HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2018 Çarşamba - 10:24

Liste dışı kalan Özcan'dan partiye sitem, belediye başkanlığına yeşil ışık!

CHP’den milletvekili aday adayı olan İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, "Nasıl liste dışı kaldığımı bilenler biliyor, ben de az çok biliyorum ama partiye zarar vermemek adına susuyorum" dedi. Baro Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını "Baro defterini kapattım" sözleri ile açıkladı.

Liste dışı kalan Özcan dan partiye sitem, belediye başkanlığına yeşil ışık!

İzmir’de Baro Başkanlığı görevini yürütürken 24 Haziran milletvekilliği seçimleri öncesi istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı olan Aydın Özcan, çarpıcı bir iddiada bulundu. Listeler açıklanmadan önce, aday listesinde olduğunu ancak son anda o listeden çıkarıldığını ileri süren Aydın Özcan, "Ben listeler açıklanmadan bir gün öncesine kadar listedeydim. Ankara’da çok tebrik mesajı aldım. Cumartesi akşamına kadar listedeydim. Bize gelen bilgiler bu yöndeydi. Pazar günü listeden çıkarıldım. Benim verdiğim dosya incelendi. Adaylık sürecinde Ankara'ya gittiğimde sürekli ‘Onurumuzsun’ denilerek karşılandım ve listeye alındığımı da biliyorum. Bunu bana çok güvenilir kişiler söyledi. Siyaset bu, son dakika değişebiliyor" diye konuştu.

Siyasette kimseyle kavga etme anlayışının olmadığını ifade eden Aydın Özcan, 2011 seçimlerinde de 7’nci sıradan aday gösterildiğini ve 670 oyla milletvekilliğini kaybettiğini hatırlattı. Özcan, "Kaybetmemin sebepleri herkesin malumu  olmasına rağmen çıkıp kimseye bir şey söylemedim. Partimin zarar görmemesi adına, bugüne kadar hep sustum ve susmaya devam edeceğim" diye konuştu. Ancak son dakika milletvekili adayı gösterilmemesinin kendisini üzdüğünü belirten Özcan, asıl meselenin ise partinin dar kalıplar içerisinde kalması olduğunu ve bunun kendisini daha çok üzdüğünü ifade etti.

'TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADAN KONMAM GEREKİRDİ'
Baro Başkanlığı ile dernek yönetiminde görev aldığı dönemde Yunanistan, Bulgaristan baroları ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu düzeyinde, Hollanda ve Almanya’da, İran Tarhan Barosu ile yaptıkları çalışmaları içeren bir dosyayı genel merkeze sunduğunu açıklayan Aydın Özcan, adaylık dosyasının tarafsız birileri tarafından değerlendirilmesi halinde İzmir’de değil Türkiye’de birinci sıradan aday gösterileceğine inandığını belirtti. Özcan, şunları söyledi:

"İddiam şu: Tarafsız birisine verelim, bütün adayların dosyalarını incelesin. İzmir’de değil Türkiye’de birinci sıraya konmam gerektiğine inanıyorum. Bu kadar kendimden eminim.  Nasıl liste dışı kaldığımı bilenler biliyor, ben de az çok biliyorum. Ama bunun partiye zarar vermemesi adına susuyorum. Bu susma şu değildir: Aydın Özcan’ın ensesine bir tokat vuralım, ağzındaki lokmayı alalım değil. Bu parti disiplini açısından, partiye zarar verilmemek için susuyoruz. Ama partide şuan dar kadro anlayışı var. Bu partiye zarar verir. Partinin geniş düşünmesi, geniş kitleleri kucaklaması lazım. Aydın Özcan sadece İzmir’de oy demek değildir. Aydın Özcan yurt dışında 3 milyon oy var demektir. 3 milyon oydan da partiye getirisi olacak kişiliktir. Aday adaylık döneminde İngiltere’de yayın yapan Türk basınında bile benim haberlerim çıktı. Başka burada haberi yapılan bir aday bilmiyorum. Aydın Özcansadece İzmir'e hitap etmiyor."

'PARTİ YANLIŞ YAPTI'
Ülkede sadece Batı Trakya kökenli 1 milyon nüfusun olduğunu, göçmen nüfusunun da hesaba katılması halinde bu sayının 20 milyona çıktığını söyleyen Aydın Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kitle partisi olacaksanız, kitleleri kucaklayan adaylarla yola çıkmanız gerekir. Bu anlamda parti yanlış yaptı. Özeleştiriler yapıldı ama önemli olan seçim öncesinde bunu düşünüp ona göre politikalar ortaya konulmasıydı. Ben kişisel çıkarlarımı hiçbir zaman düşünmedim. Barodan istifa ederek Türk halkına hizmet etmek anlayışı ile siyasete tekrar döndüm. Baro Başkanı olmadan önce CHP’de çok ziyaretlerim oldu. 4 yıl gibi bir süre siyasete ara verdim. 4 yıl aradan sonra partide gördüğümde gerek yerelde gerekse genel merkezde, partinin iletişim kanallarının tıkandığını gördüm. İletişim kanallarının açık olmadığını gördüm, gözlemledim. Bu da beni üzüyor. Adaylık sürecinde partinin yurt dışında yapabileceği etkinlikleri dile getirdiğimde çok karşılık bulmadım. İzmir’de benim 1 ay önce önerdiğim dışa açılım yönündeki görüşmelerim neticesiz kalmıştı ama bayramda yurt dışındaydım. Benim önerimin İzmir’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından uygulandığını gördüm. Projem yurt dışındaki Türklere yönelikti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bulgaristan’da başbakan, cumhurbaşkanı düzeyinde görüşme yapmasını önermiştim ve hatta görüştürecek kişileri de ayarladık. Ama çok ciddiye alınmadı. Daha sonra Bulgaristan Başbakanının İzmir’de açılışlar yaptığını gördüm."

Partinin dar, ekipçi anlayıştan vazgeçmesi gerektiğini öne süren Aydın Özcan, "Bunu ben aday gösterilmedim veya küskünüm diye söylemiyorum. Partinin ileride kitleleri kucaklaması, oyunu yükseltmesi, daha çok milletvekili ile temsil edilmesi, gerçekten partinin iktidar alternatifi olduğunu göstermesi açısından bunları söylüyorum. Şuan ülkede dolar 5 lira, euro 6 lira oldu. Soğanın kilosu 7 lira. Biz yine iktidar alternatifi olamıyorsak şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Bunun da yolu gerçekten kitlelere hitap edecek, sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de adayların bulunması, politikalar üretilmesi, partinin iletişim kanallarını açık olması gerekiyor. 2014 öncesine göre parti, daha kapalı" dedib

BARO BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLMAYACAK
Aydın Özcan, ekim ayında yapılacak olan İzmir Barosu Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını da açıkladı. Özcan, “Çok güçlü olduğum bir dönem olmasına rağmen, herkesin hatta rakip gruplardan bile ‘Tekrar aday ol seni destekleyeceğiz’ denmesine rağmen ben bu dönem aday olmayı istemiyorum. İzmir Barosu’nda bir gelenek oluştu. 2 dönem kuralı var. Ben bu kuralı aşmak istemedim. Eğer aday olsam çok rahatlıkla seçimi alabilecek durumdayım. Koltuklara yapışmamak gerekiyor. Eğer insan kendine güveniyorsa, gücünü koltuklardan değil kişisel  ilişkilerinden, yatığı icraatlardan, fikrileri ve düşüncelerini elde eder diye düşünüyorum. Baro defterini kapattım. Meslektaşlarım için çok güzel hizmetler yaptık. Baro aracılığı ile İzmir halkına hizmet ettiğimizi düşünüyorum. Artık hedefim Baroda değil siyasette halka hizmet etmek. Siyaseti tek başınıza da yapamıyorsunuz. Hele bu sistemde. Son güne kadar aday listesindesin ama son gün bu listeden çıkarılabiliyorsun. Ama ben Aydın Özcan olarak hiçbir zaman yılmadım. 2011’de de çok az bir oyla seçilmediğimde moralim bozuldu ama hedeflerin değişmemişti. Meslek anlamında baroya yönelmiştim. Siyasete devam edeceğim. Halkta karşılığı olan bir  kişiyim. Şuan istifa eden biri olmama rağmen adliyede selam vermekten dolayı duruşmalarıma geç kalıyorum" diye konuştu.

BELEDİYE BAKAN ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK YAKTI
Aydın Özcan, "Belediye başkan aday adaylığı düşünüyor musunuz" sorusuna yanıtı zamanı vereceğini belirterek, şöyle dedi:

"Bunu zaman gösterir. Şimdi bir şey söylemek anlamsız. Tabandan bir çok kişi beni ziyarete geliyor. ‘Seni şurada görmek istiyoruz’ diyorlar. Bunu değerlendirecek olan partimizin yetkili organlarıdır. Ben şuan inanıyorum, aday olduğum takdirde İzmir halkında büyük bir karşılığım olacak. Belediye başkanlığı veya milletvekilliği fark etmez. İzmir’de de Yunanistan’da da, Bulgaristan’da da ‘Neden aday olmadın, sana yanlış yapıldı’ diyorlar. Aday olmamama rağmen benimle ilgili olumlu görüşlerin olduğunu gördüm. Sosyal medyamda tanımadığım kişiler ‘Sana yapılanı affetmeyiz, partiye oy vermeyiz’ diye mesaj atıyor. Ben de ‘Siyasette olur böyle şeyler’ diyerek onları yatıştırmaya çalıştım. Siyaset uzun soluklu bir olay, ben de daha gencim. İzmir halkı bizi tanıyor. İzmir halkına az da olsa hizmet ettiğimize inanıyorum. İmkan verilirse siyasette halka hizmet etmek istiyorum. Siyaseti dürüst bir şekilde yapmayı hedefliyorum. Partinin vereceği görevlere hazır olduğumu ifade etmek istiyorum." (DHA)

 
Ukrayna'da uyuşturucu çetesi lideri Türk yakalandı
 
Altınordu'da Eroğlu'nun Süper Lig inancı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncay Özkan'ı kim geri getirdi? 4 Temmuz 2018 Çarşamba 11:51

Geçen dönemde Tuncay Özkan kontenjandan İzmir'e getirildi. Daha sonra İzmir'i dizayn etmeye kalkıştı. Bu seçimlerde önce Kendisini İstanbul adayı yaptılar; Fakat sonra hangi kuvvet ona İzmir 1. Bölge 1. Sırayı ikram etti? Bunu siz biliyorsunuz Sayın Kamil Oktay Sındır? Ne dersiniz?

Yorumu oyla      12      5  
Merkez 4 Temmuz 2018 Çarşamba 11:51

Aslında genel başkan olacak biriymişsin....

Yorumu oyla      11      6  
Erdal 4 Temmuz 2018 Çarşamba 11:33

Ne üç milyonu? Yunanistan’ın sehri İskeçe’den 80 kişinin üye olduğu İzmir bazlı yerel bir derneğin başkanı sadece Aydın Özcan.. Ve tarihin en kötü baro başkanlarından..

Yorumu oyla      11      7  
Olcay 4 Temmuz 2018 Çarşamba 11:25

Balkan camiyasını temsil eden CHP den bir tane aday yoktu. Ama gene gittik verdik oyumuzu. Aam bu iş böyle olmaz hice sayıyorlar bizi.

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa Naci 4 Temmuz 2018 Çarşamba 10:57

Aydın Özcan, ben de trakya kökenliyim, ne yapalım yani, başkan adayımız trakya kökenliydi daha ne olsun, basına böyle açıklamalar yapmayı bırakın artık ya, yetmedi mi !

Yorumu oyla      12      8  
RAMO 4 Temmuz 2018 Çarşamba 10:57

Başkan sonuna kadar haklısın. Parti geniş düşünemiyor. Yarısı göçmen nufus olan İzmir'de bu camiyayı mecliste temsil edecek CHP 'den bir aday gösterilmiş bir vekil yok. CHP yönetimi İzmir'de çok sayısı bayağı bi olan Balkan Gçmenlerinin STK larınada gereken ilgi ve alakayı göstermiyor. Örneğin Genel başkan seçimden 5 gün önce İzmir de STK lar ile buluşuyor, ancak Balkan camiyasını temsil eden STK yöneticilerine resim davet yapılmıyor. Parti geniş düşünemez ise seçmen ile sıcak temas olmaz ise bu iş olmazz. Yeni vizyon ve politikaları olan kişileri görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den MYK çıkışı: Yarın belki başka sonuçlar çıkar
CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun ...
İdam isteyen vatandaşa yanıt: Yavaş yavaş
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’ya giderken Tarabya Köşkü çıkışında ...
YSK'dan kesin sonuçlar için saat verildi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, saat 17.00'den sonra seçimin ...
 
Kılıçdaroğlu konuştu: Kurultay çağrısına ne dedi?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili ...
CHP'nin faturası Twitter'da 'dalga'landı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim sonuçları için hazırlattıkları ...
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili ilk KHK
Resmi Gazete'de yayımlanan 477 Sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İnsan insanın kurdudur
Mehmet KARABEL yazdı... İnsan insanın kurdudur
CHP'li Ağbaba'dan Soylu'ya: Sen gelme kardeşim
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ...
Meclis'in ilk oturumunu yönetecek kişi belli oldu!
CHP milletvekili Deniz Baykal karar değiştirdi. TBMM'de ilk oturumu Durmuş Yılmaz yönetecek.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva