HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2019 Cuma - 12:15

Başkan Engin’den kongre için çarpıcı yorum: İl başkanımızı başarılı buluyorum!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeni süreçte start alacak parti içi yarışa dair önemli açıklamalarda bulundu. İl başkanlığı görevini geçmiş yıllarda yürütmüş olan ve örgüt noktasında hakimiyeti bulunan Engin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve kongre için, “Ben il başkanımızı başarılı görüyorum, Tunç Soyer ile de uyumlu gidiyorlar. Ancak yeniden aday olup olmayacağını bilmiyorum. Bunlar parti içi meseleler bunlar kolay halledilir önemli olan ülke meseleleri” dedi.

Başkan Engin’den kongre için çarpıcı yorum: İl başkanımızı başarılı buluyorum!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, SonsözTV yayınına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Başkan Engin, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni dönemde start alacak parti içi yarış noktasında açıklamalar yapan Başkan Engin, il başkanlığı yarışı kapsamında net çıkışlara imza attı. Kent sorunlarına ilişkin de bilgiler veren Engin hayata geçirmek istediği projelere ayrı bir parantez açtı.

Engin, kurultay takvimi üzerinden de çarpıcı çıkışlara imza attı.

“BAŞKANLAR OLARAK BAYRAMDAN SONRA İSTANBUL’A GİDECEĞİZ”
Yenilenecek olan İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Engin, “İstanbul seçimi ile ilgili kamuoyunda genel kanaat seçimlerin haksız yere iptal edildiği yönünde. Umuyorum vatandaş bu haksızlığı düzeltecek ve İmamoğlu yeniden başkan seçilecek. O da tüm insanları kucaklayarak bir yönetim sergileyecek ve bu da Türkiye için yeni bir nefes olacak. Biz de belediye başkanları olarak bayramdan sonra İstanbul’a gideceğiz. Belki çok katkımız olmayacak ama o atmosferi solumak, elimizden geleni yapacağız. Bu kez farkla kazanarak tartışmayı sona erdireceğiz. Ülkemizin sorunlarına odaklanmamız lazım artık. Seçimin gerekçesiz olarak iptal edilmesi Cumhuriyet tarihinde görülmemiş olay. Açıkça iktidar müdahalesi var, bu bir dönüm noktası. Bu durum halkımızda yeni ufuklar açabilir. Bence 23 Haziran’dan sonra Türkiye’de siyaset değişecek, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Belki hükümet de kendisine çeki düzen verecek, kendisine gelecek. Dün akşam da yargı ile ilgili yeni paketi dinledik, kısmen olumlu şeyler ama bunlar sarayda hazırlanacaksa parlamento neden var. Çünkü bunlar parlamento yetkisinde olan şey” dedi.

“ERKEN GENEL SEÇİM BEKLEMİYORUM”
Ülke gündemi ile ilgili konuşan Engin, “Ben bir erken seçim beklemiyorum. Çünkü erken seçim için 400 milletvekiline ihtiyaç var. AK Parti’nin bir erken seçimde başarı elde etmesi mümkün değil bunun için mecliste 400 milletvekili bulunamaz. Şu anda seçim döneminde vaat ettikleri, ‘oy verin her şey çözülsün’ söyleminin yerin getirilmesi gerekiyor ve Türkiye’nin sorunlarını çözmeleri gerekiyor. Ancak biz bu sorunları çözemiyoruz, bırakıyoruz derlerse o ayrı bir şey” diye konuştu.

“SOSYAL YARDIMLAR ÇOK ABARTILDI”
Ülkemizde kaynakların sınırlı ancak ihtiyaçların çok olduğunu belirten Engin, “Bin yıllık bir ülkeyiz ama özellikle 1950 yılından sonra üretime ve eğitime önem vermeyen bir ülke haline geldik. Ülkenin temel dinamikleri hukuk ve eğitim olmasıdır ancak biz bunları halledemedik. Sosyal yardımlar çok abartıldı, insanlara çalışmadan para ödeniyor. Binlerce çalışabilir durumundaki insana para bağlandı. Köyler boşaltıldı, tarımsal üretim çok düştü. Üretimi olmayan ve ithalata bağlı bir ülke haline geldik. Bu durum ilk 8-10 yıl güzel göründü ama bunun sonuçlarını şimdi çekiyoruz. Türkiye buradan çıkabilir mi tabii ki. Ancak yeni bir vizyon gerekiyor, Ekrem İmamoğlu gibi. Bizler de belediyeler olarak ekonomik davranıyoruz. Elimizdeki küçük kaynaklarla büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor. Gösterişten uzak gerekli projeleri hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞARISI ORTADA”
Geride kalan yerel seçimler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Engin, “Kemal Kılıçdaroğlu koltuk hırsı olmayan birisi, koltukta durmak için bir çaba göstermeyen birisi. Bu sebeple bu son başarıda herkes onun rolünü kabul ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kapsayıcılığı başarıyı getirdi. Ekrem İmamoğlu’nun da ben böyle bir hesabı olduğunu düşünmüyorum. İstanbul biliyorsunuz bir çok ülkeden büyük bütçesi var. Yağmalanmış bir şehri kendine getirecek orada. Yerel seçimler sonucunda ortaya koyulan bir başarı var, büyükşehirlerin büyük çoğunluğu kazanıldı. Kemal Kılıçdaroğlu istediği zaman bırakabilir, onun dışında bir şey beklemiyorum ben” dedi.

 “NARLIDERE’Yİ YÜZDE 200 BÜYÜTECEĞİZ”
Narlıdere’yi gördükten sonra hedeflerini büyüttüğünü söyleyen Başkan Engin, “Narlıdere’yi yüzde 100 değil, 5 yıl içerisinde reel olarak yüzde 200 büyüteceğiz. Bu Narlıdere’deki insanlara iş demek, iş yerlerine ciro demek,  kente hayat katılması demek. Narlıdere’deki potansiyeli gördükten sonra hedefimi büyüttüm. Hele ki metro bittikten sonra önemli gelişmeler olacak. İnsanlar metrodan inip Narlıdere’ye baktıklarında çok güzel bir sahne görecekler. Biz şu an bu Narlıdere sahnesini hazırlıyoruz. İnsanlar Narlıdere metrosundan çıktıklarında kenti beğenecekler, biz bunu hazırlıyoruz. İzmir’i bu şekilde hazırlamamız lazım. Elimizdeki kıt kaynaklarla bunu yapmamız lazım, büyük kaynaklarla herkes yapar, önemli olan kıt kaynaklarla bunu yapabilmek. Biz çeşitli kurumlarla birlikte bunları yapacağız ve yaptığımız projelerin hepsi birbirini destekleyecek. Spor, kültür, sanat, kadın, çocuk gibi olgular üzerinden kentimizi büyüteceğiz. Narlıdere’de büyük ve modern bir mutfak oluşturduk, Büyükşehir’imizin meslek atölyesi ile birlikte bir kursa başlıyoruz. Kadınlarımızın emeğini değerlendireceğiz. Markalaşmak için çok yavaş ilerliyoruz, yanlış yapmamak için çok dikkatli davranıyoruz. Kreşlerimiz ve havuzlarımız da hizmete girecek. Ormandan denize hem bisiklet hem yürüyerek ulaşabileceğiz. Metro bittiğinde İzmirliler her yeden yemeye içmeye eğlenmeye Narlıdere’ye gelecek” diye konuştu.

 “NARLIDERE’DE APARTMAN BAHÇELERİNİ BELEDİYE DESTEĞİ İLE CANLANDIRACAĞIZ”
Narlıdere’de gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Başkan Engin, “Narlıdere zaten güzel bir yer, Narlıdere’de tespit ettiğimiz şu, insanlar sosyalleşmek istiyor. Parklar, meydanlar, çay bahçeleri istiyor. Narlıdere’de insanları sokaklara çekeceğiz, sokaklarımız daha canlı hale gelecek. Önümüzdeki günlerde Narlıdere’deki okullarla iş birliği içinde Narlıdere Orkestrası kuracağız. Eğitim ve enstrüman desteği vererek büyük bir sanat korosu kuracağız. Bunların tamamını hep birlikte yaptığımızda marka olabiliriz. Bunları yaparak Narlıdere’yi daha bilinir, daha iyi bir kent haline getireceğiz. 20 yıl başarı ile Narlıdere’ye hizmet eden Abdül Batur’a çok teşekkür ediyoruz. Konak’ta da çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Narlıdere’de iş birliğimiz devam edecek. Güngören Caddesi ile ve pazara giden caddemiz var, oraları iyileştirme ve bir kısmını sanat sokağına dönüştürme hayalimiz var. Ve bunu önümüzdeki yaza kadar hazırlamak istiyorum. Bu Güngören Caddesi’nde kaldırım genişleyecek, oturma grupları olacak ve insanlar sokakta olacak, oradaki esnaf da kazanacak. Binaların cephesi yenilenecek. Narlıdere’de yolların araba lastiklerine göre değil de insanların yürüyeceği şekilde dizayn etmek istiyoruz. Bu sahneyi yakında hayata geçireceğiz. Her yer bitkilerle, ağaçlarla, çiçeklerle donatılacak. Apartmanların bahçeleri bizim desteğimizle canlandıracağız, çiçekler ağaçlar ekeceğiz. Arsa onların, bahçe onların ama hepsi Narlıdere’mizin olacak. Pazar yerlerini yenilemeye başlayacağız, kadın kooperatifimize satış alanı yapacağız. İnsanların kazandığı, ucuz alışveriş yaptığı, AVM kalitesinde bir pazaryeri yapacağız. Bütün projelerimiz bir bütün, kreş ve kadın kooperatifi birbirine bağlı, yenilenen sokaklarımızda kadınlarımız olacak, tüm projeler bir sistem olarak birbirine bağlı olacak” ifadelerini kullandı.

“İL VE İLÇE KONGRELERİ ERTELENEBİLİR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de yaklaşan il ve ilçe kongreleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Engin, “Genel Merkezin alacağı bir karar, bu ertelenebilir de. Örgüt seçimi bunlar belediye başkanlarının müdahalesi uygun değil. Ben il başkanımızı başarılı görüyorum, Tunç Soyer ile de uyumlu gidiyorlar. Ancak yeniden aday olup olmayacağını bilmiyorum. Bunlar parti içi meseleler bunlar kolay halledilir önemli olan ülke meseleleri. Tabii bu kongrenin ertelenme ihtimali var, ertelenebilir. Şu an bir uyum da var zaten, ben iyi olacağına inanıyorum, hiçbir sorun olmayacaktır” dedi.

 
Gaziemir'de renkli şölen
 
Başkan Selvitopu belediye personeliyle bayramlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de renkli şölen
Belediyenin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 10. ...
Kiraz'da iftar ve sünnet şöleni
Kiraz Belediyesi tarafından vatandaşların katılımıyla iftar programı ve ...
Çiğli'de yaşlılara bayram için kuaför hizmeti
Çiğli Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olan yaşlılara evde bakım ...
 
Hollanda-Karaburun hattında zeytin buluşması
Karaburun Belediyesi, Hollanda ortaklığı ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ...
Başkan Kılıç’tan bayram trafiği uyarısı 
Ramazan Bayramı nedeniyle 9 güne çıkarılan tatilinde, trafik terörünü ...
Program belli oldu... Tarihi Bergama Festivali'ne geri sayım
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ...
 
Başkan İduğ, iftarda huzurevi sakinleri ile buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Nevvar Salih İşgören Huzurevi'nde ...
Başkan Soyer o tesisi tanıttı: Senede 10-12 milyonluk bir gelir elde edilecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Harmadanlı Katı Atık Depolama ...
Karabağlar’da birlik beraberlik iftarı
Karabağlar Belediyesi, mübarek Ramazan Ayı nedeniyle başta şehit aileleri ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva