HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:14

Başbakan Yardımcısı Işık’tan özeleştiri: İzmir’i kazanamıyorsak bizim eksikliğimiz!

AK Parti’yi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Işık, “Biz hiçbir zaman halkımıza suç bulmadık. Biz İzmir’i kazanamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir. Eğer iyi sonuç alamıyorsak eksik bıraktığımız yerler var demek. Halkımızın gönlünü de oyunu da alacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık’tan özeleştiri: İzmir’i kazanamıyorsak bizim eksikliğimiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık İzmir programı kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve teşkilat mensupları tarafından ağırlanan Başbakan Yardımcısı Işık, önemli açıklamalarda bulundu.   

İZMİR’DE YAŞAMAK BİR AYRICALIK
Işık, “Muhteşem bir kongre ve mitingle göreve gelen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Türkiye’nin göğsünü kabartan bir kongre ve mitingle 24 Haziran seçimlerinin startını vermiş olduk. İzmir sadece cumhuriyet döneminde değil bölgenin tarihinde her zaman merkez olmuş bir şehrimiz. Tarihin her döneminde bölgesinin cazibe merkezi olmuş bir ilimiz. Cumhuriyet döneminde de değerini sürekli arttıran bir ilimiz. Türkiye’de çok az il her alanda iddialıdır. İzmir, hem turizm hem tarım hem eğitim hem sanayi hem kültür alanında yani her alanda iddialı olan bir ildir. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalık. Ama İzmir’de yaşayıp İzmir’e hizmet etmek de bir ayrıcalık. Siyaset hizmet etmenin en önemli araçlarından birisidir. Sizler de hem ülkeye hem insanlığa hizmet eden arkadaşlarımızsınız. Siyasette bulunmanın çok önemli bir misyonu olduğunu biliyorsunuz” dedi.

İZMİR’DE 2009’DA ARZU ETTİĞİMİZ BAŞARIYI ELDE EDEMEMİŞTİK
Işık, “Ben Kocaeli’nde 4 yıl il başkanlığı yürüttüm. Sonra milletvekilliğimde teşkilatta çalıştın dediler Ege’de 7 ilin sorumluluğunu verdiler. Aydın Bey’le o süreçte verimli bir çalışma süreci geçirdik. O sıkıntıları Aydın Bey ile birlikte göğüsledik. O süreçte iki yıl güzel çalışmalar oldu. Ekonomik kriz ve dünyadaki finans krizinin gösterdiği etkiyle İzmir’de 2009’da arzu ettiğimiz başarıyı elde edememiştik. 2011’de Aydın Bey milletvekili seçildi ve beraber çalıştık. Bakanlığım dönemimde İzmir önem verdiğim illerin başında geliyordu. Çünkü İzmir kalite olarak katma değeri yüksek üretim kapasitesi en fazla olan illerden birisi. Sonrasında milli savunma bakanlığım döneminde de yoğun çalışmalar sürdürdük” açıklamasında bulundu.

BİR TEREDDÜT YAŞAMIYORUZ
“İzmir iktidarımız döneminde önemli adımlar atıyor” diyen Işık, “İzmir mesafe alıyor. Şehircilik noktasında geride kalmış olsa da İzmir’in büyümesi gelişmesi ülkemizin büyümesi gelişmesi anlamına geliyor. Önümüzde 2 tane kritik seçim yaşayacağız. 24 Haziran’da ve arkasından da 2019’un Mart ayında yerel seçimleri yaşayacağız. Sonrasında bir seçim olmadan Türkiye yoluna devam edecek. 24 Haziran’ın ne kadar önemli olduğunu size anlatmaya gerek yok. Alacağımız sonuçta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda farkla seçilecektir. Partilerin ortaya koydukları adaylar da aslında cumhurbaşkanlığı seçiminde iddialı olmadıklarının göstergesidir. Bir tereddüt yaşamıyoruz. Elbette seçimdir, her bir oy çok önemlidir. İnsanımızın önce gönlünü sonra oyunu almak önemlidir. Ama şu an ki tabloda cumhurbaşkanımızın büyük farkla seçimi kazanacağını söyleyebiliriz. Önemli bir farkla cumhurbaşkanımızın seçilmesi değil parlamentoda da AK Parti’nin tek başına çoğunluğu sağlayacak aritmetiğin oluşması önemli. Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan ama milletvekilliğinde şu partiye gibi bir ayrıma girmemek durumdayız. Çünkü yeni sistemin oturtulacağı bir dönem olacak” dedi.

İZMİR’İ KAZANAMIYORSAK BU BİZİM EKSİKLİĞİMİZDİR
Işık, “Türkiye’nin şahlanışını sürdürüşünün yolu parlamentoda da çoğunluğun elde edilmesidir. Birilerinin kapalı kapılar arkasında yaptığı hesaplar doğru çıkarsa AK Parti çoğunluğu kaybederse ülkenin hızla mesafe alması zorlaşır. Biz bunların farkındayız. İnşallah milletimiz iki seçimde de AK Parti’ye güçlü destek verecektir. Ve Türkiye yoluna devam edecektir. İnşallah Mart 2019’da da yerel seçimlerde artık İzmir’de arzu ettiğimiz sonuca ulaşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İzmir’in önemli belediyelerini büyük gayret ve çalışmayla kazanacağız. Başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekiyor. Biz hiçbir zaman halkımıza suç bulmadık. Biz İzmir’i kazanamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir. Eğer iyi sonuç alamıyorsak eksik bıraktığımız yerler var demek. Halkımızın gönlünü de oyunu da alacağız. Çalıştığımız sürece İzmir’de de başarılı sonuca ulaşacağız” yorumunda bulundu.

ÖZLÜ: DEVAM MI TAMAM MI MİLLET SÖYLEYECEKTİR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Özlü ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyada gündem yaratan, ‘Milletimiz tamam derse kenara çekiliriz’ açıklaması üzerinden konuşan Özlü, “Bizim partimiz 2002’den beri, kurulduğu günden beri milletin firiklerine önem veren milletin emrinde olan bir partidir. Milletimiz ne derse bizim başımızın üstündedir. Milletimiz bize her dönem görev verdi. Geçen 16 yıla baktığımız zaman milletimizin bizi desteklediğini görüyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Geçmiş geleceğin ne olduğunu gösteriyor.  Devam mı tamam mı millet söyleyecektir” açıklamasında bulundu.

HANGİSİNİN BİR MANİFESTOSU VAR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı manifestoda yeni döneme ilişkin vaatlerin eleştiri almasına dair konuşan Özlü, “Erken seçim kararının alınmasından sonra en planlı programlı hareket eden parti AK Parti’dir. Biz manifestomuzu ilan ettik. Yakında seçim beyannamesi açıklanacak. Milletvekili aday adaylarımızın mülakatları ile yoğunuz. Diğer partiler aday adayı bulamazken biz adaylarımızı nasıl seçeceğimiz noktasında ince eleyip sık dokuyoruz. Bu milletimizin bize duyduğu güveni gösteriyor. Hangisinin bir manifestosu var? Hangisine bizim partimize olan kadar yüksek teveccüh var? Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Yapacaklarımızı ifade ediyoruz. Mukayesesini aziz milletimiz yapacak. Bunu Haziran’da göreceğiz” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET TEMBEL, DEDİKODU İLE POLİTİKA ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR
Özlü, muhalefetin söylemleri hakkında da, “Muhalefetin tembel olduğunu defalarca söyledim. Çalışmıyorlar. CHP’nin adayı Muharrem İnce bir konuşmasında ‘TÜBİTAK’a veteriner başkan atamayacağız’ dedi. 1960’lı yıllarda kurulan kuruma atanan başkanlardan hiçbiri veteriner hekim değildir. Veteriner de olabilir. Onları niye küçümsüyorsunuz? Muhalefet maalesef Türkiye’de çalışmıyor. Dedikodu ile politika üretmeye çalışıyor. Haziran’ın 24’ünde göreceğiz. Biz çalışarak iktidardayız. Çalışmaya devam edeceğiz. Elbette devam olacak” dedi.

İZMİR’E HER ZAMAN SICAK İLGİSİNİ GÖSTERDİ
İl Başkanı Aydın Şengül ise, “Başbakan yardımcımız her dönem bakanlık yapabilecek birikimde ve çalışkan. O bizim aynı zamanda Fikri Ağabeyimiz. İl koordinatörümüzdü. Kendisini Kocaeli il başkanlığından tanıyoruz, seviyoruz. O süreçte yaşadığımız sıkıntılarda yardımı oldu. Mecliste birlikte çalıştık. Ne zaman ilimizin bir talebi olsa desteğini hiçbir zaman bizden esirgemedi. Bakanlık dönemlerinde de İzmir’e hep o sıcak ilgisini gösterdi” ifadelerini kullandı.

 
Danıştay'dan Şeker Fabrikaları için karar!
 
İZTO'da koltuk krizi: Demirtaş 'denetim'e karşı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2018 Perşembe 10:29

O bıyıklarla zor !

Yorumu oyla      10      5  
Işık Dikicigil 10 Mayıs 2018 Perşembe 09:29

İzmir de kazanmak için 2-3 şifre Rejimle parlamenter demokrasi ile oynamayın. Face Twetter gibi hesapları rahat bırakın. TRT Ve diğer Özel TV lerde herkese eşit süre tanıyın. Medyada ki Tekelleşmenin önüne geçin, İçki satışlarını 22.00 la sınırlandırmayın. ÖTV ve diğer vergileri azaltın. Bütün muhalif kesimleri şucu bucu Fetöcü diye yaftalamayın Kısacası Biz yaptık oldu demeyin. Çok uzatmak istemedim.

Yorumu oyla      11      5  
Bülent ışık 9 Mayıs 2018 Çarşamba 20:44

İzmir'e tek yaptığınız 50 kilometre hız sınırı olan Konak tüneli. Maratoncular ortalama 20 kilometre ile koşuyor.

Yorumu oyla      12      6  
tek adayli 9 Mayıs 2018 Çarşamba 19:15

Ilce kongrelerindeIzmirde yasanilani hep beraber yasadik secimde niye oy kaybettik diye kimse hayiflanmasin ekilen bicilir

Yorumu oyla      12      5  
işin aslı 9 Mayıs 2018 Çarşamba 17:41

Siz de biliyorunuz ama bir kere daha anlatayım; bizim oğlana anlatır gibi anlatayım: Biz Atatürke laf edeni sevmeyiz, biz cumhuriyeti severiz, herşeye burnunu sokanları da sevmeyiz, kadınları aşağılayanları da sevmeyiz! Bilmem anlatabildim mi? Artık TAMAM :)

Yorumu oyla      18      5  
T.C Erol DURUKAN 9 Mayıs 2018 Çarşamba 16:15

AKP İzmir'de başarılı olması için İzmir'in AKP'lisi ile konyalı'nın AKP'lisi bir değil İzmir'li CUMA günü namazına gider akşam'da RAKISINI içer MEYHANEYE'de gider İZMİR'deki durum farklı...Herkes diyor ki Sen Farklısın İZMİRLİYİM AKP'li sende haklısın...

Yorumu oyla      12      6  
Bu nasıl sevgi 9 Mayıs 2018 Çarşamba 15:08

Ak partili büyükşehirlere hafif raylı ve metro yapımı için hazineden para verdiniz, İzmir'e vermediniz.Hani bir şarkı vardır 'Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap ...'İzmir'e 1 metre bile metro yapmadınız.

Yorumu oyla      21      5  
neyine 9 Mayıs 2018 Çarşamba 14:54

Kentin malı elektrik fabrikasını satılığa çıkar, kentin gemilerine Bostanlı balıkçı barınağına girme izni verme, körfez içi marinaları izin vermeyerek engelle, defalarca dile getirilen sinyalizasyonu yükseltme İzbanı çok sefer yapmaktan alıkoy.. dalga mı geçiyorsunuz bakan bey?

Yorumu oyla      20      5  
volkan 9 Mayıs 2018 Çarşamba 14:47

15 yıldır gelecek zamanli konusmanizdan biktim ya siz 1 metre metro yapmadınız su sehre Konak meydanı ni sinir kapısı gibi citle ayiran konak tunelinden baska ne yaptınız bu sehre havalimanı demeyim o yid yapıldı

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den o ilçeye hastane müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir’in Güzelbahçe ilçesini ...
İYİ Parti adayı Doğruyol'dan AK Parti vaatlerine eleştiri
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, ilçe ziyaretlerinde ...
CHP’li Engin’den ithal aday çıkışı: Dışarıdan insan getirirseniz örgüt rencide olur!
İzmir Milletvekili Aday Adayı Engin, “İzmir’in köylerini, muhtarlıkları, ...
 
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener'e 'özel İzmir notu'
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener'e 'özel İzmir notu'
Büyükşehir Meclisi'nde Bilal Doğan'ın yerine geçen isim belli oldu
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, SGK ...
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kaybeden ABD olacaktır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015 yılında ...
 
100 bin imzada son gün: Bir aday sınırda!
100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olmak için başvuru yapan Meral Akşener, ...
Bakan'dan bedelli askerlik sorularına yanıt!
Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlik konusunda Cumhurbaşkanı ...
AK Parti İzmir'in vekil adayı Pakdemirli: İzmir en iyiyi hak ediyor
AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olan Turkcell Yönetim Kurulu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva