HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 21:19

CHP İl Kongresi’nde itirazlarda 'Eyipişiren' damgası

CHP İl Kongresi’nin ardından yapılan itirazlar sonuçlanırken İl Başkanlığı yarışını kaybeden Levent Eyipişiren kurultay delegeliği listesine 7 isim birden soktu. Eyipişiren’in anahtar listesinde yer alan isimler listeyi delmeyi başarırken İl Disiplin Kurulu ve İl Yönetim Kurulu için ise kura çekildi.

CHP İl Kongresi’nde itirazlarda  Eyipişiren  damgası

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de nefes kesen İzmir İl Kongresi’nin ardından itirazlar peş peşe gelirken İl Seçim Kurulu son kararını verdi. Kurultay Delegeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Disiplin Kurulu üyelikleri için partililerin yaptığı itiraz akşam saatlerinde sonuçlandı. İzmir İl Seçim Kurulu’nun kararına göre kadın kontenjanından 5 isim 52 kişilik kurultay delege listesine girmeyi başardı. Yapılan değerlendirme sonrasında ise üç isim de gençlik kotasından listeye girerek kurultay delegesi oldu.

- Tunus 'çizik operasyonunu' anlattı... tıklayınız... 

- Eyipişiren'den Matkap'a 'manidar' tebrik... tıklayınız...
 
EYİPİŞİREN MORAL BULDU!
İtirazlar sonrası ortaya çıkan manzarada listeye, İl Başkanı seçilemeyen Levent Eyipişiren damgasını vurdu. İtirazlardan önce 52 kişilik kurultay delege listesine 6 isim sokan, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın düşmesiyle dörde inen Eyipişiren’in temsil oranı itirazlar sonrası arttı. Listeye kadın kotasından girmeye hak kazanan Yeşim Ayaz, Dilek Türkan, Nurşen Balcı, Elfin Tataroğlu Levent Eyipişiren’in anahtar listesinde yer alıyordu. Yine listeye genç kotasından giren ve kurultay delegesi olan Sema Nadire Çiçek, Mehmet Şükrü Başak ve Volkan Özdamar Eyipişiren’in listesinden gelerek zafere ulaştı. İtirazlar sonrası kurultay delegesi olan Süheyla Sumru Karaer İl Başkanı Ali Engin’in anahtar listesinden gelen tek isim oldu. İl Başkanı Engin’in karşısında Eyipişiren seçimi kaybetse de yapılan itiraz sonrası kendi listesinden birçok ismi kurultay delegesi yapmış oldu.
 
NALBANTOĞLU VE KAVALAR DÜŞTÜ
Böylece, daha önce kura çekeceği ifade edilen ve aldıkları oylar aynı olan eski İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ile İl Genel Meclis Üyesi ve Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar kurultay delegeliği listesinden düştü. Düşen isimlere 223 oy alan Adnan Erdil de eklendi. Kurultay delegeliklerinde ardıardına gelen düşüşler sonrası sınır Hüseyin Saygılı'ya kadar dayandı. Saygılının hemen altında Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus yer aldı.
 
DİSİPLİNDE KURA ÇEKİLDİ
İl Disiplin Kurulu’nda ise kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sonucunda Ahmet Emin Gazeller ile Birol Soylu’nun aynı oy alması nedeniyle Seçim Kurulu kura çekti. 9 kişilik İl Disiplin Kurulu’nda kalan isim Soylu oldu. Gazeller ise yedek listede birinci sıraya düştü.
 
KILIÇ İL YÖNETİMİNDE
Öte yandan 30 kişilik İl Yönetim Kurulu listesine kadın kontenjanından CHP eski İl Başkanı Tacettin Bayır döneminin İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç seçildi. Gençlik Kolları eski İl Başkanı Berk Ulusal ile Bornova Belediye Meclis Üyesi Metin Atmaca arasında kura çekildi. Kurayı Atmaca kazanırken, Ulusal yedek birinci sıraya düştü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konaklıııı 6 Haziran 2012 Çarşamba 23:48

Aytekin tunus bundan sora cizigin kralını görür..ya sav -ekip-yalı-sol kanat-önüne geleni cidin sattın bunun geri dönüşü var..unutma serkan cılıdan nerden geldi CHP ye araştırın...CHP sizin oyuncagınız değil halkın partisi cekin eliniziii partimizden..

Yorumu oyla      13      5  
nuretttin gelmez 6 Haziran 2012 Çarşamba 15:46

ve lütfen yorum yapanlar adlarını yazsınlar chp limi belli olsunki konuşarak partideki hataları tartışalım.bu parti hepimizin.ırkcı anlayışla öz izmirli olduğunu söyleyen arkadaşlara 1890 yılında nufus kayıtlarına bakmalarını öneririm .nereli olduğumuz değil hangi ideolojiye bağlı olduğumuzdur bizi biraraya getiren.che.nin denizlerin mahirlerin nereli olduğuna mı bakarak cocuklarımıza isimlerini koyduk .yoksa hayranlığımız mücadele ve inanclarına olan sevgimizdenmi.

Yorumu oyla      14      5  
nuretttin gelmez 6 Haziran 2012 Çarşamba 15:39

secim bitti.ille ilgili yapılan mezhep söylemleri doğru değil.levent beyinde listesinde alevi vardı.ali beyinde.kişileri inançları ile yoksa yaptıkları veya yapacakları ilemi değerlendireceğiz.partinin ideoloji olmayınca arkadaşlık dostluk cercevesinde olması doğru değil ama bizim ideoloji tartışmamız gerekir.son kaleyi nasıl savunacağız.yarın izmir düşerse ne chp kalırçne m.y.k.yarın faşizmde kimsenin alevi veya sünni olduğuna bakmazlar ideolojisi sebebiyle yargılarlar.

Yorumu oyla      12      5  
harbi öz bucalı 6 Haziran 2012 Çarşamba 14:24

Necati bey nedir sıkıntınız sizin görmek isteyip istemediğiniz değil DELEGEnin istediği olur.Hem kongrede silineceksiniz hemde kazanan liste hakkında kimin hangi görevi alması konusunda yorum yapacaksınız.Lütfen etik davranın.

Yorumu oyla      15      9  
dostça 6 Haziran 2012 Çarşamba 13:39

Arkadaşlar telaşlanmayın Sevda hanım yakın çalışma arkadaşım kurultay delegeliğini düşünüyordu.Yönetime girmek istemediği halde bilgisi dışında yazıldı.Sana ihtiyaç duyulduğu için burda olmanı istedik diye ikna edildiğini biliyorum.İl sekreterliği görevini de bir önceki bizim yönetim kurulundaki arkadaşlarının ısrarlarıyla zorla ikna edilmişti.Bu dönemde il sekreterliği görevini asla kabul etmeyeceğini çok iyi biliyorum.Son derece düzgün siyaset yapar.Telaşınız anlamsız."Kişi kendinden bilir işi

Yorumu oyla      15      11  
partili yorumcu 6 Haziran 2012 Çarşamba 13:23

Ali Engin ilk seçimlerde bence Bayraklıya aday olsun. Hasan Karabağ mahvetti orayı. 100-150 kelimeyle Koca Belediyeyi yönetiyor. Kemal Karataş'ın marifeti. Nihayet gitti Kemal Karataş umarım dönmemek üzere gitmiştir.

Yorumu oyla      15      11  
necati 6 Haziran 2012 Çarşamba 12:50

sevda hanım cevap veremez sekreterlik koltuğunu kullanarak deleğe ağalığına soyundu bu çabasına karşılık az oy bile almış biz onu tekrar sekreter görmek istemiyoruz

Yorumu oyla      22      10  
BAYKİM 6 Haziran 2012 Çarşamba 12:43

YAN SEMT DERKEN HAA SENİN EKMEĞİNE BAL SÜRMÜŞ ONDAN SAVUNUYORSUN

Yorumu oyla      22      10  
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 6 Haziran 2012 Çarşamba 12:33

EVET HAYIRLI OLSUN BİROL SOYLUYA AMA EKSİK BİRDE MÜJDAT ÜNSALAN YANINDA MUSTAFA KARAGÖZ OLSA DAHA GÜZEL OLUR KARAGÖZ CHP.İL YÖNETİMİNDE AKP.AJANI VAR DİYORDU DİSİPLİN KURULU İHRAÇ ETMELİ DİYORDU ŞİMDİ YEDEKTEN MÜDAHALE ETSİN İSTEDİĞİNİ YAPSIN BAKALIM AMA ÇOK KOMİK KENDİSİDE AJAN DİYE SAĞDA SOLDA KONUŞTUĞU KİŞİ İLE AYNI SAFLARDA ACABA KENDİSİDE AJANMI ARTIK KENDİSİ ÇIKIP AÇIKLAR HİÇ YALAN SÖYLEMEM DİYOR HER ORTAMDA ULUSALCILARI SEVMEZ AJANLARI SEVMEZ YEDEKTEN GİRİŞİME BAŞLAR MI SOYLU İLE GÖRÜCEZ

Yorumu oyla      13      6  
SEMİRAMİS 6 Haziran 2012 Çarşamba 12:32

UZUNDERE KÖYÜNÜN İÇİNDEN AKPYE ÇIKAN OYLARDAN HABERİNİZ YOK GALİBA 400 OY SAKIN KÜÇÜMSEMEYİN YORUM YAPARKEN DİKKATLİ YAPIN

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB'den 58 soruluk '4+4+4 kitapçığı'
MEB'in hazırladığı kitapçığa göre, sadece ders sırasında olmak üzere imam ...
Aytekin Tunus ‘çizik’ operasyonunu anlattı
CHP Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, İl Başkanı Ali Engin’in listesinde ...
MHP İzmir’de gergin kongreden sonra istifa şoku
Milliyetçi Hareket Partisi’nin hafta sonu yapılan gergin kongresinin ardından ...
 
CHP'li Günaydın'dan, 'Karşıyaka’yı il yapacaklar' iddiası
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ...
CHP'de kongre sonrası itiraz fırtınası
Tartışmalı kongre sürecinin ardından yönetim kurulu, kurultay delege listesi ...
BDP’den Başbakan’a: İngilizcen var başka iş bul
CHP’nin Kürt sorununun çözümü için AK Parti’yle görüşmesinin önemli olduğunu ...
 
Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu
AK Parti İzmir’in 9 Haziran'da yapacağı kongre öncesi hazırlıklar devam ...
Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!
CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı ...
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva