HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2019 Perşembe - 16:38

CHP adayı Aksoy’dan net mesaj: Menemen’de belediye başkanı olmak cesaret işidir!

Menemen Belediye Başkan Adayı Aksoy, 20 yıl gibi uzun bir süre koltukta oturan Başkan Tahir Şahin’in aday gösterilmemesi sonrasında göreve talip olurken, “Menemenli bizi tanıyor,  biliyor. Orada doğup büyüdüm. Diğer ilçelerde olduğu gibi Menemen’de de bir değişim söz konusu oldu. Her görev cesaret ister. Belediye başkanlığı da cesaret ister. Menemen’de belediye başkanı olmak da cesaret işidir. 1 yıl önce yola çıktık ve sözümüzü söyledik. Halkımız da 31 Mart’ta tercih ederse cesaretimizi devam ettireceğiz. Menemen’e hizmet edeceğiz” dedi.

CHP adayı Aksoy’dan net mesaj: Menemen’de belediye başkanı olmak cesaret işidir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Adayı Aksoy 31 Mart yerel seçimleri üzerinden konuşurken Menemenlilerden yeni dönem için vize istedi. Aksoy 1 Nisan tarihi sonrasında yapmak istediklerinden de kısaca örnekler verdi.

Aksoy ilk olarak, “Menemenli bizi tanıyor,  biliyor. Orada doğup büyüdüm. Diğer ilçelerde olduğu gibi Menemen’de de bir değişim söz konusu oldu. Bugüne kadar Menemen’e emek vermiş bütün eski başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çocukluğumdan beri siyasetin içerisindeyim. Aileden dolayı siyaseti iliklerimize kadar hissediyordum” dedi.

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM
Tek istediğinin Menemen’e hizmet etmek olduğunu söyleyen Aksoy, “Menemen’in içerisindeki yarılmaları ve siyasi partilerdeki yarılmaları ortadan kaldırmak gibi bir iddiamız var. Sadece İYİ Parti ve CHP’nin değil, AK Partili, Saadet Partili, MHP ve HDP, hepsinin belediye başkanı olup hizmet etmek gibi bir iddiam var. Bunu gerçekleştirmek istiyorum. Aksi takdirde toplumsal ayrışmalar oluyor. Asıl aday olma sebebim bu. Menemen benim gözümde sevdadır. Menemen’e gelen bir daha gitmek istemiyor. Bizde Menemen’e sevdalıyız” diye konuştu.

MENEMEN DEĞİŞİM İSTİYORDU
Menemenlilerin bir değişim istediğini belirten Aksoy, “Menemenli bir değişim istiyordu. Bu değişim gerçekleşiyor.    Biz mitingler ve ziyaretler yaparken farklı kültürel, kimliksel ve siyasi partileri olan insanları yanında görüyoruz. Burada toplumsal bir mutabakat var. Buda beni çok mutlu ediyor” açıklamasını yaptı.

İKİ DÖNEM YETERLİ SÜREDİR
1 yıl önce aday adaylığını açıklamanın nedenini anlatan Aksoy  “Sokakta insanlarla toplantı yapmamızın sebebi, herkese dokunmamız içindi. Bundan dolayı 1 yıl önce açıkladık.  Ayrıca siyaset yapıyorsanız, siyaseti her alanda yaşamanız gerekiyor. 2 ay kala ben aday adayıyım dediğiniz vakit, buradan bir sonuç çıkmaz. 2 ayda hangi projeyi üretim halka anlatacaksınız. Bunlar anlatırken halktan da teveccüh almanız gerekiyor. Ben bugün seçim çalışması yaparken her yere 2 kere gidiyorum. Biz iki dönem aday olduğumuzu söyledik bunu söylememizin sebebi, 3-4 dönem dediğiniz vakit başka şeyler yaşanıyor. Benim düşüncem hiç kimse CHP tüzel kişiliğinin üstünde değildir. O tüzel kişiliğin altında siyaset yapıyoruz. Biz iki dönem sonra genç arkadaşlarımız gelsin diye söylüyoruz.  Gençlerin önünü açıp dinamizminden faydalanmamız gerekiyor. İki dönem her şeyi yapmak için yeterli bir süredir. Tabi istisnalar olabilir mecbursanız. Ama ben gençlerimizin önünü açmadığımız takdirde parti muhafazakarlaşır. Yeni söylemler ve iddialar ortaya çıkamaz. İzmir’de yeni isimler var. Ve dinamizmi hissediliyor” diye konuştu.

FARKLI HAREKETLERİN SEÇİME ETKİSİ OLMAZ
CHP’nin örgütlerinin sadece bir iki kişiden ibaret olmadığını vurgulayan Aksoy “Bu süreçte CHP’nin gerçekten halk partisi olduğunu daha iyi anladık. Parti binamız dolup taşıyor. Taban partisine sahip çıkıyor.  Farklı hareketler olsa da seçimde hiçbir etkisi olmaz. Bunun geçmişte çok örneğini gördük. Bu örneklerde kimi belediye başkanlarımız farklı partilere geçip aday oldular ama daha sonra gelip tekrardan CHP’den aday olmak istediler. Bunu bu süreçte de görüyorsunuz. CHP’den koptuğunuz zaman siyasetten yok olursunuz. Çünkü size yetkiye veren CHP’nin tüzel kişiliğidir. Ondan dolayı iki dönem diyoruz. Biz genç arkadaşlarımıza bıraktığımız zaman demokratikleşmenin de önünü açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

KADINLARA VE GENÇLERE YÖNELMEMİZ GEREKİYOR
Menemen’de bulunan Çanakkale üst geçidin eskidiğini söyleyen Aksoy, “Onun yerine modern çağdaş bir üst geçip yapmamız gerekiyor. Projeleri yaparken bazen tadilatlar projenin maliyetini geçiyor. Bundan dolayı bu bu üst geçidi kaldıracağız. Bunun yerine yapacağımız üst geçitte engelliler ve yaşlılara da uygun olması gerekiyor. Projeleri yaparken engellilerimizi ve yaşlılarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Asarlık’ta Koyundere hattı önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda yöneleceğimizi hattır. Alt yapı, üst yapı ve park sıkıntısı vardır. Burada kadınlara ve gençlere yönelik hizmetler vermemiz gerekiyor. Bir bölge için buradan bana oy az çıkar diye oraya hizmet götürmemek olmaz. Eğer öyle yaparsanız oradaki insanları yok saymış olursunuz. Ve o insanlar size çok ciddi refleksler gösterebilir” dedi.

PERŞEMBE PAZARI ESNAFI ZARAR GÖRMEYECEK
Menemen’deki Perşembe Pazarı’ndaki esnafın sorunlarına değinen Aksoy, “Şehir Parkındaki toplantıda bir araya geldik. Esnafımızın içi rahat olsun. Kimse mağdur olmayacak. Yapılacak olan sözleşmelere ve hukuka uygunluk temel alınacak. Temel ilkemiz hak, hukuk, adalet. İçleri rahat olsun, hiçbir biçimde zarara uğratılmayacaklar” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI KESİNLİKLE İŞİNDEN OLMAYACAK
Liyakatin belediyede temel olacağını söyleyen Aksoy, “Esas olan liyakat ise belediye de olmak zorunda. Bir kişinin soyadı, alt kimliği, hatta mensup olduğu siyasi parti bile o kişinin işe alınması için temel referans olmamalı. Temel referans liyakat olmalı. Liyakat sahibi olunmazsa hizmet yerine gelmez. O hizmet olmayınca toplumda tepki olur. Önümüzdeki dönemde belediyede liyakat temel olacak. Burada ben bilirim, ben ederim mantığıyla gidersek şehrin önünü tıkarız. Birlikte çözüp birlikte düşünmeliyiz. Belediye emekçilerinin de yüreği ferah olsun. Hiçbir çalışan işinden edilmeyecek. “Emek en yüce değerdir” diyen partinin mensubuyuz. Başlarımızın üzerinde yeri var. Belediye emekçilerinin ekmeğine el uzatılamaz, kimse dokunamaz” dedi.

MENEMEN GARAJI’NIN TAŞINMASI KARARINI ESNAFLA ALACAĞIZ
Menemen Garajı’nın taşınması gerektiğini belirten aday Aksoy, “Menemen Garajımız 35 yıl önce yapıldı. Bu garaj çözüm üretmek şöyle dursun, sorun üretir hale geldi. Garajı buradan alıp modernleştirmemiz gerek. Şehrin dışında konumlandırıp şehrin tamamına hizmet eder hale gelmesi lazım. Bunu projelendirecek olanlar ise oradaki garaj esnafıdır. Esnafla oturup yer belirlemeden projelendirmeye kadar onlarla hareket etmemiz gerekiyor. Garajın yerinden kalkması durumunda AVM olmayacak, rantsal beklentisi olanlara verilmeyecek. Burası park ve rekreasyon alanı olacak. Kafeleri, koşu bandı olan bir yere ihtiyacımız var. Bizim burada şehri rahatlatmamız lazım. Bunların başında garaj geliyor” diye konuştu.

MENEMEN LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK
Menemen’in önümüzdeki dönem misyonunu lojistik merkezi olacağını açıklayan Aksoy, “Bizim için esas olan nokta gencimiz terör ve kötü alışanlıktan kurtarmaktır. Sosyal belediyeciliğin temel faktörü budur. Bizi diğer siyasi partilerden ayıran da budur. Halkçı belediyeciliği oturtamazsak yol alamayız. Kadın ve genlik dayanışma evlerimiz bu noktada temel bir görev olacak. Menemen lojistik merkezi olacak. Menemenin önümüzdeki vizyonu bu olacak” dedi.

MENEMEN’DE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK CESARET İSTER!
Belediye başkanlığında yola çıkmanın cesaret işi olduğunu belirten Aksoy, “Her görev cesaret ister. Belediye başkanlığı da cesaret ister. Menemen’de belediye başkanı olmak da cesaret işidir. Aday adayı olmuş, farklı partilerden aday adayı olmuş hepsi cesaretli arkadaşlardır. Tek farkla şunu söyleyeyim. 1 yıl önce yola çıktık ve sözümüzü söyledik. Halkımız da 31 Mart’ta tercih ederse cesaretimizi devam ettireceğiz. Menemen’e hizmet edeceğiz ve ileride genç bir arkadaşımıza devredeceğiz.  Mart’ın sonu bahardır” diye konuştu. 

 
Altınordu'dan devrim gibi karar: Artık transfer yok!
 
Oğlunu evlendirmek istedi... 50 bin lira gitti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP trolleri okuyun 15 Şubat 2019 Cuma 01:33

Demogojiye, laf ebeliğine gerek yok. Sorun mu var kim çözer ? Nasıl çözer ? "Daha iyi yaparım" diyen adamın bana nasıl daha iyi yapacağını anlatması lazım. Bana kimse şu, şu sorunlar var diye gelmesin. Sorun var çözümü de bu desin. Ortaya çözüm koy, proje koy, ikana et vatandaşı. Projen yok, çözüm önerin yok "çözerim" diyorsun. Ne çözüyorsun oğlum? Patolonun kemerini mi ? EYTliyi emekli edince, asgari ücreti bilmem kaç lira daha artırınca Dolar düşecek mi ? Sebze meyve ucuzlayacak mı ? Meclisteki yemeğin porsiyonunu 500 Lira yapsak cari açık azalacak mı ? Erdoğan''''ı devirince İzmir modern bir şehir mi olacak ? Enerjiyi nasıl ucuzlatacaksın? Ananın damından petrol, gaz mı buldun ? Üretimi nasıl artıracaksın ? İMFden borç alarak mı ? Tamam...Kurşun atmayalım da, PKKPYD''''nin devlet olmasını nasıl engelleyeceksin ?ABD ne derse onu yaparak mı ? Fetö''''yü nasıl bitireceksin ? Fetö''''nün dediklerini papağan gibi tekrarlayarak mı ? Dedim ya; bana çözümle gelin dilimi çözdürmeyin... Tek çözümünüz Erdoğan"ı devirmek mi ? O zaman tiktirin gidin tiktirdiğiniz yere !

Yorumu oyla      4      5  
Ulukentli 14 Şubat 2019 Perşembe 21:57

Ulukentteki başıboş köpek sorununu çözün artık.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şengül’den Büyükşehir’e ‘tanzim satışı’ çağrısı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ucuz sebze ve meyveye ulaşmanın ...
CHP sekiz adayını daha belirledi
CHP’de yarın gerçekleştirilecek MYK öncesi 8 aday daha belirlendi.
CHP’li Yücel’den AK Partili Şengül’e çok sert sözler: Hadsiz, deli saçması...
CHP İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu hedef alan ...
 
Soyer'den çifte ziyaret: Üzerimize düşen neyse yapacağız!
Karşıyaka Spor Kulübü ve Altay Spor Kulübü Yönetimleriyle buluşan CHP ...
Bir transfer de İzmir'den: Başkan Çiçek DSP'den seçime giriyor!
DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Tire Belediye Başkanı CHP’li Tayfur ...
Karşıyaka’da kriz: Başkanlardan peş peşe açıklamalar!
Karşıyaka’da oluşturulan belediye meclis üyeliği listesinde gençlerden ...
 
Erdoğan'dan Soçi'de Fırat'ın Doğusu mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüyor. ...
AK Parti İzmir’in 2014 adayından CHP’ye destek!
Bayraklı’da 2014 yılında AK Parti tarafından belediye başkan adayı ilan ...
CHP Konak adayı Batur’dan muhtarlara elektrik, su ve internet sözü!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Konak mahalle muhtarları ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva