HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2019 Perşembe - 12:40

AK Partili Eroğlu vizyon projelerini açıkladı... İzmir için 10, Konak için 10

Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, İzmir için 10 Konak için 10 başlık altında hazırladığı projeleri kamuoyuna tanıttı. Eroğlu, “İzmir’e 23 yaşımda genç bir mimar olarak gelmiştim. İzmir’e karşılığını vermek istiyorum. İzmir müthiş bir marka şehir olma yolunda ilerlemelidir. Bizim amacımız yapacağımız projeleri anlatmaktır” dedi.

AK Partili Eroğlu vizyon projelerini açıkladı... İzmir için 10, Konak için 10

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, projeleri kamuoyuna tanıttı.

Karaca Otel’de gerçekleşen lansman toplantısına AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, teşkilat mensupları ve partililer katıldı. 31 Mart yerel seçimleri için Konaklılardan vize isteyen AK Partili Eroğlu birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Eroğlu, “Ailem bugün hiçbir zaman olmadığı gibi yalnız bırakmadı. Konak Belediye Başkanlığı için yola çıktığımızda bugünü kurguladık. Bugün özel bir gün. Sevgiyle Konak’a olan aşkımızla yola çıkalım dedik. Bugünün anlam ve önemini biraz daha özelleştirelim dedik. Hepinizin sevgililer günü kutlu olsun” diyerek sözlerine başladı.

İZMİR İÇİN 10, KONAK İÇİN 10 PROJE DİYORUZ
“İzmir’e 23 yaşımda genç bir mimar olarak gelmiştim” açıklamasıyla konuşmasını sürdüren Eroğlu, “İzmir’e karşılığını vermek istiyorum. İzmir müthiş bir marka şehir olma yolunda ilerlemelidir. Biz yapılmayanları anlatmayacağız. Bizim amacımız yapacağımız projeleri anlatmaktır. Bizim amacımız özellikle Konak’ı birkaç alanda marka yapmaktır. Buna göre tasarımlarımızı yapacağız. Yapılacak olanı anlatacağız. Konak’a gelen her insanın mutlu olarak gelmesini ve ayrılmasını istiyoruz. Kemeraltı’na giren vatandaşımız hoş vakit geçirecek, Basmana’de tarihle beraber yürüyecek. Deniz kokusunu burnunda hissedecek. Sadece gündüzleri değil geceleri de yaşayacak. Konak İzmir’in kalbi. Konak’ı besleyecek olan 112 mahallemizdir. Hepsine ayrı projelerle destek vererek Konak’ın değerine değer katmak için çalışacağız. İzmir’i yaşanılabilir bir kent yapmak için, gençlerimiz, kadınlarımız, gençlerimizle birlikte çalışacağız. Biz herkesi kucaklamak için geliyoruz. Nihat Zeybekci başkanımız ‘10 Numara İzmir’ başlığıyla projelerini tanıttı. Biz ise İzmir için 10, Konak için 10 proje diyoruz” ifadelerini kullandı.

Projelerini hem tanıtan hem de detaylı bilgiler veren Eroğlu şunları söyledi:

BÜTÜN YOLLAR KONAK’A ÇIKAR
‘Bütün yollar Konak’a çıkar’ diyoruz.  Trafiği rahatlatacağız. Alsancak Gar’ının önüne meydan yapacağız. Tünel otopark projemiz var. Bu bizim vizyon projemizdir ve Büyükşehir Belediyesi’ne armağanımızdır. 6 bin araç kapasitemiz olacak.

YATAY ASANSÖR
Yatay asansör ve seyir terasları yapacağız. Susuzdede Parkı İzmir’in nefes alacağı bir yerdir fakat ne yazık ki kullanılamıyor. Eğimli bir yer. Yaşlılarımız, engellilerimiz kullanamıyor. Yaşlı vatandaşlarımız için ATV hizmeti bile verebiliriz. Biz yaşlı insanımızı evde otursun diye emekli yapmıyoruz. İzmir’e bir rekreasyon alanı sunmuş olacağız.

İZMİR BAHÇE PROJESİ…
‘Çevreci ve Planlı bir Konak’ başlımız var. İzmir Bahçesi Projemiz var. Yeşil alan 10 katına çıkarılacak. Yerlerimiz var. Buca ile Konak bölgesi alanda kalan bir bölge. Çocuklar için oyun alanları yapacağız. Hayvan barınakları planlıyoruz. Konak Belediyesi nezdinde şu anda hayvan barınağı yok. Sokakta bir anda köpekleri koloni halinde görüyorsunuz. Bunlara çözüm getireceğiz. Konak’ın kanayan yarası olan Çınartepe Bölgesi var. Aydın Erten rekreasyon alanı var. Atıl olarak duruyor. Hiçbir şey yapılamamış.

50 METRE UZAKLIKTAKİ DENİZE SUYU ULAŞTIRAMIYORUZ
Konak’ta sıfır atık… Yine Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği proje ama sıfır atık önce evde başlar. Bunun öncülüğünü biz belediye olarak yapacağız.  Yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtma projesi… Bu her dönemde Konak’ta yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi. Bunlar en kısa sürede çözülecektir. Denize 50 metre uzaklıktaki Gündoğdu Meydanı’ndan 21’inci yüzyılda suyu denize ulaştıramıyoruz.

GÜLTEPE PLANLARININ REDDEDİLMESİ İÇİN: KANAYAN BİR YARA VAR
15 yıldır yapılamayan planlar var. 3 gün önce alelacele yapılan planların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iptal olduğuna şahit olduk. İZSU’dan görüş alınamamış diyorlar. İZSU’da senin, nereden görüş alacaksın? Kanayan bir yara var. 5 yıl içinde çözülmeyen imar planı bırakmayacağız. İvedilikle bu konunun ele alınması gerekiyor. 81 vilayet dönüştü biz hala dönüşemedik. Keşke her yer İzmir gibi olsun diye bir laf var. (Gecekonduları göstererek) İşte her yer İzmir gibi olsun dedikleri manzara bu! Şehri marka haline getirmemiz lazım. Artık günümüzde ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bizim derdimiz Konak.

ÇOK KATLI YAPILARDA OTURMAK ROMANLARIN DOĞALARINA AYKIRI
Ege Mahallesi ve Çevresi İyileştirme Projesi… Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer. Roman vatandaşlarımız çok katlı yapılarda yaşayamaz. Doğalarına aykırı, istemiyorlar. Biz onlara 3 katlı binalar tasarladık. O binaların altında insanları oraya getirebilecek dükkanlar, lokantalar yapacağız. Sağına soluna dokunmuyoruz. Oradaki insanlarla yapılacak projelerdir bunlar. Masada oturarak yapılacak şeyler değildir.  Sosyal adaleti ve barışı bu projelerle sağlayabiliriz.

FİLM PLATOMUZ YOK
Film platolarımız yok. Yapacağız. İstanbul’da var. Film piyasasında dünyada bir numara Amerika ikinci Türkiye’dir. Bu işin kaymağını İstanbul alıyor. Bölgeye istihdam sağlayacak ve Konak’ı marka yapacak projedir bu.

DAMLACIK’TA TASARIM MERKEZİ YAPACAĞIZ
Konak’ı tasarım merkezi yapmak istiyoruz. Birinci sırada yine İstanbul var. İzmir yine gerilerde. Küçük işletmeler bir çatı altında toplanırsa, belediye her türlü desteği verirse zaten hükümet yüzde 60 katkı sunuyor, bunu kullanabiliriz. Bunu Damlacak’a yapabiliriz. Damlacık’ta 11 tane tescilli bina var. O binaları bu tesisin içine katabiliriz. İstihdamı sadece hükümet değil yerellerde sağlar.

HIZLI BİR ŞEKİLDE KEMERALTI’NI CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR
Kemeraltı yeniden ticaretin kalbi haline gelecek. Ben İzmir’e geldiğimden beri aynı manzara. İnanın Konak bu projelerle canlanacaktır. Sadece Gaziantep’e Bakırcılar Çarşısına gitmek için uçakla giden insanlar biliyorum. Niye Kemeraltı’na gelmiyorlar? Bizim hızlı bir şekilde Kemeraltı’nı canlandırmamız gerekiyor.

5 YILDA 20 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEĞİZ
Kadın eğitim, istihdam ve iş merkezleri kuracağız. Bunlar belediye destekli istihdam sağlanacak projelerdir. Belediye işveren işbirliği modelimiz var. Öncelikle belediye olarak esnaf meclisini kurmamız gerekiyor. 5 yılda 20 bin kişiyi istihdam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

İZMİR TURİZMDE NİYE BU KADAR GERİDE OLSUN?
Niye İzmir turizmde bu kadar geri olsun? Dünyanın en güzel körfez, en güzel sahillerinin olduğu yer. Tarihi için de İzmir’e turist çekmemiz lazım. İzmir’de 4-5 yıldızlı otel sayısı 6 ya da 7… Antalya’da bu sayı 403…

KENT MERKEZİNDE YAPILACAKLAR…
‘Tarihi yapılar restorasyon ile hayat buluyor’ diyoruz. Ayrıca muhtarlık hizmet binaları yapacağız. Muhtarlıkların içinde de beyaz masa kuracağız. Vatandaşla direkt olarak iletişime geçeceğiz. Taksi duraklarını modernize etmek zorundayız. Ya kaldırımın üstündeler ya da başka bir yerdeler. Kadınlarımız Pazar yeri istiyor. Devletimizin de kapalı pazar yeri yaptırma gibi bir emri var. Hijyen açısından böyle yapılmak durumunda. Hayvan otelleri, parklar yapacağız. Bahçelerimizin yanında mutlaka barınak yapacağız.

KÜLTÜRPARK’IN ÜZERİNDE BİR EL VAR!
Kültürpark özelinde konuşan Eroğlu, “Kültürpark botanik bahçe olabilir. Singapur’da insanların sadece görmek için gittikleri bir yer var. Kültürpark için neyi bekliyoruz bilmiyorum! Üzerinde bir el var, tutmuşlar. O üzerindeki elin kalkmasını bekliyoruz” dedi.  

PROJELERİN BAŞLIKLARI

Alsancak Gar Kavşağı- Talat Paşa Bulvarı

Yeşildere Trafiği Projesi

Ankara Caddesi Bağlantı Yolu

Liman, Altınyol, Ozan Albay ve Ankara Caddesi Kavşağı

Mürselpaşa Caddesi Kavşak Projesi

Güzelyalı Köprü Kavşak

Katlı Otopark

Tünel Otopark

Yatay Asansör ve Seyir Terasları

İzmir Bahçesi Projesi

Konak Bahçeleri (Çınartepe Bölgesi)

Konak’ta Sıfır Atık

Yağmur Suyu- Kanalizasyon- Arıtma Projesi

Yeşildere Rekreasyon

Ege Mahallesi ve Çevresi İyileştirme Pojesi

Metruk Binaları İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi

Damlacık Tasarım Merkezi

Kemeraltı Yeniden Ticaretin Kalbi Haline Gelmesi Projesi

Meslek Edindirme Kursları

Belediye- İşveren Birliği

Kadifekale Teleferik Bağlantısı

Türkiye’nin En Büyük Arkeoloji ve Medeniyetler Müzesi

Muhtarlık Hizmet Binaları

Ege ve İzmir Mimarisi ile Taksi Durakları Yapımı

Kapalı Pazar Yerleri

Sokak Hayvanlarının Korunması Projesi

Hayvan Parkı

Çalışan Anneler İçin Çocuk Bakım Evleri

Çamaşırhane

Geleneksel Konak Kahvaltısı

Semt Polikliniklerinin Kurulması ve Etkin Hale Getirilmesi

Engelli Rehabilitasyon, Eğitim ve İş Merkezi

İzmir Veledrom ve Atletizm Pisti

Sporda Belediye-MEB İşbirliği

Spor Kulüplerinin Desteklenmesi

Akıllı Kent Konak

Ayak İzi Projesi

Sanat Sahneleri

Festivaller Şehri Konak

Gezici Sanat Evleri

Yaratıcı Performans Merkezleri

 
'Aşkın ömrü 2,5 yıl'
 
Başkan Selvitopu: Her mahalleye bir semt merkezi hedefliyoruz
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.E.Aslan 14 Şubat 2019 Perşembe 20:35

"Türkiyenin en büyük arkeoloji müzesi ve medeniyetler müzesi" MEGA MÜZE yapmak sizin de Konak Belediyesi'nin de boyunu çok aşar hanımefendi. Lütfen dersinizi iyi çalışın. Önünüze konulan metinlerin ne anlama geldiğine ve içeriğine bakarsanız iyi olur.

Yorumu oyla      8      5  
Resul 14 Şubat 2019 Perşembe 18:54

Bence akp izmir de denenmesi lazım

Yorumu oyla      4      10  
sezarın hakkı sezara 14 Şubat 2019 Perşembe 18:28

sevgili gürkan AKP liye kaynakmı soruyorsun ? kaynagın "biz" oldugu gayet açık.

Yorumu oyla      7      5  
şimdi 14 Şubat 2019 Perşembe 17:55

Hep merak ederim, bu palavraları çocuklarına nasıl açıklıyorlar acaba? Şunları şunları vaat ettim dese, çocukları gülmez mi bunlara? Ne diyecekler? 'eh, siyasette her şey mubah, olur öyle şeyler' filan mı? Değer mi bunca yalana, dolana? Üstelik kazanamayacağı belli bir seçim için! Kim gaz veriyor bu zavallılara?

Yorumu oyla      7      5  
Gürkan 14 Şubat 2019 Perşembe 17:06

Beraber yapmak başka, armağan edeceğiz demek başka. Senin işin olmayan projeleri milletin önüne proje diye sunamazsın. Biri otoyol diyor, ilçe adayı da işi olmayan projeleri sayıyor, millet de siz anlamamışsınız diyor. Soru sormuşsun. Şöyle cevap vereyim; 17 yıllık AKP iktidarının Konak'ın iç kesimlerine yaptığı bir tane proje var mı ? 1 tane 1 ...

Yorumu oyla      7      5  
Snelman 14 Şubat 2019 Perşembe 16:59

Çok güzel yorum da arkadaş siz hala 1010 projelerini anlamamışsınız. Bunları Melek Başkan Bşb başkanı ile birlikte yapcak. Siz şuna cevaz p verin 20 yıldır Konaka ne yaptınız. Bir tane eser gösterin

Yorumu oyla      4      15  
Röfleliden Hikayeler 14 Şubat 2019 Perşembe 14:43

Röfleliye hatırlatıyorum: Madde-1 Yeşildere Caddesi Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda idi Karayolları geri aldı. Madde-2 Büyükşehirlerin Ana Yolları ve Caddeleri Büyükşehir Belediyesi sorumluğundadır. Buralarda iş yapmaya sizin ne boyunuz ne de bütçeniz yetmez. Madde-3 Otoparklar, Büyükşehir, Kanalizasyon İZSU işi, senin bu konuda bütçen ne de becerin yok. Laf olsun beri gel derler.Madde-4 Kavşaklar Köprüler yapmaya da boyun ve bütçen yetmez. Bırak Büyükşehir yapsın. Madde -5 Bir iyilik yapmak istiyorsan Ağa babalarına söyle de söz verdikleri Metro'yu yapsınlar, Özel İdare Mallarını Belediyeye iade etsinler.

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 14 Şubat 2019 Perşembe 13:33

Belediyenin bütçesi 350 milyon ama vaatler havada uçuyor :) projelerin kaynağını nereden bulacakmış? Büyükşehire armağan yer altı otoparkı yapacaksa demek ki para da istemeyecek. Geçen yıl Konak'ın yatırım bütçesi 50 milyondu. Hadi 100 milyona çıkardın, bu kadar projeyi hangi kaynak ile yapacaksın? Proje saymak değil; yapmak, yapabilmek önemli. Yoksa Konaklı olarak 1000 tane proje bende sayarım.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci'den Kemeraltı-Smyrna arası 'tarihi bölge' vaadi
Zeybekci, kentin sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ön plana çıkararak ...
AK Partili Nasır: İzmir sağlık turizminin başkenti olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in sağlık ve sağlık turizmi ...
AK Gençlik İzmir'den serbest kürsü
Yerel seçim öncesinde çalışmalarını hızlandıran ve dikkat çeken projeler ...
 
AK Partili Şengül: İzmir'e en büyük yatırımı yaptık, Kocaoğlu'nun haberi yok!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 70 milyar TL ile İzmir’e Cumhuriyet ...
15 Temmuz diyaloğu: 'Gitme ne olur gitme', 'Bir korkak gibi saklanamam'
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve ...
'1 milyon 150 bin dijital veriyi çözdük'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ ile ilgili şu anda 1 milyon 150 ...
 
Eski bakan Büyükşehir adayı oldu
İYİ Parti'nin Ordu Belediye Başkan adayı, eski İçişleri Bakanı İdris Naim ...
CHP adayı Soyer ile 20 soru-20 cevap: 12 Eylül ve HDP sorularına yanıt!
CHP'nin 31 Mart yerel seçimi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ...
Zeybekci ile A'dan Z'ye: İzmir'deki en büyük problem...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, CNN TÜRK'te ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva