HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2019 Perşembe - 14:23

Karşıyaka’da kriz: Başkanlardan peş peşe açıklamalar!

Karşıyaka’da oluşturulan belediye meclis üyeliği listesinde gençlerden tepki geldi. İlçe örgütünde aktif görevde olan Murat Atayoğlu, “Gençlik yerine, parti ana kademe yöneticilerinin çocuklarının yer verilmiş olmasından dolayı partideki yönetim kurulu üyeliğimden istifa ediyorum” dedi. Konuyla ilgili Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım ve Gençlik Kolları İl Başkanı Uyan net açıklamalar yaptı.

Karşıyaka’da kriz: Başkanlardan peş peşe açıklamalar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulunda görev yapan 7 üye istifa etti.

Partili gençlerin 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala oluşturulan meclis üyeliği listesine tepki göstermek amacıyla böyle bir yol seçtiği belirtildi.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın gençlere yer vermediği iddia edilirken gençlerin hedefinde mevcut yönetim vardı. 

İstifa eden partililer adına konuşan Murat Atayoğlu, “31 Mart yerel seçimi için meclis üyesi aday adaylığı başvurumu gerçekleştirdim. Ancak bu süreçte meclis üyesi aday listesinde partinin öz gücü, kendi öz evladı olarak nitelendirilen gençliğin temsil edilmediğini görmekteyim. Gençlik yerine, parti ana kademe yöneticilerinin çocuklarının yer verilmiş olmasından dolayı partideki yönetim kurulu üyeliğimden istifa ediyorum. Yol arkadaşlarım da bu durumun etik olmadığını düşünmekteler. Bu sebeple benimle birlikte, bu yolu yürüdüğüm arkadaşlarım da istifa kararı aldı. Bizler parti emekçisiyiz. Yine sokaklarda, caddelerde Karşıyaka Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay için ve partimiz adına mücadele ve çalışmalarımıza etmeye devam edeceğiz. Bu tepkimiz partimize değil mevcut ilçe yönetimine karşıdır” diye konuştu. 

BAŞKAN YILDIRIM’DAN SERT AÇIKLAMALAR: PAZARTESİ GÜNÜ DİSİPLİN İŞLEMİNİ BAŞLATIYORUM!
Konuyla ilgili konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Murat Atayoğlu denen bir çocuk var. Bunun sosyal medya paylaşımları var. Genel başkana ‘Çakma Gandi’ diyor. MHP ile fotoğrafları var. Ondan dolayı meclis üyesi olamayacağını düşündüğü için yanındaki birkaç arkadaşıyla beraber bu işi yapmaya kalkışmış. Partiye zarar verici bir iş... Seçimlere 2 ay kala kendi şahsi çıkarı için bunu yapmak doğru değil. Genel başkanın şahsına hakaret dolu paylaşımları var. Pazartesi günü yönetim kurulunu toplayıp gerekli disiplin işlemin başlatacağım. Genel başkanın şahsına yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan şahsın meclis üyesi olamamasından dolayı gençlik kollarından iyi niyetli arkadaşlarımızı kandırarak yapmış olduğu bir işlem. Pazartesi günüden itibaren partiye zarar verdiklerinden dolayı gerekli disiplin işlemini başlatacağım” dedi.

İLÇE BAŞKANI GENÇLİĞİ ANLAYAMAMIŞTIR! BU SAATTEN SONRA SÜRECE MÜDAHİL OLDUK!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan da,“Genç arkadaşlarım partiden ya da gençlik kolları yönetiminden değil parti içerisinde bulundukları görevlerinden istifa etmişlerdir. Gençlik kollarındaki hiçbir yönetici seçilemedikleri anda bırakıp gidecek menfaate sahip değildirler. İlçe başkanlığındaki meclis üyeliği listesi tavrında çifte standartların olmasına tepki göstermek amacıyla görevlerinden istifa etmişlerdir. Ancak ilçe başkanı bu noktada gençliği anlamamıştır. Böyle bir kritik süreçte bu tür tartışmaları ve yanlış anlamaları basına yansıtmak son derece yanlış ve etik dışıdır. CHP Karşıyaka Gençlik kolları başkanımız ve yönetim kurulu birlik ve beraberlik ile görevinin başındadır. Partimizin yereldeki iktidarını devam ettirmek için elinden gelen onurlu mücadelelerini devam edecektir. Sürecin muhatabı İl Gençlik Kolları Başkanlı ve yönetim kuruludur, ilçe başkanlığı değildir. Biz de hiçbir genci partiden uzaklaştırmadan onları bu süreçte var olması için çalışacağız. Gençlerin partiyi daha üst bir noktaya getirmesi için il gençlik kolları ve 30 ilçe gençlik yöneticileri olarak tavrımızı göstereceğiz. Gençler parti çalışmalarını yürüterek, bu tip tartışmaları basın önünde değil parti içi kurullarda yapmaya devam edecektir. Kol kırılır gen içinde kalır anlayışımızla partimize hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 
Erdoğan'dan Soçi'de Fırat'ın Doğusu mesajı
 
Bir transfer de İzmir'den: Başkan Çiçek DSP'den seçime giriyor!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şarlo 15 Şubat 2019 Cuma 11:19

Balık baştan koktu.Enbaştaki balığıda salın denizlere azat edin,kokmuş balığı kimse istemez. İyi partide iyiki Karşıyakada seçime girdi.

Yorumu oyla      4      5  
Fikir ışık 15 Şubat 2019 Cuma 00:05

SAYIN UGUR YILDIRIMIN ÇOK HAKLI OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ BURDA ÇOK ÇALIŞKAN BIR YÖNETİM VAR BUNU GÖRMEZDEN GELEMESINIZ EMEGE SAYGIYA biz böyük bir ayleyiz saygilar sevgiler...

Yorumu oyla      5      8  
toşiba hoca 14 Şubat 2019 Perşembe 23:23

afferim lan gençler! yirmiye yakın belediye başkanı aday adayının, yüzeeliye yakın belediye meclis üyelerinin yapamadığını sizler yaptınız. tümünüzün alnından öpüyorum.

Yorumu oyla      6      5  
Torpil 14 Şubat 2019 Perşembe 21:39

Gençler çok haklı.Bu tavırları Partide kümelenmiş siyaset baronlarınada uyari olmalı.Izmir Il kongresinde yaptığı konuşmada "Siyasette TORPİL olmaz" şöyleminde bulunup,başka bir ilçede yaşayan ve liyakatları olmayan çocuklarını Karşıyaka Belediyesinde en iyi kadrolara yerleştiren Milletvekiili,meclis üyelerinin nereceyse TÜMÜÜ kendisi belirleyecek.

Yorumu oyla      7      5  
Levent yalcin 14 Şubat 2019 Perşembe 21:13

Madem aday sepet gibi kenardaydı.Aday adayları.niye para yatırdı.Niye sokak sokak dolaştı projelerini anlattı.Niye gece yarılarına kadar seçmenlerle buluştu.ayip oldu kardeşlerimize.Bide günler boyu bekledik.

Yorumu oyla      9      6  
Ahmet eriman 14 Şubat 2019 Perşembe 20:31

İlçe başkanının em çok bildiği sözcük disipline vermek Bence asıl sorun kendisi yeni atanan herkes tarafındanda beğenilen bir belediye başkanı adayını meclis üyesi adaylarının neredeyse tamwmını eski ekipten atayarak Cemil Beyi kuşatmak istiyor İnanıyorum ki Cemil Bey bu tuzağa düşmeyecektir Aklına m yolu birdir yıllardır meclis üyeliklerine çöreklenen 345 dönemdir meclis üyesi olan kendilerine çalışan kişiler artık Karşıyaka meclis üyesi olmamalıdır Chp Karşıyaka yıllardır iyi yönetilmediği son olaylardada ortaya çıkmıştır Dpğrusu ilçe başkanı görevden alınmalı bu sağlanamıyorsa önerdiği meclis üyelerinin hiçbiri listeye alınmamalıdır

Yorumu oyla      11      6  
Merkez 14 Şubat 2019 Perşembe 19:42

Maalesef chp nin gerçek yüzü....

Yorumu oyla      9      7  
Chp li 14 Şubat 2019 Perşembe 19:28

Bu yönetimde olan arkadaşlar Karşıyaka daki parti tabanı Eğilim Yoklaması olsun atama olmasın derken neredeydi. Tabi bizi atayacaklar tabanda neymiş düşüncesi vardı, atamadılar şimdi isyan bırakın bu çifte standartları ya olduğunuz gibi görünün yada göründüğünüz gibi olun.

Yorumu oyla      5      6  
alo 14 Şubat 2019 Perşembe 18:33

yukarısı belediye başkanlarını beceremiyor aşağısı meclis üyelerini ne olacak haliniz,halimiz bari bizleri üzmeyin

Yorumu oyla      9      5  
hürmüz 14 Şubat 2019 Perşembe 18:09

bu ilçe başkanı varya yalancı riyakar kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen parti eğitimi almamıs cahil bi adam.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Soçi'de Fırat'ın Doğusu mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüyor. ...
AK Parti İzmir’in 2014 adayından CHP’ye destek!
Bayraklı’da 2014 yılında AK Parti tarafından belediye başkan adayı ilan ...
CHP Konak adayı Batur’dan muhtarlara elektrik, su ve internet sözü!
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Konak mahalle muhtarları ...
 
AK Partili Eroğlu vizyon projelerini açıkladı... İzmir için 10, Konak için 10
Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, İzmir için 10 Konak için 10 ...
Zeybekci'den Kemeraltı-Smyrna arası 'tarihi bölge' vaadi
Zeybekci, kentin sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ön plana çıkararak ...
AK Partili Nasır: İzmir sağlık turizminin başkenti olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in sağlık ve sağlık turizmi ...
 
AK Gençlik İzmir'den serbest kürsü
Yerel seçim öncesinde çalışmalarını hızlandıran ve dikkat çeken projeler ...
AK Partili Şengül: İzmir'e en büyük yatırımı yaptık, Kocaoğlu'nun haberi yok!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 70 milyar TL ile İzmir’e Cumhuriyet ...
15 Temmuz diyaloğu: 'Gitme ne olur gitme', 'Bir korkak gibi saklanamam'
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva