekleşecek MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri ...
Konak'ta hangi kursların açılacağı vatandaşlara soruldu
Konak Belediyesi, yapımını tamamlayarak hizmete açmaya hazırlandığı Aziziye ...
Gaziemir'de 'Baba Hamlet' seyirci ile buluştu
27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Münir Özkul Tiyatro ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva