HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Eylül 2018 Pazar - 11:05

Çeşme'de Çiftlik Festivali coşkusu

Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesinin dokuzuncusu olan Çiftlik Festivali'nin birinci gün etkinlikleri coşkuyla gerçekleştirildi.

Çeşme de Çiftlik Festivali coşkusu

Birincisi gerçekleştirilen Çiftlik Festivali'nde, Çiftlik Mahallesi sakinleri, evlerinde ürettikleri lezzetleri, tarlalarında ürettikleri ürünleri, kendi yaptıkları el işleri ve takıları açılan stantlarda satışa sundu. Festivale eşi Semra Dalgıç ile birlikte katılan Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Çiftlik Mahallesi sakinlerinin açtıkları stantları ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile sohbet etti. Bir üretici, standını ziyaret eden Dalgıç'a karpuz hediye etti. El ürünü takıların satıldığı standı da ziyaret eden Muhittin Dalgıç, eşi Semra Dalgıç'ın beğendiği bir takıyı da satın aldı.

'HER ETKİNLİKLE SEZONU UZATMIŞ OLUYORUZ'
Festival ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dalgıç, birincisini düzenledikleri Çiftlik Festivali ile "9 Durak 9 Deneyim" projesinin hedefine ulaştığını dile getirerek, "Çiftlik Mahallemiz, Türkiye'de en fazla sakız ağacının olduğu bir bölge. Farkındalık yaratıp, sakızı da endüstriyel olarak gelir kapısı yapabilmek için sakız ağacını da festival kapsamı içine aldık. 9 bölgemizde gerçekleştirilen her etkinlikle Çeşme'de sezonu uzatmış oluyoruz. Pazartesi gününden itibaren Çeşme'deki kültür merkezine dönüştürülen tarihi kilisede, 9 gün sürecek klasik müzik etkinliğimiz var. Etkinliklerimiz, ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Kasım ayında da Türkiye'nin her yerinden gelecek, 2 binin üzerinde katılımcı beklediğimiz bisiklet yarışını gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerle hem sezonu uzatmış hem de ara dönemler içerisinde bölgemiz insanına ekonomik katkı sağlamış oluyoruz. Bu festivaller, bir anlamda da hemşehrilerimizin buluşma yeri oluyor. Çiftlik, Çeşmemizin en güzel yerlerinden biri. Bu güzel mahallemizde birincisini başlattığımız festival, gelecek yıllarda büyüyerek devam edecektir" diye konuştu.

'SAKIZ VE SAKIZ YAĞI, DÜNYADA 300'DEN FAZLA ÜRÜNDE KULLANILIYOR'
Etkinlik kasamında, sakız ağacının ana vatanı olan Sakız Adası'na en yakın bölgede yer alan ve 4 binden fazla sakız ağacının dikili bulunduğu Çiftlik Mahallesi'ndeki festival kapsamında, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu'nun "Sakız Ağacı: Dünü, Bugünü, Yarını" söyleşisi gerçekleştirildi. Ardından 1956 yılında dikilen ve koruma altında bulunan bir sakız ağacı ile 165 sakız ağacının bulunduğu koruluk ziyaret edildi. Doç Dr. Murat İsfendiyaroğlu ve Çeşme Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Keçeci, sakız ağacı, sakız ağacının çoğaltılması ve sakız ağacının reçinesinin elde edilişi hakkında bilgiler verdi. 1. Çiftlik Festivali'nin birinci gün etkinlikleri, yüzlerce kişinin coşkuyla izlediği Ege Orkestrası konseriyle sona erdi. Ege Orkestrası, blues, caz ve Türkçe müziklerin yanı sıra, neşeli Balkan ve Grek şarkılarıyla eğlence dolu bir performans sundu. (DHA)

 
Karısını aşığıyla basan koca dehşet saçtı!
 
Bedelli askerliğe başvuru sayısı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu'da dev konser: Şarkılar barış için...
İzmir’de “1 Eylül Dünya Barış Günü” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Çiğli’de barış ve kardeşlik konseri
Çiğli Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Gününde “Barış ve Kardeşlik” konserine ev sahipliği yaptı.
750 Yıl önce nasılsa hala öyle!
Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan ...
 
Efes'ten ziyaretçilerine Dünya Barış Günü karanfili
İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Efes Antik Kenti'ni ziyaret ...
İzmir Fuarı'na renkli davet!
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
Çiftlik'te festival zamanı
Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında, 1-2 Eylül ...
 
İki bilge Selçuk'ta buluşacak
49. Selçuk Efes Festivali önemli bir etkinliğe sahne olacak. 1. Kültürlerarası ...
Karabağlar'da Muzaffer İzgü unutulmadı
Türk Edebiyatının unutulmaz isimlerinden biri olan ve hayatının uzun dönemini ...
İzmir'de, 'Adaletsizliğe Karşı Şiir' okundu
İzmir'de, 'Adaletsizliğe Karşı Şiir' temalı etkinlikte, hayatın farklı  ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva