HABERLER>EKONOMİ
15 Şubat 2018 Perşembe - 10:45

Başkanlardan İzmir için ikinci çevre yolu çağrısı!

İzmir Başkanlar Kurulu Şubat ayı toplantısı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katılımı ile Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) gerçekleştirildi. Toplantıdan, başta ikinci çevreyolu olmak üzere birçok projenin öncelik sırasına göre hayata geçirilmesi dile getirildi.

Başkanlardan İzmir için ikinci çevre yolu çağrısı!

İzmir’deki pek çok resmi kurum ve STK’nın başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından bilgiler veren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, “Toplantıda İzmir’in sorunlarını masaya yatırdık ve bu sorunların önceliklendirilerek çözülmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Bütün başkanlar görüş ve önerilerini sundu. Toplantı sonucunda merkezi hükümet ile öncelik sırasına göre İzmir’in sorunları hakkında ortak çalışmalar yürütülmesi fikri benimsendi” dedi.

ÖNCELİK ULAŞIM PLANI
Toplantıda en çok öne çıkan konunun günden güne artan İzmir trafiği çerçevesinde İzmir ulaşımı planı olduğunu belirten Susam, “Tüm başkanlar olarak İzmir’in en öncelikli ihtiyaçlarından birinin 2’nci çevreyolu olduğu konusunda hem fikir olduk. 2’nci çevreyolu İzmir trafiğini rahatlatacak en büyük çalışmalardan birisi olacaktır. Toplantıda ayrıca kentimizin her yerinde süren kentsel dönüşüm çalışmalarını da masaya yatırdık ve eski yapıların iyi bir planlama ile yenilenmesi konusunda yapılabilecekleri tartıştık” diye konuştu.

YATIRIMCILARA EGEV YOL GÖSTERECEK
İzmir ticaret hayatının da masaya yatırıldığı toplantıda pek çok farklı başlık altında yapılabilecek çalışmaları detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Susam, “Valimiz toplantıda İzmir iş dünyasının sorularını yanıtladı. Başta körfez geçişi olmak üzere gündemdeki birçok konu hakkında bizleri bilgilendirdi. Biz de İzmir’in sorunlarının çözümünde Valimiz ile birlikte çalışma kararlığımızı dile getirdik. Tarımda ve sanayide yüksek teknolojinin kullanılması, Endüstri 4.0’a geçişin hızlanması çok önemli. Bu konularda üniversitelerin de birikimlerinden yararlanmak, üniversite-sanayi işbirliğinin daha artırılmasında büyük fayda var.  Liman kapasitelerinin yükseltilmesi de kentimiz için önemli olan bir diğer konu. Yüzlerce yıldır bir liman kenti kimliğiyle ticaretin merkezi olan İzmir, bu yapısını daha da kuvvetlendirmeli. Limanlar özellikle ihracatın ana kapısı ve bazen yatırımcılar buralarda sorunlar yaşayabiliyor. Bu kapsamda kente gelen yatırımcının karşılaştığı sorunların çözümü noktasında EGEV’in devreye girerek sorunların çözümüne katkıda bulunması istendi ve bizler de bu konuda elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirttik” dedi.

 
Nazilli'de feci kaza: 2 polis yaralı
 
Konak'ta minik sporculara anlamlı destek
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Şubat 2018 Cuma 08:49

İzmirin kuzeyini rahatlatacak Egekent-BornovaEvka3 metro projesi konuşuldumu? İzban'la yürümüyor bu iş. Kuzeyde modern kentler toplu ulaşımsız kaldı. Herkes arabayla gidiyor. Çevreyolu, Anadolu caddesi, altınyol felç. Görmüyormusunuz?

Yorumu oyla      14      5  
15 Şubat 2018 Perşembe 20:59

volkan onaylandı abicim 2 ay oldu. Gündemi takip edin biraz. Baskan bu sartlarda ihaleye cıkamayız beklicez 2019 a kadar dedi. Burada paylasıldı bu haber.

Yorumu oyla      12      6  
Tarafsiz 15 Şubat 2018 Perşembe 17:52

Izmir ulasimi ile ilgili toplanti yapmislar ama ne Buyuksehir ne yerel Sivil toplum orgutleri katilmis , bu nasil yerel yonetimlerle isbirligidir ? Yerel birimleri yok sayarak Izmir ve sorunlari nasil konusulur ? EGEV izmir i mi temsil etmekte? Yerel birimler secimle isbasina gelmis birimler bunlari yok saymak Izmir e saygisizliktir .bu tip eksik katilimli ve eksiz soz hakli toplantilari kinamaliyiz.

Yorumu oyla      14      6  
Kerim Sucu 15 Şubat 2018 Perşembe 17:05

Körfez tümüyle doldurulup betonlansın.Kıyı çizgisinden içeri 50 km de tamamen beton asfalt yol haline getirilsin.Sorun tamamen bitsin.

Yorumu oyla      12      8  
volkan 15 Şubat 2018 Perşembe 16:14

Narlıdere metrosu 8 ayda izin geldi buca metrosu ne zaman onaylandı kaynak nedir baskan niye yan cizsin geleni ihaleye cikiyor

Yorumu oyla      13      7  
Bornovalı 15 Şubat 2018 Perşembe 12:36

İzmir limanının kapasite arttırımı için büyük okyanus gemilerinin de eski yıllarda olduğu gibi limana girmesi gerekmez mi ancak körfezin derinleştirilmesi işi nasıl yapılacak, çıkacak çamur ne olacak ? Bu iş Belediyemizi aşar-

Yorumu oyla      14      8  
yapacak adam yok 15 Şubat 2018 Perşembe 12:35

volkan kardes buca metrosu onaylandı. belediye baskanı yan ciziyor şimdi de. Bu sartlarda bucaya metro ihalesine cıkamam dedi. Narlıdere ise bekliyor. 2019 secimlerine dogru temeli atılır.

Yorumu oyla      16      10  
izkarayı istiyoruz 15 Şubat 2018 Perşembe 12:33

izkaray yapılsın öncelikle. sonra cevreyolu yapılır.

Yorumu oyla      15      8  
Cevat 15 Şubat 2018 Perşembe 11:54

Güzel düşünceler ama izmirin trafiği birazda denetimsizlikten yeni yapılan binalara kaç daire varsa altına o kadar otopark standardı getirilsin mütitler önce gösteriyor pilanda sonra tadilat planlaroyla daireye çevirip satıyor bunu kimseler denetlemiyor

Yorumu oyla      15      5  
volkan 15 Şubat 2018 Perşembe 11:07

cevre yolu cagrisi yapacaginiza hukumete verdiği sözleri animsatin (otogar metro vb) rayli sistem izmiri rahatlatır. buca Narlıdere otogar metrolari izmirin trafigini kurtarir Narlıdere metro ihalesi ne zaman bekliyoruz buca icin ankaradan izin bekliyoruz izmirli hep bekliyor..

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İşsizlik rakamları belli oldu
Türkiye İstatisk Kurumu (TÜİK) işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Geleceğin anahtarı dönüşümde
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dün akşama doğru beklentilerin üzerinde artış kaydeden ABD enflasyon verisi ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bakın biz neden Yunan Adaları'na gidiyormuşuz?
Mehmet KARABEL yazdı... Bakın biz neden Yunan Adaları'na gidiyormuşuz?
Bakan Özlü, İzmir'e geliyor!
İki günlük program için İzmir'i ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji ...
Çeşmeli üretici solucan gübresinden memnun
Dünyada 70 yılı aşkın bir süredir gelişmiş tarım ülkelerinde kullanılan ...
 
Yunan Adaları’na bu rağbet neden? Kıdemli turizmciden müthiş iddia!
Sezona büyük bir umutla hazırlanan turizm sektörüne ilişkin konuşan ETİK ...
Akın akın Türkiye'ye geldiler! Zirve değişti
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen ...
DİSK’ten bakanlığa 'hükümlü işçi' mektubu
Çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kamu şirketlerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva