HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2018 Çarşamba - 09:21

Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek proje: Milat olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye örnek olacak "galeri" sistemini uygulamaya hazırlanıyor. Elektrik nakil hatları ile atıksu, içmesuyu ve yağmursuyu kanallarında oluşabilecek arızalar, Altyapı Tünel Sistemi içine girilerek, asfalt ve kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek. 

Büyükşehir den Türkiye ye örnek proje: Milat olacak!

Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek bir model uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ülkedeki ilk galeri sistemini de Uzundere’deki dönüşüm bölgesinde gerçekleştirecek. Hayata geçecek galeri sistemiyle atıksu, içmesuyu, yağmursuyu, elektrik ve data hatları, yer altında "galeri" içinde toplanacak. Elektrik nakil hatları ile atıksu, içmesuyu ve yağmursuyu kanallarında meydana gelebilecek arızalar, galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek.  Altyapı Tünel Sistemi ile ihtiyaç duyulan tüm müdahaleler sistem içerisinden gerçekleştirilecek. Bu model diğer kentsel dönüşüm alanlarına da en tegre edilecek.  

KAMERALARLA İZLENEBİLECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği Uzundere’deki galeri sisteminin ilk bölümü,  240 metre uzunluğunda, 5.50 metre genişliğinde, 3.50 metre yüksekliğinde olacak. Birbirinden bağımsız fakat geçişlerle iletişimi sağlanan 3 bölgeden oluşacak sistemde Elektrik Hatları, İletişim Hatları ve Atık su - Yağmur suyu - İçme suyu bölgeleri olacak.

Galeri içerisinde imalat, bakım, temizlik gibi işlerinin yapılabilmesi için gerekli araç ve ekipmanların çalışabileceği hareket koridoru ile  yangın, taşkın gibi olumsuz durumlarda müdahale veya kaçış için uyarı sistemleri de bulunacak.

Sistem içerisindeki tüm bölgeler, sürekli çalışan kameralar ile izlenecek, gerekli durumlarda galeri güzergahı ek galerilere entegre edilebilecek.

 
Şebnem Schaefer: Eski nişanlım ölümle tehdit ediyor
 
‘Manisalı Gençler’ Başkan Pekdaş’a destek için Kılıçdaroğlu’na gittiler!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gözden kaçmasın! 12 Aralık 2018 Çarşamba 20:37

Yorumcu yazmış ya galeri sistemini bakanlık yasakladı diye, neden diye araştırdım, sordum, soruşturdum. 2 nedeni olduğunu, birinci nedenin kaynak yetersizliğinden gündelik çözüm bulunması olduğunu, ikincisinin küçük-orta çaplı müteahhitlerin ekmek kapısını açık tutmak olduğunu öğrendim. Yani, o hepimizin şikayet ettiği, yolların defalarca kazılması akılsızlıktan değil, müteahhitlere iş çıkarmak arzusundan kaynaklanmış! Aynen demiryollarının ihmal edilip karayollarına yüklenilmesi gibi! Bunu öğrenince İzmir'in bu girişiminin sonucunu, engellenip engellenmeyeceğini daha bir merak eder oldum. Övünülecek proje olmadığını yazan sivri akıllı da sahip çıkılması gereken proje olduğunu öğrenmiş olsun böylece!

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 12 Aralık 2018 Çarşamba 15:17

Adamlar haklı. Övünülecek bir proje değil. Asıl şehre robot dikip, parsel parsel dağıtmak lazım.

Yorumu oyla      18      6  
sezarın hakkı sezara 12 Aralık 2018 Çarşamba 13:12

ARkadaş "övünülecek bir proje değil " demiş. yani tabi kafa güçlü türkiye, yeni türkiye kafası olunca. insan 3. dünya ülkesi oldugunu malesef kabul edemiyor. bizim bütün şehirlerimiz gibi izmir de malesef eksik. ne yapacaktı adamlar? her sene milyonlarca TL alt yapı yatırımı yapıyorlar ve bitmiyor! olmuyor. çünkü ne sokaklarımız sokak, ne caddelerimiz cadde. millet İzmir de iş yapmanın ,sokaklara girmenin kolay oldugunu sanıyor bu sebeple bugüne kadar neredeydiniz diyebiliyor! ülke de herkes teknik direktör ,herkes siyasetçi oldugu gibi , herkes te belediye başkanı. yani kendilerine versen 5 senede koca izmirin alt yapısını drenaj sistemleri ile birlikte yenileyip. +50km metro yapıp. imar planını yeniden düzenleyip izmiri baştan yaratacaklar. bazı arakdaşların hayallerini yıkıcam ama ülkemiz malesef gelişmiş bir ülke değil. dolayısı ile iyi yapılan şeyleri eleştirmeyin. destek çıkın. bu sadece CHP belediyeleri için geç.erli değil. diger parti belediyeleri için de geçerli.

Yorumu oyla      23      5  
bugüne 12 Aralık 2018 Çarşamba 13:11

Bakanlığın galeri sisteminin uygulanmasına izin vermediğini, bu projenin de engellememesini dilemiş bir yorumcu. Okumadan yazmışsınız! Yorumcunun dediği gibiyse, ki öyle olmasa şimdiye kadar en azından prestij projelerinde galeri sistemi uygulanırdı. O zaman ya yönetmelik değişti ya da Kocaoğlu ve ekibi bir yolunu buldu. Öyle ya da böyle, bunun ilk uygulayıcısının İzmir olması neden rahatsız etti, neden Kocaoğlu ismi batıyor sizlere de her şeye bir kulp bulmaya, küçümsemeye çalışıyorsunuz? Kaynakları israf edilmişmiş! Parsel parsel verenlere, canı sıkıldıkça saray yapanlara, tahterevanla ş'apmaya gidenlere soracaksınız onu! Kendi yağıyla kavrulup, onca engellemeyle boğuşan, buna rağmen hala yatırım yapabilen İzmir Belediyesine değil!

Yorumu oyla      24      6  
bet10 12 Aralık 2018 Çarşamba 13:11

Gidin Efes antik kentine adamlar 5000 sene önce yapmış bunu. Tamam güzel düşünce de bunu 15 yıldır yapmadınız seçim öncesi 240 metrenin projesiyle hava atıyonuz Karşınızda koyun seçmen yok

Yorumu oyla      9      25  
Hür Düşünce 12 Aralık 2018 Çarşamba 13:11

Yapılan veya yapılacak işleri mutlaka bir iki kişi laf olsun torba dolsun tarzında tenkid ediyor. Yani adamın görevi tenkid etmek. Sen de yap- alkışlayalım. Ama boş konuşma.

Yorumu oyla      20      6  
Bugüne kadar neredeydiniz ? 12 Aralık 2018 Çarşamba 12:00

Övünülecek bir proje değil , yeni de icat edilmiş değil ! Yıllardır yapılması gereken ama her nedense yapılmayan , kaynaklarımızın israf edildiği , sokakların aylarca toz ,toprak , çamur içinde kaldığı zamanlara yazık !

Yorumu oyla      11      31  
Mustafa MOROĞLU - Buca 12 Aralık 2018 Çarşamba 11:40

İzmir'li Yerel seçimlerde de ne kadar isabetli, ileriye dönük düşüncelere sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktadır. En temiz şehir şebeke suyuna sahip şehir İzmir, Atık arıtma tesisleri ile ülkemizin yüz akı İzmir, Köylülerini kooperatifleri eliyle destekleyen onların aşına, ekmeğine katkı koyan şehir İzmir, Küçük çocuklarına şefkat elini uzatarak ücretsiz Süt dağıtımını yıllarca yapan şehir İzmir, Metrosunu kendi öz kaynakları ile bitiren şehir İzmir, 90 dakika uygulaması ile halkına en ucuz ulaşım imkanını sağlayan şehir İzmir, Avrupada ve Dünyada yaşanılabilir şahirler arasında ilk sıralarda yer alan şehir İzmir.... Sağ olasın Aziz Kocaoğlu Sağ olsun CHP li belediyeler iyi ki varsınız İzmir halkı evlatlarının geleceği için ellerindeki imkanları, hakları ve dahi özgürlüklerini korumak için 31 mart yerel seçimlerinde sandığına sahip çıkacaktır. Ne mutlu İzmir'lilere ..

Yorumu oyla      39      7  
İzmirli 12 Aralık 2018 Çarşamba 11:36

Uzundere deprem bölgesi ve fay hattı üzerindedir. Böyle bir sistem çok değerli elbette umarım, deprem göz önüne alınarak yapılacak bir proje olur. Başarılar.

Yorumu oyla      19      6  
chp li 12 Aralık 2018 Çarşamba 11:17

ne zaman bu proje başlıyacak şimdi mi ?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur Konyalıları ağırladı
Konyalılar Federasyonu, Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir ...
Kocaoğlu'ndan ‘dönüş var mı?’ sorusuna yanıt: İzmir için kendini yak derlerse yakarım!
1 Ekim’de yeni dönem için aday olmama kararını açıklayan Kocaoğlu, ‘kararınızdan ...
CHP’li Başkan Dalgıç: Çeşme halkıyla arama kimse giremez!
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “2014 yılından itibaren 6 seçim 1 darbe ...
 
Konak’ta Eşitlik Birimi yola çıktı
Konak Belediyesi’nin Eşitlik Birimi 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen ...
Başkan Batur, tabiplere İzmir vizyonunu anlattı
Narlıdere Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir ...
Buca'da insan hakları için anlamlı etkinlik
İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilişinin 70. yıl dönümünde ...
 
İzmir'e 'komünist' destek: Siz de bizim gibi sıcakkanlısınız
Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Küba Büyükelçisi ve Komünist Parti ...
Selçuk’ta 'evde bakım hizmeti' için yeni dönem
Selçuk Belediyesi ile Selçuk Devlet Hastanesi arasında imzalanmış olan ...
İzmir'de sporun merkezi Bornova
Bornova, Bornova Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı yatırımlarla sporda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva