HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2018 Çarşamba - 13:56

CHP'de kazan kaynıyor: Vekiller, Kocaoğlu'na ne dedi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun, Haziran seçimlerinin 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirdiği' yönündeki açıklaması, kentte yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Vekillerin bir kısmı Kocaoğlu'nu eleştirirken 'birlik' mesajı veren vekiller de oldu.

CHP de kazan kaynıyor: Vekiller, Kocaoğlu na ne dedi?

Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarına en sert tepkiyi ise CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır verdi. CHP İzmir İl Başkanlığı görevi sırasında da Kocaoğlu ile yıldızı hiç barışmayan Bayır, şunları söyledi:

"Yavaş yavaş partinin il başkanını belirlemeye cesaret etmesi, ilçe başkanlarını ayağına çağırması, partinin PM'ye girecek üyelerini, milletvekili adaylarını belirlemesi, ilçe belediye başkanlarını belirlemesi... Adam aslında kendini herkesin üstünde görüyor. Şimdi de genel başkanı belirlemek istiyor. Bunun yerel seçimlere 9 ay kala yapılması düşündürücü. Herkes kendi işini yapsın. Siyaset yapmak Aziz Bey'in işi değil. Aziz Bey, seçilmiş belediye başkanıdır ve İzmirlilere hizmet etmesi gerekiyor."

- İL BAŞKANI YÜCEL’DEN ‘KURULTAY’ TARTIŞMASI İÇİN NET MESAJ, ÖRGÜTLERE ÇAĞRI!

- MERAKLA BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ: KOCAOĞLU 'DEĞİŞİM' DEDİ!



'ADAY GÖSTERİLMEYECEKTİ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde bir daha aday gösterilmeyeceği için bu tür açıklamalarda bulunduğu iddiasını gündeme getiren Bayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir’in ulaşım sorununu çözemeyen adam, partinin ulaşımını çözmeye çalışıyor. Genel merkezin 9 ay sonraki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu değil. Bu açıklamalar buna işaret. Zaten aday gösterilmeyecekti. Genel merkez üstünü çizmişti. Şimdi çizildiğini bildiği için yeni bir yol açmaya çalışıyor. Yerine bırakacağı Alaattin Yüksel'i de genel merkez çizmişti. İstediğini aday yaptıramayacak İzmir'de. Seçime 9 ay var. Bunlar bize 4 ay kaybettirecek. Adayı ne zaman belirleyeceğiz, ne zaman sahaya ineceğiz ve nasıl sonuç alacağız? Partiyi düşünmüyor. Partiyi düşünen birisi değil. Kendini düşünen biri olduğu için selden kütük kapmaya çalışıyor. Biz nasıl onun genel sekreterini seçemiyorsak, bize seçtirmiyorsa, kusura bakmasın ama partinin genel başkanının kim olacağını da biz ona seçtirmeyeceğiz."



'PARTİ ENERJİSİNİ KENDİ İÇİNDE TÜKETMEMELİ'
CHP’nin eski il başkanlarından olan ve son seçimde milletvekili seçilen Bedri Serter de "Herkesin açıklaması kendisini bağlar. Bu kadar kısa zamanda herhangi bir kurultay kalkışmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Meclis çalışmalarında OHAL'in kaldırılmasını, KHK'ların çıkarılmamasını sağlamalıyız. Şu an kurultayı toplamanın anlamı ve gereği yok" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise belediye başkanlarının ön seçim ile belirlenmesi önerisini yineleyerek, "Şu anda CHP kendi içinde enerjisini harcamamalı. Herhangi bir kurultaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Asıl olan, yerel seçimlerin kazanılmasına yönelik yapılacak çalışmalardır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışılmalı. Seçimlerde başarı kazanılması için başta büyükşehirler olmak üzere bütün ilçelerde belediye başkan adaylarını ön seçim ile üyeler seçmeli" ifadelerini kullandı.



'PARTİYE İHANET OLUR'
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da yerel seçimlere kısa bir süre kala kurultay istemenin partiye ihanet anlamına geldiğini savunarak şöyle dedi:

"Şu an kurultay zamanı değil. Yerel seçimler var önümüzde. Ona odaklanmamız gerekiyor. Koltuk sevdasına değil; CHP'nin, partimizin sevdasına düşsün. Yerel seçimlere kısa süre kala kurultay isteyenler, partiye ihanet eder. Hem bu iş belediye başkanlarının işi değil. Belediye başkanları, kurultaya karar veremez. Herkes kendi işine baksın."

BEKO'DAN BİRLİK ÇAĞRISI
DİSK eski başkanı ve CHP'nin yeni vekili Kani Beko ise birlik çağrısında bulundu. Beko, yaptığı açıklamada "2 aylık Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Genel Seçimler sürecinde işçiler, emekçilerle, halkımızla buluştum. Nereye gitsem, bir dokunup bin ah işittim. Halkın çok acil çözülmesi gereken problemleri var. Ekonomik sorunlar, eğitim, sağlık sorunları; iş cinayetleri, işsizlik, emeklilerin sorunları... Mesela OHAL'in yarattığı tahribat var. Tüm Cumhurbaşkanı adayları OHAL'i kaldırma sözü vermişti. Şimdi en acil gündem bana göre OHAL'in kaldırılması. Bu gündeme ve halkın sorunlarına yönelmek önemli. Bana göre partimizin gündemi budur. Ben hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem de Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem Ince'nin seçim performansını gayet başarılı buluyorum. Şimdi bizim gündemimizde halkın sorunları ve yerel seçimler var. Öncelikle mevcut mevzilerimizi koruyup, ayrıca başka metropol belediyelere de CHP bayrağını dikme konusunda birliktelik sağlamalıyız. Az olan paramızı ve az olan enerjimizi kendi içimizde harcamamalıyız. Bugün çıkan bir Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlar Kurulu'nun yetkileri Cumhurbaşkanı'na verilmişken, memleketimiz antidemokratik bir anayasa ile yönetilirken;  eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik, sosyal bir anayasa çok acil bir ihtiyaçken, bizlerin de her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacı var" dedi. 

ARSLAN: GENEL BAŞKANIMIN YANINDAYIM
İzmir’in çiçeği burnunda vekili Ednan Arslan ise gündemin yerel seçim olması gerektiğini belirtti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu belirten Arslan, “Erken yerel seçimin tartışıldığı bir dönemde olağanüstü kurultayın toplanmasının sakıncaları var. Bizim gündemimiz yerel seçimdir. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin kazanılması için tüm egolarından arınarak büyük katkı koymuştur. Burada bir kabahatli aranacaksa en son kişi Genel Başkanımızdır. Genel Başkanımız süreci çok iyi idare etmiştir. Tabii ki vatandaşların, oy veren insanların demokrasi hassasiyetiyle bir kısım oy İYİ Parti’ye bir kısım oy HDP’ye gitmiştir. Bu da 2-3 puanlık bir düşüşe neden olmuştur. Bu oylar bir daha ki seçimde partiye dönecektir. Bu tartışmalar hem İnce’nin mücadelesine hem partiye zarar verir. Bu süreçte sağ duyulu olmaya ihtiyacı var. Partinin yerel seçime hazırlanmaya ihtiyacı var. Genel Başkanımın yanındayım” dedi.(DHA, Haber Merkezi)

 
İzmir için endişelendiren açıklama
 
Ege'nin turizm cennetinde 'Uber' operasyonu
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karadenizli 5 Temmuz 2018 Perşembe 07:13

daha düne kadar izmir belediyesini örnek gösteriyordunuz.ne olduda ayrıştınız bìrde diyorsunuzki kılıçdaroğlu başarılı hiç matematik bilginiz yokmuş.ha normal tabi atanmıış milletvekili değilmisiniz bu kafa ile chpnin işi çok zor yazık

Yorumu oyla      9      5  
arda 4 Temmuz 2018 Çarşamba 22:33

siz parti içinde kemal beyi koruyun biz dışarda halk olarak değişim istiyoruz

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 4 Temmuz 2018 Çarşamba 20:02

Bayıra ilk fırsatta Aziz Beye yüklenmek yakışmadı.

Yorumu oyla      15      9  
Beydağlı 4 Temmuz 2018 Çarşamba 19:23

Genel başkan tarafından aday gösterilen sizler Aziz Kocaoğlu’nun ulaştığı makama hiç bir zaman ulaşamayacağınız için yıpratma politikası uyguluyorsunuz yazık size sayın vekiller... Siz 14 kişisiniz Aziz Kocaoğlu tek başına yeter size

Yorumu oyla      19      12  
Merkez 4 Temmuz 2018 Çarşamba 19:22

Ha ha ha siz birde ülkeyi yönetecekseniz Azîz başkan değişim diyor kendi adayım diyor Bayır Aziz başkan çok başarılı her yer İzmir gibi olsun diyordu şimdi önce ulaşım sorununu çözsün diyor onun için iktidar olmak kim chp kim tabanına vatandaşına yalan söyleyenin hali bu daha bunlar iyi günleriniz.

Yorumu oyla      19      10  
REİS 4 Temmuz 2018 Çarşamba 18:40

Aziz başkan İzmirin ulaşım sorununu çözememişsin Tacettin başkan öyle diyo:DD

Yorumu oyla      21      8  
Adem BALCI 4 Temmuz 2018 Çarşamba 18:31

Gerçekten şimdi bu yapılan yorumlara ve mecliste izmirimizi temsil eden vekillerimizi bu konuşmalarından dolayısi kınıyorum fakat bana hep söylerlerdi insanoğlu nankördür işi bitince seni bitirinceye kadar hep olumsuz yönlerini anlatırlar derlerdi en ise o şekilde düşünmeyin Yapılan iyiliği yapılan çalışmayı verilen desteği ve hizmeti İnsanoğlu unutmaz derdim Güler geçerdim Fakat şu vekillerimiz in haline bak Daha yeni maaşını dahi almamış vekillerimiz in haline bak Doğmamış çocuğa don biçiyorlar yani koltuklarını bir sonraki seçime garanti olsun diye partimizin ülkemiz genelinde ve Avrupa da en iyi şekilde temsil eden bir milyon 200 bin in üzerinde bir oy potansiyelini yakalayan her yerde Her platformda genel başkan tarafından övülerek ismi zikredilen Sayın Aziz Kocaoğlu'na yapılan söylemlere bak çok ilginçtir durum peki Aziz başkanımız gece gündüz köy demedi ilçe demedi il demedi genel seçim için elinden gelen tüm imkanları ile seferber olurken milletvekillerimizin ve cumhurbaşkanı adayımızın her daim yanında dururken Şimdi ise vekillerimiz in yaptığı söylemlere bakın yazıklar olsun ?zmir genelinde Aziz başkanımın vermiş olduğu hizmetler takdir ile onay alırken Şimdi ise çıkmış genel başkanın arkasına sığınarak Tan hepsinin büyükşehir belediye başkanını rencide eder duruma gelmiş yazıklar olsun Kimisi Kılıçdaroğlu'nu yedirmeyiz Kimisi yanındayım Kimisi ortak duruşunu söylemiş Evet gündemimizde yerel seçimler olması gerekiyor fakat Parti Genel Merkezi tarafından sağlıklı ve iyi düşünenler olmadığı müddetçe Yerel seçimde de nasıl genel seçimde Boyumuzun ölçüsünü aldık O zaman da Boyumuzun ölçüsünü alırız Parti içerisinde mezhepsel ve etnik Köken ayrımcılığı yapıldığı müddetçe biz ne Cumhuriyet Halk ilke ve inkılaplarına sahip çıkabiliriz ne de Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet etti partimize bu düşünceleri fikirlerimizi hep birlikte il ilçe ve Genel Merkez yöneticileri olarak bir arada ortak akıl fikrinde insanlara yansıtma mız gerekirken düştüğümüz hale bakın Siz bu şekilde gidin durumumuz ne olur hep beraber oturup deniz kenarında balık tutarız kolay gelsin ?yi çalışmalar arkadaşlar Sayın partililer

Yorumu oyla      17      6  
Mustafa Narin 4 Temmuz 2018 Çarşamba 17:30

Beni de vekil yapsalardı, bende genel başkanın yanında olurdum, çıkarın at gözlüklerinizi !

Yorumu oyla      22      6  
vatandaş 4 Temmuz 2018 Çarşamba 17:17

'doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar ' Aziz bey yanlış bir şey söylememiş değişim şart ama piyangodan vekil olan kişiler hem nalına hem mıhına laf söylerken hiç parti menfaatlarını düşünmeden konuşuyorlar bence...

Yorumu oyla      21      5  
Fikret ASLAN 4 Temmuz 2018 Çarşamba 17:03

Bu beceriksizler yüzünden Ülkemiz cahil cühelanın elinde oyuncak oldu. Devam edin böyle... Siz böyle koltuklara yapıştığınız sürece daha çoooook cahillerin altında ana muhalefet olarak yolunuza devam edeceksiniz. Afferin size.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın yemin tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Büyük ...
Liste dışı kalan Özcan'dan partiye sitem, belediye başkanlığına yeşil ışık!
CHP’den milletvekili aday adayı olan İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, ...
İnce'den MYK çıkışı: Yarın belki başka sonuçlar çıkar
CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun ...
 
İdam isteyen vatandaşa yanıt: Yavaş yavaş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’ya giderken Tarabya Köşkü çıkışında ...
YSK'dan kesin sonuçlar için saat verildi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, saat 17.00'den sonra seçimin ...
Kılıçdaroğlu konuştu: Kurultay çağrısına ne dedi?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili ...
 
CHP'nin faturası Twitter'da 'dalga'landı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim sonuçları için hazırlattıkları ...
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili ilk KHK
Resmi Gazete'de yayımlanan 477 Sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
Mehmet KARABEL yazdı... İnsan insanın kurdudur
Mehmet KARABEL yazdı... İnsan insanın kurdudur
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva