HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2019 Perşembe - 12:22

Zeybekci'den Kemeraltı-Smyrna arası 'tarihi bölge' vaadi

Zeybekci, kentin sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ön plana çıkararak Kemeraltı’ndan Bayraklı Smyrna’ya kadar olan bölgeyi “tarihi alan” haline getireceklerini söyledi. Bu alana Kadifekale ve Agora’yı da dahil edeceklerini belirten Zeybekci, bölgenin turistler için bir çekim merkezi olacağını dile getirdi.

Zeybekci den Kemeraltı-Smyrna arası  tarihi bölge  vaadi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci, kentin sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ön plana çıkararak Kemeraltı’ndan Bayraklı Smyrna’ya kadar olan bölgeyi “tarihi alan” haline getireceklerini söyledi. Bu alana Kadifekale ve Agora’yı da dahil edeceklerini belirten Zeybekci, bölgenin turistler için bir çekim merkezi olacağını dile getirdi.

İzmir’in 8 bin 500 yıl öncesine uzanan tarihiyle birçok medeniyetin beşiği olduğunu hatırlatan Zeybekci, “Sahip olduğu antik kent kalıntılarına, Meryemana Evi’ne, doğal güzelliklerine, dünyaca ünlü plajlarına ve tarihi çarşısına rağmen kent yıllık 1 milyon turist çekebiliyor. Demek ki ortada bir yanlış var” dedi.


 
YAŞAYAN KEMERALTI
İzmir’deki yaşam kalitesi sorununu çözmeye yönelik hazırlıkları olduğunu aktaran Zeybekci, bunlar arasında kent yaşamına önemli değerler katacak olan “tarihi alanların ön plana çıkarılması” projesinin yer aldığını bildirdi. Turizmin canlanması için İzmir’in elinde önemli değerler bulunduğunu aktaran Zeybekci, şu bilgileri verdi: “İzmir’in tarihi, yapıları ve yaşayan kültürüyle ön plana çıkarılacak. Kadifekale’den Bayraklı Smyrna’ya uzanan bir alan, İstanbul’un tarihi yarımadası gibi İzmir’in tarihi bölgesi olarak ayağa kaldırılacak. Kemeraltı’nın restore edilmesi ile ilgili çalışmalar Damlacık’tan başlayacak. Bölgede tehlikeli hale gelen yapılar restore edilip sağlamlaştırılarak, karmaşa ortadan kaldırılacak. Çarpıklıklar ve çirkin görüntüler bitecek. Restorasyonlar ve bölgeye kazandırılacak tarihi alanlar ile turizm potansiyeli artırılacak. Böylece ticari faaliyetlerde de hareketlenme sağlanacak.”
 
AGORA-KADİFEKALE TELEFERİĞİ
Yeşildere Vadisi’nin ise imar planına uygun yapılarla yeniden düzenleneceğini bildiren Zeybekci, “Bölge, rekreasyon alanı olarak Yeşildere halkına sunulacak. Bu bölge tarihi bir kent merkezi haline gelecek. Başka bir proje de Kadifekale’de hayata geçirilecek. Kadifekale’ye çıkıldığında, İzmir tepeden görülecek. Buraya çıkmak için hem nostaljik hem de modern bir teleferik hizmete girecek. Teleferik hattı Kadifekale’den Agora’ya kadar uzanacak” diye konuştu.

Zeybekci, İzmir’deki tüm tescilli tarihi yapılar; hamamlar, ibadethaneler, çeşmeler, evler, köprüler restore edilerek kentin hizmetine ve turizmine kazandırılacağını aktardı.


 
MEDENİYETLER MÜZESİ
Zeybekci, ayrıca kent merkezine Paris’teki, Londra’daki gibi dünyanın önde gelen bir medeniyetler müzesi yapılacağı bilgisini vererek, hazırda bekleyen binlerce eserin burada sergileneceğini bildirdi.

Alsancak’ın da kruvaziyer turizminde önemli bir liman haline getirileceği bilgisini veren Zeybekci, bu yatırımların kentin turizmdeki ağırlığını artıracağını, döviz girdisini yükselteceğini söyledi.

 
AK Partili Nasır: İzmir sağlık turizminin başkenti olacak
 
'Aşkın ömrü 2,5 yıl'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet yılmaz 15 Şubat 2019 Cuma 11:29

izmir ticaret odası ,kruvaziyer turizmi için ayak bastı parasını izmirlinin kendi cebinden karşılarken,neden önlem almadınız.en azından ayak bastı parası almayabilirdiniz hükümet olarak.o zamanda izmir e gelen turist sayısı artardı..

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 14 Şubat 2019 Perşembe 21:14

Hiç değilse projesi var. Soyer'de hiçbişey yok.

Yorumu oyla      4      6  
Ne demiş Sezen Aksu 14 Şubat 2019 Perşembe 14:44

SALLA, SALLA.....

Yorumu oyla      7      6  
14 Şubat 2019 Perşembe 14:03

sanki şu anda izmir tepeden görülmüyor da izmir manzarası tepeden (kadifekaleden) görülecek.....kadifekaleyi yapılaşmadan kurtararak yülerce evi yıkan zaten CHP İzmir büyükşehir belediyesi, antik tiyatroyu ortaya çıkaranda büyükşehir belediyesi, izmir tarih projeside büyükşehire ait, yani görülüyor ki Zeybekçi CHP.nin yaptıklarının üstüne konmak istiyor..

Yorumu oyla      10      6  
Harun 14 Şubat 2019 Perşembe 14:02

Çarşamba akşamı(13.02.2019)CNN Türk'te,Buket Aydın'ın sorulu-cevaplı programında Zeybekçi ve Soyer'i dikkatle izledim. Zeybekçi'nin proje ve vaadleri; gerçekçi ve İzmir'linin yaşam konforunu arttırıcı nitelikte olmasına rağmen,Soyer'in sanal,ütopik ve gerçekçi olmayan söylemlerinden de o derece rahatsız oldum. Akdeniz Kentler Birliği ve Masal Köyleri'ne güldüm geçtim.Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayında olması gereken vizyon ve misyon anlayışı maalesef Soyer'de yok...

Yorumu oyla      6      7  
Gürkan 14 Şubat 2019 Perşembe 13:43

16 yıldır hükümet olarak kültür bakanlarınız bu bölgeye ne yaptı? Yıllardır Kocaoğlu bu bölgeye bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bakanlık en son 20 milyon gönderdi, onu bile geri aldılar :)

Yorumu oyla      9      6  
Mister No 14 Şubat 2019 Perşembe 13:18

Tarihi alanlari, SIT alanlarini imara acanlar simdi kalkmis surayi surayi tarihi alan ilan edecegiz diyor. Allahim aklimizi koru.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır: İzmir sağlık turizminin başkenti olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in sağlık ve sağlık turizmi ...
AK Gençlik İzmir'den serbest kürsü
Yerel seçim öncesinde çalışmalarını hızlandıran ve dikkat çeken projeler ...
AK Partili Şengül: İzmir'e en büyük yatırımı yaptık, Kocaoğlu'nun haberi yok!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 70 milyar TL ile İzmir’e Cumhuriyet ...
 
15 Temmuz diyaloğu: 'Gitme ne olur gitme', 'Bir korkak gibi saklanamam'
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve ...
'1 milyon 150 bin dijital veriyi çözdük'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ ile ilgili şu anda 1 milyon 150 ...
Eski bakan Büyükşehir adayı oldu
İYİ Parti'nin Ordu Belediye Başkan adayı, eski İçişleri Bakanı İdris Naim ...
 
CHP adayı Soyer ile 20 soru-20 cevap: 12 Eylül ve HDP sorularına yanıt!
CHP'nin 31 Mart yerel seçimi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ...
Zeybekci ile A'dan Z'ye: İzmir'deki en büyük problem...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, CNN TÜRK'te ...
'Ekonomik tetikçilere Osmanlı tokadı atacağız!'
Erdoğan esnaflara yaptığı konuşmada, "Vatandaşım halden memnun. Seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva