HABERLER>EKONOMİ
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:20

İZTO'da koltuk krizi: Demirtaş 'denetim'e karşı!

İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş mütevelli heyet başkanı olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın 11 Mayıs’ta yapılacak genel kurulunu iptal etti. Vakfın denetim kurulu üyeleri ise acil toplantı yaparak Demirtaş’ı göreve çağırdı. 

İZTO da koltuk krizi: Demirtaş  denetim e karşı!

EGEDESONSÖZ- İzmir kamuoyunun uzun süre gündeminde kalan İzmir Ticaret Odası seçimlerinin ardından yaşanan süreç devam ediyor. Seçimleri, Mahmut Özgener ve ekibi kazanırken odanın 25 yıldır başkanlığını yürüten Ekrem Demirtaş ise sandığa gitmeden çekilme kararı almıştı. Özgener, seçildikten sonra çalışmalarına hızlı başlarken odanın mali ve ekonomik durumunu da masaya yatırdı. Kasayı, Demirtaş’tan sadece 2 bin 500 TL parayla devralan Özgener, ilk olarak makam aracını satma kararı aldı. Bir dizi tasarruf tedbirlerinin ardından mali yapıyı düzene sokmak için harekete geçti.

ÜNİVERSİTE KRİZİ
Oda seçimlerinde sık sık gündeme gelen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin durumu yeniden tekrar alevlendi. Demirtaş, yasa ve yönetmelikler açık olmasına rağmen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sahibi olan Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın görüşleri, Resmi Gazete ve Bakanlar Kurulu kararlarında “odaya ait bir vakfın başkanı aynı zamanda odanın başkanı olmalıdır” ifadeleri yer alıyordu. Demirtaş, daha önce de konu gündeme geldiğinde “İzmir Ticaret Odası vakfın sahibi değil benim de aralarında bulunduğu kuruculardan birisidir. Tüzel kişilik olarak kurucular arasında yer almaktadır” savunmasında bulundu.

BAKANLIK “OLMAZ” DEMESİNE RAĞMEN…
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücer imzalı gelen görüş yazısında şu ifadeler yer almıştı:

-Oda muamelat ve Borsa muamelat yönetmeliklerinin ilgili maddelerinde yapılan değişikliklerle; oda ve borsalarca kurulacak vakıflarda, vakıf yönetim kurulu üyeliklerinin çoğunun mütevelli heyet üyesi olması şartı aranmaksızın oda/borsa tarafından önerilen oda/borsa organlarında görevli kişilerden oluşmasının zorunlu olduğu

-Vakıf senedinde odaca/borsaca önerilen kişinin odadaki/borsadaki görevinin sona ermesi halinde vakıf organlarındaki asil/yedek üyelik görevlerinin de kendiliğinden sona ereceğine ilişkin bir hükme yer verilmesi gerektiği

-Vakfın kuruluşundan sonra bu şartlara aykırı olacak şekilde vakıf senedi değişikliği yapılamayacağı,

-Ayrıca odalarca/borsalarca kurulmuş vakıfların senetlerinin yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde söz konusu şartlara uygun hale getirileceği ve bu hususların yerine getirilmesinden yönetim kurullarının sorumlu olduğu hükme bağlanmış ve söz konusu hükümlerin uygulanmasını teminen karar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderilmiştir”

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in “üniversitenin mütevelli heyetinde görev yapacak isimlerden üçünü meclis seçecek. Herkese adil davranılacak” mesajının ardından daha önce 11 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan vakıf genel kurulu iptal edildi. Vakıf Başkanı ve Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ın onayıyla açıklanan genel kurul ileri bir tarihe ertelendi. Böylece Demirtaş, üniversitedeki koltuğuna müdahale edilmesinin önüne geçmiş oldu.

DENETİM KURULU AYAKLANDI!
Demirtaş’ın bu kararının ardından vakfın denetim kurulu bu kez ayaklandı. Daha önce Demirtaş’ın bizzat seçerek görev verdiği Denetim Kurulu üyeleri Demirtaş ve yönetimini acil toplantıya çağırdı. Belirlenen tarihteki genel kurulun neden iptal edildiğini sordu. Vakıf Denetim Kurulu üyeleri Erol Eroğlu, Mustafa Karataş ve Mehmet Pamuk Demirtaş’ı göreve çağırdı.

YÖNETİMDEKİ İSİMLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sahibi olan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Demirtaş, yardımcısı sıfatıyla Adil Ertuğrul Tüzemen bulunuyor.  Vakfın Muhasip Üyeliğini Tayfun Eyiel, yönetim kurulu üyeliklerini ise İlknur Kızıltoprak, Yusuf Telek, Ömer Biçer, Emine Öğmen, Ahmet Dönmezler, Engin Kıbrıslı yapıyor.  Bu isimlerin bazılarının Demirtaş’ın tavrından rahatsız olduğu belirtiliyor.

 
Başbakan Yardımcısı Işık’tan özeleştiri: İzmir’i kazanamıyorsak bizim eksikliğimiz!
 
İzmir'de feci kaza: 16 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali topuz 10 Mayıs 2018 Perşembe 12:36

KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER EKREM

Yorumu oyla      9      5  
serhat atalay 9 Mayıs 2018 Çarşamba 17:53

30 yıldır tek adam olmaya o kadar alıştınki.bir elin yağda bir elin balda ekibinle patişah hayatı sürdün oda üzerinden.hani koltuklar gelip geçiciydi ekrem .

Yorumu oyla      13      5  
Sinan 9 Mayıs 2018 Çarşamba 16:17

Yazık yazık yanınıza mı kalacak sandınız nerede liyakat nerede adalet haram yiyorsunuz haram

Yorumu oyla      11      5  
3 lü versiyon 9 Mayıs 2018 Çarşamba 14:56

Şirketler - İZTO - Ekonomi Üniversitesi birbirinin içine girmiş vaziyette yani 3 lü versiyon.Hepsi birbiriyle personel olarakta akraba.Sayın ÖZGENER'in işi çok zor.Araştırma görevlilerinin bazıları kimin akrabası oradan başlanabilir mi?

Yorumu oyla      14      5  
Hasan Vardar 9 Mayıs 2018 Çarşamba 13:30

Elda ne oldu.Yeni yönetimden ricamız elda mağdurlarına bir el atsınlar.Başarolar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay'dan Şeker Fabrikaları için karar!
Türk Şeker Fabrikası A.Ş. bünyesinde 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ...
Dolar 10 dakikada 6 kuruş birden düştü!
Dolarda bugün çok hızlı hareketler yaşanıyor. Güne 4.32 TL seviyelerinden ...
Bakan açıkladı: Varlık Barışı geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. ...
 
Merkez Bankası'ndan dolar için yeni hamle
Merkez Bankası, yükselişi durmayan dolara karşı bir hamle daha yaparak ...
Özgener değişime makam aracıyla başladı
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mahmut Özgener, makam aracı kullanmak ...
Dolarda önlenemeyen yükseliş sürüyor
ABD'deki faiz oranlarındaki artışın doları destekleyeceği beklentileri ...
 
Dev projeye yargı freni: Sakin Şehir'de 'kağıt'tan mutluluk
Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'ndeki halk plajına Ulaştırma, Denizcilik ...
5 banka konut faizini yüzde 0.99’a çekiyor
Başbakan Binali Yıldırım, bankaların konut sektörünü canlandırmak için ...
Dolar güne nasıl başladı? İlk veriler...
Dolarda dünkü Merkez Bankası hamlesine karşın yaşanan yüksek seyir devam ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva