HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2024 Cumartesi - 16:39

CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi

CHP lideri Özgür Özel, "Önümüzdeki hafta yayımlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz" dedi

CHP den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti olarak gelecek hafta kazandıkları belediyelerde uygulamaya koymak üzere "israf ve tasarruf genelgesi" yayımlayacaklarını belirterek, diğer partilere de örnek olmasını isteyeceklerini söyledi.

Özel, Manisa'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin adaylarının kazandığı Yunusemre ile Şehzadeler belediyelerini ziyaret etti.

Yunusemre Belediyesi ziyaretinde kazandıkları bütün belediyelerde herkesin hizmetinde olacaklarını ifade ederek Özel, seçimi sandıkta bıraktıklarını, ayrım gözetmeksizin herkese eşit ve adil hizmet vereceklerini kaydetti.

Özel, önceki belediye yönetimlerinin yapmış oldukları kusurları, küçük hataları görmezden gelebileceklerini anlatarak ancak kasıtlı yapılan, kamu zararına yol açan iş ve işlemlerin hesabını yargı önünde soracaklarını belirtti.

Geçen aralık ayında, Irak'ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın Manisa'daki cenaze töreninde provokasyona maruz kaldığını söyleyen Özel, şu değerlendirmede bulundu:

"Şuracıkta Manisa'nın evladı Özgür Özel, sanki kendi şehrinde şehit cenazesine gidemiyormuş diye bir algı yaratmaya çalışanlar oldu. Şehidimizi karşıladık. 'Gelmeseniz, orada bir provokasyon var.' diye uyardılar. 'Özgür Özel Manisa'da şehit cenazesine gitmedi dedirteceğime ölmeyi göze alıyorum.' dedim ve o cenazeye geldim. Şimdi o görüntülerin içinden görüyoruz ki o olayların içinde büyükşehir belediyesi personelleri var, Yunusemre Belediyesinin personelleri var. Teker teker hepsi ortaya çıkacak."

Özel, kumpasın iki tarafı olduğunu söyleyerek, hepsinin yargı önünde hesap vereceğini ifade etti.

'İSRAF VE TASARRUF GENELGESİ YAYIMLAYACAĞIZ'
Özel, gelecek hafta CHP olarak kazandıkları belediyelerde uygulamaya koymak üzere "israf ve tasarruf genelgesi" yayımlayacaklarını dile getirerek, "Önümüzdeki hafta yayımlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz." dedi.

Daha sonra Şehzadeler Belediyesine geçen Özel, Türkiye'nin gözünün Manisa'daki CHP'li belediyelerde olacağını belirterek, "Sizlerin başarısı, doğrudan benim başarım anlamına gelecek. Hiç temenni etmem hiç öyle bir şey beklemem ama en ufak aksilik bize mal edilecek. Sorumluluğunuzun farkında çok önemli işler yapacağınıza inanıyorum." sözlerine yer verdi. (AA)

 
CHP'den 'asgari ücret' için kanun teklifi
 
Kamboçya'da mühimmat infilak etti: 20 asker öldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 28 Nisan 2024 Pazar 00:07

Vay bırak bu laf kalabalığını enişte. İzmir Mavişehir an itibarıyla yine kokuyor!

Yorumu oyla      1      0  
Yeni çağ - Aynen devam 27 Nisan 2024 Cumartesi 20:49

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dakika ücretli aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçe ( 19 ilçe ) otobüslerinde 120 dakika ücretli aktarma hakkı YOK . Eğer bir CHP’li belediye kamu hizmeti olan toplu taşımada adil ve eşit hizmet vermiyor , ayrımcılık yapıyorsa , sizin israf ve tasarruf genelgenizi dinler mi . Bildiğini okur . Bugüne kadar okudukları gibi . Sanki CHP ilk defa belediye başkanlığı kazanmış . Sizler yıllardır Milletvekili değil misiniz ? Şimdiye kadar bu genelge neden çıkmadı da , şimdimi aklınıza geldi . Vatandaş yapılanı da , yapılmayanı da görüyor . Algı yönetimini de görüyor . İzmir ‘de %. 50 ‘ yi neden geçemiyorsunuz ? Önce İzmir toplu ulaşımında adaleti sağlayın . Herkes gittiğini ödesin .

Yorumu oyla      0      0  
Partili 27 Nisan 2024 Cumartesi 20:44

Sayın Özel belediyeleri denetlemeniz biraz zordur çünkü seçim arifesinde binlerce kişiye bir çok sözler tavizler verildi ve bir çok işçi belediyeye alındı,çoğu belediyelerde borç yükünü almıştır,yeni seçilen belediye başkanları bunları baş etmek için değişik yöntemleri deneyecektir bu konuda düzgün hizmetler yapacakları zor görünüyor...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'asgari ücret' için kanun teklifi
CHP, enflasyon nedeniyle asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi ve en ...
CHP'den yeni müfredata tepki!
CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat ...
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV düzenlemesine ilişkin, ...
 
'Sarayda görüşme' için Kılıçdaorğlu'ndan yeni açıklama!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu bıraktığı Özgür Özel’in ...
Özel, Erdoğan'la görüşeceği konuları açıkladı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan CHP lideri Özgür Özel, ...
'Komünist Başkan' köyüne döndü... Arıcılığa başladı
31 Mart’ta İstanbul-Kadıköy’de TKP'den seçime giren ve seçimi kazanamayıp ...
 
CHP'li Kılıç'tan 'yeni anayasa' çıkışı: Taslağı yırtıp atın!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı ...
Özel-Erdoğan görüşmesine Karayalçın'dan destek!
SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Ve Müsavat Dervişoğlu ipi göğüsledi... İYİ Parti'ye İzmirli genel başkan!
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kongresi'nde yapılan seçimde partinin yeni genel ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva