HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2018 Salı - 12:01

Başkan Uğurlu'dan Kocaoğlu'na 'TOKİ' çıkışı: Önce el sıkışıp sonra itiraz ediyorlar!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısı yaptı. Uğurlu, “Bir yandan yatırım isteniyor, bir yandan da istihdam edilen emekçilerin yaşam alanları için planlanan konut alanları engelleniyor. Hem şehrin önü tıkanıyor hem de kira ve ev fiyatlarının yükselmesine sebep olunuyor. Büyükşehir, 1/100 binlik planlar, kentsel dönüşüm, TOKİ plan ve projesine de itiraz etti" dedi.

Başkan Uğurlu dan Kocaoğlu na  TOKİ  çıkışı: Önce el sıkışıp sonra itiraz ediyorlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ın da katılımıyla gerçekleşen görüşmenin detaylarını anlatan Başkan Uğurlu, “Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin kurulması için tüm tarafların desteğe hazır olduğunu belirtti. Bu konuda kendi üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyleyen Uğurlu, Kemalpaşa’nın başta konut, alt yapı ve diğer sorunlarına ise kayıtsız kalınmaması gerektiğini açıkladı. 

GÖRÜŞMEDE KOCAOĞLU’NA İLETTİK
Görüşmede, Kemalpaşa’daki konut rezervi sıkıntısının da gündeme geldiğini söyleyen Uğurlu, ileride yaşanabilecek sorunlara da dikkat çektiklerini vurguladı. Başkan Uğurlu, “Kemalpaşa, hızla gelişiyor. Lojistik Merkezi burada, belli bir kısmı da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ayrıldı. Ayrıca otoyol ve tren yolu da bağlanacak. Kemalpaşa’daki yoğunluk artacak. Şu anda 35 bin kişi, Kemalpaşa’dan İzmir’e gidip geliyor. Yatırımlar tamamlanınca bu rakam 60-70 bine çıkacak. Bu kadar insanı, her gün araçlarla Kemalpaşa’ya taşımak ne kadar sağlıklı? İnsanların bir kısmını Kemalpaşa’ya yerleştirmek lazım. Ancak Kemalpaşa’nın tüm bunları karşılayacak konut rezervi bulunmuyor. Kemalpaşa’nın İlçe merkezinin ciddi konut alanı sıkıntısı ve acilen genişlemeye ihtiyacı var. Kemalpaşa Belediyesi olarak da yeni yerleşim yerlerinin yapılması ve daha modern ve yaşanılabilir bir Kemalpaşa’nın planlanması ile alakalı Büyükşehir’den talebimiz var. Umuyoruz ki bu sorunlar çözülür” dedi.

TOKİ PROJESİNE DE İTİRAZ ETTİLER
Uğurlu, şöyle devam etti: ”Kemalpaşa’da TOKİ’nin yaptığı konutlara karşı, Büyükşehir Belediyesi’nin itirazları var. Her itirazın peşinden de dava açıyorlar. Bir yandan yatırım yapılması isteniyor, bir yandan da konut alanları engelleniyor. Görüşmelerde ‘her şey olumlu’ deniyor. Ancak masada anlaşılan konular, arka planda itiraz ve dava olarak geri dönüyor. Bunu anlayabilmiş değiliz. Bunun izah edilebilir tarafı yok.”

 
Başkan Şenol: Gaziemir'de ittifakın adı Halil İbrahim!
 
Harekat açıklaması: Her şey planlandı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mevcut 25 Aralık 2018 Salı 19:01

Ak Parti İzmir'de mevcut belediye başkanları ile seçime giderse diğer partilerin ekmeğine yağ sürer.

Yorumu oyla      10      5  
yörük 25 Aralık 2018 Salı 18:56

Sayın başkan yörük festivalinde diğer ilçe belediyelerinin gönderdiği ikram araçlarına yaptığınız misafirperverliğimize aykırı davranışınız hala konuşuluyor kimler mi? Başınızı kaldırın görürsünüz.

Yorumu oyla      12      5  
yapma başkan 25 Aralık 2018 Salı 18:11

Belediyeden veya ilçe yönetiminden olmayan kişiler özellikle Ak Partinin çok oy aldığı yerleri birileri gezsin size rapor versin gerçeği görürsünüz. Millet belediyeden veya ilçeden birisini karşısında görünce konuşmuyor ama sonra bülbül gibi ötüyor.

Yorumu oyla      9      5  
şirin 25 Aralık 2018 Salı 17:57

Tipe bak

Yorumu oyla      11      5  
Izmir li 25 Aralık 2018 Salı 17:42

Sen ilk önce inönü caddesine astırttığın o pankartlar söktür arif efendi şu sokak aralarına yaptırdığın parke taşlar varya bi gez bakalım Ne durumda yeni parkeler çökmüş,taşlar kaymış hiç heveslenmesin kimse ranta geçit yok

Yorumu oyla      17      6  
aynı terane 25 Aralık 2018 Salı 15:15

Bıktık! Planlarınızı büyükşehirin onaylayacağı şekilde yapmak zorundasınız! Bunu anlamak çok mu zor? Neden rant peşinde koştuğunuz, büyükşehirin onaylamayacağı kat artışı yaptığınız için kabul etmediğini söylemiyorsunuz? Sizin dikmek istediğiniz binaların ulaşım dahil tüm alt yapı yükünü büyükşehir çekecek, tabii ki altyapı planlarından farklıysa itiraz edip, dava edecek! Ayrıca sen de partiniz de yaşadıklarımızın hesabını vereceksiniz!

Yorumu oyla      18      7  
Hasan Vardar 25 Aralık 2018 Salı 14:21

Ayrancılar''a da Toki konut yapacakmış.Egekent''te ki okulun karşısına.Adı geçen okullarda 35 kişilik sınıflarda ikili öğretim yapılır iken öncelik söz konusu alana okul mu yoksa Toki mi?

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol: Gaziemir'de ittifakın adı Halil İbrahim!
Yerel seçimler, ittifaklar ve aday adayları üzerinden konuşan Gaziemir ...
Konak’ın 40 yıllık sorunu çözüldü
İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde yer alan ve halk arasında ‘Çıtak ...
Yazıcıoğlu ismi Kemalpaşa'da yaşayacak
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yarı olimpik, kapalı ...
 
Bornova'da özel çocuklara, özel pasta
Bornova Belediyesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi, çok özel bir kutlamaya ...
İzmir'in büyük mahallesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa'nın Yenişakran Mahallesi'nde su kesintisi uygulanacak.
Bornova’ya bir kütüphane daha
Bornova Belediyesi eğitim alanında yaptığı çalışmalar kapsamında ilçeye ...
 
Büyükşehir kestane üreticisine derman oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes havzasının önemli gelir kaynaklarından ...
Foça’da erken yeni yıl sevinci
Foça’da yaşayan engelli vatandaşlar, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile ...
Büyükşehir müjdeledi: İzmir'e yeni vapur hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karantina'ya vapur seferlerine 26 Aralık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva