HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2018 Cuma - 10:41

Başkan Kocaoğlu açıkladı: Tramvay güzergahından otobüsler çekilecek!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri, Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşecek Mart ayı toplantısına tramvayla gitti. Toplantıda açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Bir alışma sürecinin geçmesi gerekiyor. Bu sürecin sonunda, tramvay hattında paralel çalışan 100-150 otobüsü çekeceğiz" dedi.

Başkan Kocaoğlu açıkladı: Tramvay güzergahından otobüsler çekilecek!

Kent ekonomisinin gelişmesinde rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 78. toplantısı yapıldı.

Kurul üyeleri, toplantının yapılacağı Tarihi Havagazı Fabrikası'na, yolculu ön işletme seferlerine başlayan Konak Tramvayı ile geldi. Fahrettin Altay'daki ilk istasyonda gerçekleşen buluşmanın ardından vatandaşlarla birlikte tramvaya binen İEKKK üyeleri, bu önemli yatırım için Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. 

Kurul üyeleri, tramvay yolculuğuyla ilgili görüşlerini şöyle özetledi:

Selami Özpoyraz: "Tramvay projesi kent için önemli bir dönemeç. Ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra kent estetiği için de çok önemli. O kadar rahat bir yolculuk yaptık ki.. 10 numara hizmet olmuş."

Uğur Yüce: "Muhteşem. Bütün gelişmiş ülkelerde bilhassa kent merkezlerinde hem trafik hem hava kirliliği açısından son derece önemli. Bunlar da ayrıca çok iyi seçilmiş çok konforlu kaliteli araçlar. Allah razı olsun."

Enis Özsaruhan: "Beğendim. Gayet güzel. Sürati de normal geldi bana. Yepyeni tramvaylar, çok da rahat. İnşallah çoğalır ve toplu taşımacılığın büyük kısmını karşılar diye düşünüyorum."

Mustafa Güçlü: "Hayırlısı olsun. Bu hattaki tramvayın eski halini yaşayan Konak-Güzelyalı tramvayını yaşayan biriyim. Aradan yıllar geçti, tekrar tramvayla tanıştık. Bu sefer farklı teknoloji, farklı imkanlar. Yeni tramvayı çok beğendim."

Şerife İnci Eren: "Çok beğendim. Son derece rahat, konforlu, modern bir ulaşım hizmeti sağlanmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

TRAMVAY GÜZERGAHINDAN OTOBÜSLER ÇEKİLECEK
Tramvaydaki ön işletmenin ardından seferlerin sıklaşacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Bir alışma sürecinin geçmesi gerekiyor. Bu sürecin sonunda, tramvay hattında paralel çalışan 100-150 otobüsü çekeceğiz. Bu da trafiği rahatlatacak" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde Narlıdere metrosunun ikinci aşama ihalesini yapacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, bunu Buca metro projesinin izleyeceğini söyledi.

Her yapılan raylı sistem hattının başka hatlarla ilgili ihtiyacı getirdiğini, raylı sistemin giderek kılcal damarlara kadar yaygınlaşacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı şunları kaydetti:

"İşin özü şu: 14 sene önce raylı sistem 70-80 bin kişi taşıyordu. Bugün Konak Tramvayı ile birlikte 800 bini geçeceğiz. Eğer İZBAN'daki önerimizi TCDD kabul ederse, bu sayıyı kolaylıkla 1 milyon 200 bine çıkarmak mümkün. Ama hem sinyalizasyon, hem bölge trenlerinin devreden çıkarılması konusunda bir türlü mutabakata varamıyoruz."

 
Bornova'da yeşil hamle: Önce kamulaştırma sonra park
 
Gaziemir'de 'Kist Hidatik' toplantısı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meraklı 31 Mart 2018 Cumartesi 05:08

Taşınan yolcu sayısının 800 binden birmilyonikiyüzbine çıkacak olması kendi başına İzban'daki önerinin reddi için yeterli! Komik değil mi? Akıl, taşınan yolcu sayısının artmasıyla hem trafik yükünün azalacağını, hem de sistemin kendini kısa sürede ödeyerek yeni yatırımlara imkan tanıyacağını söylüyor. Bilim de bunu söylüyor, vicdanlar da! İşte bu nedenlerden dolayı AKP bu öneriyi kabul etmiyor, vatandaş bunu zorlamazsa etmeyecek de! Yahu, İzdeniz'in gemilerine gece balıkçı barınağına bağlama izni vermeyen bu öneriyi mi kabul edecek?

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 30 Mart 2018 Cuma 20:55

İZBAN'da daha en basit insani uyarılar eksik. Tren perona yaklaşıyor, giriyor. Sarı çizgiyi geçmeyin diye bir anons peronda yok. Trenden inenlere öncelik verin. İçerideki yolcular inmeden kapı önlerini tıkamayın diye bir anons yok. Her durakta ve her tren yaklaştığında iki kere üç kere bu anonslar olmalı. Trenden inerken kapı önünü tıkayanları inadına yararak iterek çıkıyorum. Yani ne diyeyim. Modern kent miyiz? Beni neden insanlıktan çıkmaya itiyorsunuz?

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 30 Mart 2018 Cuma 18:22

Buca' nın da tramvay projesi 8 yıl önce izmir büyükşehir belediyesi tarafından Yüksel Projeye hazırlatıldı. TCDD 'den Şirinyer-Tınaztepe arası kullanılmayan hat istendi ama verilmedi; biz yapacağız dediler. 2014 seçimleri öncesi de Şirinyer 'de TCDD 'tramvay yapıyoruz' diye reklam afişlerini sağa sola asmıştı. Yapıldı mı , hayır. Şimdi belediye metro yapacak. 'İzmir' de' tramvay niye gereksiz olsun, burası köy mü ? O gereksiz , bu gereksiz zihniyetini , istemezükçülüğünü artık bırakalım. Adnan Saygun Sanat Merkezi yapılıyor, ne gerek var;şehrin büyük stada ihtiyacı var deniyor , ne gerek var; tramvay diyorsun, ne gerek var, opera binası diyorsun, ne gerek var; gökdelen bölgesi yapılıyor, ne gerek var ... tuhaf bir şehir. Sonra bir şey yapılmayınca da köy kaldık diye birileri ortaya çıkıyor. İyi de ne yapılsa ne gerek var diyorsun :)

Yorumu oyla      14      6  
Bülent ışık 30 Mart 2018 Cuma 18:22

Buca tramvayı için ulaştırma bakanlığı atıl durumdaki tren hattını niçin belediyeye vermiyor ya da kendisi yapmıyor.

Yorumu oyla      13      5  
Karşıyakalı 30 Mart 2018 Cuma 15:10

İzmir''de Tramvay gereksizdir ,israftır, Buca perişan gariban yerlere hizmet gitsin önce

Yorumu oyla      11      17  
Lombak 30 Mart 2018 Cuma 14:36

Tüm modern kentlerde tramvay mevcut ulaşım sistemlerine alternatif olarak vardır. Bizde mevcut sistemleri ikame etmek için var. Bir de hoşgörüntü olsun diye.

Yorumu oyla      18      10  
Gürkan 30 Mart 2018 Cuma 12:47

Alsancak ve sahilden şu an 169, 12, 554, 252 gibi hatlar çekilir ancak 70-80-90 gibi otobüs hatlarını şu an çekemezler. Ne zaman ki Buca metrosunun 2.etabı ve Eskiizmir metro hattı yapılır o zaman Alsancak' ta otobüs diye bir şey kalmaz. Açıklanan metro hatlarının da projelerinin en kısa sürede yapılması gerekiyor. Projelerinin yapılıp yapıma hazır hale getirilmesi , yapımı için kaynak varsa yapılması yoksa bakanlığa başvurulması gerekiyor. İzmir 4,5 km metrodan daha fazlasını hak ediyor. Alsancak Gar önünde de trafik yer altına alınıp Vahap Özaltay Meydanı ve gar önü kırmızı ışıkları kalkarsa trafikte esas rahatlama o zaman olur.

Yorumu oyla      19      7  
Gürkan 30 Mart 2018 Cuma 12:22

Tramvay şehre ayrı güzellik kattı. Tüm dünya şehirlerinde, özellikle Avrupa şehirlerinde tramvay yaygındır. Şehrinde alışması gerekiyor. Tramvay bir metro değildir , metro ile kıyas yapanlar var ancak farklı ulaşım araçlarıdır. İhtiyaç olan yere yapılır, metroyu tamamlayıcıdır. Otobüslerin yerine de tramvayın çalışması iyidir.

Yorumu oyla      21      9  
EMRAH METİN 30 Mart 2018 Cuma 11:47

SEN MİLLETİ BALIK İSTİFİ GİBİ GETİR. 2019 DA SAKIN ADAY OLMA

Yorumu oyla      17      20  
Sinan Öztan 30 Mart 2018 Cuma 11:27

Konak tramvayı İzmir için çok güzel oldu.Binenler çok memnun.Her ne kadar ön işletme adı verilsede sabah ve akşam işe gidiş ve iş çıkışlarında ara duraklarda çok dolu olduğu için insanlar binemiyor.Bu nedenle seferlerin sıklaştırılmasının uygun olacağı görüşündeyim.

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da yeşil hamle: Önce kamulaştırma sonra park
Bornova Belediyesi yeni park yapımı ve yenileme çalışmalarına aralıksız ...
Selçuk, Yörük Şenliği'nde buluşacak
Selçuk Belediyesi katkılarıyla 1 Nisan Pazar günün Barutçu Mahallesi’nde ...
Doğal taşın 'hoca'sından MARBLE'da mesaj: Kültürel bir miras
Doğal taş sektörünün dünyadaki tüm temsilcilerini bir araya getiren 24. ...
 
Bir Bornova klasiği: Bahar temizliği başladı
Bornova Belediyesi’nin temiz çevre bilinci için 2015 yılında başlattığı ...
MARBLE’da doğal taş sektörüne birlik çağrısı 
Dünyanın dört bir yanından gelen doğal taş sektörü temsilcileri 24. MARBLE-Uluslararası ...
Bayındır Belediyesi, Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda
Antalya City Expo, Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Antalya Expo ...
 
Başkan Pekdaş'tan eski vekile çok sert tepki: Siyasi şantaj yapıyor!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kamuoyunda Manisalı Gençler olarak ...
Konak'ta o semtin kaderi değişecek!
2018 yatırımları arasında yer alan Toros Pazaryeri’nin temeli 12 Nisan ...
Başkan o müdürü görevden almıştı: Önünü açtım!
Çeşme Belediyesi’nin ruhsat ve denetim müdürünü seçimlerde aday adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva