HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2018 Salı - 10:14

İYİ Partili Başkan saldırı anını anlattı: Silahı yüzüme çevirdi, ucuz atlattık!

Tire İlçe Başkanı Duran, uğradığı silahlı saldırı için, “Şahıs geldiğinde ‘Vatanı arıyorum. Bu partiyi niye kurdunuz?’ dedi. Silahı yüzüme çevirdi. O anı anlatamıyorum, saniye çok uzun. Gelme maksadı bizi ortadan kaldırmaya yönelikti.  Ucuz atlattık, artık ikinci doğum günü kutlayacağız” dedi.

İYİ Partili Başkan saldırı anını anlattı: Silahı yüzüme çevirdi, ucuz atlattık!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, Ödemiş’te görev yapan polis memuru Uğur Yakan tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıyı tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yakan çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, İlçe Başkanı Duran, İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’a ziyarete geldi.

İlçe binasının açılışını gün içinde gerçekleştirecek olan Duran, saldırı anını aktarırken duygu ve düşüncelerini de paylaştı.

ÜSTÜNDE SİLAH OLDUĞUNA DAİR UYARILDIK
Duran, “Şahsen bireysel silahlanmaya karşı birisiyim. Vatandaşla biz iç içeyiz. Şahıs parti binamıza girmiş. Herkese açık. Vatandaş gelir, ihtiyacı vardır. Biz siyasiler olarak imkanımız ölçüsünde yardımcı oluruz. Böyle bir kişi olduğunu düşündük. Yönetici arkadaşımız cenazeye gitmek için kalktı. Dedi ki, ‘şahsın hal ve hareketlerini beğenmiyorum haberiniz olsun’...  Başka bir arkadaş da ‘adamın cebinde tabanca gördük’ dedi. Biz de silahla işimiz olmamasına rağmen dikkate aldık” dedi.

VATANI ARIYORUM!
Duran, “Şahsın yanına gittim. ‘Buyur kardeşim bir ihtiyacın mı var?’ dedim. Ses yok. ‘Nerelisin?’ dedim. ‘Tireli’yim, şu muhittenim’ diye cevap verdi. ‘Birine mi bakmıştın?’ dedim. ‘Vatanı arıyorum’ dedi. Öyle deyince psikolojik bir sorunu olduğunu tahmin ettim. ‘Vatan benim, vatan sensin, vatan hepimiziz’ dedim. ‘Gel oturup konuşalım’ dedim. Tam oturduk, Allah’tan bizim il gençlik komisyonumuz giriş yaptı. Buyur ettim. ‘Çay söyleyin’ dedim” açıklamasında bulundu.

UCUZ ATLATTIK, BUNDAN SONRA İKİNCİ BİR DOĞUM GÜNÜ KUTLAYACAĞIZ
Duran, “Arkadaşlar birbirine ‘Ağabey yukarıda birisi var, belinde silah var dikkat et’ demişler. Makama geçtim misafirlerimi ağırlıyorum. Kafamı çevirdim adam silahı bana çevirmiş. O anı anlatamıyorum. Saniye çok uzun! Arkadaşımız refleks olarak eline atladı. O da tetiği çekti. Eline atlayınca namlu yere baktı. Mermi yere vurdu. Ben de yerimden fırladım adam yere düştü. Elini tuttum. Hala namluyu kaldırmak istiyor. Namluyu bir daha bastırdım. Bir daha sıktı. İkinci delik oluştu yerde. Dizimle bastırdım, elimle tuttum silahı söküp aldım. Kaçmaya çalıştı. Kapının dışında yakaladık yere düştü. Çullandık aldık. 155’i aradık, polise teslim ettik. Ucuz atlattık. Bundan sonra ikinci bir doğum günü kutlayacağız” şeklinde konuştu.

BU PARTİYİ NİYE KURDUNUZ?
Duran, “Ben gelmeden önce parti binasına girdiğinde başka bir arkadaşımıza, ‘bu partiyi niye kurdunuz?’ demiş. Arkadaşımız da ‘ülkenin ihtiyacı olduğu için’ cevabını vermiş. Ardından da ‘Hayırdır sen nerelisin?’ demiş bizim arkadaşımız.  ‘Uşaklıyım, Ödemiş’te öğretmenlik yapıyorum’ cevabını almış.  ‘Üye olmak istiyorum’ demiş. Arkadaşımız da, ‘Kardeşim sen devlet memurusun. Siyasi partilere üye olman sorun olabilir’ demiş. O sırada ben gelmişim. Sonradan öğrendik Ödemiş’te görevi başında aktif polis memuru” dedi.

KORUMA TALEP ETMİYORUM, ALLAH’IN EMANETİNİ HER AN VERMEYE HAZIRIZ
Koruma talep etmediğini vurgulayan Duran, “Allah’ın emaneti, her an vermeye hazırız. 41 yaşındayım. Yastığa başımı koyduğumda rahatımdır. Tartıştığım bir insan yoktur. Gönül kırdığım bir insan varsa sabah gider barışırım. Kırgınlığı ortadan kaldırırım. Kötü bir olay. Bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Adalete güvenmek zorundayız. Şahsın polis olması meczup olması koca bir teşkilatı bağlamaz. Biz her gün o insanların devletimizin güçlü olması için dua eden insanlarız. Ülkemiz iyi olsun diye canla başla mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

GELME MAKSADI İLÇE BAŞKANINI ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİKTİ
Olayın adi olaydan çok ideolojik olduğunu söyleyen Duran, “Şahsa gittiğimde ben ilçe başkanıyım buyur dediğimde. O ilk bakışın değişme halini gördüm. Adam beni tanımıyor. Görse gazetelerde görmüştür. Oraya gelme maksadının ilçe başkanını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Şahsım ve partim adına şikayetçiyim diye belirttik” dedi.

 
5,5 milyonluk yatırım: İzmir'in turistik ilçesinin terminali hazır!
 
Ödemişli miniklere büyük sürpriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Sığacık için çağrı!
Danıştay’ın iptal kararını onadığı Sığacık’taki balık çiftlikleri için ...
AK Parti İzmir’de sürpriz karar: O ilçelerde kongre yok! 
AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongrelerde aday çıkan ilçelerde seçim yapmama ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen'e kınama!
Dışişleri Bakanlığı, dün gece Yemen'den Suudi Arabistan'ın çeşitli şehirlerine ...
 
CHP’de krize neden olan toplantıyla ilgili o ilçe başkanından açıklama!
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, aralarında ilçede görev almış eski ...
İzmir'de İYİ Parti İlçe Başkanı'na silahlı saldırıda yeni gelişme!
İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran'a makamında silahlı saldırıda ...
CHP'li Balbay'dan 'Ege Adaları' önergesi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay AB - Türkiye zirvesi öncesi ...
 
AK Parti İzmir'in il kongre tarihi belli oldu: Erdoğan ve Yıldırım da katılacak!
AK Parti İzmir İl Kongresi’nin tarihi belli oldu. İl Başkanı Aydın Şengül’ün ...
Başkan Yücel, CHP'nin İzmir adaylarını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın 2019 seçimleri öncesinde ...
Başbakan Yıldırım İzmir'e geliyor!
Başbakan Binali Yıldırım, 31 Mart Cumartesi günü İzmir'e gelecek.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva