HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2024 Cumartesi - 11:13

Büyükşehir Adayı Dağ ikinci vaadini duyurdu: 1 Nisan’da suya yüzde 50 indirim!

31 Mart’ta seçilmesi durumunda su faturalarında indireme gideceğini belirten Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu kardeşinize, bu evladınıza nasip olduğunda 1 Nisan'dan sonra tüm İzmirli hemşehrilerime buradan sesleniyorum; göreve geldiğinizde ilk iş olarak en temel ihtiyaç olan su ücret tarifesinde yüzde 50 oranında indirime giderek vatandaşlarımızın su faturalarını yarı yarıya indireceğiz” dedi.

Büyükşehir Adayı Dağ ikinci vaadini duyurdu: 1 Nisan’da suya yüzde 50 indirim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Buca’da Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyonu ile bir araya geldi.

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantıda Dağ, 90 dakika vaadinin ardından ikinci vaadini de açıkladı.

HER ZAMAN YOL GÖSTERİCİ OLMUŞTUR
Sözlerine gösterilen sevginin güç kaynağı olduğunu belirterek başlayan Dağ, “Kimimizin yaşadığı ama her birimizin evi ortak paydası, ortak sevdası olan İzmir'de sizlerle bir arada olmaktan büyük onur ve memnuniyet duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığımızın açıklanmasının hemen ardından hiç beklemeden şehrimizi sokak sokak, mahalle mahalle her adımını arşınlayarak hemşehrilerimize bir araya geliyoruz. Gittiğimiz her yerde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden, tüm İzmirli hemşerilerimizin bizlere göstermiş olduğu bugün bizim için büyük bir güç kaynağı olmakta ve aynı zamanda sorumluluğumuzu da arttırmaktadır. Ziyaretlerimiz sırasında vatandaşlarımızın talep ve istekleri ile bu anlamda not almaktayız. 4 dönem sizlerin oylarıyla, desteğiyle milletvekilliği seçilmiş olduğum süreç boyunca da bizi çalışma, usul ve adabımız hep bu şekilde olmuştur. Hemşehrilerimizin görüşleriyle oluşan bu çalışmalarımızda bize her zaman yol gösterici olmuştur” diye konuştu.

BİZ VARSAK UMUT VARDIR
İzmir’in yıllar boyunca kötü yönetildiğini belirten Dağ’ “İzmir'imizi her daim güzel, her daim ancak ne yazık ki güzeller güzeli İzmir'imiz yıllar boyunca kötü belediyecilik uygulamaları nedeniyle hep değerli zamanlarını kaybetmiştir. Şehrimizin yıllarla biriken sorunları, üretimsel garabetleri İzmirlileri, İzmirli hemşehrilerini bu şehri doya doya yaşamasının önünde engel olmuştur. Buradan İzmirli kıymetli hemşehrilerime, tüm hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan, çevre düzenlemesine varıncaya kadar her alanda yaşanmış olan, yaşanmakta olan sıkıntılar sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Biz de nice karanlıkları, karamsarlıkları geride bırakarak kurtuluşun sembolü olmuş bir şehirdir İzmir. Onun için biz ne diyoruz? Biz varsak umut vardır. Ve her defasında ifade ettiğimiz gibi ‘biz İzmir'in başarabiliriz’. Saha çalışmalarım sırasında edinmiş olduğum tecrübeler İzmir'i daha yaşanabilir, daha adil, daha refahlı, daha yeşil bir kent yapma noktasındaki çalışmalarımızda bizlere rehber olmaktadır. 31 Mart'a kadar, durmadan, yorulmadan, geç ve gündüz demeden İzmir'in sokaklarını adım adım gezmeye, arşınlamaya, vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin taleplerini dinlemeye sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmamaya gayret göstereceğiz. Şehrimizin altyapısını sil baştan yenilerken alternatif yollar ve yeni metro hatlarıyla ulaşım ağarını güçlendirecek sağlam ve güvenli konutlar inşa ederken sosyal belediyeciliği de kesinlikle ihmal etmeyeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaş esnafımızı, çiftçimizi, sanayicimizi, işçimizi ve emeklimizi her zaman gözeten bir belediye olacağız. Bunların yanında hemşehrilerimizin muzdarip olduğu bazı konular var ki seçildiğimizde hemen hayata geçireceğiz. Bunlardan biri de beş gün önce kamuoyuyla paylaşmıştım. En önemli sorunlardan birisi olan 90 dakika uygulamasını tekrar hayata geçireceğimiz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ
Su ücretleri ile ilgili de vaat veren Dağ, “İzmir Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan şehir durumundadır. Bu durumda çok rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. En temel ihtiyaç olan suyun İzmirli hemşehrilerimize en pahalı ücret tarifesinden sunulması gerçekten bu şehre yapılacak en büyük haksızlık durumundadır. Sokaklarda dolaştığında birçok hemşehrimiz bana şunu söylediğine şahit oldum; Bundan önce elektrik faturası su faturasından daha fazla gelir iken yaklaşık üç beş aydır su faturası elektrik faturasında daha fazla gelmekte… İzmir'de 10 ile sıfır metreküp arasındaki su bedeli atık su ile birlikte 33 lira olmakla 20 metreküpü geçtiğinde de bu fiyat 80 liraya kadar çıkabilmektedir. Burada bu sıkıntı gören hisseden biri olarak inşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu kardeşinize, bu evladınıza nasip olduğunda 1 Nisan'dan sonra tüm İzmirli hemşehrilerime buradan sesleniyorum; göreve geldiğinizde ilk iş olarak en temel ihtiyaç olan su ücret tarifesinde yüzde 50 oranında indirime giderek vatandaşlarımızın su faturalarını yarı yarıya indireceğiz. Yapacağımız şu ücret indirim vatandaşlarımızın bütçesine nefes aldıracaktır aile ekonomisine katkıda bulunacak, ayrıca sadece ücret indirimi ile değil, altyapı çalışmalarımızla ve bu şekildeki yenilikçi, bu politika uygulaması ile yaşadığımız çağ aykırı bir şekilde yaşamaya ve su kesintilerine de son vereceğiz” dedi.

 
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor!
 
3'üncü kez takılan kalp kapağıyla sağlığına kavuştu
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akp 4 Şubat 2024 Pazar 15:44

Sen enfikasyonu indir. Semalı hastalar ilaç bulamıyor, hastalar ilaç alamıyor özel hastaneler ateş pahası, şehir hastanesini öyle bir yere yapmışsınız ki Özel hastaneler rant yeri olmuş, biz den sana oy yok.... Sana çok kandık artık yok kanan varsada geçmiş olsun

Yorumu oyla      1      1  
ezege 3 Şubat 2024 Cumartesi 18:12

bırak suyu .hükümete hayat pahalılığını indirtmek için baskı izmirliyede vaat ver. halk perişan . ne geçim var nede halk sağlığı var.

Yorumu oyla      2      1  
Poyraz 3 Şubat 2024 Cumartesi 17:03

Turna,belediye su fiyatlarını Tüik'in açıkladığı enflasyona bağlamış sen dua et Enag enflasyonuna bağlamamış. En küçük kağıt banknot ile tuvalete girilmiyor buna bir sözün var mı? Hiçbir işe yaramayan Çiğli tramvayına paraları yatırmış hayrola evinin bahçesinde petrol kuyusu mu var? Verilen cari açığın büyük kısmı petrol ihracatından.

Yorumu oyla      3      2  
vatandaş 3 Şubat 2024 Cumartesi 17:00

başlamışlar mazot benzin euro meyve sebze. ya genel seçimde gider oyunu atarsın bu yerel seçim belediye hizmetleri işe ilgili. bilmiyorsanız açın googleye 5216 yazın bakın orda anlatacak ne yapmalı belediyeler. valla yazık bu izmire

Yorumu oyla      2      3  
ÖZ İZMİRLİ 3 Şubat 2024 Cumartesi 16:58

ADAYLARIN HİÇBİRİ KENDİNİ YORMASIN. SUYADA ZAM GELSİN TRAFİK BERBAT OLSUN SEL GÖTÜRSÜN ORTALIĞI KOKUDAN SİNEKTEN GEÇİLMESİN ÇÖPLER DOLSUN TAŞSSIN METROLARDA ÇİLE DEVAM ETSİN. İZMİRLİLER HİZMET İSTEMİYOR BU KADAR BASİT. YAZIK YA MANİSA GEÇTİ İZMİRİ. BU KAFAYLA GİDENLERE YENİ NESİL HESABINI İLERDE SORACAK. CEKETE NEDEN OY VERDİNİZ?

Yorumu oyla      2      2  
Red Kit 3 Şubat 2024 Cumartesi 16:42

Adam abuk sabuk yorum yapacağım diye insanları mongol olmakla itham ediyor ve bu durumda olan insanlarıda aşağılıyor.

Yorumu oyla      2      2  
tuna 3 Şubat 2024 Cumartesi 16:31

su fiyatlarını %50 indirecek olan sosyal demokrat belediye enflasyona baglama kolaylıgını gosterıp paraları tarkana ve bır işe yaramayan cigli tramvayına yatırdı istenırse %50 hemen indirim yapılır lakin izmirliye deger mi bence degmez bırak enflasyona baglı odemeye devam etsınler

Yorumu oyla      4      4  
3 Şubat 2024 Cumartesi 16:23

Em son konya belediyesi yüzde 43 zam yaptı

Yorumu oyla      4      2  
Bülent Işık 3 Şubat 2024 Cumartesi 16:11

Ucuz su değil çiftçiye ucuz mazot,ucuz gübre, ucuz yem verin herşeyin fiyatı düşer tabii amaç enflasyonu düşürmekse. 2 ekmeğin 1 ini bir kişi yiyor diğer ekmeği dört kişi bölüşüyorsa ucuz su verseniz ne olur? Hakan asıl seni psikoloji bölümüne sevk etmek lazım patatesin kilosu olmuş 25 lira hala nasıl oluyorda bu iktidarı destekliyorsun diye.

Yorumu oyla      5      2  
Gürkan 3 Şubat 2024 Cumartesi 15:38

Su fiyatlarında indirimin yanı sıra kademe sistemi de değişmelidir. Şu an olan 0-10, 10-21, 21 ve üstü değişmelidir. 0-15, 15-30, 30 ve üzeri olmalıdır.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Adayı Balkan'dan semt garajı müjdesi!
Urla Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, başkan seçildiği zaman hayata ...
Eski vekil Bayır'dan Yücel'e adaylık tepkisi: Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız?
CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır, ithal aday tepkilerinin yaşandığı ...
Bergama adayı Doğruer Göçbeyliler ile buluştu... Sorunlara ortak akılla çözüm!
Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Sadık Doğruer, Göçbeyli mahallesi pazar ...
 
DP Milletvekili, o yanıtla tatmin olmadı: YTH projesi bu hızla 2027'de de bitmez!
Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı ...
CHP'de 103 başkan adayı daha açıklandı
Cumhuriyet Halk Partisi, 4'ü büyükşehir 103 belediye başkan adayını daha belirledi.
CHP'nin Çiğli adayı Yıldız oldu!
CHP'nin Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız oldu.
 
Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile telefonda görüştü, ...
CHP’li Yücel’den kritik açıklama: Çiğli dışında değişen olmayacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili ...
AK Partili Dağ'dan Göztepe ve Altay'a ziyaret
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva