HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2024 Cuma - 20:58

CHP’li Yücel’den kritik açıklama: Çiğli dışında değişen olmayacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Yücel, basın toplantısında konuştu. Çiğli Belediye Başkan Adayı Uygar Yıldırım’ın adaylığının yeniden ele alınmasına değinen Yücel, MYK'nın böyle bir önerisi olduğunu doğruladı. Yücel ayrıca başka seçim bölgelerinde bir değişimin olmayacağını söyledi.

CHP’li Yücel’den kritik açıklama: Çiğli dışında değişen olmayacak!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenliyor. Yücel, basın toplantısında konuşuyor.

Yücel Çiğli Belediye Başkan Adayı Uygar Yıldırım’ın adaylığının yeniden ele alınması ile ilgili olarak, “Geçen hafta yaptığımız PM’de Çiğli adayımız ile ilgili yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı. Çiğli adayının değiştirilmesi konusunda MYK’nın PM’ye bir önerisi oldu. PM’de henüz bir karar verilmedi ve toplantı devam ediyor” açıklamasında bulundu.

‘BAŞKA DEĞİŞEN YER YOK’
Adaylığı konusunda tartışmalı olan yerlere de değinen Yücel, “Başka seçim çevrelerinde bir değişiklik yapılması gibi bir düşünce, niyet ve hazırlığımız yok” dedi.

'ÇİĞLİ ADAYI İLE İLGİLİ DİKKATE ALMAMIZ GEREKEN TEPKİLER ALDIK'
MYK’nın Çiğli adayını değiştirmesine yönelik neden böyle bir talebi olduğuna dair açıklık getiren Yücel, “Çiğli adayı adaylaşırken geçtiğimiz hafta yeniden değerlendirilmek üzere bir karar alınmıştı ve adaylığı ile ilgili bir kesinliği yoktu. Biz adaylarımızı belirlerken o ilçede yaşayan hemşehrilerimizin ve parti örgütümüzün geniş bir kabulünün olması, kentte bu konuda uzlaşı olması gibi kriterleri dikkate alıyoruz. Çiğli adayı ile ilgili bir takım dikkate almamız gereken tepkiler geldi ve bunları dikkate aldık. Yeniden değerlendirdik ve yeni bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

'BİZ KENDİSİNE ÇEKİLMESİ GİBİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİK'
Yıldırım’ın sosyal medya hesabı üzerinden ‘tehdit mesajları alıyorum, politik suç işleniyor’ ifadelerini değinen Yücel, “Sosyal medyadan nasıl bir açıklama yaptı bilmiyorum ve bize ulaşan bir bilgi yok. Biz kendisine geri çekilmesi gibi bir şeyden bahsetmedik. PM karar alır ve adaylaştırır. Bu süreç içerisinde PM yeni bir karar alabilir. Adayla ilgili her zaman bir değişiklik yapılabilir” dedi.

'İZMİR'DEN ATATÜRK'E HAKARET EDENLERE OY ÇIKMAZ'
Yücel ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamarına değinerek şunları söyledi:

Sayın Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu İzmir'de açıklamalarda bulunmuş. İzmir'den öyle bir ses verin ki diğer 80 vilayetimizden duymayan kalmasın demiş. Ben sana söyleyeyim sayın Erdoğan, İzmir'den duyacağın tek ses Mustafa Kemal Atatürk olur. Yüzünü çağdaşlığa, aydınlanmaya, akla ve bilime dönmüş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti olur. 'İzmir'de çalınmadık kapı bırakmayacağız' demişsin. O kapılar, kadın-erkek omuz omuza yürüyen çağdaş Türkiye'ye açılır. İzmir'den büyük önder Atatürk'e hakaret edenlere, kadını ikinci sınıf insan olarak görenlere, cumhuriyetin kazanımlarını yok edenlere oy çıkmaz sayın Erdoğan.

NE OLMUŞTU?
Bilindiği üzere Çiğli’de Uygar Yıldırım’ın aday gösterilmesi sonrası bazı partililer ilçe binası önünde eylem düzenlemiş, mevcut başkan Utku Gümrükcü ise Yıldırım’ın adaylığına manidar tepki göstermişti. Ayrıca ilçe örgütü üyelerine toplu mesaj atarak Uygar Yıldırım’ın adaylığının bugün yapılacak toplantılarda ele alınacağına dair bilgilendirme yapmıştı.

Çeşme’de mevcut başkan Ekrem Oran, Lal Denizli’ni adaylığına karşı çıkarak Genel Merkez’e ültimatom gibi uyarı yaparak “lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın” açıklaması yapmıştı.

Karaburun’da ise Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesine parti örgütü ile mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın tepkilerine neden olmuştu. İlçe Örgütü, Ankara’ya çıkarma yaparak Balcı’nın adaylığının geri çekilmesini istemiş, eski belediye başkanı Serdar Yasa’nın ise bağımsız aday olabileceği gündmee gelmişti.

Güzelbahçe’de se mevcut başkan Mustafa İnce ile koltuğa talip olan 7 aday adayı, Belediye Başkan Yardımcısı görevinde iken aday ilan edilen Mustafa Güney’in adaylığına itiraz ederek kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmişti.

 
Galatasaray transferleri resmen duyurdu
 
Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 3 Şubat 2024 Cumartesi 23:23

menemende avukat kankanı aday yaptırdın.. 2021de de belediyeyi kaybetmemizin sebebi sensin.. hesabını sana soracağız,hiç merak etme..

Yorumu oyla      2      1  
çeşmeli 3 Şubat 2024 Cumartesi 12:46

muhittin dalgıç çeşmeden çıkmaz ise chp bir daha çeşme de kazanamaz

Yorumu oyla      4      1  
Eski Delege 3 Şubat 2024 Cumartesi 11:44

İl kurultayında bu parti sözcüsüne büyük bir gurup halinde oy kullanmadık huzurluyuz ama tek aday olduğu için seçildi eski genel merkeze bu kişi ile ilgili e postalar gönderdik malesef milletvekili olmasını engelleyemedik sonunda parti sözcüsü oldu,fakat geçtiğimiz gün eski genel merkeze yöneticilerinden haklı olduğumuz belirten bir telefon geldi arkadaşlardan birine ama son pişmanlık fayda etmez dört sene sonra milletvekili seçimi olursa bunları toptan göndermek için kararlıyız...

Yorumu oyla      5      1  
tahsin 3 Şubat 2024 Cumartesi 11:28

senın degişmen lazım jöleli cocuk siyaset ciddi iştir jolelı saclarla salon erkekliğiyle olmaz

Yorumu oyla      5      1  
Efesli Herakleitos 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:14

Siz bu işi bilmiyorsunuz Sayın Yücel. Göreviniz fazla sürmez.

Yorumu oyla      5      1  
İzmirli 3 Şubat 2024 Cumartesi 08:52

Sizi değiştirecekler zaten :)))

Yorumu oyla      11      1  
Bucalı 2 Şubat 2024 Cuma 23:52

31 Mart'da İzmirliler'e önseçim olmadan zorla dayatılan adaylara oy vermeyeceğiz... Sizler İzmirlileri önseçim yapacağız diyerek ama yapmayarak kandırdığını sanıyorsunuz ama 31 Mart'dan sandıkta bunun cevabını en güzel şekilde alacaksınız hiç merak etmeyin! Sende 1 dönemlik vekilliğin biraz daha sefasını sür! Ama yazıklar olsun hepinize... Tıpış tıpış asla bu seçimde oy moy yok chp'ye tam aksine Allah'ına kadar tepki oyları var...

Yorumu oyla      20      1  
Izmirliler der. 2 Şubat 2024 Cuma 23:13

Hiçbiri değişmeyecek ama sizi ilk genel seçimde değiştirmeye izmir halkı yemin etmiş durumdadır bütün dernekler stk bu konuda şimdiden girişimler başladı,tâbi ki bu seçimde partiye değil size kırmızı kart gösterecektir partiye gönülden bağlı olanlar...

Yorumu oyla      14      1  
2 Şubat 2024 Cuma 22:45

karabağların sesini duyun selvitopunu gösterin!

Yorumu oyla      9      1  
hilmi cem 2 Şubat 2024 Cuma 22:26

35 yıllık partiliyim ,beş kişilik ailemle sandığa gider oy atarsak şerefsizim

Yorumu oyla      15      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Göztepe ve Altay'a ziyaret
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları ...
Sırrı Süreyya'dan İzmir adaylığı iddialarına yanıt!
TBMM Başkan vekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ...
CHP İzmir’de ilk miting Bayraklı’da!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir adaylarının açıklanmasının ardından ...
 
MYK'dan karar... Çiğli adayı değişti!
CHP, parti tabanında tepkilere yol açan Çiğli Belediye Başkan adayı Uygar ...
Öldürülen taksici için 'idam' çağrısı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde taksici Oğuz Erge'nin "üşümesin" diyerek aracına ...
Yeniden Refah İzmir'den iki adayını daha açıkladı
Yeniden Refah Partisi, 45 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan ...
 
İsyan Karşıyaka'ya sıçradı!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi tarafından Karşıyaka Belediye Başkan ...
Erdoğan'dan CHP'ye aday eleştirisi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
AK Parti Selçuk adayı Bakıcı’dan Başkan Sengel’e yanıt: Daha yolun başındayız, bu ne öfke?
AK Parti Selçuk Belediye Başkanı adayı ve önceki dönem Selçuk Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva