HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 18:45

Aytekin Tunus ‘çizik’ operasyonunu anlattı

CHP Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, İl Başkanı Ali Engin’in listesinde bulunan Sinan An, Yekta Varnalı ve Erkan Büyükkaya’nın nasıl ve neden çizildiğini anlattı.

Aytekin Tunus ‘çizik’ operasyonunu anlattı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Seçimi kazanan İl Başkanı Ali Engin’in listesinde yer alan fakat ‘çizik operasyonu’ sonrasında yönetim kurulu listesine giremeyen Konak İlçe’den Sinan An, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Varnalı ve Karabağlar Adayı Erkan Büyükkaya’ya karşı yapılan çalışmanın ayrıntıları netleşiyor.

Konak İlçe Başkanlığı yarışında bu isimlerin organize ettiği çizik operasyonuyla başkanlığı kaybeden Tunus’un Büyükkaya, Varnalı ve An’ı çizdirerek rovanşı aldığı iddiası kulislerde bomba etkisi yaratmıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bizzat kaleme aldığı ve 12 kişinin ‘çizildiği’ listede en dikkat çeken operasyonun Konak bölümü olmuştu. Yani Sinan An, Yekta Varnalı ve Erkan Büyükkaya’nın çizilmesi.

Milletvekili Alaattin Yüksel’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın üç isme dönük çizik operasyonunda imzası olduğu düşünülen Eski İlçe Başkanı Tunus,
rövanşı alması olarak yorumlanan ve kongre salonunda gerçekleştirilen girişimler sonrası ortaya çıkan iddialara birinci ağızdan yanıt verdi.

Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Buca ve Bornova’dan da bazı grupların destek verdiği iddia edilen operasyonla ilgili konuşan Aytekin Tunus, “Delege yanlışa göz yummadı. Bize de sahip çıktı” diyerek operasyonun altında imzası olduğu tezini güçlendirdi.
 
AZİZ BEY’İ YANILTTILAR
İl Başkanı seçilen Ali Engin’in Konak İlçe Başkanlığı’nı ziyareti sırasında ekibi ile beraber toplantıya katıldığını belirten Tunus, “Toplantı sonrası Konak ilçesi olarak 37 imza topladık. Kendilerine ‘Sol Kanat’ adını veren Sinan An ve Yekta Varnalı’nın da aralarında olduğu grup da bizim ile birlikte hareket etme kararı aldı. Bizden isim istendiğinde bir isim önerdik ve birkaç isim daha listeye ekledik. Ellerini rahatlatmak adına ‘illaki listede bu isimler olmalı’ diye bir dayatmada da bulunmadık. Konak adına özellikle kongrede bize karşı çizik operasyonu yapanların yer almamasını talep ettik. Grup ile sürece beraber girdik. Biz 32 kişiye karşı ısrarcı olmazken Aziz Beyi yanıltarak Konak ilçesini temsilen yönetim kuruluna 3 kişinin girmesi delege arkadaşlarımızın tepkisini çekti. Bize, Yekta Varnalı dışında hiçbir ismin yönetim kurulunda yer almayacağı yönünde söz verilmişti. Bu mutabakata rağmen 3 kişinin de anahtar listede yer alması tepki doğurdu. Yapılan haksızlığa karşı delege bana sahip cıktı. Yoksa bu yapılan intikam ya da rovanş meselesi değil. Siyasette hiç intikam peşinde olmadım” diye konuştu.
 
“DÜZELTECEĞİM” DEDİ AMA YAPMADI
Tunus, anahtar listenin açıklanmasının ardından Alaattin Yüksel ile bir görüşme yaptığını ifade ederek “Alaattin Bey bize Sinan An ismini çekeceğini söyleyerek çizik sürecinin yaşanmamasını istedi. Bir süre sonra listeyi şekillendiren yapı Alaattin Bey’in girişimlerinin olmayacağını ifade edince delege arkadaşları tutamadık. Önce bize söz veren Alaattin Bey daha sonra ‘yapmayacağız, devam edeceğiz’ dedi. Bunun üzerine kendi delegelerimiz ve örgütten bazı arkadaşlar ile bu durumu paylaştım. Bir saatlik çalışma sonrası bu sonuç alındı. Karşılığında ise yazılacak isimler o an rasgele olarak belirlendi Yapılan bu çalışma, Aziz ve Ali Başkan ve Alaattin vekilimize yönelik bir iş değil. Konak ilçesini sözde temsil ettiğini ifade edenlere karşı yapılan bir uygulamadır” dedi.
 
YÖNETİME GİRMEDİM ÇÜNKÜ…
İsmi çizilen grup ile aynı safta olması nedeniyle yoğun eleştiriye maruz kaldığını da dile getiren Tunus, “Bizler, Ali Engin ve onun yönetim anlayışının partiye katkı koyacağına inandığımız için o safta yer aldım. Listeye kimleri koyacağı konusunda bir şey diyemem. Bu arada Ali Başkan başta olmak üzere listede yer almam konusunda yapılan ısrarlı tekliflere karşı yönetime girmedim. Kendilerine teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarında sonuna kadar destek olacağım. Bu arada tek listede olmama rağmen şahsıma gösterilen desteğe de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kısa mesafe koşucusu 6 Haziran 2012 Çarşamba 10:24

Kısa vadede kazanırsın.Ama artık uzun vadede yoksun.Bir insan herkesi terk ederek nereye gider?:Yanlızlığa-sevgisizliğe-terk edilmişliğeve en kötüsü nefrete.Seni ilçede çizdiler ama geçerli neden vardı?Hem Zeki Günen ekibine hem de Büyükkaya ekibine delege sözü verdin,tutmayınca çizildin.Sen ise seni aday yapan Uzunbayı yarı yolda bıraktın.Gültepede Zeki Güneni terk ettin,seni daha önce ilçe bşknı yapan sav grubunu bıraktın.Şimdide aziz grubunu..Peki ne olacak kim kaldı seni seven?Bence bittin..

Yorumu oyla      21      6  
fer 6 Haziran 2012 Çarşamba 10:19

Sayın Aytekin bey bu kadar net duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum siyaset net ve temiz yapılmalı il seçimi gösterdiki entrikalar artık işlemiyor

Yorumu oyla      11      13  
konak il delegesi 6 Haziran 2012 Çarşamba 03:42

il sekreterimiz sevda kılıç,ı nasıl çizdiğini neden anlatmamış,anahtar listesi banada geldi... berk ulusala,metin atmacaya. ve niyazi aslana dağıtmış çizdiği oyları,eksik anlatmış..

Yorumu oyla      13      6  
erman can 5 Haziran 2012 Salı 23:55

sen ne zaman chpli oldun yıllarca DSP de rıfatla politika yap gel CHP de söz hakkı al vallahi zaten kim dışarıdan geldiyese CHP de en iyi yerlere onlar geldi bende bir sağ partiye gidip gelip yönetim kurulu üyesi ve milletvekili olacağım inşallah

Yorumu oyla      16      5  
YOK BÖYLE BİŞEY 5 Haziran 2012 Salı 19:10

Aytekin tunus unutma KONAK ta seni cizen onlarca delege var ve yine unutma Bu sefer arkanda seni cizecek başka guruplarda bıraktın..Siyaseti sen bilmiyorsun. Kendini ve aileni delge yapmak siyasetmi..Baron dediğin insanlarla bir oldun.Sedat ları yolda bıraktın..KONAK DELEGESİ BİR DAHA GEREKİRSE GEREĞİNİ YAPACAKTIR...BARİ HAVALARA GİRİP GAZETELERE CIKMA..SENİ CİZEN TABAN VE SENİ CİZMEYİ BEKLEYENLERİ ASLA UNUTMA..SAV GURUBU+SOl KANATCILAR+YALI+DAHALARI..HADİ BAKALIM.Sadece gazetelere böyle beyanat

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’de gergin kongreden sonra istifa şoku
Milliyetçi Hareket Partisi’nin hafta sonu yapılan gergin kongresinin ardından ...
CHP'li Günaydın'dan, 'Karşıyaka’yı il yapacaklar' iddiası
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ...
CHP'de kongre sonrası itiraz fırtınası
Tartışmalı kongre sürecinin ardından yönetim kurulu, kurultay delege listesi ...
 
BDP’den Başbakan’a: İngilizcen var başka iş bul
CHP’nin Kürt sorununun çözümü için AK Parti’yle görüşmesinin önemli olduğunu ...
Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu
AK Parti İzmir’in 9 Haziran'da yapacağı kongre öncesi hazırlıklar devam ...
Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!
CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı ...
 
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva