HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2018 Çarşamba - 19:09

Büyükşehir'den 'grev' takviyesi: 3 yeni minibüs hattı daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'daki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması sebebiyle devam eden grevden vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için 3 yeni minibüs hattı daha oluşturdu.

Büyükşehir den  grev  takviyesi: 3 yeni minibüs hattı daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD ile yüzde 50 ortak olduğu İZBAN'da devam eden grev nedeniyle, ulaşımda ek tedbirler almaya devam ediyor.

Vatandaşların muhtemel ulaşım sıkıntılarını en aza indirmek adına Çiğli-Şirinyer arası ile İZBAN Hattı üzerinde yeni hatlar oluşturuldu.

Buna göre, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren;

1-  ÇİĞLİ-ŞİRİNYER HATTI  (Anadolu Caddesi üzerinden)

Çiğli-Naldöken-Turan-Bayraklı-Salhane-Halkapınar-Şirinyer

2- KARŞIYAKA-ŞİRİNYER HATTI (Anadolu Caddesi üzerinden)

Alaybey-Karşıyaka-Naldöken-Turan-Bayraklı-Salhane-Halkapınar-Şirinyer

3- ALAYBEY-KEMER HATTI (Altınyol üzerinden)

Alaybey-Karşıyaka-Naldöken-Turan-Bayraklı-Kemer hattından seferler başlayacak.

UKOME kararıyla "sadece grev süresince" çalışacak minibüsler 5'er dakika arayla sefer yaparak bu bölgedeki yoğunluğu rahatlatmayı hedefliyor.  06.00-24.00 saatleri arasında çalışacak araçların biniş ücreti 3 TL olarak belirlendi.

 
İzmir'de işçilerden toplu intihar girişimi!
 
Ankara'daki tren kazasına 3 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bürokrat 13 Aralık 2018 Perşembe 15:08

36 senedir Bşk.koltugunda oturup;Grev,işçi hak ve menfaatları konusunda ilgisi ve bilgisi olmayan bürokrat sendika ağası şb.bşk.nı,kimlerin KONTROLÜNDESİN.?

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 13 Aralık 2018 Perşembe 13:17

Hak aramak başka bir şey.Siyaseten kullanılmak başka bir şey.Bu haklar ulkemizin diğer şehirlerinde de aransa bir lafımiz olmaz.Seçim öncesi olmasaydı bu grev olmazdı arkadaşım.Seksen öncesi bir çok grev yapılırdı.Cogu hak değil siyaseten yapılan grevlerdi.Sendika başkanınız başka hangi şehirde hakkını aramista istediğini alamayınca greve gitmiş.Aziz kocaoğlu bu işletmenin sahibi olmadığını bildiğiniz halde devamlı onun ismini kullanmanız zaten bu grevin siyaseten yapıldığının göstergesi Trol falanda değiliz.Bu şehire bıkkınlık veren haksız uygulamaların karşısındayız.bilmem anlatabildim mi.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa -Buca 13 Aralık 2018 Perşembe 12:23

Bold kardeşim bir konu hakkında bilgin yok galiba, İzban Devlet Demiryollarına bağlı, Belediye ye değil, dolayısıyla görüşmeler DDY ile İzban sendikası arasında oluyor .. Sen ise Belediye ye vuruyorsun doğru yere vurmak istiyorsan hükümete eleştirini yap Belediye ye değil..

Yorumu oyla      10      5  
mami 13 Aralık 2018 Perşembe 11:57

trol saldırısı var galiba bu çocukların maaşı asgari ücret. sen hakkını arayamıyor olabilirsin ama gece gündüz çalışan bu çocuklar hakmücadelesindeler. Kocaoğlu hükümet ağızlarında.

Yorumu oyla      10      10  
13 Aralık 2018 Perşembe 10:11

İzban işçilerinin hepsi kapı önüne konmalıdır. İzmirin kuzeyi her zaman bu şekilde mağdur ediliyor. Acilen Egekent-BornovaEvka3 metrosu inşa edilmeli ve izban bypass edilmelidir. Bizim selçuk torbalı vs hattına ihtiyacımız yok. şehiriçi ulaşımı sağlayın. F.Altay-BornovaEvka3 3-4 dakikada bir çalışıyor. İzban fıss bu ne rezillik. Kapatın gitsin.

Yorumu oyla      12      12  
bold 13 Aralık 2018 Perşembe 00:54

işçinin emekçinin hakkını verse böyle işlere gerek kalmıyacak çocuklar asgari ücrete çalışıyor neredeyse gidin alsancak garında bordrolarını görün inanmıyorsanız. çok büyük ayrımcılık yapılıyor . hem halkı rezil ediyor hem işçiyi. nerde kaldı chp sosyal demokratlık işçinin hakkını vermeyen kişiler chp genel başkanı açıklama yapıyor en az 2200 olucak belediyelerde asgari ücret diye gelsin alsancaktaki işçilerin halini görsün. çocuklar sonuna kadar haklı .

Yorumu oyla      12      14  
Ercan 12 Aralık 2018 Çarşamba 23:19

Buca metrosuna izin daha cikmadi bir ikinciside ülke ekonmik olarak sıkıntıda.Bazen gerçekten ne olup ne olmadığının farkindamiyiz acaba diye düşünmeden edemiyor insan.

Yorumu oyla      16      6  
Adalet 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:30

İzmir''de İZBAN AŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını biliyoruz. Bu nedenle de iki günden bu yana İzmir’de en büyük toplu taşıma aracı olan İZBAN’da çalışan işçiler greve çıkmışlardır. Grevin galibi olmaz. İşçilerin yarısı açlık sınırının altında yarısı ise yoksulluk sınırının altında çalışırken, bir an önce işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi, sosyal ve sendikal taleplerinin yerine getirilmesi sağlanmalıdır. Günde 500 bine yakın insan sabah evinden çıktığında işine gidememekte, akşam evine dönememektedir. Yüzlerce öğrencimiz okula gitmekte zorlanıyorlar. Aynı şekilde hastalar hastaneye gidemiyorlar. Üstelik kışın en soğuk günlerindeyiz ve özellikle de yaşlılar ve hastalar için bu durum kabul edilebilir değildir. Bu durum çözüme kavuşturulmalı, insanların seyahat özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ulaştırma Bakanı da bu konuda kendisine düşen görevi yapmalıdır. Kani Beko CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ

Yorumu oyla      13      7  
Metro yazana 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:07

Ulaşımı takip ediyorsun belli ki, ama Buca Metrosunu iy takşp etmemişsin. Google da basit bir arama ile haziran başındaki haberlerde 6 aydır kalkınma bakanlığında onay beklediğini görebilirsin. Yani günümüz itibariyle 12 Aydır. Önceki adımında da yılı geçkin beklemişti. Bu arada kalkınma bakanlığı da uçtu gitti, yerine hangi bakanlık bakıyor belli değil. Bu arada grev nedeniyle eklenen yeni ulaşım alternatifleri seni bir şekilde rahatsız ediyor, neden acaba?

Yorumu oyla      14      5  
Metro yazana 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:07

Ulaşımı takip ediyorsun belli ki, ama Buca Metrosunu iy takşp etmemişsin. Google da basit bir arama ile haziran başındaki haberlerde 6 aydır kalkınma bakanlığında onay beklediğini görebilirsin. Yani günümüz itibariyle 12 Aydır. Önceki adımında da yılı geçkin beklemişti. Bu arada kalkınma bakanlığı da uçtu gitti, yerine hangi bakanlık bakıyor belli değil. Bu arada grev nedeniyle eklenen yeni ulaşım alternatifleri seni bir şekilde rahatsız ediyor, neden acaba?

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o belediye başkanından sıra dışı karar: Koltuğuyla beraber bırakıyor!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Başkan Batur: İzmirlinin ve İzmir’in geleceğini şekillendireceğiz
Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday ...
‘Blogger Anneler’ Karşıyaka'nın müzesinde buluştu
Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, internet ...
 
İZSU'dan ‘paket arıtma’ seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla Tire, ...
Bornova'da sorunlara yerinden çözüm
Bornova’da “Yerinden Yönetim” anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediye ...
Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek proje: Milat olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye ...
 
Başkan Batur Konyalıları ağırladı
Konyalılar Federasyonu, Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir ...
Kocaoğlu'ndan ‘dönüş var mı?’ sorusuna yanıt: İzmir için kendini yak derlerse yakarım!
1 Ekim’de yeni dönem için aday olmama kararını açıklayan Kocaoğlu, ‘kararınızdan ...
CHP’li Başkan Dalgıç: Çeşme halkıyla arama kimse giremez!
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “2014 yılından itibaren 6 seçim 1 darbe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva