HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2018 Çarşamba - 12:49

Yunan Adaları’na bu rağbet neden? Kıdemli turizmciden müthiş iddia!

Sezona büyük bir umutla hazırlanan turizm sektörüne ilişkin konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Egelilerin, İzmirlilerin neden Yunan adalarını tercih ettiği sorusuna “Gidip gördük, İzmir’den daha ucuz değil; sorun yasak zihniyetidir. Yunan adalarında yasaklı zihniyetin olmamasıdır” dedi.

Yunan Adaları’na bu rağbet neden? Kıdemli turizmciden müthiş iddia!

Mehmet Emin AL / EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, 2018 yılında gerçekleşecek turizm sezonunu değerlendirdi.

Geçtiğimiz turizm sezonlarını değerlendiren Başkan Mehmet İşler, yabancı tur operatörlerinin Euro bölgesindeki ülkeleri tercih etmenin karlı olmadığı, bu nedenle yüzlerini yeniden Akdeniz çanağına yani Türkiye’ye, Ege’ye döndüğünü belirtti. Buna rağmen İzmir’in orta-uzun vadede turizm strateji planı olmadığı için bir aşama kaydedemediğini ifade etti.

“İZMİR ADINA KAYIPTIR VE AYIPTIR”
Türkiye’de turizmin oldukça önemli olduğunu hatırlatan ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir için 2018 beklentilerinin olağan üstü bir durum olmaması halinde 1 milyon turist beklediklerini söyledi. Başkan İşler, “İzmir’in nüfusu 5 milyona yaklaştı ancak gelen turist sayısı 1 milyonu bulmuyor, bu oldukça düşük bir sayıdır. İzmir’in Çeşmesi, Alaçatı’sı Seferihisar’ı Foça’sı olmasına rağmen 1 milyonu geçemiyor. Bugün denizi olmayan Eskişehir’in yıllık turist sayısı bizi geçmek üzere. Neden? Çünkü orta ve uzun vadede İzmir’in ‘Turizm strateji planı’ yok. İzmir’in bir marinası yok. Yılda ortalama 300 gün güneşli olan İzmir’de turizm sezonu 2.5 aydır. Bu İzmir adına kayıptır ve ayıptır. 15 yıldır bu şehir turizm konusunda yerinde sayıyor” şeklinde konuştu.

“UCUZLUĞU DEĞİL ÖZGÜR OLUŞU CAZİP KILIYOR”
İzmir ve Ege Bölgesi’nden Yunan adalarına giden yerli turistin kazanılmasını gerektiğini, açımızdan olumsuz bir durum olduğunu konusuna değinen ETİK Başkanı İşler, çarpıcı bir konuya dikkat çekti.  İşler, “Yerli turistlerimizin Yunan adalarına ‘ucuz olduğu için gidiyor’ tezi doğru değil. Gidip gördük, İzmir’den ucuz değil; sorun yasak zihniyetidir. Orada yasaklı zihniyetin olmamasıdır. Orada insanlar kumsalda bira içtiğinde kendisine gelip müdahale edilmeyeceğini biliyor. Kendisini özgür hissediyor, başına bir şey gelmeyeceğini biliyor ve özgür bir ortamda rahat tatil yapma fırsatı bulduğu için gidiyorlar. ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) yüksek değil ve giden yerli turistimiz gelişte de içkisini daha ucuz alıyor. Genel olarak yaşamdan keyif alma kalitesi yüksek. Yunan adalarının tarihi sokakları cazip; burada, bizde tabela kirliliği var. Uzun vadeli bir turizm planı yapmamız gerekiyor” dedi.

“ACELE ETMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM”
Vatandaşlara seslenen İşler, “Vatandaşlarımız ucuz veya uygun bir tatil için ellerini çabuk tutsun, yabancı turist gelmediği 3 yıl içinde daha ucuz paraya Türkiye’de Akdeniz’de Ege’de daha kaliteli ve daha uygun bir tatil yapacağını fark ettiği için talep var. Şuanda %15 ile %50 oranında erken rezervasyon indirimleri var. Faydalanmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde ifade etti.

 
Sanatçı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti
 
İzmir'de sosyal medyadan terör propagandası: Gözaltılar var!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Şubat 2018 Perşembe 08:47

Türkiye'de kalite diye birşey yok. Sokağa çıkar insan kitlesinden anlarsınız. Yoruma gerek yok. Turizm'in patlamasını istiyorsanız önce medeni olmayı öğrensinler. Sonra gerisi gelir. Türk misafirperverliği diye birşey kalmadı

Yorumu oyla      12      5  
Cozum 14 Şubat 2018 Çarşamba 15:24

ic turizm de cozum icin bir öneri : turizmdeki bütün tesisler verdikleri vergi nispetinde alkol ve kira vergilerinden muaf tutulabilir ve karsiliğinda da müşteriye düşük-indirimli fiyat garantisi alinabilir.indirimli fiyatlar işletmede görülecek yere asilir. Fiyatlar düşmeden iç turizm canlandiralamaz.mutlaka ozendirici teşvikler yaratilmali.

Yorumu oyla      13      5  
tarafsız 14 Şubat 2018 Çarşamba 14:43

Syn Mehmet bey gittik gördük Yunan adalarında fiyatlar ucuz değil diyor ; orada içki ve balık ürünleri ciddi anlamda ucuz , restoranlar/oteller/pansiyonlar küçük aile işletmesi şeklinde, yüksek kira ve vergi yok , bu nedenle fiyatları daha makul . Türkiye de iç-turizmin gelişmesi isteniyorsa turizm bölgelerindeki yüksek içki vergilerinin ya kaldırılması yada ciddi manada düşürülmesi gerekir. diğer konu yüksek kiralar bunun içinde nasıl özendirmeler yapılır da insanlar kendi küçük işletmelerini kiraya vermezde aile işletmesi yapar... aksi durumda tüm turizm bölgelerimizde iç-turizmin artişı bundan sonra pek mümkün değil mevcut durum doyum noktasında daha yukarı çıkmaz . Dış-turizmde ( yabancı tursit gelişi) nasıl geliştirilir buna da biraz sayın hükümetimiz tüm yerel turizm işleticileri, Belediyler, Ticaret Odaları,sivil kuruluşlarla beraber kafa yormalı çözüm üretmeli ...

Yorumu oyla      16      5  
tam 35 14 Şubat 2018 Çarşamba 14:20

özgürlük elbet..ancak okadar da az değil sebebi.Örneğin sübyeyi kalamar diye satmıyorlar,porsiyonlar büyük ve hesaplı,çevre hassasiyeti ve medeniler...İNSAN SEVGİSİ VAR...bizde ucuz olarak verilen her hizmet sağlıksız..üzgünüm...

Yorumu oyla      16      5  
ersan 14 Şubat 2018 Çarşamba 13:17

Kaliteli ve ucuz...mezeleri öyle 10 gr koyup 15 tl yazmıyorlar..kalamarı öyle 35 lira yazmıyorlar daha sayayım mı Başkan ?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akın akın Türkiye'ye geldiler! Zirve değişti
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen ...
DİSK’ten bakanlığa 'hükümlü işçi' mektubu
Çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kamu şirketlerinde ...
Ekonomi için kritik rakam açıklandı!
Türkiye'nin cari işlemler hesabı, 2017'de 47 milyar 100 milyon dolar açık verdi.
 
EGEV Yönetim Kurulu üyesi İduğ’dan İZTO seçimleri için net çıkış: Kanın tazelenmesi gerekir!
EGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve iş insanı Mustafa İduğ, “26 yıldır görev ...
Taşeron başvuru sonuçları açıklanıyor!
Taşeron işçilerin kadro yolundaki serüveninde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce ...
Doğalgaz faturaları yüzde 35 düşecek!
Nisan'da yürürlüğe girecek Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi ...
 
Dolar sakin, Euro'nun ateşi yükseliyor!
Dolar yeni güne sakin bir seyirle başlarken, euro biraz daha hareketli.
İZTO'da seçim tarihi belli oldu!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meslek ...
Borçlu 'Bağ-Kur'lulara tarihi fırsat!
Çalışma Bakanlığı bugün itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Ziraat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva